Tagit saxen i egna händer.

Nygklippt. Jag har tjatat länge om att mitt hår är helt sönder och torrt. Ungefär sedan blekningen av underhåret i våras... nu har jag gjort någonting åt det. Själv. Det var inte så nervöst som jag trode att det skulle vara när jag tog fram saxen, och det blev faktiskt inte alls så tokigt! Bilder kommer nog senare, när jag får någon att ta kort på mig... : )

Vill bjuda på några bilder av Tussies första snö-upplevelse, så fin! : )


Nu är den andra lägenheten snart färdigstädad, skönt! Gabe är där nu, och jag ska dit senare och ta golven, som det sista som skall göras. Snart kan vi alltså släppa den gamla lägengeten helt och bara fokusera på vårt nya boende. Gött.

Hejdå!

Detta lugn...

...skulle jag vilja ha, Nu! Man kan inte annat än vara glad, vara här och nu, på ett sådant ställe som bilderna visar. Inte ett ljud annat än från oss få människor som är där, skogens egna ljud och ko-skällorna från andra sidan skogen... Underbart. Underbart. Underbart.


Holdern 2008. Utanför Östersund, mot norska gränsen.


Mina första akademiska poäng

Ingen bra dag idag. Fast inte helt klass. Jag har en massa att vara glad för. Men just  idag känns det inte så, inte hela tiden. Ska inte gå in på saker och ting, men vilken tur att man har en underbar pojkvän som försökt få en på bättre humör hela eftermiddagen <3 Och att jag har fina vänner jag kan tänka på, och min fina familj. Men jäklar att de ska befinna sig så långt borta, många av dem!

En bra sak är i alla fall att jag blivit godkänd på min första kurs på universitetet. Så nu har jag tagit mina första akademiska poäng!


Min älskade Jacki (the stripper)            Hammardammen, där jag vuxit upp.

Tidigare idag pratade jag med mamma som är uppe och hälsar på min morfar och min bror nu... Hon gick i gnistrande snö med klarblå himmel.... Saknar det så det gör ont! Gabriel säger att det kommer här med. Ja, jag vet, men inte som där. Inte som där. Inte som där. "där är där man inte är, här är här där man är. Här har man alltid med sig, här har man alltid med sig!"

Ikväll blire Idol å tacos. Bra dä, för nå mer hade jag definitvivt intä klara av ikväll nå. Nä jag int ens orka sticka, då äre nå knas. (skrivet på min dialekt, bara för att! ;)

Ta hand om DIG! 


Nä, tiden räcker inte. Det går för fort!

Det finns alldeles för lite tid för att göra det jag vill!!! Dagens timmar räcker inte till.

Idag har jag bl a sytt gardiner (som blev lite sneda, men det får jag rätta till någon annan gång) och lagat pizza-sallad. L-M kom förbi med hemmagjord pizza, så jag tänkte att jag också vill bidra med någonting!  ; ) 

Igår satte Gabe upp den fina lampan som jag fick av mamma, så fint! Och sist M-L var här fick jag den fina boken "Stickat och virkat, vintage på svenska" Underbart!


Är lite sugen på att klippa mig kort igen, mest för att det är en jäkla massa trassel i underhåret i nacken.... Men också för att det är rätt skönt med kort hår. Meeen, jag vet en här hemma som protesterar villt. Och faktiskt är det så att jag trivs i långt hår. 

Det har inte blivit någon redigering idag, men en massa annat... när jag skrivit färdigt detta inlägg ska jag läsa kurslitteratur. Behövs.


Tänk, tänk, tänk....

Jag ville få ur mig någonting. Så jag målade en bild i paint.
Vad tycker du att bilden säger?Nu på kvällen har jag setat med bildredigeringsprogram och ett ljudredigeringsprogram. Jag tycker att det är riktigt roligt! Men det tar tid att luska ut hur saker och ting fungerar. Får se om jag tar mig tid i morgon till att fortsätta. Det behövs nämligen till ett grupparbete som vi håller på med i vår nuvarande kurs.

Jag vill sätta upp gardiner!!!
Tyvärr har jag förlagt påsen med hållarna till gardinstängerna, så det får vänta. Hoppas de kommer fram snart!

