Jag har hört...

...att idag skulle vara sista soliga dagen här på en vecka.

Så jag har tagit tillvara på den rätt bra tycker ja genom promead och läsning i solen. Men inte allt för länge för j*klar vad varmt det är!! Förutom de soliga sysslorna har jag övat på att sy knapphål för hand, stickat, åkt och shoppat mat och lite allt möjligt (tog ca 3 timmar, det är väldiga avstånd här!!). Lagat blomkålssoppa, ätit gräslök och salladsblad direkt från landet..... kollat på en gammal vampyrfilm som är/var så pass gammal att de spelar över nå väldigt (skådespelarna alltså, vilket kan vara rätt charmigt ibland ;)).

Äh, datorn segar så hemskt att jag inte orkar lägga upp bilder ikväll. Hoppas på bättring i morgon så jag kan lägg upp nån bild då (ser lite trevligare ut så tycker ja!).

Försöker att inte lägga över bilder/ta onödigt många bilder här heller eftersom jag vill spara på batterierna i kameran så mycket jag kan, eftersom jag inte har någon laddare med mig hit. Glömde även laddaren till min ipod där jag är mitt uppe i en grymt spännande ljudbok... håller tummarna för att batteriet håller tills boken är slut...
Ska det vara så svårt?

...att bestämma vilka möbler jag ska beställa hem från IKEA till mitt rum?

Tydligen. Det finns oändligt med kombinationer och lösningar. Dagbädd/bäddsoffa eller våningssäng med plats för skrivbord under? Mörka eller ljusa träslag på resternade möbler? Dessa är mina två huvudproblem just nu men med lite mer tänkande ska det nog lösa sig. Hoppas jag!Love loppis!

Idag var jag upp föra alla andra i huset. Men det betyder inte att det var sådär överdrivet tidigt, utan faktiskt ganska sent! Vid halv 10 eller så. Jag sover som en stock här uppe! Mycket och länge, men även små powernaps lite då och så. Måste vara en kombination av luften och lugnet. det är min teori i alla fall. (Iofs så blir det inte mer än ca 8 timmar per natt ändå och det är la rätt lagom. Det är bara jag som har vant mig vid att sova alldeles för lite på senaste tiden, kom jag på!) ZzzZzzzzZzzZzzzzz... sova är riktigt gott ibland!

Jag började i alla fall denna dagen med en god kopp kaffe och en bit grovt bröd med pålägg, i strålande sol.

Därefter åkte Caroa och jag till ett loppis i stan där vi var säkert i närmare ett par timmar! Helt otroligt bra var det. Det är billigt, välorganiserat och det gick att hitta snygga grejer. Hittade 6 st böcker och närmare kanske... 10 klädesplagg. Priserna på loppis här och i Göteborg går ju inte att jämföra över huvud taget. Det dyraste jag köpte idag kostade 40 kr och det var en fräch, snygg, kavajtröja med huva. För att få plats med allt på flyget hem så köpte jag även en röd resväska... Ser knapt använd ut fastän den är av äldre modell.  Rätt fin fakitkst. 40 kr. I love Loppis här uppe! Och det finns en del sådana kan man säga.

Resten av dagens sysslor har bestått i att äta goda kroppkakor, kasta tre rundor dart med den delen av familjen som befinner sig här uppe, läsa och.... vila. Sämre kan man ha det!
Det är såhär man ska hadet...

...i alla fall då och då om inte oftare ; )

Igår kväll drog jag, Carola, Robin och Maria ut och fiskade lite. Det var sent så vi förstod nästan att det inte skulle nappa. Det var mer för sakens skull kan man säga.

Grymt härligt. Nästan magiskt.

Idag har vi ungdomar flängt runt i Carolas bil större delen av dagen. Det blev div. småsaker inhandlade men mest bilåkande. Det känns inte så farligt långt och tråkigt att åka när man har gött sällskap av Syrran och Robin : )

Ikväll?
jag ska nog ta de lugnt med en stickning och film kan jag tänka, efter att vi intagit en god middag som består av älg och potatisgratäng till största delen. (Salladen är dock obligatorisk för min del!) Mmmmm mums!

Ved värmer mer än en gång...

...var det någon klok som sade.Jag höre det från min far och Carola igår när vi åkte och lassade björkved på släpet. Det gck rätt så snabbt, men varm hann man bli! När vi väl kommite hem skulle veden travas upp också, vilket krävde betydligt mycket mer energi. Och man belv varm. Sen ska man ut och hämta in veden innan man eldar med den, vilket jag kan tänka är den slutgilltiga värmekällan i värmevägen som veden utger. Det kanske startar med när man fäller träden, och sedan klyver veden.

Igår kväll var Syrran, Robin och jag ut och tog några öl i Östersund. Trevligt värre. Pappa fick både skutsa in oss och hämta oss eftersom det inte går några bussar ut till Rödön. Speciellt inte vid den tiden på dygnet.

