Jag var smart, tyckte jag...

Jag var smart, tyckte jag, och gick ut på fredag istället för lördag eftersom jag skulle jobba söndag morgon. Och för en gångs skull var jag grymt sugen på utgång också. Händer inte ofta längre.

Men någonstans gick någonting snett, och även om jag hade en riktigt trevlig kväll först med Gabe, Pillo och "piloten" och sedan med Ida och gänget på rockbaren, så har jag varit mer eller mindre död tills nyligen.

Hela lördagen sov jag bort, och jag minns faktiskt inte när jag gjorde någonting liknande sist. Nu på kvällen har jag fått i mig mitt första mål mat.

Förr klarade jag, man, vi, alla? ..av dessa vilda och mer eller mindre blöta kvällar utan att behöva en vecka för återhämtning. Jaja. Det är bara att acceptera att kroppen, och allt annat med ens varande, ständigt ändras.

"Här nere bland vänner får jag tillbaka allt mitt mod.
Blir bjuden på ett glas som värmer upp mitt blod.
Och jag blir som en tiger jag ryter och lider.
Jag får mod och kraft som jag aldrig haft.
Jag träffar en kvinna en riktig grevinna.
Hon är skön som en älva när vi dansar för oss själva.
Sen dricker vi tillsammans med systrar och bröder.
Vi super i kapp untils våra hjärnor blöder.
Och natten far förbi rakt in i en mur. Och sen tar det slut...


Alkohol."
Lars Demian.

På mitt wierda vis tyckte jag att detta passar in.

Jao, idag har jag jobbat några timmar. Gick över förväntan. : )

Sen handlade G och jag hem saker till en god middag och lite basvaror som alltid behövs hemma. Skönt, då slipper jag släpa hem det imorgon!

Vad fan har hänt mer? Inte så mycket. Plockat, sorterat kläder, börjat sticka på en ny mössa... nu fattas det bara att jag skriver att jag tappat bort mina glasögon, lyssnade på p1 hela dagen, löste korsord och skvallrade med min kompis Gertrud för att jag ska låta som en tant... men, si de gjorde jag inte. Men nära inpå! ; )

Har bokat träning till i morgon, och vi ska säga upp lägenheten. Innan dess blir det en synunderökning så jag får mig ett par nya glasögon. Fyyy vad skönt det skulle vara att få se ordenligt! 

Nu? Riktigt sugen på bra musik. Bara lyssna. Men vart ska jag börja? Horror pops kanske. Eller Doro. Eller pain of salvation? Eller Elvis? eller.. vi får se.

Jag vill avsluta med att säga att jag har en klok sambo som alltid vet bäst när det gäller tider för hemgång för min del. Ska försöka lyssna mer på honom <3 : )Mellanålder

Man tar bort sprit med sprit, (spritpenna med t ex fönsterputs) gummi med gummi (skomärken på golvet med skosulan), osv när det gäller städning. Kanske det gäller detta fler saker som jag inte tänkt på tidigare?

Jag kom att tänka på det eftersom jag hade en riktig träningsvärk igår, men så tog jag ett träningspass till och vipps så var den värsta värken borta. Alltså, ta bort träningsvärk, med mer träning(svärk)?!

Fast ja, man tar ju inte bort regn med mer regn. Eller dryg värme med mer värme... Eller smutsiga kläder med mer smuts... även om det vore bra! : )


Jag var bara tvungen att lägga upp några nytagana "fjortisbilder". Ska jag skämmas?

Lite kanske. Men jag känner mig rätt skitzo, i en sådan ålder där man varken är ung eller gammal, så då kan jag ju göra lite som jag vill när jag känner att det passar? ; )
Nu är Badrummet skinande rent.

Mitt hår ska förhoppningsvis glänsa rödare än på länge
eftersom jag nu färgat det.

Bakverket till imorgon är uttaget ur ugnen och nyligen har jag målat klart ett kort som jag ska skicka till en gammal arbets/praktikplats. Ibland saknar jag Falun riktigt mycket.

Arenan. kolla gärna in    http://www.falun.se/arenan     lovely place!


Nu i eftermiddag har jag lyssnat till musik. Några plattor.

