Min första lägenhet

En etta på 35 kvadratmeter i Falun. Vilken grej, att flytta hemifrån och ha det precis som man själv vill, eller nästan, för vi körde på "man tar vad man har och gör det ungefär till det man vill".
 
Jag längtar lite till den dagen igen, när jag får flytta till ett mer permanent och eget hem där jag kan trixa och fixa som jag själv (och John förstås) vill ; )
 
Alltså,. jag fortfarande bara älskar mina fina köksstolar som jag och min dåvarande pojkvän/sambo gjorde ordning inför flytten. Synd att de inte är i min ägo längre bara.

Okej ...

... om det ska vara sådant här slask ute så tycker jag faktiskt att det kan ta och bli sommar istället. (Vintermänniskan har talat.)
Säkert typ kl 17:30, fast på sommaren ... (Nu är det ju fortfarande kolsvart och slask kl 17:30)
 
Jo men jag känner mig lite nere och på "klago-humör" bara för att jag är trött på att ha ont. I morgon vill jag vakna utan denna smärta, tack!
 

Vintercruising eller något liknande

Värktabletterna hjälper inte idag. Så är det ibland. Oftast fungerar jag någorlunda ändå, men inte idag. Tråkigt som bara den. Jag ska i alla fall se till att få läst lite arbetspsykologi och marknadsföring under dagen.
 
I Lördags blev det en liten raggar-tur till och i Tidaholm. Riktigt mys-kul : )
Impalan startade fint såhär i vintermörkret

Fågeldrake?

Nu har jag pysslat lite. Det var meningen att det skulle bli en tovad fågel, men jag tycker inte att huvudet ser ut som ett fågelhuvud direkt. Kanske mer som en snäll drake? Eller dinosaur? Något blev det i alla fall, och jag tycker nog att den blev rätt söt ; )
 
 
 

Det var inte igår!

Jag har försummat min blogg och er läsare rätt länge nu känner jag. Det har varit mycket annat att fokusera på nu i början av 2013. Får se om jag kan komma igång och vara lite mer aktiv här nu! : )
 
Det är lördag morgon. Jag vaknade strax efter klockan sex men drog mig till sju. Sedan snörde jag på mig kängorna och tog mig en promenad, härligt när det var gjort! Nu har jag precis ätit frukost (som ni ser på bilden nedan).
 
Det är ingen mega-portion till frukost direkt, men jag försöker nu mer käka lite och ofta. Kanske varannan-var tredje timme och hittills har det gått över förväntan bra och gett resultat bara på 1,5 vecka. Jag promenerar och tränar även mer. Hoppas att jag kan hålla i detta framöver! Jag mår ju så mycket bättre när jag tar hand om mig själv på det här viset. 
Lördagsfrukost
 
Av min syster fick jag en gjutjärnsgryta i julklapp, så glad jag blev! Något jag önskat mig sedan min gamla försvann för några år sedan men inte riktigt prioriterat att köpa med min knapra ekonomi. Jag och John invigde grytan tillsammans genom att göra en grymt god chili con carne. Mmmm... : )
Chili con carne. Nästa gång blir det nog chili sin carne, också riktigt gott!
 
Min älskade symaskin har börjat krångla ordentligt. Jag, John och mamma har läst manualen, fixat och trixat, skruvat och funderat men inte lyckats lösa problemet. Så för tillfället har jag packat undan den i sitt fodral till jag får "tummen ur" och kör iväg (eller rättare sagt ber någon köra den och mig) till en reparatör.
Min symaskin <3
 
Men man kan ju pyssla med annat. Förra helgen målade Johnn och jag på muggar, en te-kanna och tandpete-hållare. Idag funderar jag på att tova lite, men vi får se vad jag hittar på : ) Det blir lugnt i alla fall för jag är förkyld. Jäkligt tråkigt, men det är så det är dessa tider. Mer eller mindre alla är ju minst småförkylda.
En mugg samt en tekanna jag målade förra helgen
 
Sköt om er nu!
 
 
 
 

Törstsläckare

Jag blir sällan törstig, men när jag väl blir det är det oftast strax innan eller efter tandborstning på kvällen. Så har det varit så länge jag kan minnas. Det godaste som finns vid de tillfällerna är enligt mig att dra på rejält med kallt vatten i badrumskranen, kupa båda händerna som en bägare, låta vattnet fylla händerna och bara dricka, dicka, dricka. Ooh så gott!
 
Annars dricker jag faktiskt väldigt lite vatten och dricka över huvud taget. Därför försöker jag ta mig en kopp kokat  vatten (avsvalnat till drickbar temperatur) en till tre gånger om dagen, t ex till morgonen, middag, kväll. Också gott, och troligtvis nödvändigt.
 
Spännande att läsa om mina dryckesvanor? ; )
 
 

Lite bilder från jullovet

Idag har jag förberett mig för i morgon, då jag trode att första lektionen på sista terminen på min utbildning skulle äga rum. Men som tur var kollade jag min mail nyss och upptäckte att schemat ändrats, jag börjar på tisdag. Jo, men då ska jag se till att utföra några ärenden på stan i morgon då! : )
 
Jag hade som sagt ett underbart härligt jullov 2012/2013, här kommer några bilder:
Underbara dagar hos min världs bästa morfar (magsjukan hade jag dock gärna skippat).
Tycker även om morfars 60-tals hus och inredning!
Det lilla gula som syns under vindkrafrverket är mitt gamla hus där jag växte upp.
Underbara ställe!
I Hofors hann jag träffa min barndomskompis Emma och vi gick på en härlig promenad
Ustikten till altanen från "mitt" sovrumsfönster hos far min. Riktigt mysigt
Nyårsaftonens förrätt, samt dukningen
 
Huvudrätt samt efterrätt. Oh jäklar vilken god middag vi lyckades fixa till nyår -12. Om jag inte minns fel döpte vi förrätten till "tre rundlar med osttäcken på en bädd av machésallad". Huvudrätten "Kalv och kronhjortsfilé med friterade potatisklyftor, svart och vit sås" och efterrätten till "Egengjorda rullar med glass från Philadelphia". <3
Lite nattligt skoteråkande, underbart!
Det är skönt att komma in till elden när man varit ute ett tag ...
En skotertur med far mini det lilla dagsljus som infann sig
 
 
 
 
 
 
 

13 och 7

Nu har det blivit år 2013, och igår fyllde jag 27 år. När jag här om veckan kom på att siffrorna 13 och 7 var med i detta året blev jag rätt upprymd eftersom de två talen är mina favorittal. Jag känner att detta kommer bli ett bra år! : )
 
27 år. Jäklar vad tiden går. Men det gör mig ingenting, jag känner liksom att jag kommit ikapp min "riktiga" ålder lite mer ju äldre jag blir. Sen får vi se när det vänder, och jag vill stanna vid en viss ålder? 27 är nog faktiskt en rätt bra ålder känner jag.
 
Nu har jag varit hemifrån i snart två veckor, och det gör mig ingenting! Jag har och har haft det så bra. Träffat härliga människor. Gemenskap i form av firande varvat med lugn. Underbart!  Längtar inte precis hem, men har ingenting emot att komma hem om ett par dagar heller.

I kväll kl 22:45 lägger jag min på en brits i en tågkupé och hoppas på att sova så länge som möjligt, för jag är nämligen inte framme i Skövde förrän i morgon kl 11:01 och vet inte vad jag ska göra med tiden om jag inte somnar. Men jag har förstås lite godis, bok och mp3 med mig som sällskap så det lär gå finfinft antar jag.
 
Jag önskar er ett riktigt härligt 2013!
 
 
 
 
 

RSS 2.0