Idag har jag försökt bygga på min solbränna lite vilket jag tror går ypperligt, bara jag befinner mig utomhus eftersom solen lyser!!! Inte ett moln nu. Lovely.

Jag har även hunnit göra ett betongfat av rabarberblad. Eller i alla fall börjat, för nu ska det torka sakta men säkert. Hoppas det blir bra!

Betongfat. Tanken är att jag ska måla det vitt med svarta ordror,
men det kan ändra sig : )


Vilken sekund som helst kommer pappa med ännu ett lass ved, och pizza. Så då blir det mat och sedan arbete som gäller.

Medan man travar och tycker det är jobbigt gäller det att tänka på det positiva med det. I vinter kommer man lätt tycka att det är värt! Man får träning, man gör nytta, det luktar otroligt gott!!! Och rätt kul är det faktiskt ändå.... :D
Söta drömmar...

...eller?

Det kändes änna lite högtidligt när jag utan ett ljud, med saxen i högsta hugg, gick utanför dörren för att plocka ihop 7 sorters blommor. Det gick smidigare än vad jag hade trott, och även om jag övervägde att hoppa över hjärsgården som omger huset så tog jag mitt förnuft till fånga och skippade det.

Men tyst var jag, från det att jag gick utanför dörren fram tills att jag vaknade på morgonen. Vem drömde jag om? jo, för det sägs att man ska drömma om den man ska gifta sig med i framtiden. Men det hoppas jag verkligen inte! Jag tänker inte avslöja vem jag drömde om, men det skulle bli lite knasigt om jag skulle gifta mig med den karln, även om det inte hade varit helt omöjligt.

Som tur var så somnade jag om och drömde ännu en dröm.
Så nu är det bara att vänta och se :P


Life goes on

Det turbulenta som jag var inne lite på för något inlägg sedan har inte lagt sig, utan här har det hänt grejer!

Just nu är jag uppe i Östersund hos far min för att fira midsommar. Jag har kommit in på Vårdadministratörs-utbildningen till hösten, och jag har flyttat! Bor kvar i göteborg, men som inneboende med ett eget rum i centrala Göteborg. Det känns förvårnansvärt bra!

Saknar mina växter lite som jag hade på min balkong... de står kvar men ska flyttas till mamma så snart tillfälle ges, eftersom jag inte är där längre för att sköta dem.

Igår var de lite finare väder så Robin, Maria, Isadora och jag for till jamtli för att kika på djuren och de gamla, underbart fina husen!

Här visas en liten del av mitt lilla rum i Göteborg. En tältsäng och en liten garderob är allt jag har till möbler än så länge, men de kommer, det kommer. Trivs faktiskt bra än så länge i alla fall! :D

Nu ska jag gå och kika om far min behöver lite assistans i köket. Snart väntas det en förhoppningsvis grymt god och trevlig midsommar-middag!

Glad midsommar på er, och glöm inte att ta hand om varandra!

Full rulle!

Trots att jag inte haft ett jobb på över en vecka nu så har det varit FULL RULLE från mogon till kväll, varje dag. Min lillebror och hans Sofie har sovit här några nätter, vi har varit till Ullred, sen kom pappa. Min syster har tagit studenten..... (Grattis!!!) Jag har varit på intervju för vårdadministratörsutbildningen. (Håll tummarna för mig!!) Men nu ska jag få lite rutin på dagarna hade jag tänkt. Med start... i morgon?

Det har i alla fall varit FANTASTISKA dagar, kärlek!!!


Maria önskade sig blåa rosor, vilket visade sig vara riktigt svårt att
få tag på, så vi (Sofie och jag) var lite kreativa och gjorde egna blåa
"rosbuketter" :D
Nu ska jag göra ordning mig för natten. Sköt om dig!
Dag 1

Första dagen som arbetslös har sett ut som följer:

07:15 - Väckarklockan ringer, dags att gå upp.
07:16 - får ett peppande sms av Therese om att komma ut på den härliga promenaden vi planerat.
08:00 - Möter Therese för lite över en timmes prommenad, Lovely!
- Hem och duscha, göra sig i ordning, äta en god frukost!
10:20 -  Åker till arbetsförmedlingen för inskrivning.
-  Köper skor till en klänning jag ska ha i sommar...
-  Hämtar ut linser.
14:30 - Laga, och äta, hamburgare. Gott!!!
- Sola på balkongen med en bra ljudbok i öronen...
- Somna på balkongen och bränna baken...
17:30 - Blogga.

Sen har jag planerat att kolla på en film.
Rätt soft dag faktiskt, som har gått jäkligt snabbt!

--------------
Här om dagen klippte jag mig, blev rätt nöjd faktiskt. Saknar längden på de längsta ställena bara... men jag kan ju tyvärr inte göra någonting åt hur snabbt håret växre... så det får la komma med tiden! : )

--------------
Igår firade jag, Therese och Gabe lite här hemma med en middag.
Lite senare kom Oskar och joinade oss ett tag : )
RSS 2.0