Spontantripp

Efter dagens arbete åkte jag hem och bytte om till skönare kläder och satte mig på balkongen i den lilla solen som var kvar, med en bok.... i kanske 30 sekunder. Sen kom jag på att jag ville ha frön att plantera och tog bussen till hisingen, men det slutade med att jag åkte till IKEA. Hem kom jag tillsammans med några krukor och ett par handdukar. En STOR kruka som jag ska så persilja i. Ser fram emot att se det växa! : ) 


60´s och gröna fingrar?

Jag vaknade i morse med... nada planer för dagen. Efter ett par våfflor och ett glas nyponsoppa gjorde jag i ordning mig och följde med Gabe till Partille. Medan han besiktigade bilen så shoppade jag i Allum. Kläder. Himla härlig dag!

Gillar min murgröna i kannan... och mitt 60-tals inspirerade hörn av bordet. <3

Lyssnar på 60-tals musik och har precis knäppt en öl, för att jag var så grymt sugen på det. Lite senare blir det tacos, och troligtvis film med Gabe. Om inte Ida och Crille vill komma över och spela settlers med oss, får se vad de svarar. Det blir en lugn kväll i alla fall eftersom jag ska arbeta som vaktmästare i allhelgonakyrkan i morgon.

Igår eftermiddag kom syster på besök. Vi satt och gjorde inbjudningskort till hennes studentfirande den 7/6. Blev fint : ) När Robin kom och hemtade henne var tanken att jag antingen skulle gå ut, eller höra av mig till T för en kopp kaffe och gos med Loke, men jag somnade på studs. Sånt som händer. En städares bekännelser (och drömmar)

Det känns faktiskt överraskande bra för att vara onsdag, för att ha arbetat hela dagen, för att ha ont lite överallt och för att jag snart måste lägga mig för att orka upp i morgon kl 04:30. Varför då? Jo, kanske för att jag faktiskt inte har något val om hur jag ska spendera mina dagar utan bara måste göra utan att tänka särskillt mycket. Kanske för att jag nu har gjort över en halv arbetsvecka (helgen närmar sig) och för att det faktiskt känns fantastiskt bra när man städat och gjort fint efter sig en hel dag. Denna veckan har det verkligen SYNTS att jag städat på de ställen jag varit. Om jag hade fotograferat före/efter hade det varit en markant skillnad på respektive fotografi, men känslan är ändå bäst. Kanske inte alla lägger märke till all städning, men några gör, och jag gör. Det kanske är huvudsaken.

När jag kom hem från jobbet mötte jag svärmor i trappen, och fem minuter senare hade jag plockat på mig tre nya fina växter som hon ville bli av med. Nu har jag äntligen ett otdentligt skäl till att slänga ett par gamla, inte allt för fina... (...välskotta) växter. Bättre lycka denna gång! : )

Sen, när jag klev innan för dörrarna till vår lägenhet kände jag doften av maten som Gabe lagat åt oss. Vilken go överraskning! Han är allt bra den där Garbiel <3 <3 <3  : )

Plugga till hösten? Har mina funderingar på vad.. men som det känns nu hade jag hemskt gärna haft ett ordentligt ställe att städa på. Dröm-städjobbet: 7:30-15:30 (Eller varför inte från 8-14 med heltids-lön?!). Kanske två våningar fina kontor (med sladdarna ordentligt upphängda, inte i ett virrvarr på golvet...), kök och toaletter. Fräsha, lättstädade golv, En bra städvagn med alla nödvändiga material och städtillbehör. Egen tvättmaskin, egna moppar och dukar. Ta rast vid 9:30 och 12:30, 30 minuter vadera. Bra skor, gjutna efter mina fötter. Stället ska helst ligga inom 20 minuters färd från hemmet. Personalen på kontoret ska förstås vara skit-trevliga och gott kaffe skall finnas tillgängligt under dagen. Lönen är faktiskt okej som det är, men en tusenlapp extra, eller fem-sex st hade inte suttit fel, jag menar, om jag nu faktiskt håller på att beskriva mitt heltids-dröm-städ-jobb. När jag behöver vikarie hade jag tagit in en vän som jag vet gör det som ska göras, så det inte samlas upp till "hur mycket som helst" att göra när man kommer tillbaka från t ex. semestern. När vi ändå håller på kan jag önska att ett skit-bra träningsställe med body pump och yoga-pass som börjar en kvart efter jag slutat varje dag ska ligga i samma hus som mitt arbete. Och en billig, bra mat butik så man kan handla middag/annat som behövs på vägen hem. Ooohooo! Där snackar vi grejer!