Bl a Hardcore supserstar- hardcore superstar. Kite- The hook, the line, the sinker.
Marina and the diamonds
- The family jewels. Pain of salvation-scarsick. kent-verkligen.
The killers
-sams town. Mötley crüe - new tattoo"Åka hem, det är ingenting för dig!"

De drygt åtta timmarna upp till Borlänge från Göteborg var inga svårigheter, däremot från Borlänge hem, var ingen lek. Fyyy vad drygt.

För det första hade hag velat stanna hos Malin i sisådär 1000 år, och sen hade jag myrkrypningar i benen hela vägen. Och ingen lust alls att sysselsätta mig med något av de alternativ jag hade... läsa, skriva, sticka.

Men tillslut kom jag fram till Nisses och vem mötte mig där om inte Gabriel! : )


Sixten kan konsten att charma sin omgivning, inte minst mig!

Man kan även kalla denna resa för en upptäcktsresa, för en eftermiddag skrek Malin till. "Men Isabell, du har ju grått hår!" Jag for upp till närmaste spegel, och precis som Malin sade, gråa hårstrån i utväxten! Ja, någongång ska ju det börja också. Kan väl konstatera att man inte är 17 längre... Undrar hur lång tid det kommer ta innan hela håret är grått/vitt?

Igår körde jag mitt första BodyPump pass på evigheter. Roligt! Körde låga vikter till att börja med, men träningsvärk har jag så det räcker. Skönt : )

Just nu är jag helt slut. Hur orkade jag städa heltid förr? Kanske går bättre när det inte känns som gröt i huvudet, med små nubb i, och sand i halsen? Ja, jag tror nog det.

Jag myser, och trivs!

Nyligen hemkommen från Lerum. En kväll med mammamys och tacos. Beställning av kläder och akupunktur. Snack, allvar och skratt, som vanligt. Reine, Maria, Robin och Tobias var också där, måste jag såklart nämna!

Nu de senaste dagarna har det varit höst i luften. Och det börjar sakta men säkert bli morkare om kvällarna och på morgonen. Underbart! Jag myser, och TRIVS!

Jag har faktiskt stickat min första mössa efter mönster, den belv helt otroligt bra! Långt över förväntingarna. Så nu har jag köpt på mig mer garn så jag har någonting att syssla med de 16 timmarna jag ska sitta på en buss i helgen.

Bild på mössan kanske kommer senare.

Nu ska jag borsta tänderna och lägga fram fodralet till densamma, så att jag inte glömmer att packa ner den i min lilla resväska. För imorgon bitti drar jag iväg mot Borlänge!
Med buss. 8 timmar.
Blir nog bra. Speciellt när jag tänker på målet. Malin, Sixten och Mats!

Återanvända, ja!

Efter min migränliknande huvudvärk så tog jag tag i lite saker. Fick blanketter från CSN som jag fyllt i, och nu har jag även beställt böcker till skolan.

Sen har jag dekorerat en vit ask med gamla frimärken och decoupagelack/lim. Jag tycker om frimärken! Och vykort.

Igår kväll tog jag öven vara på ett gammalt armbandsursband (hm, borde kunna skriva det enklare?) och gjorde ett vanligt armband av det med några tillägg.

Idag upptäckte jag att jag blir grön av brickorna, så när jag kom hem så lackade jag undersidorna med oscan lack. Hoppas det håller bra!
Gamla ting får nytt liv

"True blood" Titta för att titta. Jag kom av mig efter första säsongen, inne på andra nu.

Syster vampyr och syster häxa, Isa och Thea. (och ja, jag längtar efter mina tänder....)

Gammelmormors  fina kopp, och gammlefarmors snappsglas.
Alltid lika härliga att dricka ur hos mor min!

Jag tycker om gamla ting. Tycker om att se dem få nytt liv, bli använda. Och extra speciellt är det ju om man vet lite om koppen, bordet, tavlan, lampan... eller vad det nu kan vara.

Muggen är större än vad den ser ut att vara! : )
I lördags var Gabe och jag till huset och tittade. Det blir underbart fint.

Jag hitatde en gammal lampa som hängde i vårt blivande sovrum, som ingen annan än jag tyckte var fin. Eller kunde/kan bli fin!