En sak av allt jag önskar är att jag skulle få arbeta mycket mer med mina kreativa intressen. Inte bara sådant som har med penslar, garner, tyg och pärlor att göra. Även ljud och ljus och rörliga bilder/foto, det skrivna ordet, natur och växter att göra.  Kanske även ett sommarställe som projekt? Det finns alldeles för mycket "måsten" för att jag ska hinna med allt jag skulle vilja prova på, bli duktig i, och/eller avsluta projekt jag påbörjat!

Okej, jag är inne i en tänkar-period. Undrar vart detta ska sluta?


Lyckligt lottade mig!

Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade, och det har jag fått höra.. ; ) Men, jag har haft så mycket i tankarna och att göra. Roliga saker. Kursen som vi nu läser på universitetet har riktigt intressant litteratur. Flytten är i det närmaste avklarad. (ska städa gamla lägenheten och fixa och dona med små detaljer på det nya placet.)

I tordags kom mamma och reine på besök. Det serverades vitlöksbröd och grekisk sallad. Jag och G fick en fin vit kaktus och en ur-gullig tomte av Reine!

Fredag. Efter allt som hade med utbildningen att göra gick jag hem och klippte mig själv samt färgade håret på en timma. Sedan mötte jag upp Linnea och vi tog oss tillsammans till Sofie för seminarriegruppsfest! Mycket trevligt med film-charader och snack. Vissa av oss, de jag tidigare nämnt och Louise tog oss till Nefertiti för lite dans och snack. Efter lite käk så var klockan mycket men jag och Linnea bestämde oss för att gå hem. 05:30 var jag hemma, somnade bums.


Löradg. Jag klev upp innan 10 för att baka scones till mig och Gabe. Sedag gick jag till ica för att köpa ingredienser till ett lusse-bak. Kl 13:30 kom L-M och vi började laga mat till oss och de andra tjejerna som skulle komma för en eftermiddag fylld med pyssel. Och pyssel blev det! Bakande, stickande och snackande. Lovely! Strax innan 9 gick de och Gabe kom hem.


Söndag. Ställde veckarklockan på 8 men sov till strax efter 10. behövde nog sömnen. Kl 10:30 gick vi ner en trappa och käkade brunch hos Magnus och Josephine med anledning av fars dag. Himla gott och trevligt! Sedan har jag hunnit vara till IKEA för att köpa oss en kastrull, spets och kuddar.

 

Vilka underbara vännner jag har! Och familj! Och Gabriel!

Jag älskar huset, och jag kan säga att det är första gången sedan jag flyttat till Gbg som jag känner mig riktigt hemma. Tack, tack, tack! <3


Gnistrande vinterdagar i mitt hjärta

Det snöar! Så härligt. Det gråmulna vädret utanför fönstret passar mig bra idag. Inte för att jag är på dåligt humör, utan för att det är myyyysigt! <3

Snart ska jag på seminarium vid Vasaplatsen, sen till pedagogen för gestaltning. Hm, undrar vad vi får hitta på! Det ska bli riktigt spännande att få träffa på Malin som ska leda oss, hon fångar en verkligen med sin person och sitt sätt att vara. Inspirerar. Ser fram emot detta!

Men, jag kom på att jag har min vinterjacka i huset... jag befinner mig i lägenheten utan nyckel till huset. Jaja, får hämta den senare idag när G och jag endå ska dit med en massa kartonger. Idag får det bli min skinnjacka som vanligt. Mössa är det värre med. Trots att jags tickat hela sommaren/hösten så har de jag gjort åt mig själv försvunnit på något mystiskt vis. Vantar? I huset. Jaja, detta har jag inte planerat så väl märker jag.Längtar såååå mycket!


Så blev halloweenfesten!

