Två saker som jag tycker mindre mycket om...

Sniglar (mest mördarsniglar) och valar. Varför?

Vet faktiskt inte riktigt. Sniglar- därför att de är slämmiga och äckliga och alldeles för många när det regnat. Jag kan ju inte ta mig fram utomhus eftersom jag inte vill kliva på dem. De är nog nästan lika dumma som daggmaskar, BLÄ!

Men valar då? De kan jag ju inte råka kliva på.
De flesta brukar skratta när jag säger att jag är rädd för valar och fråga; "har du träffat någon val någon gång då?" Nej, det har jag förstås itne. Inte i detta livet i alla fall!

En föredetta arbetskamrat kom med en rätt bra teori.
Han sa; "du kanske var ett plangton i ditt förra liv?!" Ja, jag kör på den teorin : )

På min kladd här ser de faktiskt inte så läskiga ut... men de är de! ; )

No one laughs

Jag reagerade starkt när jag såg lappar på stan om Elin Krantz här om dagen. Riktigt hemskt att människor försvinner sådär. Och nu har det visat sig att hon är mördad. Jag vill inte gå in på det mer än att det är tragiskt, hemskt, ofattbart, och det känns så nära.
Tankar till hennes familj, vänner och till Elin.

"No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one's laughing at God
When they're starving or freezing or so very poor

No one laughs at God
When the doctor calls after some routine tests
No one's laughing at God
When it's gotten real late and their kid's not back from the party yet"

Regina Spektor

Jag vill så gärna ha ett piano. Jag längtar efter att vara säker på att jag ska bo tillräckligt länge på ett ställe så att det är värt att släpa in den/det stora, tunga, åbäkiga, underbara, härliga, fina skapelsen, möbeln, intrumentet. <3Måla utan krav på att det ska bli ett mästerverk! : )

Efter seminariet idag (som för övrigt var riktigt bra och givande!) så letade jag byxor på stan. Men jag letade tydligen inte tillräckligt länge eftersom jag inte kom hem med några...

sedan har jag läset ett par hundra sidor ur boken "grupp psykologi"

När jag tröttnade så gick jag till Gabriel och sa "Du, kan vi inte måla något med mina vattenfärger?" "mmm... okej då!" Sa han, utan att jag fick tjata! Det torde jag verkligen inte. Och det visade sig att han tyckte det var roligt också :D


Bara måla utan att tänka så mycket är roligt, faktiskt!

Nu ska jag läsa lite till innan "halv åtta hos mig" börjar.

Sticka, stika, liten mössa... socka... eller något annat.

Igår åkte jag och Heidi till Linda-Marie för en tjejträff med stickning i focus. Det blev självklart en massa prat om vår utbildning och många skratt. Tiden rann iväg snabbare än snabbast, som tiden brukar göra när man har det bra.


Linda-Marie hjälpte mig att böjra med ett par sockar. Ser fram emot att se resultatet, har aldrig stickat raggisar förut.

Heidi gjorde en fin jordgubbsmössa till sin systerson och LM sprang emellan oss, som en riktigt duktig lärare. fick inte mycket stickat själv =P

Idag har jag läst det som jag ska ha läst, vilket känns riktigt bra.

Just nu är det paus i föreläsningen som jag tittar på via datorn. Tänkte att jag kunde passa på att blogga undertiden, och äta upp äppelpajen som jag har bredvid mig :D


Jag ska bara...

Nämen, hej hej Huvudvärk och illamående! Ses vi idag igen?
Tydligen. Fyyy... Men, jag är på benen i alla fall! 


Pyssel. De är faktiskt riktigt användbara om man har lite fantasi! ; )

Jag har stickat klart ännu några pulsvärmare.

...Och satt dit ännu lite fler frimärken på min decoupage-ask.

Läsa läsa läsa. ja, det hade jag tänkt ägna en stor del av dagen till. Läsa kurslitteratur. Men "jag ska bara..." ...har det blivit lite mycket av det senaste känner jag!

Senare får vi se om det kanske blir en sväng till huset också. Gabe ska dit och hjälpa till med att bära in saker. Jag vill också flytta, nu! : )

Frukost. Det är dagens nästa projekt. Då kanske jag får lite mer kraft till att samla tankarna ordentligt. Kan behövas!


