Man tar vad man har och gör det man gör

Min jul-kartong befinner sig på en vind i ett hus där jag inte längre bor,
så det blir inte så mycket julpyntande här hemma i år.

Lite jul har jag lyckats få ihop i alla fall!

Eftersom jag ska iväg i helgen lagade jag middag på lite smått och gott
jag hade i kylen, som annars hade blivit gammalt. Gott!


Så har jag blivit Hisingsbo, med ett eget kök!

Det blev precis en spontanklippning av framförallt luggen, tyckte den var lite lång.
Återstår att se vad hur jag kommer trivas i det, bra förhoppningsvis. : )


Lite kort om...

Lite kort om gårdagen och idag. Jag vågar inte skriva/säga för mycket om det (för då kanske det bryts..?!), men jag känner att jag är inne i en uppåt-period nu. Hoppas det håller i sig! Det har gått bra med maten och jag har börjat träna. Så jäkla roligt! Även om det värker i kroppen och jag är slutkörd på ett helt annat vis än på länge, så känns det riktigt gott!
Jag har även mer motivation till att ta tag i andra saker som måste göras, och skolarbetet. Det är som en uppåtgående spiral. Att ta tag i saker gör att man tar tag i fler saker. Som att "lika tar bort lika" (inom städ i många fall i alla fall, så som sprit, gummi....) verkar det som att när man börjar göra så gör man mer. Ja, liksom att bra tankar föder fler bra tankar? Nu känner jag att jag till och med har virrat bort mig själv :P
Dagens tenta gick nog bra, satsar på G och tror att jag får det. : ) Helt säker kan man dock aldrig vara. Efter skolan så har jag näst intill hela eftermiddagen och kvällen setat med en uppgift, och jag har kommit en bra bit påväg. Det är dock rätt mycket kvar att göra. Lite tänkte jag ta nu ikväll, sen får förmiddagen i morgon ägnas åt resterande.
Förresten, jag har fått tillbaka min skaparglädje när det gäller matlagning. Helt plötsligt blir det mycket roligare och godare att äta då också, när jag inproviserar fram en maträtt för att sedan med spänning få smaka på konstverket... lite terapi samtidigt som kreativiteten får flöda fritt. Med viss begränsning visserligen, eftersom jag tar vad jag har hemma. Ska inte köpa något nytt innan flytten hade jag tänkt, om det inte är absolut nödvändigt vill säga :)

Hejja mig!

Ja, hejja mig! Nu har jag ringt två tiktigt viktiga samtal som jag dragit på, och det gick bra! Ni som känner mig vet att jag mer eller mindre avskyr att prata i telefon, speciellt med myndig-
heter och liknande. Men som sagt, det gick bra, faktiskt över förväntan för min egen del!

Ja men idag blir det plugga. Som igår. Har en massa latin som ska gnuggas in i hjärnan, samt en massa lagar som ska kikas igenom och skrivas om. Bör även titta på hur jag ska lägga upp min broschyr som jag (och hela klassen, individuellt) har i uppgift att göra.
Ska nog försöka få in någon form av träning idag också hade jag tänkt, får dock se vilken form det blir. Simning? Indoor walking? Promenad? Tänkte börja med något konditionsaktigt i alla fall eftersom det var evigheter sedan jag tränade något sist. Någon strö-simning här och där och någon enstaka prommenad har det la blivit ett par gånger i månaden kanske. Högst? Men jag vill komma igång på riktigt. Får se hur det blir med det. Men jag känner mig faktiskt rätt pepp, och har gjort det ett tag nu, vilket bådar gott!
Här nedan visar jag det förklädet som jag målade till syrrans kille när han fylde år. Deras bandlogga. Inte 100% men rätt likt i alla fall, och om man inte ser till att det ska vara helt likt originalet så blev jag faktiskt nöjd! :)
Anamorph


Vaknar om och om

Tänk om jag skulle vakna

inventera dina minnen

betygsätta ditt liv

 

göra ett avtryck som sitter

det är exakt vad Vi vill ha

 

somnar om

och vaknar igen.

/kent


Helgen som var...

