Ta vara på tiden!

Ska inte skriva så mycket, vill njuta så mycket som möjligt av tiden här uppe i Östersund, Rödön, med pappa och Carola. Det är helt underbart! Igår var jag bl a med och körde in skotern i en loge för sommarförvaring, och fick sedan köra hem åkgräsklipparen över en äng och på grusvägen hem, haha! Riktigt roligt var det, och måste ha sett ut, när jag puttrade fram på vägen. : )
 
Häröver åkte jag  på åk-gräsklipparen, underbart vackra landskap här....
Gården ovanför kan vara det finaste jag sett. På riktigt.
 
En gammal "potatissättare" och en fining till traktor.
 
Lite öl. god mat. gott sällskap. Påskfjädrar... allt som behövs! :D 

 


Här händer det grejer!

Changing times- for real! Nu kanske detta även gäller arbetet. Till i morgon ska ett beslut tas- det känns ganska bra faktiskt. Lite spännande vad framtiden har att ge! : )

Efter dagens arbete bakade jag bullar och städade. Fikade här hemma med Therese, tvättade och skakade sängkläder... ska bli så skönt att lägga sig i en nybäddad härlig, fluffig säng! :D Vardagslyx.


Jag har även rullat igång projekt tauering.... också grymt spännande! Dock kommer det med största sannolikhet ta rätt lång tid innan tiden för själva gaddningen blir beställd och gjord, men den som väntar på nåt gott.... (eller något som gör ont....?!)Love!

Ja absolut, den bästaste helgen på evigheter! Tiiidigt i fredags åkte Gabe, Jag, mamma, syster och hennes Robin till Borlänge där vi började med att släppa av mamma vid tågstationen för vidare färd. Jag och G hälsade på Malin, Sixten och Mats, sen hämtade vi syrran och Robin för att åka till Farmor. Efter det drog vi till farbror Kent och Annika innan fortsatt färd mot älskade morfar där mamma befann sig.

Lördag åkte vi till Ove Jansson, som är ett litet Ullared i miniatyr skulle man kanske kunna beskriva det. Tygaffären där kan vara den bästa jag någonsin varit i. Love it! Efteråt åkte vi till mormor och morfar Egon. Skönt att träffa dem. Sen bilfärd till Hofors för att hämta upp morar för att sedan köra till Långshyttan där brorsan och hans tjej bor. Dit kom även Sofies goa föräldrar och deras yngsta hund. Full lägenhet, jäkligt mysigt och roligt!!

Alla verkade mycket nöjda med hela resan, vilket inte hör till vanligheterna eftersom vi är en familj med ganska starka viljor, samt att det är många man vill träffa när vi väl är uppåt de föredetta hemtrakterna och hälsar på...  men på något mirakulöst vis fick vi ihop det alldeles förträffligt. Nästa gång kanske jag hinner se några fler kompisar, men men... vi får se.  Man kan inte alltid hinna med allt!

Jag fick en massa fina bilder på alla älskade männsikor och härliga stunder, men de vill jag inte lägga upp här. Ni får de få som togs på G och mig  med min kamera ist : )
Gött och müsigt.
Jag ÄLSKAR min familj, Gästrikland och Dalarna. Det bara är så. <3


Hääärlig lördag!

I går efter en lugn och skön morgon åkte G och jag till ramberget för en prommenad. Härligt!
Efter det blev det en spontan-tripp till Allum där jag köpte penslar för att kunna lacka lite utegrejer som ska vara på balkongen. Gabriel hittade skor och kallingar, alltid bra att ha! : )

När vi kom hem satte vi oss och njöt av solen och en varsin öl på balkongen. Underbart härligt! Men varmare behöver det inte bli, tycker ja.....

Sedan sydde jag skynke till en hylla, och idag har jag fortsatt med att sy en duk och ännu ett skynke till tv bänken. Själv tycker jag att det blev väldigt mycket bättre än innan! Ett mer enhetligt och lugnare intryck. Jag börjar få det mer som jag vill i hemmet nu vilket är riktigt skönt. Det resulterar så klart i att jag trivs bättre och bättre. En bra känsla! Riktigt bra.

På kvällen blev det god middag på nedervåningen, en liten prommenad och sedan ett parti settlers. Efter det TP som jag och G vann mot Mikael och Elin, wooohooo vad duktig jag kände mig! Jag bidrog faktiskt med en hel del rätta svar, överraskande och roligt :D

Trött som f*n

Trött som bara den. Kanske det är kroppen som har tid att ta igen sig nu efter sjukhusvistelsen, eller något. Känns behövligt att inte göra så mycket i alla fall och ibland är det nog bra att lyssna på sin kropp.

Den bjuder jag på =P

Jag var och undersökte tänderna igår eftermiddag, kunde inte med att skjuta upp det längre. Det såg i stort sätt bra ut, förutom ett litet hål som måste lagas. Jaja, någon gång lär väl tänderna börja krångla också...?! Har alltid varit rädd för att det ska hända något med mina tänder, men nu känns det ok, man får ju bedövning. Tur att jag inte kännt av det hittills i alla fall : )


Bella trixar och fixar!

Vid 12 kom LM förbi med en god gryta och inspirerande pyssel-snack. Efter lunchen var Gabe så go och skjutsade oss till en loppis. Hittade lite pallar till alla växter som jag planerat att ha på balkongen i sommar, om de nu blir någonting av fröna. Vi får se! Men det känns som det är bra att vara lite förberädd i alla fall : )

Sen har jag dekorerat påskägg och en kanna, som jag blev riktigt nöjd med!