Hej mina vänner! Gissa om jag är trött? Som F*n, men jag är rätt nöjd endå! :D Halloweenfesten blev riktigt rolig.
Vi var 14 st, ett alleles lagom antal tycker jag. Alla kunde snacka med alla och man kunde röra sig runt i lägenheten. Förra året hade vi också en väldans trevlig halloweenfest, men det var faktiskt alldeles för mycket folk. Man fick stå/sitta där man satt, så pratade man mest med dem bredvid sig hela kvällen... nä! mer rörelse är bra! :D

Det blev utgång. Trevligt, men jag hade lika gärna kunna varit utan den. Tror jag var för trött för att uppskatta den helt, plus att alla splitrades. Jag vill inte klaga på mitt härliga sällskap på Gretas! men jag hade önskat att vi alla hade fortsatt vara tillsammans. Men, hur ofta händer det när man går ut? 

Vid 4:30 var jag hemma. Innan kl 10 igår, söndag, var jag och Gabe uppe och städade och packade inför flytten. Detta pågock under dagen, fram till kvällen då vi packade in oss i bilen och for till Lerum för en trevlig bingolotto-kväll med Liselotte, Mik och lille Isac. Tyvärr vann G och jag ingenting. Mik vann 200 kr, bättre än ingnting! : ) Men jag vill säga, bättre lycka nästa gång?!

Idag har jag pluggat och packat. Trött som bara den, som jag skrev i början av inlägget. Jag har litegrann kvar att läsa och ett par diskussionsfrågor att svara på till seminariet i morgon. Jag fick en bok på posten idag, "konsten att argumentera", som jag verkligen behövde. (Den är packad i Falun på Förlagssystem där jag arvetade förut... ha!) Jag trode att den skulle komma i morgon så jag tog mig till ett bibliotek för att kolla om den fanns där, men det gjorde den ju inte.... Jaja, nu har jag den och när jag skrivit klart här ska jag läsa ur den.

ZzzzZzzzzzzZZzzzzz......


Fart och fläkt

Jag har varit i farten tills jag rent ut sagt bara slocknat nu i flera veckor, utan riktig vila, och det känns verkligen. Jag börjar bli disträ och yr. Så, efter flytten ska jag ta det lugnare. Ett måste. Ett tag i alla fall ; )

Idag var jag på introduktion för min nya kurs, LAU170. Den verkar ritkigt intressant, ser verkligen fram emot att få gå igenom och lära mig det här!! "kunskapens villkor och hållbar utveckling". Himla bra att de har med detta med hållbar utveckling i lärarutbildningen tycker jag. Tummen upp!

Efter introduktionen har jag packat inför flytten, fixat inför festen i helgen, och packat lite mer. Nu ska jag snart sova.... lyssna på ljudbok och sticka till jag somnar hade jag tänkt. Om jag hinner. Men det är en mössa som jag vill bli klar med! : )

Jag har nog inte så mycket mer intressant att skriva om nu. Sköt om er, och god natt!

Gestaltning och vänner

I går redovisade vi fårat gestaltningsarbete som innefattade dans och fotoutställning bland annat. Det gick över förväntan, och de andra redovisningarna var riktigt bra. Spännande att se vad de andra grupperna hade hittat på förnågonting, och allt väkte tankar värda att tänkas. Efter redovisningen skrev jag klart mitt arbete, så nu har jag skickat in det slutgiltiga resultatet... 3 veckors väntan nu innan jag får reda på mitt betyg. Hoppas så klart på godkänt, om inte, så får jag försöka igen. Men nu får jag släppa det helt så länge och fokusera på nästa kurs som börjar i morgon bitti- "Kunskapens villkor och hållbar utveckling".

Igår kväll blev det ett par öl med Linnea, Anna och Louise på en lokal krog. Mysigt. Väl hemma började jag sy på halloweendräkten igen innan ögonen inte ville vara öppna längre.

Ego(n, skulle fylla fem år nästa dag, för han var fyra, år.)

Nu jäklar haglar det ute. Så skönt att jag bara ska vara inne idag. : ) Ikväll blir det middag och pyssel med mina fina tjejer. Ser så fram emot detta! Så nu håller jag på att baka bröd, som står på jäsning, och sedan ska jag laga en gulaschsoppa, så gott!Gestaltning

I morgon ska min seminariegrupp redovisa våra gestaltningsarbeten som vi gjort i våra basgrupper. Detta är lite av det jag ska ha på mig...


Halsbandet knåpade jag precis ihop. Blev rätt nöjd faktiskt : )

RSS 2.0