Jag tänker måla den svart, hänga dit kristallprismor (eller glas...: ) ) som är gemonskinliga ist för de brunfärgade... och klä om skärmarna så de blir vita. Innan vi flyttar in ska det vara gjort, hade jag tänkt mig.


Känner att det kanske blivit mycket klagande på trötthet och annat här på sistonne?
Kan säga att jag fortfatande absolut inte känner mig på topp,
men livet går vidare och snart kanske det går opp?!! : )


Spelkväll och den (nästan) färdiga tavlan.

Nästan klar! Jag är rädd att jag ska kladda sönder den, men kommer kanske att göra någotning med himlen... stjärnor?

Tycker att det ser lite tråligt ut som det är nu. Men risken är att det kommer att se plottrigt ut då.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra ordining mig. Sen bär det av till Lerum för att hämta upp mamma. Ikväll blir det någonting lagat med lammfärs. Och spelande av div. spel med mamma, Gabe, Maria och Reine, det är säkert det! Resten blir en överraskning.
Oooh, spännande... : )

Sagovärld!

Efter arbetet i Allhelgonakyrkan och på banverket (heter det så numer?) Så gick jag till Inex för att köpa papper i A2 format. Mamma har beställt en tavla av mig.

I stort sätt hela eftermiddagen har gått till att måla, förutom ett avsnitt av "how I met your moter" med Gabriel, men ännu är inte bilden klar. Bakgrund och smådetaljer ska dit.


Att måla någotning sånthär får mig alltid att vilja skriva barnböcker.
Och illustrera bilder till, såklart.


Appropå A-erien, när vi talar om papper, så kunde jag måtten på formaten (A1. A2, A3 osv... gick kurser i grafisk design) utantill en gång i tiden, alldeles lägligt. För vi hade nämligen matteprov i samma veva och en av uppgifterna var att räkna ut måtten på A-serien.

Eftersom jag var/är kass på matematik så var det till stor hjälp och jag fick VG på det provet. Mitt första VG när det gäller matematik, och antagligen mitt sista? : )


"Äh, inget.." Jo, vaddå??!

På facebook: "Det är då för jävla typiskt" skriver nr 1 i fältet "vad gör du just nu?".
"Vaddå?" Svarar någon.
"Äh, inget.." Svarar nr 1.

Meeen man blir ju halvt galen. Varför skriver människor sådant? Det är klart att man frågar vad som står på när någons kriver saker som " ÅÅåh nej!" "varför hände det här?" osv, och om man inte kan ge ett ordentligt svar, så anser jag själv att man inte behöver skriva sådant. Tyvärr händer det allt för ofta.
(hoppas jag inte trampar någon på tårna, jag är inte så allvarlig som jag låter, kanske.... ;))

Nu har jag avreagerat mig lite, och efter detta blogginlägget ska jag göra i stort sätt ingenting några timmar. (om jag klarar av det) Det behövs verkligen! Sen får vi se om regnandet lugnar ned sig så pass mycket att jag tycker det är värt att ta sig till Götaplatsen för Hardcore superstar ikväll.

Igår kväll tog jag tåget till Lerum.

Marias pojkvän Robin kom också med tåget, fast från andra hållet, så vi möttes upp och gick till Ica där Maria och mamma väntade.

De hade tydligen haft en livlig diskussion hurdvida det var jag och Robin som kom gående eller inte. Mamma tyckte att jag såg för manlig ut för att det skulle kunna varit jag, men Maria var säker på att det var vi. Jaha, så nu ser jag ut som en kille också? =P

Vi hade en supertrevlig kväll med god mat och spel. Ett nytt spel mamma tagit hem från Tyskland som liknade Rummy. Mycket skratt. Måste spelas flera gånger!


Jag fick fina blommor av Therese och Oskar eftersom jag varit kattvakt : )

Pysslande? Sorterar fortfarande. Just nu är jag inne på att sätta in fotografier i pärmar, slänga gamla onödiga papper som var viktiga att spara... ett tag! Inte 5 år eller så.

Så har jag slängt en massa halvklara smycken, kort och sydda saker som jag inte orkat göra klart. Dumt att de bara ligger och tar onödig plats.

Så vad blir nästa grej? Vet inte. Kanske sy någon vetevärme-kudde, hösten börjar närma sig och jag behöver sy upp lite tyg jag har! : )

Va, va, va??! Disträ.

