Uppdatering

Igår var det mors dag. Min världs bästa mamma och jag tog en tur till Ikea för att kolla läget lite. Jag har skrivit upp en lista på saker jag vill ha till min lägenhet. Tänkte det är lika bra att vara noga med att skriva upp och ta allt jag ska ha från IKEA på en gång... så jag får allt hemskjutsat samtidigt när det är dags. 

Ska även gå på lite loppisar och secondhand butiker för att se vad jag kan hitta.  


På eftermiddagen hade vi morsdagsmiddag med sill av olika slag och en riktigt god lök och ostpaj. Den obligatoriska sill-nubben var såklart med =P Sen umgicks vi till omkring kl 22 då Gabe kom och hämtade mig. Mys!
Mor fick ett par turkosa skor av mig, och ett ulligt, gulligt får av oss syskon.... bäää!

Vet inte riktigt vad jag ska skriva.
Dagarna har liksom flytit på...

Varit på akuten med syster en dag, hälsat på en kompis på sjukhuset dagen efter...
Shoppat på allum med Gabe.
Kollat på film. Mer? Ja... vet inte? Har faktiskt inte hänt så mycket mer än att jag tänkt en massa och så.
Kanske hinner vara lite kreativ idag innan vi ska till Floda i eftermiddag. Får helt enkelt se!

Nu ska jag få i mig lite att äta. kanske man ska göra något åt mit toviga hår? "ta å klipp dig din långhårige jävel..." Ja?


"vi tar en latte på stan"

Ja! Gabe och jag tog vagnen till staden Göteborg för att sätta oss på ett fik för en varsin latte, eller jag skulle åt minstonne ha en sådan. Istället började vi med att hämta ut mitt pass. Sen gick vi in i en konstnärsbutik, efter det köpte Gabe en ny vårjacka, sen gick vi in på shock och chili. När vi väl bestämde oss för att ta den där latten så var vi hungriga och åt kinabuffé istället. Ha! Grymt gott i alla fall.

Men latte blev det också. Jag köpte hem ingredienser och en "mjölkvissp" (eller vad de nu heter) så det kulle bli ordentligt skum. Gött. Men, vanligt svart kaffe är svårt att slå... men det beror på vad jag känner för.

En dag i taget
Det blir endå som det blir
Jag gör vad jag kan


För en lång, lång tid....

De senaste dagarna har varit en bergochdalbana...
upp och ner. ner och upp. (grisen gal i granens topp...)

Har verkligen inte haft lust att blogga, men ska komma igång igen.
Något längre upehåll har jag inte tänkt mig.

Tänk att solen varit framme och värmt oss i några dagar nu, och att jag har gillat det! vad är detta? Dock alldeles för varmt i lägenheten, och när man är på arbetet... och, varmare behöver det verkligen INTE bli!

Har haft en rätt soft helg hos mamma i Lerum och en söndag med Therese. Lite över 18000 steg, sol, snack, sushi, latte och shopping bestod söndagen med Therese av. Bra det. : )

Något pysslande utöver några varv på ett par uplsvärmare (stickning) har det inte blivit.

Nä, detta kanske inte var något intressant inlägg. Tänker inte ens lägga upp en bild faktiskt. Men uppdaterar snart med förhoppningsvis lite bättre inlägg!

Ta hand om dig och det du har omkring dig! / Isabell

Far min på besök!

Middag med pappa och hans arbetskamrat. Hitflygna på arbete från Östersund. Riktigt gött att träffa far min igen. Anser att det är alldeles för långt mellan gångerna. Tyvärr så blir det la så när det är 80 mil, eller vad det nu är, mellan oss. <3

Efter ett par timmar så tog vi tre oss iväg mot ramberget och kollade in utsikten. Sen långedrag, saltholmen och en liten tur genom den nedstängda staden. 
 

Nu är det tyvärr rätt långt över läggdags för min del, och jag som inte ens börjat varva ner. Aja, så kan det vara! Nu blir det lite lyssning till min ljudbok, ev. stickning, och definitivt värmning av värmekudden samt tandborstning. God natt!

