Min plats

Jag har inte hittat min plats. Jag känner det som att jag liksom inte platsar på de platser jag valt att prova på att befinna mig på. Som att mitt tänk är för annorlunda för att jag ska kunna eller ens vilja vara en del av det som ska vara i det här samhället. Det är svårt att förklara, men så går mina tankar just nu. Jag vill hitta min plats, som fisken i vattnet. Nu känner jag mig mer som... som en guldfisk i Sahara, Nalle Puh utan honing, eller möjligtvis en 26-årig dalkulla på vift.
 
I går kväll började jag skriva om mina år fyllda av ätstörning och blev helt uppslukad av det. Orden bara rann ut och jag skrev timmar i sträck tills jag somnade. Men är ännu inte klar. Får se vad det blir av det hela, men hur som helst är det skönt att jag för mig själv benar upp saker och ting. Jag vill göra ännu ett ordentligt försök till att bli av med skiten en gång för alla för jag orkar faktiskt inte både ha detta elände med mat och fibromyalgin att handskas med dagligen.
 
Annars mår jag faktiskt bra just nu! Om jag fick önska något bara sådär skulle det vara att ekonomin kändes lite tryggare, men det kommer väl hoppas jag, när jag kan jobba igen. Skolan går så pass bra att jag inte kan klaga och jag har inte varit onormalt trött eller haft överdriven värk sedan några veckor tillbaka, det är otroligt skönt!!! :)
 
 
 

Årets första äpplen, och lite till

I går anlände jag till Falköping tidigare än normalt på grund av att jag slutade skolan vid 12. Medan jag väntade på att John skulle komma hem från blästrande av bil vandrade jag i trädgården samt pluggade lite. Skönt med finväder nu när hösten börjar kännas!!
 
När John kom hem med bilen fick jag göra mitt bästa med att hjälpa honom få ner bilen i garaget igen, lättare sagt än gjort. En svängd nerförsbacke, buskar ivägen och en bil som inte går att köra samt en inte allt för stark Isabell är inte optimalt för detta, men vi klarade det!
Ännu en del av cheva 55:an avklarad. Duktiga John!
Idag har vi skördat äplen och lagat äppelpaj. Himla gott faktiskt!
 
Harriet var med ett tag innan hon ville gömma sig under bilen. Jag förstår inte riktigt hur katter klarar av dedär vinklarna på benen som de faktiskt verkar klara av. Tanken slog mig att jag kanske skulle testa själv om mina ben klarar av det (då jag faktiskt är rätt vig) men jag antar att det är bra att jag slog bort den tanken nästan innan jag tänkt den, framför allt innan jag testat den ...
Gräsklippning. Jag kan säga att jag inte känner mig så jäkla cool på den där maksinen.Trivs grymt mycket bättre med en vanlig hederlig gräsklippare som man liksom skjuter framför sig. Men John gör ett bra jobb med denna maskin! : )
Efter dagens äventyr tycker vi att det dags för öl och chilinötter. Möjligtvis någon grogg på det med eftersom vi endast har två öl hemma ; )

3771 p

Om jag känner för att flytta till lägenhet i Falun så skulle det inte vara något större problem. Just nu har jag 3771 poäng i kopparstadens bostadskö. Jag kollade runt lite för skojs skull och såg att de flesta lägenheter ligger på några hundra poäng, den högsta jag såg låg på strax över 1000 kö-poäng. Från och till är jag sugen på att dlytta till falun, men jag antar att det inte kommer bli aktuellt. Synd på kö-poängen... skulle haft dem här i Göteborg istället!! 
 
Så är andra skoldagen avklarad. Roligt, men sjukt jobbigt med förkylningen. Host, snörvel och långsamma sinnen är inte det bästa i skolmiljö, eller någon annan stans heller för den delen. Jag är i alla fall tacksam över att jag har möjlighet att vila när jag kommer hem på eftermiddagarna och kvällarna. Det är inte så självklart alltid. 
 
Nu ska återvända till min riktigt braiga bok som jag håller på att läsa just nu, "just kids" av Patti Smith.  Jag kommer säkerligen att skriva mer om den framöver.
 