Mina tankar är upptagna av tankar på de blivande studierna, samt flytten. Så ärligt talat finns det inte mycket mer utrymme för annat just nu.

Men i förrgår var jag och G på kent. Magiskt som vanligt.

Det blev inga bättre bilder med min lilla skit-kamera som jag hade med mig.
På onsdag spelar hardcore superstar på göteplatsen. Sist jag såg dem var 2002 så det kan vara dags. Eftersom det är gratis så förlorar jag inte mycket mer än lite sömn. Kan vara värt, även om inte Silver är med längre...

Första gången jag såg dem var på parkrocken i Sandviken. precis när deras första album kommit ut. (1998?) Gryyymmt bra tyckte jag naturligtvis då! Det jag minns mest av den spelningen är att Adde tar av sig näck och springer runt på scenen.. undrar om de va så grymt bra egentligen? ; )

Snart ska jag ta på mig skorna och ta en treo, och dra iväg på kaffe hos Therese.

OH No! Jag vill klippa mig....

Inte nu igen! Så fort jag håller på att få lite längre hår, som jag önskar, så får jag som en tvångstanke att jag vill klippa mig. Nu!

Åt minstonne lugg. Eller helt kort? Eller....

Jag tycker min nuvarande "frissyr" (eller avsaknaden av en sådan) är så enormt tråkig! Och tovig. Mycket bättre med en rejäl upplkipping så man kan tupera upp det utan att hela håret blir en stor dredlock.

Jag kom in på skola! Lärarprogrammet, kulturellt meningsskapande genom musik, rytmik och teater. I Göteborg!

Min förkylning har tagit ännu ett steg uppåt i jävlighetsgrad. När ska detta sluta?

Skulle precis skriva att Syster och Robin kommer förbi alldeles snart, men så fick jag sms om att de inte gör det. Så nej, detta var kanske inte ens värt att nämna. ; ) Tråkigt iaf.

Ja, då klär jag på mig och tar en sväng till Loke nu på en gång istället då!

Titta ut, titta ut en minut

Mitt lilla favoritfönster. Och min lilla favorutblomma har fått en ny kruka och ny härlig jord att leva i. Hoppas den fortsätter att må bra nu! : )


Hittade dessa krukor, och fastnade direkt. Har två i köksfönstret nu, de passar riktigt fint till mina spindelvävs-gardiner! : )


Har bytt ut frukten mot fjärrkontroller och en datamus. Hm, nyttigt? Nä, jag kanske ska lägga i bananer, äpplen och apelsin eller andra frukter ist. Det ser lite trevligare ut om inte annat. Vi får se om jag tar tag i det eller låter det vara som det är. Frukt kan man ju faktiskt ha i kylem man man vill...

En öl och lite lyckad chilloi con carne senare sitter jag här och funderar på hur denna fredagkvällen ska fortgå. Jag tror att det lär bli lugnt.

I morgon kväll ska jag se kent på träggårn i alla fall! :D

pest eller kolera?

En tur till Ikea samt blomsterlandet. Det blev krukor, köksredskap i plast, tårtspade, och glas inhandlat. Men det bästa var att gå runt och titta på möbler till det mya boendet. Fantisera går ju, sen har ju min adnra hälft något att säga till om också =P

Det är inte mycket som ska med från vår nuvarande lägenhet. Sen kanske inte allt ska köpas från IKEA heller. Oftast tycker jag att det känns för.. .oäkta? och rangliga. Eller hur ska jag beskriva det. utan själ?

Äh, möbler kanske inte har någon själ? Men annars tycker jag mycket om gamla möbler som har en historia. Som ser lite slitna ut. De behöver ju inte vara trasigt.. bra trivsamt slitet ; ) Hemtrevligt värre anser jag.

Så fick jag tre till blommor omplanterade nu på eftermiddagen. Självkart medförde det en massa annat jobb som att bära krukor och dammsuga och torka och... göra rent helt enkelt.

Då är det bra med en bra ljudbok. Nu lyssnar jag till Johan Theorins tredje bok "blodläge" som verkar vara i samma klass som hans två föregående böcker. Bra.

Jag läser även "sjöjungfrun" av Camilla Läckberg. Ja, vad ska jag säga? Jag gillar hennes böcker.

