Projekt dygnsvändning startat!

Uuuuha vad trött jag är.

Men det är inte mycket annat att göra än att bita i det sura äpplet och gå upp efter 4 timmars sömn, om jag nu ska få någon räta på mina sovtider. Och det ska jag. För jag ska börja jobba nästa vecka. Eftersom jag kommer börja vid 6 tiden på morgonkvisten duger det inte att vara uppe till 2-3 om nätterna längre.

Idag har jag redan hunnit äta frukost, redigera lite bilder, satt igång två tvätt-maskiner och börjat blogga. Det är bra det. Någonstans lär man börja! Men dessa dagar innan arbetet kör igång så ska jag bara tänka på mig själv och ta det lugnt.. eller ta saker och ting i min egen takt åt minstonne. Det behövs, även om min takt kanske inte alltid är så lugn. Annars kommer jag vara helt jäkla slutkörd tills att höstterminens pluggande startar.
----------
Höstfeelingen smyger sig sakta men säkert på och att säga att jag älskar det är nästan en underdrift. Hösten boostar mig!!! Men får mig även att stanna upp och bli ett med mig själv på ett sätt som verkligen behövs minst en gång om året.

Ibalnd är det kanske inte just lugnet man behöver, utan att sortera sina tankar, göra saker som gör att man laddar batterierna och får energi/inspiration att fortsätta med vardagen. Detta kan göras olika ebroende på individ och tillfälle såklart.

Skönt att man kan stanna upp ibland, och känna efter vad det är man behöver. Just nu behöver jag en promenad (En jäkla massa kaffe skulle underlätta, men det får jag ju inte dricka på grund av magkatarren........) samt två pinnar och lite garn i min hand tillsammans med goa toner från stereon. Detta blir kanon!! :D


I feel most at home when I am in motion...

Det händer så mycket hela tiden att jag faktiskt inte haft tid/orkat blogga på en tid. Men ska verkligen försöka bättra mig eftersom jag gillar att skriva i min blogg, och att se att ni faktiskt läser det jag skriver. Kul! Tack! : )

Vad har hänt det senaste? Massor. Bl a har jag fått magkatarr. Mycket välkommet och roligt må jag säga... Men i övrigt är det faktiskt mycket, mycket bra! Jag vet inte riktigt vart livet bär mig, de närmaste månaderna blir mycket spännande och vissa val och svar blir avgörande för min framtid. Så spännande! Jag skriver mer om detta när jag vet lite mer om vad som faktiskt kommer att ske.

Trivs fantastiskt bra i mitt rum och med läget där jag bor. Nära vänner, stan och annat bra. Träningen har legat på is ett tag men i morgon har jag tänkt att köra mitt första BP (Body pump) pass på kanske ett par månader... sen ska jag ta mej f*n hålla i det hela hösten, och våren, och flera år framöver. Är tanken. Jag älskar ju att träna!

Dagarna riktigt flyger iväg och jag fyller dem med en massa bra saker, folk och aktiviteter. Från och med i morgon ska jag dock få mer struktur på mina dagar. Tänkte börja med att tvätta, träna, fixa viktiga papper och... sen avsluta dagen på Liseberg med fina LM. :D

Helgen? Ja, det jag vet är att jag ska vara vakt åt min älskade gudson Loke. Världens finaste, goaste, roligaste katt!!! Ser faktistk fram emot att få umgås med honom under helgen och ta det lugnt, kanske rita, kolla filmer, skriva, skissa, fundera..... sen får vi la se vad som mer änder. Något träningspass måste jag få in också, så klart!

Hm, jag skulle kunna skriva hur mycket som helst eftersom det händer så himla mycket om dagarna. Men det orkar nog varken ni läsare eller jag läsa/skriva så jag avslutar detta blogginläg (utan att kanske egentligen ha sagt någonting intressant över huvud taget?!) lite fint här med samma citat som jag rubben består av... citatet fanns med på en utställning på Världskulturmuseet, som jag och Christos kollade in helt spontant sådär.

Håll i er, här kommer det: "Because I feel most at home when I am in motion" -Sweeney SaysNär tar maten slut?

Det var varit en jäkla intressant vecka på p3 må jag säga. Tyvärr har jag inte hunnit lyssna överdrivet mycket men det borde kanske finnas på nätet så man kan lyssna igen? Temat är; När tar maten slut? Smarta människor med bra tankar.

Jag lästen kurs på universitetet som heter "hållbar utveckling" vilken handlade bland annat om jorden, dess resurser, vart vi är påväg och vad som kan hända om vi inte gör någonting åt hur vi lever våra liv och vad man kan göra för förändringar. Vilket vi människor verkligen måste göra. Inte sen, inte i morgon, utan NU!

Lättare sagt än gjort, jag vet. Ett litet steg är dock bättre än inget även om det faktiskt behövs göras rätt drastiska förändringar. Jag börjar nu med att äta mer vegetariskt och vegansk mat, så dår jag se vad nästa steg blir.Tycker du/ni till exempel att det låter bra att vi just nu använder ca 3 jordklot fastän vi bara har ett...?
-------
Nu när jag stannat upp lite i vardagen känner jag mig helt jäkla slutkörd. VILA är vad jag behöver känner jag. Åt minstonne lugn, inget stress. Idag ska jag iväg på loppis och strosa sen blir det god mat och film hade jag tänkt. Mmmmm mys. : )

Jag är helt kär i min gamla/nya skolbänk som jag pimpat locket på. Någon hade redan klistrat in en spegel, hur grymt är inte de? :D Idag ska jag fixa något slags papper att ha i bänken, liksom som när man var liten, ni vet?!

