Ett inte lika tomt kylskåp

Jo men en liten tur till mataffären blev det visst till slut efter att ha sovit/vilat/lyssnat på ljudbok större delen av dagen. Jag har även hunnit tänka lite, vilket inte alltid är bra när tankarna går i negativa banor. Just dagens tankar har inte varit allt för muntra, det känns liksom som att jag lurar mig själv om jag tänker att jag ska orka med saker och ting, och livet ska bli någorlunda som jag tänkt mig, som jag vill. Just nu ser jag mest problem med hur jag ska få in pengar till ex hyra, mat och så gärna lite till så att jag kan leva lite till de dagar jag mår lite bättre.
 
Nu ska jag tänka lite gladare tankar, det jag nnämnde här ovanför kanjag i alla fall inte göra någonting åt nu. Förresten tror jag att chansen blir större för att saker ska lösa sig om jag tänker gladare tankar. Något mellanting är nog nyttigt.
 
Sen är det så att jag har ett år av studier kvar, så jag behöver egentligen inte oroa mig panikartat precis nu, kan vänta ett halvår eller så innan det börjar brinna i knutarna ; )
 
Nu blir det film!

Knop

Som jag känner nu kommer denna dag inte gå i många knop, även om jag hade velat. Riktig värk idag. Men det kanske är lite okej då eftersom jag behöver rensa i datorn. Möjligtvis tar jag mig iväg till en mataffär, för så tomt som mitt kylskåp är nu har det nog aldrig varit.

blombänk omvandlad till skoställ

En gammal blombänk (40 kr på secondhand) ommålad och omvandlad till skoställ. Annars perfekt för LP-skivor eller egentligen lite vad man själv vill. Det återstår att se vart nästa ställe och användningområde blir för denna möbel, men just nu passar den perfekt där den står!
Det nya skostället

Vad är en tå?

Om man klickar här kan man läsa om vad en Tå är. Jag som trodde att jag visste... 

Åsle Tå

Nu är jag hemma i Gbg igen. En dag tidigare än vad det var tänkt, men det är rätt skönt även om jag tycker att John hade kunnat vara med mig hit istället för att åka iväg och jobba i en annan stad. 
 
Jag tog med mig Harriet på tåget. Det första hon gjorde när jag klev på tåget var att ge ifrån sigg det högsta "MMMJJJJJAAAUUUUUUUU" jag hört från henne och under det "mjauet" hann jag tänka "Neeeeeeeeeej, ska hela resan bli så här?" Men nej, hon småjamade bara lite emellan åt resten av resan. Harriet är en duktig katt! 
 
Innan hemfärden från Falköping åkte John och jag till Åsle, som ligger cirka 10 minuter med bil från falköping, för att titta på Åsle Tå. Jag rekommenderar varmt att åka dit om ni har vägarna förbi. Det är byggnader bevarade från 1700-talet.
 
De flesta byggnaderna står på samma plats som de byggdes på, helt fantastiskt också att få läsa om en del av människorna som faktiskt har levt där, och få en liten, liten inblick i hur det faktiskt kunde vara på den tiden. En del av stugorna/husen var bebodda ända fram till 1950. Himla mysigt och fint gjort. Här kan ni läsa mer om stället om ni är nyfikna. 
 
 
Bilder från Åsle Tå
 
Min kamera måste ha blivit sur när jag sa att den blivit seg och att jag ville byta ut den. Det grundar jag på att kameran försvann efter att jag skrivit det inlägget, och fortfarande inte har kommit fram. Alltså får det bli mobilkamera-bilder här ett tag framöver.
 

Sista dagen...

...på Johns semester.
 
I morgon far jag hem mot Gbg efter en vecka här i Falköping. Borde vara utvilad, men icke. Förvånad? Inte särskillt. Förkyld, värk och trötthet/orkeslöshet har varit vardag i veckor nu. En bra period igen tack?!
 
Det är klart att Förkylning, värk och trötthet/orkeslöshet drar ner både humöret och därmed "allt" annat. Även om det inte är lätt att se ljust på framtiden om det ska fortsätta så här så försöker jag. Denna våren/sommaren har inte varit lätt, men jag jobbar för att det ska bli bättre.
 
Men, det har varit bra också, förstås!
 
Jag har gjort små äventyr och en handfull dagar har jag faktiskt varit pigg och glad en hel dag! (Underbara dagar!!!) Annars har jag ibland trotsat mostståndet och gjort saker någon/några timmar, med resultat att jag varit helt extremt trött både fysiskt och psykiskt. Men också att jag har gjort något roligt som får mig att må bättre  på ett annat vis. 
 
