Dexter, Sinister, kom hit!


Idag har vi bland annat börjat med latin i skolan. Någon gång får jag la in allt i huvudet, även om det känns som att det kommer att ta ett tag. Två av de ord jag lärt mig latinska betydelsen på hade jag gärna använt som namn till mina framtida hundar; Dexter och Sinister (Höger och Vänster). Sinister kan även betyda Ond, illvillig, elk, lömsk, på engelska.
---
Om det nu mot förmodan inte skulle bli några hundar/någon hund kan jag tänka mig andra djur med de namnet. Exempelvis Katter, ödlor, fiskar...... Och det kan mycket väl tänkas att jag har hittat andra namn som jag fastnat bättre för då jag väl får mina djur. Men drömma och tänka lite får man ju göra! : )
--------------
Min kropp mår kanske inte världsbäst för tillfället. Är från och till nästintill helt väck i huvudet om dagarna och idag efter lektionerna höll jag på att svimma. Nacken och huvudet värker också men inte alls så farligt som för några dagar sedan, troligtvis blir det bra snart.
--------------
Några timmar skola i morgon då, lite extra plugg efter det och sen vidare till Falköping för att tillbringa helgen tillsammans med fina John. <3

Nej, det blir aldrig som man tänkt sig

Det är bara så. Här kommer lite bilder från en rolig fredagskväll, tills att det gick utför vill säga. Men innan "utförsåkningen" tog jag först ett par öl tillsammans med Therese och Mikael från skolan. Härliga människior!

Efter det kom John och Ida hem till mig för några öl till innan det var täkt att vi skulle dra till Sticky fingers på spelning. Som ni kanske förstår av, om inte annat, rubriken, så blev det inte riktigt så. Vi fortsatte att ha det bra hemma hos mig ett par timmar extra innan vi tog oss ner till dubliners istället. Där blev allt lite mer grumligt än vad åtminstone jag känt på ca... 7 år?! Jag vill inte gärna göra om det. Kan gärna vänta minst sju år till känns det som. Det tycker nog min nacke, mitt huvud, mitt lår och lite andra kroppsdelar också känner jag.


Simma, i popcorn?

I morse klockan 07:30 mötte jag upp en klasskamrat vid rambersgvallen för att simma lite innan skolan. Härligt! Duktigt! Idiotiskt? Nä... faktiskt riktigt riktigt skönt att starta dagen på det viset, och att simma när det inte är så mycket folk i basängen är guld!
Men jag kan inte komma ifrån att jag stör mig på allt segt folk (gamla söta tanter och farbröder) som simmar segre än sniglar tar sig fram. Dock inte mycket att göra åt det. Jag får helt enkelt fortsätta att simma om dem flera varv och vara lite ivägen jag med....
---
Dagens 2x3 timmar långa lektioner bara flög fram tycker jag. Anatomi, fysiologi och sjukdomslära, samt teambuilding, stod på schemat. Riktigt intressant! Att vi har inspirerande föreläsare/lärare gör ju inte saken sämre. Sånt gillas!
---
I morgon är det fredag vilket jag också ser en massa fram emot. Inte minst för att John kommer hit! Men nu ska jag sätta mig för att plugga lite latin och hälso-sjukvårdsadministration. Som sällskap har jag en skål med härligt salta popcorn och ett stort glas vatten. Bara att sätta igång då!

Ge mig en vinterdrog, ge mig sommarsnö

Nu har det gått för långt. Igen.
---
Inte allt för illa, men för långt. Med maten. Så nu på morgonen har jag satsat på en, så gott det går, sockerfri frukost. Surdegsbröd får det bli här framöver ett tag. Jag ska försöka sno åt mig en början av mamma, så jag kan mata degen och få den att fortsätta må bra. Vill baka eget gott surdegsbröd! Blir med största sannolikhet lite billigare, och godare, än att köpa också.
Förhoppningsvis kommer detta att mildra mitt sug och så snart jag blir liiite friskare ska jag träna. Så det så! I går kväll bestämde jag mig för att ta en promenad på morgonen, men då ösregnade det så var inte grymt pigg på det då. Vi får se hur vädret ser ut innan dagens lektion börjar, om det är uppehåll tar jag nog en promenad till skolan i alla fall.
---
Detta med mat alltså, heaven and hell. På riktigt. Som heroin?


Mycket vill ha mer?