Vi fick lite sol i Karlstad, så som det ska vara! : )

Åååh vilken helg! Men det känns som att det kommer att krävas år och dar för att återhämtas.. börjar väl kunna käka ordentligt nu, samt hålla ögonlocken någorlunda öppna =P

På vägen till staden hittade Lisa och jag en våt fläck på en vägg... tycker de ser ut som en söt mongo-dinosaur eller något liknande. Gullig ju!

Fredag. Lisa hämtade mig på busstationen strax innan 13. Vi käkade och sen gick vi en rätt lagom prommenad för att handla food till kvällens middag. Spalde spel, drack Mora-Nisse shots och ett par glas vin. Självklart resulterade det i utgång, vad annars? Men innan så gick vi över till ett par grannr där Lisas syster Linda befann sig.
Tillslut hamnade vi på koriander. Trevligt! satt mest och snackade, men det blev en del dans på slutet också : )


Lördagen... jaaao, vi sov rätt länge iaf. Sen till systemet och luncha på stan.
Maten var underbart god!! 
 

Solen tittade fram! På stora torget såg vi Fylking och Aschberg, och Musse sprang också förbi senare... vi kom på att de filmade till det där "Ystad-Haparanda"-köret. (Undrar varför jag nämner det ens, men kanske just för att det är sååå himla cool att se kändisar! =P)

Väl hemma hos Lisa igen gjorde vi bara irodning oss (med ett varsit glas vin/öl i handen?!) för att sedan gå ner en trappa på fest. Trevligt!

Strax efter 8 var vi på "gula ankan", har jag för mig att stället hette. Stiko Per Larsson (dalmas, bosatt i sthlm) skulle spela. Tyckte inte alls det lät bra på spotify när jag provlyssnade, men faen vad bra livespelningen var!! Härliga grabbar verkar det som. De gör en gång-turne mellan sthlm och Oslo om jag inte minns fel. Ska kolla seras sida på nätet tänkte jag.
 
Ännu mer snack och öl och dans... till det stängde. En sväng förbi Sub Way och sen vinglade vi vägen hem. Nåt glas vin och snack sen sova. Sova sova sova.

Riktigt go kväll. Riktigt fin vän, Världens Bästa Lisa!


Ser fram emot att säga "HEJ Lisa" i morgon!

Idag har jag sjungit med kören, de låtar som vi övade på igår kväll. Kul : )  Men jag önskar att jag hade kunnat låtarna lite bättre så jag slapp läsa texten från noterna... melodin är enklare att lära sig tycker jag, definitivt! Men i vanliga fall brukar jag ha mer tid på mig att lära en låt. Trots allt, gick det ok och det viktigaste kanske i alla fall är att det är roligt!?

Halv fem är tidigt
Efter jobbet bär det av
Karlstad here I come


I morgon ska jag börja tidigare på arbetet så jag kan sluta tidigare. Ska ta bussen till Karlstad och Världens Bästa Lisa! : ) Ser fram emot denna helgen.

No picture, no picture. I know. jag orkar inte fixa bild idag.. men vad nu? Börjar jag bli lat här med min blogg? Jaaaa... kanske. Men det ska vara ett undantag. (Hoppas jag) Har ju faktiskt satt som regel för mig själv att det ska vara minst en bild till varje inlägg... kanske ska ta första bästa så att jag inte bryter det? Hmmmmm.... ok.

Örhängen som jag började göra för läääänge sedan. Tovade med små pärlor på.

Nu känner jag att det ska bli skönt att krypa ner under mitt varma täcke. Jag öppnade sovrumsförnstret för ca 1 timma sedan, så att det är såder skön och kall luft när jag ska sova. Gabe stänger nog när han kommer hem sen. Han gillar inte det där med frisk luft lika mycket som mig =P

Det är en hel vetenskap det där med stickning...