Nu börjar jag bli vän med min nya mobiltelefon. Är snart lika snabb på att smsa med den som med min gamla Nokia. Bra de.
Det mindre bra är att vissa nummer tydligen inte sparats trots att jag gjorde en backup. Får lösa det.

Tänk vad hårda fötter man får av att gå barfota. Jag hade nästan glömt av det då jag inte gått barfota någonting i Gbg sedan jag flyttade hit för snart 4 år sedan. Men nu i sommar har jag gått barfota både på semestern och lite här. (vid vatten och hav). Fila fila liten fossing... det blir nog nästa projekt... : ) 

Sen blir det faktiskt slöa. Enormt trött i hela huvudet och kroppen. Men tyvärr får jag restless legs om jag är stilla allt för länge. Tex tittar på tv, sitter vid datorn, eller försöker sova.
Så, pest eller kolera?


Omplantering och mobil(krångel?)

Nu har jag planterat om två blommor. Det behövdes verkligen!

Krukorna räckte inte till flera än två, köpte fel storlek till de andra.


Idag fick jag Gabriels gamla mobil som är grymt mycket bättre än den jag hade. Så om jag inte svarar, krånglar på något annat vis med telefonen, så kan det bero på att jag inte lärt mig den än. : )

Mormor ringde idag. Kanske inget stort nyhetsvärde, men jag blev både glad och förvånad, samtidigt som jag längtar upp till mina "hemtrakter" ännu lite mer än vanligt...

Vargen kommer!

Målat lite mer. Tyvärr ger inte fotografiet bilden helt rättvisa.
Men någonting sådant blev resultatet i alla fall.


Har bakat banankaka och majsgratängen står i ugnen. Den ska bli kvällsmat.
Härligt med riktiga bakformar igen! :D

Majsgratäng

2 dl creme fraiche
2 ägg
500 g fryst majs
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilipeppar
1 msk spiskummin
1 tsk salt
300 g fårost

Mixa ingredienserna (utom fårosten) i en mixer.
Smöra en ugnsfast form och grädda i 30 minuter i 225 grader.
Serveras med fårosten och en blandsallad.


Banankaka

1) 2 ägg och 3 dl socker vispas ihop.

2) 4,5 dl mjöl (jag tog dinkelmjöl)
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat                        BLANDAS IHOP
2 tsk vanillinsocker

3) 1 hg margarin smält och häll i 8 mask mjölk.

Häll 2 i 1. rör sedan ner 3.

Mosa 2-3 bananer och rör ner dem i smeten.

Smöra och strö en rund form.

175 grader lågnt ner i ugnen, 45-55 minuter. 

Jag såg nu att bilderna på gratängen och kakan inte ser så smakliga ut i färgerna, men även de (som bilderna) ser bättre ut i verkligheten, I promise! (Hoppas bara de smakar som jag tänker mig ; ) )

Gabe har fått sin Iphone idag, så honom lär jag inte se mycket av ikväll.

Då ska jag passa på att... vila! Jag är helt slut!

Tänk att en rätt stillsam dag som denna kan ta så på krafterna. Jag kan iofs bara andas genom ena näsborren, halsen är kruttorr och det känns som jag tappar medvetandet några hundradels sekunder då och då... så det kan bero lite på min förkylning också. Faktiskt. 

Jag har trott att jag ska svimma flera gånger om dagen nu i snart två vekor, men har inte gjort det än. "vargen kommer, vargen kommer!!!" Ja, ungefär så. För i början var jag lite på min vakt. Inte nu längre. Men kanske, kanske att jag ska tänka på att klättra ner för stegen, om jag nu står på en sådan, om en attack skulle komma just då? Ja, kanske är bäst. ; )


Mindfullness

Leggings och ett gött linne. kan det bli bättre? De perfekta kläderna för att dammsuga och plocka i hemmet. Och bara vara.

Sen är planerna att införskaffa sockerkaksform (som försunnit spårlöst) och storhandla. Samt köpa innerkrukor så jag kan plantera om lite blommor. Vet inte om det är rätt tid, men växterna får se till att överleva helt enkelt!


Kanske värlldens godaste mellanmål. Hårdbröd, smör, ost, skivad vitlök och skivad tomat. Och örtsalt. Mmmm!!!