Alltså, värken är oftast inte det svåraste, utan det svåraste är att inte orka vara med. Att inte orka vara sig själv, att inte ens orka tänka. Inte orka arbeta, inte orka träffa vänner. Och när jag gör det, att det straffar sig genom antingen mer värk eller mer extrem trötthet.
 
Men man måste försöka se ljust på saker och ting annars går man väl under antar jag. 
 
 

Kreativitet för hela slanten

Vilekn slant? Jo, det är faktiskt rätt dyrt att pyssla.
 
Förutom att göra örhängen och en liten slags tygväska att ha småsaker i, så har John och jag målat färdigt en möbel som vi började på i september förra året om jag inte minns fel. Nu står den fint i hallen. Utöver det så har John målat fönster och klippt gräset medan jag pysslat vidare. En dag full av kreativitet! : )
Lite av dagens pyssel
 
När jag ska ta kort till bloggen får jag nu mer ta ca 60 kort för att få några få som är om inte bra, så i alla fall okej. Min kamera vill inte fokusera rätt längre. Det är nog dags att skaffa en ny, så snart ekonomin tillåter det.

Lycko (k) rus (bär)

Nu var det ett tag sedan jag var i Falköping senast. Gissa min lycka när jag upptäckte att både krusbären och svartvinbären var mogna när jag kom hit igår?
 
Krusbärskeäm och svartvinbärssylt var vad det blev av första plockningen

Ingen praktik ...

... idag heller. 
 
Blir så frustrerad och arg och ledsen över detta. Jag vill bara kunna fungera som en vanlig person. Men tydligen inte. Nu ger jag upp detta med praktiken för i sommar. Får ta igen de återstående 1,5 veckorna någon annan praktikperiod. Jag orkar liksom inte traggla på med detta hela sommaren. Kroppen vill inte, så jag får väl lyda den trots att jag rent ut sagt hatar att det ska behöva vara så här. 
 
För tillfället ser jag inte hur någonting ska fungera i framtiden om kroppen min ska fortsätta att hindra mig från att leva ett levnadsvärt liv näst intill hela tiden. Men saker och ting brukar lösa sig, så jag sätter mitt hopp till att det ska göra det nu också. 

Vad gör jag när jag inte kan sova?

Just i kväll/natt räknar får, rabblar kroppsdelar, föreställer mig en spegelblank skogstjärn, bara är. Blir mer och mer frustrerad. Försöker slappna av igen. Läser lite. Räknar ner från 100 till 0. Förbannade RLS alltså (Restless legs). Ger upp alla försök till att somna ett slag och bloggar istället. 
I helgen som var for John och jag till Varberg två nätter för att besöka Wheels and Wings. Mysiga stunder, grymma bilar! Jag tog faktiskt inte alls många bilder dessa dagar vilket är ovanligt för att vara mig. Här nedan kommer några bilder i alla fall (cirka hälften faktiskt). 
1) Johns bil och bandaren. Mina band är undanlåsta i ett förråd för tillfället, men mirakulöst nog hittade jag två band i någon gömma i lägenheten; Svenne Rubins och ett 10 år gammalt blandband med punk på. Inte allt för illa. ;)
2) En liiiiten del av utställningen. (Lägg märke till texten på bilens bakruta.)
3) Tidig morgon på campingen. 
Nu känner jag att jag kanske kan somna. Bäst att följa känslan, lägga sig och blunda i hopp om att sömnen ska ta över några timmar i alla fall! 

Jag är glad ...

... att jag bestämde mig för att ta mig till Ida och Chrille igår för lite grillning och TP, istället för att sitta hemma och göra vad jag gjort nu i stort sätt dag ut och dag in i veckor... kolla serier/film, äta och tänka på allt jag skulle vilja göra men inte orkar/kan. Jag kände mig ändå okej igår, om än trött, så okej! En mycket trevlig kväll. Helt klart. Och TP-omgången blev ganska jämn, men geniet Chrille vann, inte helt otippat ; )
 
Dagarna upp och ner, nästan värre än en berg- och dalbana. I förrgår hade jag sådan värk i muskler och på kroppen så att det till och med gjorde ont att ha kläderna på sig. I går hade jag bara lite värk, men var så förbannat trött och hade små ryckningar i en del muskler. Idag verkar det som att jag är bara lite trött och har bara lite värk.
 