Underbara skogsdoft!

Isabell är hängig. Förkylning på g? Lite snörvel, men de kanske kan stanna vid det? Snälla!


G och jag tog en tur runt härlanda trjärn på eftermiddagen. Jag hade lagat gulaschsoppa som vi tog med oss... Mums!

Min fina står i köket och steker Pangkakor nu. (jaja, pannkakor, men det är inte lika roligt :)

De ska äta framför TV:n till "halv åtta hos mig" <3


Jag har faktiskt börjat!

Morgonen har bestått av läsing. Mycket intressant läsning. Men jag kan inte låta bli att känna mig lite stressad för all läsning som ligger framför mig. Samtigt vet jag att det inte är några problem, bara jag strukturerar och delar in tiden bra. Tid för läsning, tid för annat.

Igår efetrmiddag tog Gabe och jag en promenad till vårt blivande boende. Grymt härligt väder, precis som jag vill att det ska vara!

Vill påpeka att det är min egestickade mössa jag har på mig!

Det kommer bli så bra, det är så fint!


Efter seminariet igår så åkte jag hem. Bäddade in mig i en filt, värmekudde på fötterna och kaffe vid min sida, så var det bara att titta på två streamade föreläsningar. Tänk vad bortskämd man kan vara, teknikens under!

När det var paus passade jag på att baka kärleksmums, snoddas, mockarutor... kärt barn har många naman ; )

Nu är det dags att läsa lite till. Sen ska jag ta mig till min första dag på min VFU-plats. (VFU=Verksamhetsförlagd Utbildning. Som praktik.) Först information med handledare och andra kontaktpersoner. Spännande!

Men sen återgår vi till HFU (Högskoleförlagd utbildning) någon vecka innan den riktiga VFU peridoen drar igång.

Tänk, jag har börjat resan mot att bli lärare!
Undrar när det ska sjunka in ordentligt ; )


Sakna och längta!

Med SOAD i stereon och snurrande tankar... fastän jag vet att jag ska plugga. har ca 40 sidor kvar att läsa till måndag. Men det fixar jag. Sen.

Det är sjukt intressant och spännande det vi ska läsa/lära, och endå finns det 1000 andra saker som jag hittar på att göra istället. Som att lyssna på cd-skivor som jag inte tagit fram på år och dar. Sortera kläder, plocka ur diskmaskinen.. tänka tillbaka på bil-minnen...

Jag är lite smått ledsen över att jag inte tagit mig iväg på någon cruising eller annan bil-träff nu i sommar. Inte heller någon medeltidsmarknad/medeltidsdagar.
Skärpning till nästa sommar!

I går eftermiddag tog jag tåget till Lerum. Mötte upp mor min på Ica så handlade vi hem råvaror till en god middag som vi sedan lagade tillsammans. Syster och Reine åt med oss, så spelade vi spel och tittade på Idol efter det.

Grymt skönt sover jag i mammas lilla rum. Med öppet fönster! : ) Jag vaknade vid 8 och läste/löste korsord fram till strax innan 10. En god frukost och sen stack vi alla till stan.

Jag var hemma igen vid... kanske 13-14? Och vad har jag gjort? Ätit lite. donat.... gjort saker.. men undviket pluggande. Förutom de ca 20 sidsorna jag fått läst.

Om det ska vara såhär svårt att samla tankarna när jag läser intressanta saker, hur blir de då med den säkert kommande tristare läsningen? Hemska tanke!

Nä, klart jag fixar detta, inte orolig.


Kan vara det snyggaste jag ägt/gjort. Saknar.

Kan vara det bästa ever. saknar/längtar.

Ja, jag är på "sakna och längta" humör! Shit.

Men jag är fortfarande rätt nöjd med allt jag har : )

Nä, nu blir det läsa kurslitteratur, så det så! Sen tar jag med mig några lättöl till en förfest, så är det tänkt att jag ska ta mig hem i tid eftersom det är arbete som gäller i morgon.

Sköt om dig!


