Jag är Isis...

...men vem är Bast?
Kents nya album är faktiskt kanonbra. Efter tredje lyssningen har jag nu den där underbara känslan av att de gjort det, igen. 13 år med kent, man blir som man umgås sägs det. Det måste helt enkelt vara så att de inspireras av mig?! ; )
Isis var faktiskt vad jag kallades i många år förut. Rätt fint tycker jag. Men jag gillar Isa, Izzy, Issi, Issa, Vimsy och Isabell också. (Bella får bara min barndomsvän Emma med familj kalla mig, då känns det bra. Annars sparkar jag lite bakut, för det känns som ett hästnamn för mig..)
Idag har jag hunnit tenta och hälsa på mamma för lunch. Båda sysslorna kändes riktigt bra! Nu är jag hemma och packar (och bloggar, bevisligen) för att sedan åka och kolla på lägenheten som jag önskar så innerligt att jag får hyra sen... och efter det ska jag ta mig till John. <3
Jag orkar vara, göra och leva idag. Jag har inte så ont  vilket är så jäääääkla skönt. Nästan obeskrivligt härligt faktiskt. : )
Ha det fint nu mina vänner, hoppas ni får en bra helg!

Samla ihop mig, tack!

Även om jag vaknade med världens huvudvärk, igenklistrade ögon och ont i typ alla leder som finns, så känns det rätt bra idag faktiskt. Jag har fått någon slags kämparglöd, jag ska fanimej klara det jag satt mig för att klara!
Lite energi får jag genom att tänka tillbaka på hur underbart det var att bo så här, och att jag faktiskt vet att jag ska försöka bo så igen. Längtar efter att ro, och få ro, känna ro, ro... Vår fina lilla guling till eka var en källa till lugn och ro för mig.
Idag har jag halvdag i skolan, känns bra. Lektionen för dagen är arbetspsykologi. Otroligt spännande och roligt faktiskt! Efter skolan ska jag köpa mig kents nya album. (Det blev inte av igår eftersom John kom förbi och hämtade Hariett direkt när jag slutat skolan.) Men...
...jag ska inte lyssna på albumet med en gång jag kommer hem. Först måste jag plugga till en liten tenta jag har i morgon, SEN ska jag belöna mig med lite lyssning på hög volym. Ja, det måste väl ske innan kl 10 antar jag, så får planera in det lite smart där i alla fall : ).
Och håll tummarna för mig är ni snälla. Jag kanske, kanske får ett boende för ett år framåt, med eget förråd till. Det hade varit helt underbart!!! Som det är nu har jag mina saker spridda på fem olika ställen. Hela jag är utspridd, vill så hemskt gärna få en chans att samla ihop mig. Tack!

Idag,

liksom igår, orkar jag inte med någonting. Är det vädret tro? Har ingen energi över, käns som feber fastän jag är feberfri och det värker typ "överallt" i kroppen. Men. Nu ska jag ta mig till skolan. Kämpa kämpa, sju nycklar, sju nycklar...

"No problem ...

... klart som tusan att jag kommer komma ihåg vad det här ur-mysiga 1700-talsstället heter när jag kommer hem igen." Eller inte. Men det var helt fantastiskt mysigt att sitta och ta ett par glas där i alla fall. Hela helgen i Halmstad med John var faktiskt rolig och mysig faktiskt.

Alltså, öl ÄR gott. Helst en lite halvmörk öl, mmm ...

Vandrarhemmet var helt klart godkänt

Skönt att vi kunde gå in till stan på högst 10 minuter från vandrarhemmet. Förutom öl så blev det mat på Harrys, nån öl vid vattnet, (det låter som att vi bara drack öl den här helgen. Men det gjorde vi inte. Vi drack vin också ; ) nä skämt å sido,) kollade affärer, strosade, och jag tvingade in John i en kyrka.


Ni som känner mig vet att jag är en sucker för medeltid och andra tider bakåt i tiden, då även gamla kyrkor. Det är något helt otroligt och fantastiskt med vissa kyrkobyggnader och dess historia! Även om jag inte kallar mig direkt troende så tycker jag det är skönt att gå in och uppleva byggnaden, lugnet, och tända ljus för dem man tycker om samt de som inte finns med oss fysiskt längre.