Baboon show och firande

I går firade vi Idas födelsedag, bland annat genom träff och god mat hos Ida och Johns mamma. Vi firade även Perra som fyller år på måndag. Himla smidigt att man kan slå ihop saker och ting sådär! Efter träffen gick Ida och Crille till sig och jag och John till mig för lite omsvidande och vila innan nya krafttag senare på kvällen i form av några för-öl hos Ida och Crille samt en spelning med The Baboon Show.
På väg till Brewhouse och spelningen med The Baboon Show
Jag fick inga bra bilder, men jag kan säga att det var en helt fantistiskt show!! Jag såg dem förra hösten också, och visst var det bra, men detta slår förra spelningen med råge. 45 minuter ren lycka!
John och jag firade ett år tillsammans. Allt som allt en rikrigt lyckad kväll!

Kristallbarn
 
Vid klockan 14 idag tog jag en paus från min annars genomlugna dag för att se min kusin Nathalie sjunga i bandet "kristallbarn" i femmanhuset. Det är inte min typ av musik riktigt, men dom är ritkigt riktigt duktiga tycker jag. Nathalies röst är alltid underbar enligt mig. Lite stolit blir man allt : ). Om ni vill lyssna finns de på spotify med deras första singel "en hemlighet".
 
I morgon är min första skoldag för höstterminen 2012. Jag ger mig själv en lyckospark ... lite sömn vore också bra känner jag! : )
 
 
 
 

Äntligen

Innan jag var  tvungen att ta mig till flygplatsen för att ta mig till Göteborg så fick jag ÄNTLIGEN ro. Ni som följt min blogg ett tag vet att jag skrivit om hur jag längtat efter att få ro. Helt underbart, precis som jag kommer ihåg att det var förr när jag bodde vid Hammardammen och kunde ro i stort sätt när jag ville.
 Benen är i stort sätt alltid ivägen när man ror ; )

Vad naturen har att bjuda!

Idag har vi plockat svamp, blek taggsvamp för att vara mer exakt. Jag hoppades på att få hitta några blodriskor att mumsa på, men icke. Inte för att blek taggsvamp är fy skam det heller... tror jag. Har aldrig smakat det förut (vad jag kommer ihåg). Men det luktar ljuvligt från köket just nu, svampen steks mirakulöst utan min hjälp. Pappa och Carola är bra de : )
Mysig skog. Där i skogskanten fann vi även vilda hallon som snabbt och lätt hittade
in i munnen ; )
Jag tycker att det är så mysigt att åka bil här uppe, och helt magiskt att titta ut mot de
fina/mysiga/storslagna vyerna.
Lite senare blev det jordgubbsplockning. 10 liter och ett par tre gubbar ner i magen.
Mumsigt värre!
 
Isabell

Till fjälls

 
Otroligt vackert landskap. Tyst och stilla, så länge man inte kika ner i vegetationen förstås ; )
Ja men perfekt att inte ha helt vattentäta skor när man ska ut och plocka hjortron
i myrmark? Nej. Men det gick förvånansvärt bra i alla fall!  : )
Rätt dryga dryga att plocka, men helt klart värt det med tanke på hur goda de är!
Helt tagen av naturen
Vi fick ihop en hel del hjortron till slut. Cirka fem liter. Hälften av de vi såg var kart så
det finns mer att hämta om man känner för det framöver. Men detta räcker för oss
detta året i alla fall.
Fika smakar aldrig så gott som i naturen, så är det bara.
 
Isabell

Skogsjäntan

 
 
 
En hjärtformad trädkrona
Jag trivs så förbannat bra i skogen
 
Isabell
 
 

Min nya vän och jag

Som jag skrev på facebook: "Har blivit vän med en 9-årig tax. Det trodde jag väl aldrig skulle hända! Jag är i regel mer förtjust i lite rejälare hundar men Neo är faktiskt skitrolig, fulsnygg och lite dryg. Precis som en vän bör vara... (??!) ; )"
Neo och jag på prommenad. Pappa tog med oss ut i skogen en sväng också.
Han är ju inte still förrän han får upp ett spår, då vädrar han lite innan han
studsar omkring igen. Outtröttlig?

Han är så rolig alltså ... Är det detta som kallas "hundögon"?
 
Isabell
 
 

Ännu en dag i Jämtland

Nu tar jag en paus i skolarbetsskrivande. Ska skriva någon slags rapport om praktikperioden. Hade skrivit kommentarer under själva praktiken, nu försöker jag renskriva det. Inte så enkelt som jag tänkte att det skulle vara... 
 
