Andra dagen

Efter andra arbetsdagens slut kan jag konstatera att jag kommit in i rutinerna ännu lite mer, men att det är låååångt kvar till att allt, eller i alla fall det mesta, flyter på. Jag är även plågsamt medveten om att mina kollegor varit snälla mot mig och låtit mig ta de "lätta" läkarna som inte bryter på något annat språk eller sluddrar. Men, om ännu några dagar har mitt lung-medicinska ordförråd bättrats så pass att jag kanske kan lista ut vad alla läkare dikterat förnågonting spännande utan de största problemen i alla fall? ;-)
 
Man lär så länge man lever!
 
 

Examensdagen

Sov knapt någonting natten till den stora dagen eftersom jag hade migränliknande huvudvärk, men det blev en helmysig dag i alla fall som började med campangefrukost 9:30. Sedan lunch på Kajskjul 8 där examensbevis och betyg delades ut.Känns bra!
 
Efter lunchen drog vi vidare till ett tapas-ställe där det blev några glas av valfri dryck till de små rätterna, innan en väldigt lååång och kringelkrokig väg till ett uteställe där vi kunde sitta ner, som resulterade i splittring och Condeco (ett café) för min, Carros och Thereses del ... innan jag drog vidare för att träffa Linnea med vänner på andra långgatan. Sedan spelning på Pustervik, Glesbygden, ett reggea-band. Inget jag lyssnar på sådär frekvent, men riktigt mysigt att gå och titta på! : )
 
Väl hemma, strax efter 01, väntade en stor svävande heliumchampangflaska och en underbart fin blombukett på mig. Underbaraste syster ville att jag skulle ha någonting fint när jag kom hem. Så glad jag blev!
 
Jag tog inga bilder under dagen, så fick några skickade till mig av Angelica och Evelina.Tack! 
Från hampangefrukosten

Jag och Angelica
 
Tycker nog att jag ser lite "efter" ut på bilden till höger, men det bjuder jag på! ; )
 
Jag, Evelina och Tomas
 
Detta väntade på mig efter examensdagens slut

Gårdagen spenderade jag i sängen. Varvade sovande med Dexter-avsnitt. Så förbannat trött och ont i halsen/kroppen. Lika idag. Inte roligt alls, men jag tror på att försöka vila i form till första arbetsdagen som vårdadministratör. I morgon börjar ett nytt kapitel i mitt liv!
 
 
 

Bland lockar och luggar

Sitter här framför datorn med mitt morgonkaffe och funderar på mitt hår. Detta av att när jag igår kväll tvättat håret, inte hittar syrrans hårfön, så jag lade mig med handdukstorrt hår och vaknade med korkskruvslockar! Detta är inte sådär väldigt konstigt då bland annat min far och bror har riktigt typ ... krull-hår. Men jag självtorkar mitt hår så pass sällan att jag inte märker att jag har självlockar (mer eller mindre beroende på frisyr). Alltså får jag en mindre "aha!"-upplevelse varje gång. Minne som en guldfisk?
Bild 1: Något år sedan på segeltur
Bild 2: Morgonens lockar
 
Sedan var det detta med lugg. Tycker min börjar bli för lång, igen. Frågan är om jag ska klippa den snett, kort eller längre. Rakt, kort eller längre, eller helt enkelt bara spara ut den. Jag får fundera till ikväll så får vi se vad jag kommer fram till. Svåra och stora livsfrågor detta. Verkligen.
 
Fram till luggklippning eller ej ikväll, ska jag ta mig till min gamla lägenhet för att hämta viktiga papper och en hårfön, sedan till bästa Mikaela en sväng som passande nog är hemma idag! <3 Hon bor ett stenkast från gamla lyan, perfekt verkligen.
 
Sköt om dig!
 