Jag är kattvakt, och det låter oroväckande från köket, bäst att springa och se efter vad katten håller på med!

About surroundings, roots and longing

Visst är Göteborg bra på många sätt och vis. Jag är himla glad att jag följde min dröm och flyttade hit för lite över fem år sedan. Göteborg har gett mig mycket, kanske precis det jag behövt hittills. Men...

De översta två bildenra är från Rödön. Nedersta vänstra är tagen nedanför vårt hus i Hofors, och nedersta högra utanför sista lägenheten i Falun, annan jag flyttade till Göteborg. 

...för att jag ska kunna känna mig hel och hemma behöver jag mer sånt som på bilderna ovan visar. Det är mitt ursprung, min upväxt, en stor del av den jag är.  Jag saknar naturen, lugnet, närheten och tryggheten så himla mycket. Längtar. 


Isa funderar

Hur f*n är det tänkt att man ska klara av att arbeta varje dag till man är (minst) 65? Hur har så många klarat av detta hittills? Kan inte för mitt liv förstå detta. För mig, hur mycket jag än vill någonting, så finns inte energin till att ens göra saker jag tycker är rent utsagt "skitkul", vissa dagar. Hur ska man då orka med något mer "måste-aktigt"?
Jo, jag tvingar mig ofta (vilket jag tror att många gör, alltså, jag vet att jag inte är ensam om detta). Men de dagarna då det inte ens går att tvinga sig? Vad gör man då? Detta med den förbannade dagsformen alltså. Nu har jag i alla fall fått kallelese till ett ställe som ska kolla upp värken och några av de andra symtomen jag har. Hoppas det leder till något vettigt.

Systra mi

I will allways be your soldier


En helg utan plugg

Det är nog första helgen på hela 2012  som jag inte har behövt plugga något. Harriet verkade tycka att jag skulle fortsätta på det spåret för jag vaknade av att hon tuggade på mina plugg-papper till den kommande tentan i kommunikation. You go go girl...cat... cat-girl!?
Fredagskvällen blev ritktigt trevlig faktiskt! Fastän John tyckte att jag stressade på som vanligt... och jag tyckte han var lite seg, som vanligt ; ) Men som sagt, de blev lyckat. Mycket skratt och gött snack på "vasastan" med klasskompisar och lite kompisar till klasskompisarna. Sen gick tre av oss vidare till ett mindre tilltalande dans-ställe, för att möta upp bäsa Linnea, Erik, Jannica och hennes date. Himla kul att träffa dem,  men det stället går jag nog inte tillbaka till helt frivilligt. Men smaken är ju ... delad.
Göteborg var enastående varckert i fredags kväll, tyvärr gör sällan bilder rättvisa.
Inte med min lilla kamera i alla fall.

Jag funderar på att införa tackos som fyllekäk efter varje utgång. Det var faktiskt himmelskt gott! Lätt att göra ordning både innan utgången, och efter när man kommit hem. När räknas något som en tradition? Efter tredje gången? Vi får la se om jag lyckas införa tacos som fyllekäk som tradition här hemma.
I dag var John och jag på second hand. Där jag hittade ett par köksgardiner och två par böcker. "Mänsklighetens miljöpåverkan" och en bok om KBT. Snart börjar ju min praktik och då kan jag läsa annat än enbart studentliteratur. Som jag längtat!
Efter secnd hand blev det ToysRUss  för att kika på pussel. Jag tyckte om att lägga pussel när jag var liten, men sen har tyckt att det mest varit något som man kan pyssla med om man inte har något bättre för sig, och något bättre finns det alltid att göra. Det blir liksom inget dritekt av det. Då pysslar jag hellre med någonting som man kan spara, ge bort eller lära sig något av. Men...

...för två veckor sedan tog John fram ett pussel och jag gick väl med på att pussla lite. Vi satt med det större delen av den helgen. Det var förvånansvärt roligt faktiskt! Men om jag visste att jag hade viktigare saker som jag borde göra, så hade jag mest blivit stressad av det. Men, litte pussel-läggande då och då lär det nog bli här framöver : ).
Mitt första pussel på över 100 bitar. Tänk att en "nolla" Kan göra så mycket ; )

Efter pussel-letandet idag blev det fika på stan med Johns mor, syster, och deras respektive. Trevligt! Nu? Ja, jag bloggar. John ritar. Snart blit det till att steka pannkakor. Vi har köpt sylt och grädde, men jag är nog mer sugen på ost, tomater och örtsalt som pannkakstillbehör. Det är gott som f*n!

