Helg

Helgen som var var mysig. Lugn. Kattvakt och svampplockning bland annat, och ett litet besök på Halta Lottas krog som ligger på promenadavstånd från lägenheten vi bodde i i helgen. Nu är det två arbetsdagar kvar då jag arbetar 6-timmars dagar. Sedan börjar jag arbeta 100 %. Det känns som att det var en evighet sedan jag arbetade 8-timmars dagar sist. Vilket det nästan var för jag har ju pluggat i två år. I och för sig på heltid, men tiderna är ju lite annorlunda och friare när det gäller plugg.
 
Nu bär det av mot ett läkarbesök, sedan arbete innan vila. Känner mig inte speciellt kry, men vill råda bot på det. Ska se vad läkaren kan hjälpa mig med! : )
Inte speciellt mycket svamp blev det i helgen som var, men många skratt, så härligt!
Ida har tagit bilden.
 

Sommarpratare talar till mig

Underbara sommar/vinterpratare 2013! Laddade ner filerna som mp3 från sverigesradio. De tre hittills bästa enligt mig har varit Lars Lerin, Jonas Gardell och Björn Dixgård och Gustaf Noréns program. Helt underbara timmar att lyssna till. Rekommenderas varmt!
 
Nu ska jag lyssna på Lasse Kronérs sommarprat medan jag gör mig klar för att lägga mig och sedan intar ett glas varm mjölk för att underlätta insomnandet. Natten till idag fick jag inte många timmars sömn, tänkte försöka bräcka de fyra timmarna i natt i alla fall, hoppas på att mjölken gör sitt! : )

Hopp och förtvivlan

Jag pendlar ofta och lätt mellan hopp och förtvivlan. Det blir lätt så när man gång på gång slås ner av sin egen kropp i form av mer eller mindre intensiv kronisk smärta, sjukligt trötta muskler och ett närmast lamslaget huvud, eller hjärna passar sig nog bättre här, från och till.
 
För några veckor sedan började jag domna bort mer i kroppen, och i går blev synen helt knäpp, plus att det känns som att näst intill allt syre i musklerna är borta. Troligtvis är det närver i kläm, som läkaren sa. Jag hoppas på det! Det har i alla fall skickats en remiss till en neurolog för att utesluta att det är något neurologiskt vilket kan vara skönt att utesluta. Jag vet att det är av största vikt att hålla hoppet och humöret uppe för att kunna stå ut och resa sig upp gång på gång. Jag jobbar på det. Hårt. Jag vill ju tänka positivt och må bra!

Underbart att lägga sig mitt i skogen och bara vara,
hjälper mig att få tankarna på plats och må bättre
 
Jag har bestämt mig för att göra det bästa av min sista lediga semesterdag som jag spenderar för mig själv i Falköping. Härligt, faktiskt. Jag drog mig i sängen i 2 timmar, sedan en 40-minuters promenad här på landet i solen. Nu kollar jag genom biler på min kamera från vistelsen hos far min, och bloggar förstås. Efter detta ska jag lägga mig och läsa, alternativt kolla på någon film/serie eller lyssna till en sommarpratare, jag känner att jag gjort mitt rörliga för i alla fall ett par timmar framöver.
 
Bild från min promenad i morse, det är faktiskt fina omgivningar här i Valtorp
 

Här har det hänt grejer!

Just nu befinner jag mig hos far min utanför Östersund, så härligt! Något roligt som har hänt är att jag har fått en fast tjänst på Sahlgrenska, på heltid, känns bra! : ) Om cirka en månad ska John och jag gå på handledarutbildning tillsammans så att jag får börja övningsköra på riktigt, igen. Det ser jag fram emot. Men nu ska jag fortsätta ha det bra här uppe i friskluften på landet i några dagar till, sedan kör vardagen igång "på riktigt" igen.
 
Redovisar lite bilder här nedan:
Förra helgen var vi på en utflykt och kom till en källa i Falköping
där de har riktigt gott vatten
 
John och jag köpte stolar på loppis, Harriet verkade gilla dem ...
 
För att fira att jag fått fast jobb köpte jag ett munspel, nu ska jag
bara lära mig spela på det också ...
 
Tänkt MYCKET den senaste tiden. Reflekterat, rannsakat, rensat ...
denna bilden får symbolisera det på något vis
 När jag ändå "rensade mig själv" kunde jag lika väl rensa blommorna
 
Fin fjäril Carola och jag såg igår på vår svampplockar-färd
 
 

RSS 2.0