Så eftersom jag mår så pass bra idag tänkte jag ta en tur till Backaplan för att köpa mig ett liggunderlag till den kommande helgens äventyr, samt en ficklampa som jag kan använda på vinden. Sen ska jag på inflyttningsfika hos bästa Linnea! :D
 
Sköt om er!

 
 

Ut och leka i regnet

Förbannat trött, men ska ta mig till Liseberg för lite varité med bästa LM. Det gäller att välja rätt kläder och skor, för det regnar. Mycket. Men yr.no har lovat att det ska spricka upp kl 18 då varitén börjar, så vi går på det tycker jag.
 
I Love Liseberg, och Carl Einar Häckners varité brukar inte vara så skitdålig den heller, så det blir nog bra det här. Bara jag väljer rätt kläder.
 
Ut och leka i regnet ter sig lite annorlunda nu mot för 24 år sedan... ; )

Om och om och om igen

Jag har blivit lätt beroende av Lana Del Reys låt Blue Jeans. Klicka här så får ni höra. 

Cravings

Vaknade upp med craving efter vitlök. Är det mitt undermedvetna som försöker hjälpa mig att bli frisk från min förkylning? Tack tack, vitlök är gott. Nackdelen är att man luktar vitlök ett bra tag efter. I alla fall om man ha i sådana mängder vitlök som jag gjorde i morse ... 
En fråga; försvinner ögoninflammationen om jag gnuggar lite vitlök i ögat?
Vitlöksbröd till frukost
 
.
Gott enligt Isa
 
Mumsigt mellanmål med fruktsallad och nötter
 
Vill få mina matintag att fungera. Har hållit på nui snart fem år, med bättre och sämre resultat. Men det är bara att försöka igen. Det jag ska göra idag är att göra matlistor som jag förhoppningsvis ska följa. Lagom portioner på bra tider is the shit. Dock lättare sagt än gjort.
 
 
 
 
 
 
 
 

Du och jag Harriet, du och jag ...


Ge mig vinter för fan!

 
 

Helg, vänner och små äventyr

Det blev en bra helg. I fredags kom Ida förbi. John, Ida och jag käkade hemmagjord pizza och umgicks. Sedan Blev det dubliners för att möta upp två härliga tjejer från Falun, Cattis och Madde. Himla trevligt! Lite drygt med en jädra massa fulla människor omkring en när man själv inte är särskilt onykter bara, men  det får man la tåla då och då när man vill träffa sina vänner OCH ta det lugnt. 
Lördag bestod av lite pyssel i hemmet innan John vaknade till. Klockan 17 mötte vi upp LM för att spela bangolf, äventyrsgolf. Jäkligt roligt trots men jag blev utklassad av John och LM. Revanch så snart som möjligt tycker jag! 
Härliga delar av helgen
Lördagsvällen bestod av hemmalagade hamburgare och av att se te två sista avsnitten av "Merlin". Nu måste vi, jag och John, komma på en ny serie som vi kan börja kika på tillsammans. Inte så lätt som det kan låta, men absolut inte helt omöjligt. Eller? 
Söndag. Tvätt 8-12. Sedan 50-talsmuseum i kortedala med John, mor, Yvonne och Perra. Jag är ju lite av en 50-talsfreak så det var absolut en rolig upplevelse! Jag har velat åka dit i flera år, så nu var det absolut dags. Efter museet blev det en spontantur med "paddan-båten". John fick det i födelsedagspresent av mig så helt spontan var den väl inte, men nästan?! Efter paddan blev det käk på stan och en tur till Mölndal för att hälsa på syster min. Syrran erbjöd att skjutsa hem oss, om vi gick med på att kolla på en film med henne. Hygglig deal, tyckte vi. ; ) 
Måndag. Gick till LIA:n men mycket mer än så blev det inte. Efter några skrivna diktat och nästan ett par timmar senare fick jag lov att pallra mig hem. Nya tag i morgon. Nu har jag åkt på ögoninflammation också medan de andra förkylningssymtomen envist hänger i, samtidigt  börjar jag få rejält ont i lederna igen. Hejja! 
Men jag har gott hopp. Hoppas och önskar att tisdagen ska bli något bättre symtommässigt. För jag har det inte så extremt dåligt här under filten i soffan. Mer än att jag är rätt irriterad på att jag inte kan fullfölja min praktik som jag ska för tillfället. Om det hade varit så hade jag gjort min sista dag i fredags och varit ledig nu fram till den 20 augusti. 
Nu blir det lite mer "once upon a time" innan matlagningsdags. 

RSS 2.0