Idag har inte solen velat titta fram,  men landskapet är storslaget i vilket fall som helst. Tyvärr går det inte att fånga känslan på bild, men lite kan ni se i alla fall. Lägg märke till att fjällen i bakgrunden fortfatande har lite snö kvar på några ställen.
Bild: 1, 2, 3  på väg till stan.
Bild: 4 Lunch. Allt från trädgården : )
 
Dags att fortsätta skriva!
 
Isabell
 
 

Stjärnfall

Nu dessa dagar passerar vi tydligen Perseiderna, vilket är ett meteorregn. Om man befinner sig ute och det är stjärnklart efter kl 23 i natt (och kanske någon natt till) kan man se stjärnfall massvis av stjärnfall. Jag kan ju knappt befinna mig på ett bättre ställe än här ute på Rödön så nu är det bara att hoppas på att de regnmoln som nu hopar sig utanför fönstren försvinner innan klockan 23!
 
Isabell
 

Vad gör jag?

Städar och lyssnar på "sommar i p1" på mp3. Just nu lyssnar jag till Lars Lerin, fantastisk konstnär! De första minuterna har varit mysiga och lite roliga att lyssna till, möjligtvis på grund av den breda värmländskan? Tror detta blir spännande.
 
Gårdagen var faktiskt hemsk av värk och trötthet, men idag mår jag bättre! Jag hade bestämt träff med mamma för flera dagar sedan, igår kväll skulle jag dit. Jag ville inte ställa in så jag tvingade mig dit, vilket var ett bra beslut trots att jag nästan grät på vägen dit av ovannämnda orsaker. Efter akupunktur (eller pärlor blev det den här gången), healing och en härlig film så mådde jag faktiskt bättre. <3 
 
Lika bra att få allt städande och packande gjort så länge energin finns kvar, för i morgon vid 04:50 börjar min resa mot Östersund. : )

God morgon?

Vaknade med en förvärrad förkylning och värk i övre delen av kroppen (annars har det har hållt sig mest till fötter, ben och rygg det senaste). Trött.
 
Jaha, så det ska börja ordentligt nu igen? Bara att härda, något jag har svårt att acceptera. Men får se, det kanskanske blir bättre snabbare den här gången? Hoppas verkligen det.
 
Irrriterad på att förkylningen inte släpper heller faktiskt. Tre månader är lite för länge tycker jag.
 
Slutkverulerat för detta inlägg.
 
Idag hade jag lite småplaner, men jag tror att jag skippar det mesta under dagen och bara åker till mor min i kväll när hon slutat jobbet. Blir bra.

Regnbåge

Rökt regnbåge kan vara jäkligt gott, tycker jag nu som lite mer vuxen. När jag var liten kom opa (morfar på tyska) med nyfiskade regnbågar som pappa rökte, lyx! Men då uppskattade jag det inte riktigt eftersom jag i stort sätt var vegetarian från 8 års ålder, och det var jag bestämd på.
 
Men det var inte det jag tänkte skriva om egentligen, utan jag ville skriva om att jag i morse såg en fin regnbåge på himlen när jag åkte tåg mellan Falköping och Göteborg. Det var länge sedan jag såg en så klar regnbåge faktiskt. Fint att titta på, och härligt dagdrömma lite till.
Ingen vidare vacker regnbåge, men jag kladdar hellre ihop något på några sekunder än att ha ännu ett inlägg utan bild. Blir alltid lite mer lättsamt med en bild, tycker jag! : )
 
Varit hos tandläkaren idag. Det är alltid lika skönt när man får beskedet om att tänderna mår bra. Mindre roligt när man får något annat besked dock... men den här gången kunde jag pusta ut. 1,5 år till nästa koll nu, bra de!
 
Jag har också hunnit med att umgås med syster några timmar. Brödbak, filmkollande och kortspelande var vad vi ägnade oss åt. Mysigt värre. Nu ska jag kolla på film  hade jag tänkt.
 
Sköt om er!
 
 
 

Brölopp

Helgen var härlig. Ett fint bröllop med ett vackert par, en mysig fest med god mat och härliga människor.
 