Sjungande vänner

Idag var den första lite svårare dagen på univeritetet. En svår diskusionsuppgift i min basgrupp, eller rättare sagt, svårt att hitta rätt sätt att tänka kring frågan. Men tillslut så gick det. Och man lär sig väl något av allt tänkande? =P

Sen hem för att titta på en streamad föreläsning, vilket inte verkade funka med mitt firefox, så jag får titta på föreläsningen i efterhand. I morgon, senast!

Istället blev det ca 1 kg balsam och en stor borste i mitt hår. ca 15 minuter senare var håret genomkammat. På med mössan och in till stan för klipping. En behövlig sådan!

Det känns aldrig riktigt bra efter ett besök hos frisören tycjer jag. De gånger jag vågat mig på att klippa mig själv är jag alltid nöjd, men när jag ska spara ut håret vågar jag inte riktigt ta saxen i det själv. Det skulle kunna gå år h*lvete.....

Nöjd? Det får vi se när jag har fixat ordning det. Det verkar inte vara någon katastrof, men det är lite för lent, lite för raka kanter och lite för lite... V. Så nu är det bara att låta håret göra lite som det själv vill igen, till nästa klippning, vilket troligtvis kommer dröja.


Jag gillade mina vänner i duschen, längesedan jag hade dem nu. Vi brukade sjunga ikapp ; )

Fisk i en skål

Jao, jag stack iväg till jobbet, till och med tidigare än vanligt för att jag tänkte ta det lite lugnt. Så börjar jag med mina uppgifter och när klockan blir 10 kommer den andre extravaktmästaren Niclas. Just då förstår jag att jag tagit fel på dag. Jag ska vara där nästa vecka!

Jaja, sådant som händer. Lika bra att alltid dubbelkolla det jag skriver upp i min kalender hädanefter! :)

Meeen det var inte hela världen. Lite mer fritid och tid till att läsa inför seminarier och föreläsningar är alltid välkommet.

Så det har jag gjort. Läst. Och lagat mat till matlådor, lunch och middag. Stuvade morötter och vitkål sitter alltid rätt. Sen blev det någon slags korvgryta med ris och pesto, gott faktiskt.

Kul att exprimentera
och slänga i lie råvaror, oftast blir det bra! : )

Annars har jag funderat lite på pyssel. Dessa bokmärken jag gjort kanske inte är så bra...

Om man har böckerna i väskan så skaver bokmärket på sidorna i boken vilket kanske inte är önskvärt. Jag får väl använda dem till böcker jag bara har liggande hemma, och sedan komma på en smartare lösning till mina figurer, helt enkelt!

Jag har en del pyssel liggande som väntar, t ex lampan som jag skrev om för några veckor sedan. Vill även lära mig sticka raggsockor och är lite sugen på att börja tova örhängen igen. Jag tror att det är den älskade hösten som kommer och väcker min kreativitet.

Jag har även tagit fram min Nikon, systemkamera, i förhoppning om att jag ska ta med den ut på en fotoprommenad snart. Det var eviheter sedan känns det som!


Som en fisk i en skål
Simmar jag runt och tittar på
Hur du står ensam som jag
Du är du och jag är jag


Vart har jag hamnat? : )

Det blir allt glesare mellan inläggen känner jag.

Men det är väl så när tankarna far omkring som tettingar utan att jag egentligen kan styra dem, vilket händer då och då, i vissa peridoer ; )

Ibland behöver man lite kaos för att kunna samla ihop tankarna tillslut och utvecklas,
känner jag. And I like it!

Igår var ännu en sådan där bakis dag. (kvällen innnan var rolig med förfest hos Phadder Simon, bowling, mellanfest och krogen...) Fick en hel del läst, men sen blev det inte så mycket mer förutom studievägledningsmöte, eller liknande, där vi fick reda på vad vår inrikting egentligen innebär. Vad vi ska läsa osv. Det blir nog bra. Det kändes lite omvävnade, nu är det på riktigt liksom!

Lite känns det som att jag kanske kulle läsa "skapande för lägre åldrar" istället för "kulturellt meningsskapande genom musik rytmik och drama" eftersom skapande faktiskt är det jag brinner för. Men jag hinner tänka. Detr ordnar sig, det gör det alltid. och kag kanske har hamnat alldeles rätt?!