Hittade den här underbart vackra boken för en nätt summa på ett antikvariat. Bedårande! <3

Delar av min fönsterbräda. Guuu va jag tycker om mitt rum!Berikat livet med ännu lite mer lycka...

...för jag har installerat min lilla nyinlöpta cd-spelare/radio på fönsterbrdan nu. Kalasskönt med ljud som inte kommer från mina dåliga laptopshögtalare, även om de nya högtalarna inte är de bästa så är det en enormt skön skillnad! Ljud! :D

Den sista tiden har varit underbar då jag haft fina gamla och nya vänner/bekanta omkring mig. Nu är första gången jag är ensam sedan... ja, på en månad kanske? Egen-tid kan vara the shit! Tid ensam med sina tankar, att formulera, vända, vrida, förstå, andas.... Ladda batterierna.

Omvandla intryck till uttryck.


Här i dagarna har jag fått hjälp av Kristian och LM med att bygga ihop min säng och en garderob.(Tack!!!) Även om mitt rum är långt ifrån färdligt så trivs jag riktigt bra och är övertygad om att jag kommer att trivas fantastiskt bra. Det är liksom ett riktigt "Isabell-rum" Med allt vad det kan innebära. Min själ speglar sig och får ro i mitt fantastiskt mysiga rum/projekt/hem.

I onsdags var jag ut med min fina Ida. Vi mötte upp Linnea och Jannika på Sveas senare och självklart blev det en sväng till dubliners till sist. En vän, Emma, som jag känt sedan vi båda var två år gamla, har varit hos mig igår och idag. Fantastiskt att träffa henne nu. Dagarna bestog i stor del av musik, veganmat, filmer, snack om allt mellan himmel och jord (mycket om vår jord faktiskt.) Rättigheter, djur och så förstås barndomsminnen!

Nu tänkte jag ta fram gitarren och öva lite, men ser att klockan är lite väl mycket för det.. får ta fram den lilla fina i morgon bitti istället och öva då. Tanken är att jag ska ta det jäkligt lugnt i morgon på dagen. Kvällen är härligt planerad och på söndag ska jag ut på äventyr med Emma igen :D


Sköt om dig!

Hjortron och hallon.

Två av mina favoriter!


dessa clips-örhängen hittade jag på en loppis i Östersund. Nu har jag gjort om dem till riktiga örhängen så att jag kan bära mina fina hjortron utan att klämma sönder öronsnibbarna.

Det är mycket mer smärtsamt
att bära clips, än att en gång pierca sig, enligt min mening! : )


Sista kvällen i Östersund for Carola och jag ut i skogen för att plocka smultron.
Alldeles underbart.

Skogen, dofterna, känslan och littslut smaken.
Vi hade kunnat få ihop riktigt mycket men myggen åt på oss så pass att vi nöjde oss med några skedar var till glassen :P

Det dåliga samvetet...

...smög sig på och la sig i bakhuvet någonstans i förrgår.

Varför? Jo, för att jag dagen innan hade skrivit här på bloggen att jag dagen därpå skulle blogga och lägga upp lite bilder "för att det ser trevligare ut så" eller vad jag skrev. Men jag tror att det bara är jag som bryr mig igentligen. fast... har man "lovat" något så ska man väl hålla det också. : )

Vilka bra dagar det varit! Här nedan kommer de i korthet i bilder.

En morgonprommenad.


En kvällstur med bilen för att kolla på djur. Vi fick se (förutom en jäkla massa olika sorters fåglar) Hare, räv.... och jag hörde rådjur skälla för första gången i mitt liv. I alla fall som jag visste att det var rådjur för ljudet hade jag hört förr, men inte i min vildaste fantasi hade jag kunna ana att det var rådjuren som lät så!


Idag var vi på ett gårdsfik och fikade... havtornsbaserade bakverk och gott kaffe. Mmmmm vad mumisgt! Och vilken miljö! Jag hade inte tackat nej till ett sådant ställe.

Lite här och var på ön har de gårdsbutiker.. eller som här en lite bod med en burk man lägger poengar i och tar de man betalat för. I detta fallet är det kockosbollar som görs på gården. Gott gott. Lite farligt detta med att det är tillgängligt dygnet runt bara......

Lite poker har det blivit också, förstås. Och nu när jag bloggat klart ska pappa, carola och jag köra en omgång texas hold em.

--------
Det är klart vi har hittat på saker utöver detta. mest har det blivit matlagning, trädgårdspyssel och jag har sytt en massa med hjälp av Carola. Håller på med ett par chorts nu. Nästa projhekt blir ett slags linne...

Någon gång ska väl vara den första, och i morse sydde jag mig i fingret! Jäklar vad rädd jag blev. Jag la märke till att jag kunde dra bort fingret från nålen, och så sprang jag in i badrummet för att skölja. det gjorde inte så ont i början men sen kom smärtan... och jag höll på att svimma. Mest av rädsla tror jag för jag visste inte hru det såg ut. Jag fick is mot fingret och pappa höll upp mina ben i högläge. när jag vågade kolla på fingret så såg det inte så farligt ut. Jag hade en jäkla tur, kom lindrigt undan med bara en liten del av nageln som rök med, och en uppriven flik på fingertoppen. Ooooh. Tur! En jäkligt obehaglig känsla bara. 

Nä, nu är det poker-tajm känner jag! : )

RSS 2.0