Efter festen åkte pappa, Carola, John och jag till hotellet med brudparets dotter. Jag älskar ungar (oftast...) och blev förstås överlycklig när jag fick gå omkring med barnvagnen där på kvällskvisten.Carola stannade på hotelrummet med Nawal medan pappa, John och jag drog till Dubliners för en dyr men god IPA. Så gott, så trevligt. John gillade det också så nu här framöver kommer vi nog ibland ta oss lite dyrare öl istället för vin när vi vill lyxa till det.
 
Efter ölen var det dags att sova. Dagen efter var förstås hotelfrukosten en höjdpunkt. Resan hem till Gbg med syster, Robin och John gick också relativt smärtfritt. Bra bra! : )
 
Det var roligt att äntligen träffa pappas tjejs döttrar efter nästan 10 år. Roligt att träffa pappa och Carola också förstås!! De får jag dock återse på fredag morgon. Jag flyger närmligen upp till östersund tidigt på fredag morgon och stannar nästan en vecka. Längtar.
 
Piggheten som jag skrivit om i tidigare inläg har otroligt och glödjande nog hållt i sig hittills. Eller, pigghet är kanske att ta i, men jag har orkat med dagarna och kunnat tänka rätt så klart. Underbart. Då spelar muskelryckningarna och den värk jag haft inte så stor roll. De symtomen har faktiskt också varit rätt så lindriga. Jag funderar på om det kan vara för att jag inte känner mig stressad för tillfället, och jag kan ta det rätt så lugnt och ändå göra saker och ting, i och med att jag är ledig. Ingen praktik eller arbete att gå till och göra av med energi jag inte har. Det är faktiskt möjligt att det är så.
 
Idag känner jag mig dock rätt slut, men  inte så pass att jag måste blunda eller bara ligga ner. Tänkte dock fortsätta på dagens linje att bara varva lyssnande på ljudbok, sticka, kolla film och käka när det behövs. Hoppas John är inne på samma spår när han kommer hem från jobbet ; )

Mmmmmm...

Detta ser troligtvis inte alls lika gott ut som jag tycker att det är ;)
Lite enrgi till kroppen och knoppen innan dagens äventyr

Peppar peppar ...

Jag verkar må bra idag med. Vågar knapt skriva det för att kanske bryta den magiska förtrollningen som verkar göra att jag fungerar, jag fungerar!
Nu har jag ätit en bra frukost, diskat, dammsugit, färgat och klippt håret... ska städa lite till innan jag ska laga lunch och sedan åka ner på stan en liten sväng för att hitta lite saker till bröllopet som jag ska till i helgen. Efter det ska jag fika med Therese, vilket var alldeles för länge sedan. Sen vidare till mamma, ser fram emot allt detta!
 
Som sagt vågar jag knapt skriva om varken planer eller att jag mår relativt bra, men jag tar chansen och gör det i alla fall. Dags att fortsätta med denna dagens sysslor : )
Man har själv ett ansvar för att saker och ting ska bli som man vill. Samtidigt känns det
bra för mig att ha tillit till att skaker och ting ordnar sig, att man faktiskt inte är ensam i
allt även om det kan kännas så ibland. Jag hoppas att vi alla har vänner, familj och
möjligtvis andra energier som tycker om oss, hjälper oss och försöker guida oss rätt i de
svårare stunderna. Annars också så klart : )
 
Sköt om er!

Lite av juli 2012

I morse vaknade jag näst intill fri från värk, grumlighet i tankarna och orkeslöshet, så otroligt ofantligt skönt! Jag hoppade upp från sängen och började genast greja här hemma. Sedan tog jag mig till min praktikplats för att hemta papper och säga "hejdå". Efter det bakade jag och syrran kom förbi en sväng innan vi tog en liten roadtrip omkring i gbg för att uträttaärenden. Mot kvällen blev det käk, mys och skratt hos LM. På vägen hem kände jag mig mer levande än vad jag gjort på evigheter. Jag har liksom sinnerna med mig idag, precis som det ska vara!
 
På vägen hem från LM njöt jag av mörkret, livet i stan, den friska luften och den nästa fulla (eller fulla?) månen. Nästan lite höst i luften. Helt jäkla underbart alltså.
 
Nu har jag värmt mig en kopp med soyamjölk och gurkmeja. Gott, och gurkmeja ska vara bra mot värk i leder har jag hört. Värt ett försök! :)
 
Här nedan följer lite bilder från juli 2012.
Bland annat ett besök på Brännö och ett annat på medeltidsdagarna i Kungälv

RSS 2.0