Försöker lära mig att sticka aviga maskor. Sakta men säkert gör jag framsteg. Krångligt som f*n innan man får in det. Men till vintern 2010 kanske jag har hunnit sticka mig en mössa. Eller vem vet, Isabell-stickade mössor kanske blir årets julklapp 2010?! :D
 

Gulaschsoppan blev GOD! Tänk vad bra att det kommer finnas kvar till i morgon också. : )
 



trä trä fura fura en (gran)

Nu är biljetter till Karlstad beställda. Himla bra!
Hoppas bara att jag kommer iväg till Borlänge snart också.
Vill se bebis Sixten och umgås med Malin <3. 100 år sedan sist ju =/ 

Men på fredag tar swebus mig till Lisa. goodie goodie, det ser jag fram emot!

Bilden är från Karlstad oktober 2008. Känner du igen dig? ;)
Guuu va jag längtar efter hösten nu. Men snart så!
-------------
Idag har inte mycket roligt hänt efter arbetet. Städat och skurat i lägenheten, vart på möte... lyssnat till Camilla läcbergs "olycksfågeln" och tittat på förra programmet av "sverige!".

Ska snart sätta igång att laga en grymt god gulashsoppa, bara Gabriel kommer hem med lite ingredienser som fattades. Mmmmm åh det vattnas i munnen redan nu.

Kanske dags att prova de nya blyertspennorna sedan? Ja, vi får se.


Haikuhjärna

En sked blir till fler
En till direkt på första
Gapa, tugga, svälj

Tilltäppta tankar
Tryck över bihålorna
När ska det klarna?

Hög med tidningar
vill vara hög på livet
Städa och gör rent

Dalarna och Hofors
Ja ville hem till helgen
Men en annan gång

Jag gillar haiku
Säger mycket med få ord
Fem sju fem ihop


Ännu en härlig helg att vara glad över! : )

Lördag kväll: Efter att ha hanldat till en god middag på ica så lagade jag köttfärsbiffar med pesto, rotgrönsaker i ugn, en sallad och en grön currypastasås. Reine och jag satte oss vid barbordet i Hulan och avnjöt måltiden ed ett glas rött vin. Underbart! Snack, lite tv och så vipps blev jag hemtad av Gabriel. 
 
Fick även kaffe och äggtoddy... mmm!


Senare på kvällen, kl 23, befann jag mig vid vasaplatsen med ett underbart gäng. Lite wisky, vin, musik, snack och dans senare... så drog vi oss mot Gretas. Det roliga fortsatte med galet mycket galen dans. runt 4:30 stupade jag i sängen.
-------------
Söndag morgon: Vaknade vid 8:30 utan att kunna somna om, men låg och slappade till närmare 11. Då blev det pizza, och sedan en film för min del.

Sen var det bara att göra ordning sig. Vårkonsert med kören. anlände 16, hemma efter 3, 5 timmar nu. Grymt mycket bättre och roligare än vad jag trode att det skulle vara. I love it! :D

Nu ska jag käka, sen ta en långprommenad hade jag tänkt. Tjohej! : )

Trött som f*n, en kaffe kanske?!

Fredag kl 17 gick jag in genom dörrarna till balettakademin. Där mötte jag CJ och "pappa". Inom en timme kom "mamma" och lite senare min "lillasyster"-Mikaela. Vi filmades. Roligt! Som jag sagt tidigare, det ska bli riktigt spännande att se resultatet sedan. Tvekar inte på att Carl-Johan gör ett bra jobb. : )

Väl hemma så var jag så igång att jag ville ut igen. Men det var lite för sent för att ragga någon som ville med på coffinshakers, så jag kollade på det sista av "så ska det låta". Lyssnade sedan på min ljudbok, skrev brev och pysslade lite till jag somnade... 

Fina utsikten från vår balkong.


Idag efter frukosten och ännu mer brevskriveri, så tog jag spårvagnen till stan. 