Roky som sällskap

"En halvtimma? Bra, då börjar jag med maten, så drar vi till vasastan sedan för en öl med Therese och andra klasskamrater. Toppen!"
40 minuter senare ringer jag John och frågar hur det går. "det går bra." "vart är du då?" "i Alingsås."
Vaaa??!! Jaja, han hade KÖRT en halvtimma. Han hade inte en halvtimma KVAR. Jaja, maten går ju att värma på, Rocky Erickson är definitivt inget dåligt sällskap, och ölen kan jag ju dricka upp själv så länge. ; )

Jag vill bara fungera som "vanligt" ...

Det har inte blivit mycket gjort idag. Somnat som en klubbad säl efter ett tags pluggande, så börjar det om igen. Sova, plugga, sova plugga, sova plugga... Man kan faktiskt inte göra annat hur mycket man än vill det själv, när kroppen säger att det ska vara på ett visst sätt.
Det slår till med mer eller mindre jämna mellanrum, skoningslöst. Igår var jag ju hur pigg och glad som helst! Lite värk gör ingenting, det lever jag med liksom, det är mer när det vrids på flera snäpp, som nu.
Sådana här ställen ger mig lugn, och energi <3 Detta är på Rödön.

"Jag vill inte vara orkeslös, trött och ha ont, jag vill fungera som vanliga Isabell!"
"mohahahaaaaa det kan inte du bestämma, nu ska du klubbas. Och nu vrider jag på lite mera värk. Och det spelar ingen roll vad du gör, jag bestämmer när du ska få må bra ett tag igen... Mohahahaaaa!!!"

Äh, kommer inte på nån vettig rubbe ...

Efter 13 timmars bilresa inkusive en mat-paus, en felkörning och avlämnande av bror plus Sofie i dalarna, så var jag hemma i Götet igen strax efter 22 igår kväll. Resan kändes förvånansvärt lätt faktiskt. Jag misstänker att det var det underbart goa, härliga, roliga och älskade sällskapet som bidrog till detta. Kan inte tro att häftet om anatomi- fysiologi och sjukdomslära hade så mycket med det att göra faktiskt... ; ) Men en del plugg blev det i alla fall.
Idag hade jag medicinsk dokumentation på morgonen, och efter det en mer eller mindre oväntad anatomi-lektion som blev riktigt, riktigt bra faktiskt. Vi var en handfull elever (av några över 30 st) som lyssnade uppmärsamt på vad våran lärare/doktor/föreläsare hade att säga om psykiska sjukdomar och begrepp. När man är så få personer har man all chans i världen att ställa frågor och vara lite aktiv, lite mer som ett samtal än en regelrätt föreläsning faktiskt. Mer sådant tycker jag!
Tyvärr har det inte alls gått bra med maten idag. Skit alltså, säger jag! Nu har det gått så många år att jag verkligen borde vara frisk, men det är väl bara att kämpa på antar jag. I morgon är det en ny dag, med nya tag. Och imorgon kväll ser jag fram emot mitt andra kundaliniyoga-pass. : )
Nu ska jag lägga ner bloggandet för ikväll för att fortsätta med att koncentrera mig på excel. Har en tenta i morgon, och jag känner mig inte alls så säker på att jag lyckats banka in kunskaperna som krävs för att lyckas med denna tentan än. Plugg, plugg. In i det sista.

Lite av min påsk


Lite av bakgården. En del snö hade vi faktiskt. Fint!
Vedlkynging på g
Å vi staplade, å staplade, å staplade ... (fast dessa ligger ner ; )
Drack gott, åt god mat, skrattade massor och spelade poker.
Jag fotograferade, pysslade, sydde, och pluggade...
Inga kort på familjen, men en liten smygtitt på min underbara påskhelg i alla fall : )

RSS 2.0