Sommaren har varit underbar på många sätt och jag ser fram emot hösten och allt som jag tror att den kommer att ge. Jag har riktigt härligt folk omkring mig och jag trivs med min utbildning hittills. Jag har träffat en John som är grym och jag har drömmar och mål som jag vill uppnå.
---
Sen är det dedär jäkla pengarna som ligger och gnager. Man kan nästan säga att jag h a t a r a-kass(an), fy fan vilka strulputtar. I need my money! Om jag hade fått pengarna som jag skulle hade jag kunnat åka upp och hälsa på min familj medan jag var ledig i sommras till exempel. För det är en annan sak som försurar min tillvaro en aning, att jag saknar min familj och mina vänner uppifrån så det gör ont ibland.
---
Det tredje är väl att det är så mycket jag vill göra så att jag inte vet vart jag ska börja, vad jag ska prioritera och vad jag ska skita i. Så är det dedär med vila och egentid också. Att bara vara, stanna upp och rensa tankar (och kanske papper samt annat viktigt?) då och då. Det är faktiskt viktigare än man kan tro!
---
Ja, fastän allt egentligen är så fantastiskt bra, så vill jag ha mer, ha de lite annorlunda, lite bättre. Till exempel boendet. längtar så att jag smäller av efter någonting eget med ett eget kök och ett eget förråd så att jag har min plats för mina saker och mina tider, min ordning och mitt kylskåp... Jojo, jag trivs la här också och tjejerna är väldigt goa! Inga problem där egentligen. Men eget is the shit! Tills en dag då jag äntligen skaffar hus med någon...

Full fart medvetslös....

....ja. Jag är så bra på att ösa ur mig smarta och korrekta meningar (Lite som en viss
M o n t a z a m i...??!).
---
Helgen har varit otroligt bra! Veckan blir nog också bra, men ser fram meot den kommande
helgen som faen!!!
---
Idag vaknade jag i alla fall tidigt, i Falköping. Åkte direkt till skolan för ca 7 timmars vistelse där, som inte var allt för tråkig tack vare mina goa klasskamrater och rätt intressanta lektioner,  innan hemfärd för att lämna av väskan. Sedan snabbt vidare till LM för middag tillsammans med Ellen. Trevligt! Men nu känner jag mig trött. Ska nog snart försöka sova, vilket kan behövas för att klara av morgondagen också.

Nagelfix o trixJohn och jag har nyss roat oss med att måla mina naglar.


En härlig plats att måla på

Om man lägger ihop rubriken med bilden här nedan så förstår i alla fall jag vad jag menar.

Yoga

Kaffe och ost-macka på morgonen anser jag vara lyx. Tillsammans med lite sovmorgon
är det mega-lyx! :D
---
Av en slump började jag lyssna på "Hope there is someone" med Linnea Henriksson på spotify. Jäklar vad fin. Det var nog ett bra tillfället att lyssna på den nu denna mysiga höst-morgon antar jag.
---
Jag är grymt sugen på att börja yoga igen, mer seriöst, litemer som en livsstil. Det är så fina tankar kring det hela och jag tror att man lär känna sig själv som människa, och blir mer balanserad på kuppen.
En dröm är absolut att åka till Indien på yoga kurs med meditation,
ayurveda och mindfullness.

Vad gör jag uppe den här tiden på dygnet?

Jadu, det undrar åtminstonne jag. Min kropp/mitt huvud vill inte som jag vill alltid. Just nu kanske det bror på den evigt nämnda förkylningen som verkar bosatt sig i min kropp näst intill permanent. (ska jag fundera på att ta ut hyra?) Eller att jag har nå tankar som måste sorteras mer än under REM-sömnen? Jag vet inte. Försöker bara komma på en vettig förklaring.
-----
Ja, vad gör man när man inte kan sova? Fixar naglarna så klart!?
(med mer eller mindre bra resultat)Vad ska jag sätta för rubbe? Denna får det bli.

Här kommer två bilder från middagen i lördags. Snott från Idas blogg.
(har Idas grymma blogg i min slista på länkade bloggar till höger...Ida!)
<3 <3 <3
----------
Skoldagen gick snabbt. Faktiskt rann tiden iväg. 6 timmar är inte farligt vissa dagar, medan de kan ta kål på en andra dagar. Jag är i och för sig j*vligt seg och trött men det beror på min förbannade förkylning och ingenting annat.
---
Nu har jag städat mitt rum, vilket var väl behövligt. Inte för att det var så skitet egentligen, men det blir snabbt stökigt i ett litet rum har jag märkt... Nu ska jag plügga lite hade jag tänkt. Renskriva antekningar och läsa lite. Sen får vi se om jag hinner hitta på någonting mer innan läggdags. Hade i och för sig behövt färga och tvätta håret men vet faen inte om jag orkar med det idag. Vill bara mysa ner mig under täcket! : )

En bra helg helt enkelt.