Luddiga platsannonser

Min skrivpartner Sofie och jag kom på temat till vårt examensarbete när vi började läsa platsannonser, och fann att det ofta skrevs om "sedvanliga läkarsekreteraruppgifter". Sådär lagom luddigt, och perfekt utgångspunkt för vår rapport, tyckte vi. Nu med ett färdigskrivet examensarbete visade det sig vara så också. Så skönt att lämna in någonting man kan vara stolt över, och få bra kritik på det. Topp-betyget skadar väl inte heller ; )
 
Men igår när jag och L-M diskuterade detta kläckte hon den briljanta idén om att kolla på flera platsannonser, vilket gjorde att vi började fundera på andra vanligt förekommande formuleringar i platsannonser. Också sådär härligt luddiga. När jag kom hem igår kväll kunde jag bara inte låta bli att göra en liten bild av lite av det vi kom fram till:
.

Pizzapicknick

L-M och jag delade på en pizza till middag. Vi beställde största delen utan ost eftersom L-M inte tål laktos över huvud taget. Det syntes ganska tydligt vilken del L-M inte skulle käka, frågan var bara om jag skulle våga äta ost-delen eller om jag skulle dö pizzadöden då?
 
Pizzabagaren hade humor, och jag verkar ha klarat mig frånpizzadöden ... ; )

Ego så det bara skriker om det

Detta med egobilder alltså. Men I am just a girl, och på något vis behöver jag väl bekräftelse antar jag. Som vi alla behöver på våra egna vis. Ellerhur?
 
Men syftet med dessa bilder inbillar jag mig vara att visa att jag har fått så pass långt hår att jag äntligen kan sätta upp det någorlunda vettigt/slarvigt. Så skönt nu när sommaren kommer, och när jag tränar. För nu har jag börjat träna, igen. 4:e hemma-passet gemomfördes tidigare idag. Så skönt!
Ego x 4
 
Nu ser jag att jag har glömt bort tiden. Ska träffa bästa L-M idag, ser otroligt mycket fram emot det. Bäst att sticka till spårvagnen! : )

Fäääärdig!

Med topp-betyg och jäkligt bra kretik på arbetet kan jag stolt lägga examensarbetet bakom mig med blicken framåt. Nu är jag ledig några dagar fram till en hel dags examensfirande med klassen på fredag, start 9:30. Champangefrukost innan avslutningslunch och slutligen (?!) middag med delar av klassen. Om en vecka börjar jag arbeta som vårdadministratör. Är det inte fantastiskt!?
Titeln kanske inte är så speciellt spännande, men innehållet är ... undrar du inte vad de "osynliga" arbetsuppgifterna är förnågot? ; )

Kubbregler

1. När en pinne kastas springer man efter den och hugger klona i den samt biter lite.
2. När man suttit och tittat på ett tag, och tycker att det händer för lite, så tar man sats och springer mot första bästa kubb.Gärna precis den någon just ska kasta emot.
3. Attakera. Vält stående kubbar och bit i dem. Kela sedan med dem ett tag.
4. Kom ihåg att vakta den välta kubben noga!
5. Sist men inte minst: var i vägen så mycket som möjligt!
Lycka till! //Harriet

Lite kort

Ska bara meddela mig lite kort. Helgen som var = bra! Sammanfattningsvis bestod den i trädgårdsarbete, impala-åkning med bilutställning i Tidaholm, jag fick en fågelskit på exeln och jag hann både via och skriva lite på examensarbetet = bra.
 
Idag åkte jag från Valtorp (Falköping) strax efter klockan 6. Kom fram till skolan vid 8:30 för att skriva på examensarbetet till klockan 21 nu ikväll. Full rulle! Nyss var jag så uppe i varv att jag inte ens kunde kolla på ett avsnitt av Vikings, vilket jag sett fram emot hela dagen. Men nu efter att jag bloggat ska jag ge det ett till försök. Sedan hoppas jag att jag får sova gott fram till strax efter klockan 6 ... Skola vid 8. Så är det. Men snart är arbetet färdigskrivet och då är det opposition och redovisning som gäller innan examen. Heja! : )
 
Nu: Slår på ett avsnitt av Vikings, njuter av det och förhoppningsvis somnar jag snart.

Home

Texten nedanför pryder syrrans, och nu mera min, köksvägg.
Syrran måste känna sig väldigt hemma nu när jag flyttat in! :-)

RSS 2.0