...var bra.
Vi började lördagen med Amerikansk brunch. Anmärkningsvärt trevlig personal och goood foood. Det kan jag rekomendera om man någon gång vill designa sin egna hamburgare till en sen frukost, och kombinera frukt, sötsaker, pannkakor, bacon, grädde, jordnötssmör, kyckling, donuts... etc. Vart? Hotel Liseberg Heden.
Sen åkte vi upp till heaven 23 för att kolla in delar av Göteborg ovanfrån. Så här såg Liseberg ut just då, inte så grymt lockande när det är stängt. Men snart kommer Jul på Liseberg igång och jag ser fram emot ett besök här framöver.
Ett besök på världskulturmuseet. Man gör vad man kan för att roa sig med inga pengar alls :P
Det fanns en del att leka med. I Beroende på hyr mycket fantasi man har så klart ;)
På kvällen begav vi oss till Ida och Krille för en tänkt spelkväll. Det slutade med en spårvagnstur mot avenyn, med slutmålet Rockbaren. Sängen såg vi inte förrän låååångt senare än vad det var tänkt. Men trevligt var det! Jag verkar ju alltid ha de gött med de här människorna :D
Söndagen kan jag beskriva med orden säng, sova sova säng.... (bakfylla och trötthet) smörgås, lite playkanal-tittande... tills vi på sena eftermiddagen drog oss loss från sängen, som tycktes vara magnetisk, åkte till Lerum för att fira mammas fördelsedag <3 Mysigt värre!

Modelejonet hakar på

Nu på morgonen jag har pluggat, pluggat och pluggat. Och städat lite. Sedan satte jag mig vid datorn, nu, och min vana trogen var facebook den första sidan som mina fingrar som av sig själv loggade in på. Där möttes jag av Idas otroligt härliga humor. Och jag var inte sen att haka på. Så nu har jag suttit här ett tag och skrattat för mig själv, pinsamt men sant. ; )

Om allt funkar så ska det här vara en länk till upphovsmakaren till detta grymt fina mode.
Ja, för ett riktigt mode blir det väl om någon hakar på?

Denna blogg startade jag av tre anledningar:


1.
För att visa mina nära och kära vad jag håller på med om dagarna.
2. För att inspirera andra människor med mitt pysslande.
3. Som en slags dagbok där jag kan gå tillbaka och se vad jag pysslat med.

Alltså inte för att skräpa ner den med kverulerande.
Inget skitsnack, inget ömkande, inga skitsura miner.

Men ibland är livet inte snällt mot en. Och ibland är livet snällt mot en men man kan inte för sitt liv, hur man än försöker, må helt bra i det. Just nu är en sådan period när allt känns mer eller mindre skitsvårt och meningslöst. Och jag har god lust att bara ösa ur mig allting... men inte en enda sak blir bättre av det. Inte en.

Så, om jag ska skriva här på bellatrixofix så ska det vara bra saker, så att jag får tillba min må-bra-feeling i bloggen. (Jag har faktiskt en pararell blogg som jag kan skriva av mig allt
skit i, mohahahahaaaa. ; ))

Nu gör jag ett försök då!

En helg med mamma

Det känns som att varje rubrik jag sätter, och kommer att sätta i framtiden, skulle kunna vara: "Det blir aldrig som man tänkt sig".

I helgen som var, var det tänkt att jag skulle ta bussen till Karlstad för att hälsa på Lisa. Istället vaknade jag på lördagsmorgonen med en känsla av att jag blivit överkörd av en buss. Ipren, Alvedon och en vända till sängen igen var det som gällde. Fyra timmar senare, lite frukost och tid med min mirakelmamma (<3 <3 <3) så mådde jag bättre. Det blev en lugn helg hos mor min med en massa, massa pluggande inför anatomitentamen som jag har i morgon. Har setat och pluggat nu på morgonen, och ska la fortsätta med det efter detta inlägg också.

Jag känner mig till viss del fortfarande överkörd av den där bussen, och jäkligt illamående!!! Har faktiskt en hink bredvid mig om det skulle bli akut. Nu åter till pluggandet!

RSS 2.0