Isabells cup of tea

Nu sitter jag och myser med min underbart fina te-mugg mellan skrivande på datorn. Jag sitter med ett program som heter "typing master" som jag ska lära mig till/i utbildningen till vårdadministratör. Det går framåt! En del saker som jag måste öva bort/lägga till i fingrarnas muskelminne.
Tidigare idag har jag lagat vegetariaka biffar, gjort mer äppelmos, tränat Bodypump, varit till kontoret och hämtat papper, käkat med LM och stickat lite. Nu ska jag fortsätta sippa på mitt te, öva lite mer skrivande och sedan möjligtvis sticka lite innan jag somnar.

Uppmaning!

Ville visa en fjäril som jag tovat.
Själv blir jag glad av den och det känns som att man ska ta till vara på allt som kan göra en glad här i livet. Eftersom det enda vi säkert vet är att vi har ett liv, som tar slut, och varför inte göra det bästa under tiden för att vara så nöjd och glad som möjligt samt försöka göra så att våra medmänniskor också mår så bra som möjöigt?!
----------
Allt annat känns idiotiskt anser jag.
-----------
Självklart kan man inte vara glad, nöjd, lycklig, snäll, uppåt, vänlig... idiotglad... hela tiden men varför inte försöka ;) Åt minstonne göra det bästa av situationen som man befinner sig i. Tänka tankar som vänder situationer till någonting lite lite bättre... för man kan faktiskt välja hur man ser på saker och ting.
----------
Därför föreslår jag att vi alla idag ska tänka på att vända en mindre bra tanke/situation till någonting bättre. På så vis blir vi alla ännu lite bättre medmänniskor och dagen blir ännu lite bättre för oss själva. Det är sant! Vad har du att förlora?
----------
Kör på!! :D

Idag...

...har jag tränat. Så jäkla skönt!!! Har även varit ett par timmar hos Therese, hämtat saker i "huset" och sedan käkat pannkakor hos LM. Nu lyssnar jag på horror pops och bloggar. Bra dag. : )
-----------
Annars kan jag meddela att jag fortfarande gillar min nya frissyr, men att jag måste finjustera lite när jag får tillgång till rakaparat och en bra spegel, så jag kan ta till saxen lite själv. Det viktigaste är nog att få lite mer avrakat för jag tycker formen är lite knas...
----------
Här nedan följer lite pics! : )
Sticka, sticka liten socka.
...
...
... Den mästerliga fotografen är LM!
LM och jag hade roligt på Liseberg!
Längtar efter den karln.

SidecutUnderbara liv!

Ska/kan livet vara så här bra?

Underbar familj, underbara vänner, underbara bergochdabanor i känslovärlden. Underbara skapandestunder, underbar egentid, underbar gemensam tid, underbart tänkande.... Underbara liv!

Igår klippte jag mig också, är sjukt nöjd! Ska ta det sista lite smått sen bara så blir det perfekt., Och vänta på att det håret som ska vara långt blir längre... Bild kommer i kväll!
varför inte nu? Jo, för båda mina kameror är på laddning.

Ögonblick av underbara dagar


Frulle på trappan.

Goa, goa Hariett! (vet dock inte hur hon stavar sitt namn...)

Äggmålning innan frukostätning, vardagslyx och kul, kul, kul! :D

Äppelmos och rabarbersaft. Inte fy skam det inte! Husligt värre.Kängor, finfin cheva och ett parti risk med älskade människor.

LM och jag på The arks sista Gbg-spelning.

Vad har dagarna annars bestått av? Spontantripp till Falköping, firande av Världens bästa Ida, mys, tillagning av porterstek, filmtittande, promenader, finbilsåkning, matlagning, målning, öl, music, middag hos mamma, vilande, vakna nätter, rockbaren, Mustasch-spelning, soffsovande, tripp till dönsö.... helt enkelt; underbara dagar.


Koppar och kreativitet

Här om dagen var LM och jag på ett loppis där vi båda fastnade för samma muggar. Jag får äran att dricka ur dem när jag besöker henne, men idag, om det går enligt planen, ska vi inviga dem här hemma hos mig med varm choklad med vispgrädde på. Mums!Jag umgås friskt med LM och kreativiteten flödar. Jag stickar, syr, klipper, klistrar, lagar, mojsar, gojsar.. ja ni förstår? Full fart på de kreativa delarna av mina geniknölar för tillfället.
----------

För övrigt kan jag berätta att förkylningen verkar sitta i lite fortfarande, men det är ingen fara. Tennisbollen i halsen är borta och nu återstår bara en liten taggtråd i halsen, lite knaster i öronen... samt att bomullen som förr satt i näsan har flyttat upp en våning till hjärnan. Får se när det släpper :P


Mysigt...

...att vakna med en tennisboll i halsen, bomull i näsan och knaster i öronen.
Eller inte. Hej förkylning!

Jag har fått dille på persokor/nektariner. Mmmmm!!! Just nu har de extrapris på dem i en närliggande butik också, lovely. En go vän introducerade mig för en smörgås med jordnötssmör och persika på. Blev snabbt till en lätt craving, så jag har kommit på att jag inte ska ha jordnötssmör hemma så ofta. Bara när jag absolut vill lyxa till det ; ) Men, nektarinerna kommer jag unna mig så länge jag nu känner för det!

Igår kom syrran över, och senare LM. Vi åt jäkligt goda vitlöksbröd, grekisk sallad, popcorn, godis... och kollade på ett par grymt mysiga filmer. Damernas detektivbyrå och P.S I love you. En bra fredagkväll helt enkelt!

En annan positiv filmupplevelse var de engelska versionerna av Wallander-filmerna. Gillart! Dock kändes det lite märkligt att stads- och personers namn var svenska, så klart, men uttalades på engelska. I stort är det bekväma filmer att se, duktiga skådepspelare och fina bilder.

Det var skönt att sova till man vaknade idag. När jag jobbar går jag upp kl 04:30. Det har bara gått tre dagar än så länge så har inte hunnit vänja mig vid det riktigt. Dock gick det över förväntan och att arbeta med städning kan vara roligt, speciellt när jag vet att det är över en kort period. I september startar ju min utbildning! : )


Dyra Lisebergsbesök...

...först blev min mobil vattenskadad, vid andra besöket så blev min plånbok snodd. Den är i alla fall borta.

Nu har jag spärrat kort och ID i alla fall. Plånboken och korten är inte hela världen att de är borta, men legitimationen!! Jag hade nyligten skaffat mig ett nytt och nu måste jag göra samma sak igen. Jag kunde som tur var lösa pengafrågan (tack internetbank och LM!) för ett tag nu i alla fall. Värre är det med Id eftersom jag inte har någotning att legitimera mig med när jag nu ska fixa ett nytt. Och det kostar en del... Men det lär ju gå på något vis. Tänkte i alla fall betala för-avgiften som man behöver göra innan de ens tar ens ärende på skatteverket. Tyvärr är det så att man måste  skriva ut kvittot på betalningen själv. Jag har ingen skrivare. Varför ska allt vara så krångligt??!

Lika nu när jag ska söka CSN bidrag så är det bara registrerat en kurs som jag har tackat nej till. Utbildningen jag ska gå går inte att finna och det finns ingen ordentlig att ringa och prata med eftersom "allt ska skötas på internet" nu. Bahh!!!

Pengar pengar pengar. Det är la den värld vi lever i.
RSS 2.0