Vitlöksbröd och sallad kan vara det godaste som finns. Ooooh! Det åt vi igår kväll, och nu håller jag och G på att rosta rotgrönsaker i ugnen. Snart ska jag börja med en sås och sallad, medan Gabriel steker köttet... så jäkla gott!!


Pirates of the caribbean. Länge sedan jag såg de filmerna, så tänkte att det var dags igen. Är inne på andra nu, kanske tredje senare ikväll. Har jag hört rätt, ska det komma en fyra? Verkligen?

Andra filmer som jag känner för att se om inom en inte allt för lång framtid är Moulin Rouge, Amelie from Montmatre och Skenbart. Säkert 1000 till, men det var dessa jag kom på nu.

Nä, nu ska jag dra mig mot köket igen!


Befrielse, kan man säga!

Idag har jag hämtat ut mina nya glasögon. Att se riktigt är en BEFRIELSE! Jag slipper gå och kisa, fråga vad som står, och gissa mig till en massa saker...
slipper vara aktsam och försiktig.... Jag ser igen! :D

Jag verkar ha hamnat i en riktigt bra basgrupp, den lilla gruppen i min seminariegrupp i kursen LAU110. Det är vi som diskuterar och löser uppgifter tillsammans som senare diskuteras i hela seminariegruppen. Riktigt nöjd!

Även om jag känner mig helt slutkörd efter snack och tankar från 9-16 så trivs jag kanonbra.

Nu ikväll har jag lagat en riktigt god vegitarisk currysås och couscous, sedan läst.
Läst och läst. och nu ska jag läsa lite mer.

Min nya vardagFull rulle!

Dagarna rinner iväg och även om tankarna landat vid bloggen då och då så har jag inte tagit mig tid till att sitta och skriva. Istället har jag varit i skolan på min första föreläsning. Avprickning, nollning, läst inför mitt första seminarium. Haft tjejmiddag med nya vänner, Druckit öl, fått och tagit reda på information om min utbildning och skolan... and so on.

Fullt upp!

Första dagen hittade vi, 5 härliga tjejer varandra och vi har hängt ihop så mycket det bara går. Vi har olika inriktningar så kommer intre läsa mycket tillsammans men man kan ju ses i alla fall! Underbart härliga tjejer.

Nollningsaktiviteterna har varit härliga hittintills. Lekar, tävlingar, pub-runda.... nästa grej jag blir med på är la en provsittning. Kan ju vara bra att veta hur de går till : )

I går kom Linda-Marie och Heidi hit. På några få minuter plockade vi ihop råvaror på konsum för att sedan gå hem och laga ihop en riktigt god middag. Några glas vin och spel senare cyklade LM hem, Men Heidi och jag blev sittande till... runt 02:30. JÄTEmysig kväll. Nästa gång får alla tjejer vara med!

Borde läsa. Jag har kommit på att sängen inte är den ultimata plugg-platsen för mig. Jag somnar av! Får ta bort min lilla dator när det är läs-dags och lägga dit bok, block och penna istället. Kaffe kanske också är en bra idé?!

I dag, efter frukost och en timmes läsning (med paus) så gick Gabriel och jag till huset. Full rulle där! Och himla fint blir det. Nu är köket ditsatt och i nästa vecka får vi gå upp och städa om vi vill. Fint.

Så värst kreativ har jag inte hunnit vara dessa dagar. Lite stickning på ett par pulsvärmare, men inte mer. Ingen träning heller, men jag har bokat ett PodyPump pass till imorgon kväll.

Jag har inte varit så nervös inför allt detta nya, och det verkar som jag inte behövt vara det heller, hittills. GU verkar vara ett kanonuniversitet och första kursen, LAU110, toppenbra. Och om några veckor drar jag ut på VFU (verksamhetsförlagd utbildning).

Det erbjuds riktigt bra med hjälp både om hur universitetet fungerar, hur man skriver ihop hemtentor/arbeten och letar upp artiklar mm.... och jag är glad att Gabe har pluggat så mycket och är så DUKTIG och villig att hjälpa mig om jag undrar över något. <3
RSS 2.0