Inhandlade 2 par härliga byxor till sommaren, pennor, (i olika hårdhetsgrad) stompfer och ett modelerbart sudd. Som det är nu har jag bara en blyertspenna, HB, och den är alldeles för hård när jag ska göra skuggor. Ska prova med mjukare, blir troligtvis lite lättare, och lite mörkare. Ska prova nu när jag skrivit klart här! : )
  
-------------
På vägen hem från stan hörde jag ett billarm och såg en bil vid sidan av vägen som stod och blinkade. När jag tittade lite närmare såg jag en liten grabb på kanske 4 år som satt och höll för öronen och grinade. Stackarn! Jag förmodade att bilen var låst, visste inte alls vad jag skulle göra. Kollade om kring och som tur var så kom barnets far rätt snabbt springande "jag visste inte vad jag skulle göra..." fick jag fram. "Nej, jag vet inte vad jag tänkte... tack för att du agerade" sa han och tog med sin son in i affären. 
-------------
Om ett tag ska jag ta tåget till Lerum. Laga mat till mig och Reine och ta något glas vin. Det blir bra. : )


Nä nu får solen ta och ge sig!

Klockan är snart 9 och solens strålar irriterar fortarande ögonen. De gör lägenheten till en bastu och så att orken i kroppen sinar. Och detta är bara början! ¨

Om några veckor kommer vi verkligen kunna använda lägenheten som abstu på riktigt, och kokas i vår säng om nätterna. BLÄ! Men, efter några månader av pinande värme så kommer den älskade hösten igen med sina friska vindar som liksom kommer tillbaka med orken och tankarna som inte blivit tänkta under sommaren<3 

Jaja, jag gillar la sommaren också, men i måttliga mängder. Och bara när jag är ledig, och inte ska någonstans... sommarkvällar kan vara underbara!

-------------
Det var meningen att jag skulle till Liselotte idag, men tydligen ville inte det runt omkring mig att jag skulle dit. Mobilen, tåget, huvet.... jag vet inte. Men till sist så vände jag hemåt.

Kollade på de två sista avsnitten av andra avenyn med Gabe. Lite besvikelse, men ok. Tänk att vi har fastnat för en sådan serie, helt ofattbart. Men, nu är den över och det är det.  : )

Fyra ögonblick av våren


Fotograferat
Våren är här som vi ser
Solen värmer oss

  
  




Avslutas med en haiku, 5-7-5

Nyss hemkommen från kören. Grymt roligt! Jag blir bättre och bättre ju mer jag övar, såklart, och då blir det självklart roligare och roligare också. Helena är en riktigt bra körledare! Och just nu sjunger vi flera låtar i min smak.
-------------
Idag har jag varit till blomsterlandet och köpt mig några blommor. även näring till blommorna, gräslöksfrön som jag tänkte så och en vattenspruta.
 

Har även tagit små "bebisar" från min stora blomma, hoppas det mår bra och växer till sig! : )

-------------
Det hanns inte så mycket mer idag, mer än lite smått donande och lite stickning. Iofs inte illa det.

Jag avslutar med en haiku, om jag kommer på någon vill säga.
tänker... vad ska den handla om?
hmmm... mina växter kanske!

Gröna och lila
Står på min fönsterbräda
Silverstänk på blad


Tecknar och tecknar, riktigt roligt!

Detta ska föreställa en av mina kära vänner. Saknar henne. <3 Lurar lite på en resa uppåt snart. Måste! 

Teckningen är inte riktigt klar. Men nästan. Jag ska greja till lite små ditaljer och skuggor.
Övning ger färdighet, så jag tänker fortsätta!  

Rolig upptäckt!

Jag satte mig ner och tecknade lite för första gången på minst ett år, säkert ett par. Utan övning har jag märkt att jag blivit grymt mycket bättre. Rolig upptäckt! 

Bilden är inte färdig, men jag visar så långt jag har kommit.
 
 

"ryck inte upp det brundjur som vilar"

kan du gissa vad det är för mening med andra ord? "väck inte den björn som sover"
Asgrymt bra ju! ...och jag kan flera. Haha!

Nu har Gabe och jag provat en ny pizzeria, gångavstånd från oss. Det hände rinte så ofta att vi käkar ute, men när vi väl gör det så är det ofta på Deniz pizzeria annars, om det nu ska vara pizza. Men jag undrar om  inte detta stället var ett snäpp vassare på pizzor och framför allt salladen var grymt god!