Igår bev det lite mer måla av. Jag vet, det krävs övning och jag  lägger nästan ingen tid alls på det jag gör. Vill bli klart fort så jag kan börja på nästa ; )  Men detta är lite av resultaten.. Nä, den nedersta är halvklar.


För något inlägg sedan skrev jag om band jag sett. Nu tänker jag på det och då och då poppar det upp nya band som jag sett. Gu, hur mycket gör man egentligen som man helt glömmer bort?

Det får mig att inse mer och mer att man ska leva i nuet och ha det så bra som man möjligen kan. Och det får man med rätt inställning. Göra det bästa av det man har och situationen man befinner sig i.

Tankeställare.

Sådana behövs lite nu och då! : )
Jag ska, och har, renast band mina många böcker. De jag absolut vill ha kvar är "rensa i röran" "mindfullness i vardagen" "svälj den fulaste grodan först" och mina fina barnböcker. Alla de ovannämnda böckerna rekomenderas varmt!Måla lite då

Mellan tvättandet följde jag med Fredrik till huset som Gabe och jag ska bo i. Det blir otroligt fint!
Jag längtar.

Magnus, Fredrik och jag satt i trädgården med varsin Ramlösa. Och jag fick smaka på alldeles utsökta krusbär. Lycka!!

G och jag har tittat på ettpar avsnitt av "how I met your mother" och jag har bakat paj, helt ur huvet. Dinkelmjöl, spenat, broccoli och ärtor och fetaost var huvudingredienserna.
Blev faktiskt gott : ) 

Så nu på kvällen har jag målat lite.Jag fotograferade mycket, och räven har jag skrivit om i ett tidigare inlägg.

Gabriels högerhand blev precis biten av räven.

Min favoritbild på Noah, (Gabriels brorsson) han kastar bär på oss!

Så mycklet man upplevt, gäller att påminna sig!

Jag fundrar lite på vad det är för band jag egentligen sett?

Kent x 6 el 7...  nästa lördag ännu en gång.
charta 77
Roky Erikson
Pain of salvation (akustiskt, MÅSTE ses live igen. Måste.)
Soundtrack of our lives x2
Hardcore superstar x 3
In flames
Stefan Sundström
Håkan hellström
Radioaktiva räker
Total Egon x 2
Chash diet
Lars Winnerbäck x 2
Gyllene tider
Hellacopers
Anna Terheim
Turbonegro
Nationalteatern
Elias and the wiskidz
The ark
Melody club x2
Mustach x2
HIM
30 seconds to mars
Ill nino
Rased fist


Ja, sen är det några handfulla artister/band till men de räknas knappast. Sådana som man sett bara för att... för att man råkat gå förbi eller på festival. Sådana som uggla, moffatts, lena ph, Laleh, Salem al fakir... ja, ni förstår?

Räknas Sabaton? I skolans idrottssal samt på Seaside i falun? ...för ca 8 år sedan. Hm, ja de var ju spelningar i alla fall : ) Ninja dolls, Panzer princess har satt sina spår hos mig också.

Men jag kan säga att det inte alls blir så ofta som man ser något som man vill, inte alls faktiskt.

Kanske ska börja ta mig på spelningar ensam när ingen vill med? Det är ju en upplevelse det med.

I lördags var jag utanför Åsa på släktträff med Gabes familj. Riktigt trevligt och underbar miljö. Kul att träffa och se så många av Gabes släktingar.Det ser inte ut som att vi var så värst många på bilderna, men det var vi!


Har riktigt många fina foton från den dagen, men vill inte visa några ansikten utan lov.

På eftermiddagen/kvällen kom en räv och smög omkring. Riktigt djärv! Nästan som tam. Lite läskigt när han försökte ta sig in i huset på slutet faktiskt. Men fantastiskt fin var den.

Jag är fortfarande riktigt förkyld och går bara till arbetet på ren vilja. När jag kommer hem om dagarna sover jag nästintill hela tiden. Vilar åtminstonne. Men om det inte går över snart måste jag kanske vlia ännu lite mer.

Jag måste tvätta, så jag har tvättid om 30 minuter. Kanske jag tar och målar lite också?
Vi får se.

RSS 2.0