Hittade en gammal serviett som jag tycker om, och rev till vingar av den....

Sen målade jag kroppar med porslinsfärg, in i ugnen 30 minuter på 150 grader...

Jag använde decoupage lim/lack för att sätta servett-delarna på plats.

Fint va?! : )

Nu är jag trött och känner av magen en del, så ska nog lägga mig i soffan och titta på film eller någonting liknande ett tag. Jag har bara så svårt att "inte göra någonting" när huvet är fullt med ideer....En rastlös inne-så-frö-titta-på-film-dag?

Jamen då tar jag bussen till IKEA och köper tyg så jag kan sy en värmekudde, sen tar jag en tipp till bibblan och  panduro och köper lack och.... också... åsså.... nä.

Jag går sakta mellan köket och rummet, hämtar ett gammalt vattenglas, går sakta tillbaka till köket, fyller glaset med vatten, stoppar en smärtstillande tablett i munnen och sköljer ner den med vattnet. Sen går jag, sakta, in till vardagsrummet igen, lägger mig, försiktigt, på soffan och försöker dra upp benen utan att orsaka allt för mycket smärta. Jaja, man kan inte göra allt man önskar sig här i livet.

Även om jag känner mig helt otroligt rastlös så känns det mycket bättre, och jag blir gladare för varje morgon jag vaknar nu, över att kunna röra mig mer "som vanligt". Jag har faktiskt till och med sått lite frön idag, spännande nu och se om de klarar sig! Första gången jag försöker mig på någonting sånthär på egen hand. Som tur är har jag en svärmor en trappa ner som är grym på sånt här, som jag kan fråga om råd. : )

Jag försöker mig på att så : )

Trallalaaaa... spännande!


"gör det verkligen så ont?"

Jag fick rum nr 13 både på sahlgrenska och Östra, vilket är ett av mina favorit nummer.


Lördagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. När jag vaknade på morgonen kände jag att jag hade ont i magen, men det är inte så märkvärdigt när det gäller mig... när jag nån timme senare gick för att fika med och hos Therese gjorde det ONT när jag gick och rörde mig. Sen... på eftermiddagen, kände jag att det kanske inte stog rätt till när jag inte kunde ligga ner eller röra mig ordentligt alls. Men ville inte till Akuten trots att tanken slog mig, att jag nog faktiskt borde. Istället började jag pyssla med målning av blomsterpinnar och påskägg tills L-M och Ellen kom och tanken var att vi skulle käka gott och pyssla vidare tillsammans vid 17-tiden. De underbart goa tjejerna blev orolig så klart när de såg att jag inte mådde så bra och de tyckte att vi skulle åka in till akuten, Gabriel tjatade också på mig så klart. Jaja, jag gjotde det till slut. Fick skjuts av Gabes föräldrar, Ellen och LM var med mig hela kvällen. Senare kom Gabe, när han slutat arbetet. Allt gick rätt så smidigt från kirurgen till avd. 67 på Sahlgrenska och jag kan säga att jag är glad att morfin finns, mina underbara vänner, Gabriel och familjen: ) <3

Trots en förskräcklig smärta och lite rädsla så hade jag en bra kväll tack vare bra personal och fina vänner. Runt kl 18 var vi inne på aktuen, strax efter 00 hade jag en säng på avd. 67. Smärtstillande och dropp, fastande och äntligen lite sömn. Lite, men behövlig sömn. Efter några undersökningar och så nu på morgonen konstaterade dem att det såg bättre ut och att ingen operation behövdes, det tackar jag för!

Idag fter lunch blev jag utskirven. Nu mår jag mycket bättre, är bara riktigt öm i buken och illamående... men det ska gå över. ¨Vad som gäller nu är inga tunga lyft, vila, röra sig lite... smärtstillande... till nästa vecka.


Mor min kom med en av mina favvo tidningar, och en ny spännande en! : )

Lite av det jag fick. Lilla fröken längst upp  heter Tindra Månstråle, dels för att hon passar till det, dels för att Gabe brukar säga att jag gillar konstiga new-age-aktiga namn som just "Tindra Månstråle" och sådant... Gör jag? :D Henne fick jag av L-M, Heidi och Ellen.

Annat om vistelsen: Är otroligt glad över vännerna och familj som hört av sig och undrar hur jag mått (de som vetat om det), över alla tidningar och annat fint jag fått och över att det gick så bra som det gick.

Jag hade tur och fiock ingen granne i rummet förrän sent igår kväll. Lyx att ha ett rum för sig själv sådär.

Första undersökningen gjorde jävulskt ont. Kirurgen sade: "gör det verkligen så ont" näst intill hela tiden och jag höll på att smälla till honom tills jag fick en spruta med morfin. Sen kunde han fortsätta undersöka en lugnare Isabell. Uttrycket "gör det verkligen så ont" kommer troligtvis att hänga med ett tag bland oss som var med, kan jag tänka! : )

Besöken jag fick piggade upp mig, även om jag blev utmattad efteråt. Kanske mest på grund av att jag skrattade rätt mycket, vilket gjorde att jag fick ännu mer ont. Iget gott som inte har något int med sig... eller var det tvärt om? : P


RSS 2.0