Köpte ett halsband idag. Eller en medaljong, som jag knöt ihop ett läderdband till och hängde på. Tyckte "fånga dagen" passade till mig just nu.
  
Hansbandet med kuppjärken (spndel på dalmål) och stjärnan har jag haft i stort sätt dygnet runt i ca 5 år nu. Var riktigt rädd för spindlar förr, och känner fortfarande obehag när jag ser en, men det är inte alls lika farligt. Halsbandet symboliserar att jag kan överkomma mina rädslor om jag komfronterar dem. 

Eftersom jag har 10 "hål i öronen" så är det bra med sånna här små pluttar till örhängen, som jag köpte idag. På något konstigt vis har de små örhängen en tendens att försvinna från sin plats.... hm, undrar varför?  
 

Nu? Jag är sugen på att teckna lite. Sen blir det förhoppningsvis film med Gabe. Sherlock Holmes, kanske?


"Vart tog solen vägen?"

1ans spårvagn till hagakyrkan med Mikela. Vi strosade längs haga och gick in i de små butikerna. Förundrades över vad mycket fantasktiskt smått det finns som jag vill ha, och sådant jag inspireras över. Sådant som väcker tankar och känslor som man kan göra någonting av. konstnärssjäl. 

Fika på cafe "lugn och ro" eller något i den stilen hette det... Det tyckte vi lät bra.
En varsin vaniljlatte, smörgås och en del snack senare tog vi oss till Åhlens där jag köpte ansiktsmask. Mmm... 

Solen tittade fram såfort vi bestämt oss för att dra hemåt, typiskt! Men, vi klarade oss rätt bra
utan solen också.
  
klart man måste fota fikat till sin blogg ; )


Nu ska jag på pizza-äventyr med Gabe. Uppdaterar mer sen!  


valborg, val val val, välja!

Valborg. Sista april. Första året i hela mitt liv som jag inte hade någonting planerat denna dag. Efter handlande på ica, så hörde vi av oss till Therese och Oscar som senare kom över på middag hos oss.

Vi kunde sitta ute på den inglasade balkongen med ett par värmeljus. Trevligt! Efer ett par timmar drog vi vidare hem till dem för ett par drinkar och frågespel. Sen hemgång, och läggdags. Inga fyrvärkerier, ingen eld. Nästa år, ja, då ska det kännas som valborg!

Ringde även farmor och grattade henne på namnsdagen. Sen kom jag på att hon hade namnsdagen 1 maj men det är ok. Trevligt att talas vid iaf, det händer allt för sällan!
Ringde även far min och Opa. ville ringa "hela världen", men maten skulle ju lagas också =P
 
Vi fick fina blommor av Therese och Oskar, som även luktade gott. Jag var tydligen så tankspridd när jag fick dem på kvällen, att jag inte förrns på morgonen efter märkte att jag glömt ha vatten i vasen =P haha!

På lördagen unnade vi oss rätt lång sovmorgon, till strax innan 10. Upp, käka god frukost. Sen iväg på Vikingamarknad. Therese och Oska var med. Fint, men det blåste iskalla vindar, och converseskor var inte det bästa att ha på fötterna i det upptrampade gärset som mer liknade lera än gräs iofs. : )

Endel fint att titta på. Det enda som inhandlades var någta fina pärlor som Therese hittade.
Turen avslutades med Mat/fika på Ikea bäckebol.
--------------
På kvällen kom kära syster på besök med sin goa pojkvän. Vi lagade matlådor och spelade settlers still det var läggdags för Gabreil och även mig....
  
-------------
Än så länge har denna dagen varit riktigt slö. Stickat, lyssnat på ludbok, sotretat dukar/gardiner... och tänkt på saker jag vill göra men inte "orkar". typ; ut och gå, picknick, fotografera, rita, spela spel, sätta sig på ett fikl opch tjöta, designa min blogg, sätta potatis, gå till biblioteket och ta reda på en massa roligt.... on and on and on...

tyvärr har jag en känsla av att ingenting spelar någon roll i alla fall".... och det är då, jag vet, som jag bara ska göra utan att tänka och känna efter så mycket!

RSS 2.0