Helgen har varit, perfekt. Ja, näst intill i alla fall. jag är nöjd! : ) I torsdags kom John hit så vi har spenderat helgen tillsammans. Det mest utmärkande kan man väl säga var... låt mig tänka... en härlig par-middag med, och hos, Ida och Crille. Vi fick provsmaka motörhead-vinet, inte illa! Efter drog vi på avskedsfest för Martina som ska till Australien i 8 månader.
Också lyckat, mycket trevligt!
---
Jag även två hyllor köpta, perfekt att förvara skolböckerna i!
----------
Nä, nu borde jag väl sova eftersom jag ska upp till skolan i morgon. Ser faktiskt fram emot det samtidigt som att jag hoppas att veckan går rätt snabbt eftersom jag ska till Falköping i helgen. Med största sannolikhet i alla fall! : ) <3

Riktig vinter!

Jag längtar enormt mycket efter riktig vinter. Vinter i mitt hjärta! <3

Nej nej nej, där blir det nej!

Jag säger Nej! till förkylningen som inte vill ge sig, utan bara blir värre var dag. I natt hade jag feber och hostade så jag väckte mig själv.. men nu börjar torr-hostan förvandlas till slemhosta, vilket tydligen tyder på att infektionen börjar läka sig själv? Jaja, det enda jag kan göra är att stå ut och vänta på att kroppen själv ska ta hand om skiten.
----------
Jag blir lätt irriterad på att jag inte kan göra någonting med bilderna som jag lägger in, och inte heller göra mellanrum mellan text-stycken... därför delar jag numer av styckena med ------ som ni säkert märkt. Och alla bilder blir i originalstorlek och går inte att flytta på när jag väl ladat upp dem. I-lands problem så det skriker om det! Men det skär lite i mitt media(la), korrekta hjärta må jag säga, när designen inte stämmer över huvud taget... När vi nu är inne på detta hade jag mer än gärna designat om min blogg så den blev lite mer "jag". Tyvärr har jag inte de kunskaperna och prioeriterar inte för tillfället att sita och lära mig det från grunden. Sen kanske!?
----------
Idag ska jag på studiebesök till en vårdcentral. Blir säkert bra. Sen blir det skrivande för hela slanten, med korrekt fingersättning och allt. Det går framåt må jag säga, även om det går grymt mycket snabbare att skriva på mitt eget vis med min egen fingersättning :P

Güten morgen!

Så jäkla skönt med lite höstväder, äntligen. Men så mycket mer regn behöver det ju inte komma tycker jag. Nu på morgonen har jag fixat frillan så gott det gick... kokat yogi-te i 30 minuter som jag sedan drack hälften av, den andra delen har jag med i en termos till skolan. Idag är första "riktiga" skoldagen, ska bli spännande! Spännade blir även att se hur mycket jag och mina klasskamrater kommer att höra av vad som sägs "framme vid tavlan" eftersom jag får grymma hostattacker lite nu och då. Önska mig lycka till! ; ) :D

Ingenting blir som man tänkt sig

I Torsdags mötte jag upp John hos Ida. John och jag tog rätt snabbt en sväng till mig för att hämta grejer, för att sedan åka vidare till falköping. Men någon stans på vägen, närmare bestämt på Liseberg, ändrade vi oss och stannade i Gbg för att festa med Ida, Jon, Morgan och Brissmann, som jag inte hann snacka med särskillt mycket... Men gött var det och efter några timmar drog vi ut förstås.
SKÅL!
Jag och John skulle möta upp andra vänner men det blev inte heller som vi tänkt oss så vi, plus Morgan drog till Dubliners för ett par öl innan stängningsdags. En bra kväll.
------
Söndagen spenaderades hemma med film och mys och bakfylla. Jäkla bra blandning dedär. På kvällen kom syrran och Robin och hämntade oss för lite streetrace. Mycket trevlig kväll det med trots att det inte alls blev som vi tänkte oss. Väl hemma somnades det snabbare än blixten.
-----
Idag blev det loppis innan vi åkte till Ida. Vi girls vinkade hejdå både till grabbarna och Johns impala som jag verkligen har fastnat för... Jäkla synd att jag inte kunde följa med till Falköping en vecka, eller i alla fall någon dag... men skolan börjar ju i morgon. Så är det!

Hur kan jag ha missat...

...The Baboon Show??! Något av det bästa jag hört. I alla fall deras tidigare låtar.
Underbart jäkla bra, går rakt in i hela kroppen, precis som det ska!

RSS 2.0