God natt.

Liten, liten uppdatering

Just nu är jag glad för att jag precis tagit reda på att jag inte behöver betala tillbaka någonting på sakatten, en lättnad! Jag får faktiskt tillbaka en liten, nätt, men välkommen summa! (Kanske förvandlas pengarna till en tågbiljett tur och retur till Dalarna till sommaren?! : ) )
Och där! fick jag lite perspektiv på saken. Gabriel började nyss skutta omkring i lägenheten och skrika ut hur mycket han fick tillbaka, vilket är ca 33x mer än mig. En kortvarig lycka för min egen del... eller? Jag vrider och vänder på det hela, och väljer att se på saken ur den vinkeln att det hande kunnat vara så att jag behövde betala tillbaka en massa pengar, men istället fick jag en liten slant. (För jaa ä int bitter) Lika bra att fortsätta vara gald, för min skull, och Gabriels! :D

Klockan är redan efter 17. Bara ca 3 timmar kvar, så ska jag varva ner sen för att sova innan nästa arbetsdag börjar igen. Laga mat, duscha, städa.... alla hemmasyslor....Sådant är livet, bara att vänja sig, igen! Rätt skont att göra ordentligt skäl för sin lön, för vi har faktiskt slitet på arbetet dessa två dagar, aknske till och med lite för mycket... Jag skulle så gärna ha ett eget ställe att städa med allt vad det innebär från runtiner till att bestämma hur städvagnen ska se ut och vilka redskap/städmaterial som behövs för att göra städningen så smidig som möjligt. Jag vill! Men vi får se. Just nu hoppar jag in där det behövs från dag till dag, påfrestande faktiskt. Inte bara städningen, utan att inte veta exakt hur det ska göras på just det stället, vad den som städar där egentligen använder för grejer, när det är ok att städa vart på vilka tider...  osv... och inte minst: att umgås med nya personer hela tiden! Kan vara skönt ibland, men inte alltid. Ja, tre timmar kvar, snackade jag ju om. Samtidigt vet jag inte riktigt vad jag ska flylla de timmarna med. Jag vill göra någonting meningsfullt, men inte allt för ansträngande, där man inte använder fötterna, ryggen eller rösten. Jag ska i alla fall börja med att laga mat, boka tvätt-tid, plocka ihop i hemmet... sen kanske läsa? Har en hög med olästa bra (?!) böcker liggandes som jag verkligen skulle behöva minska på.

Pearls and ugly betty

Först förkylning, sedan kräkan, vilken dröm! De senaste åren har jag faktiskt varit sjuk mer än lovligt ofta. Så tråkigt! Men det kanske blir så när man har mycket runtomkring sig. Idag har jag haft ett "ugly betty" maraton kan man säga. Lätt-tittat. Var gång jag rest mig upp har det huggit i magen, så jag sitter/ligger gärna. BLÄ.

I helgen gjorde jag tyngder till duken som jag ska ha på bordet ute på balkongen. Det blåser ofta här omkring så det är väl behövligt. Kanskwe inte min favoritfärg, men det går bra tillsammans med duken, och de var de tyngsta pärlorna jag hade!


Lite mörkare... lite bättre? Nä, ja vet inte. Tror ja gillade den bättre innan jag kladdade mer.

Tidigare idag hade vi stora lätta snöflingor utanför fönstret. Fint! Men just nu välkomnar jag faktiskt solen som letar sig igenom molnen. Tänk, klockan är 17:30 och solen är fortfarande framme. Rätt skönt måste jag erkänna. Men vid 19 ska det vara mörkt tycker jag nog!! ; )

Vad jag gör...?

Jo...jag äter svamp/guacemole-mackor, har melodifestivalen på tv:n och bloggar... just nu spelas min favvo-låt med The Moniker, får se hur det går. Jag bryr mig faktiskt inte så mycket bara jag får lyssna på den när jag själv vill så. Annars är jag måttligt intresserad av melodifestivalen men orkar inte göra nåt annat just nu.

I dag var jag till Ikea en sväng. Hittade ingenting av det jag sökte men kom hem med en liten kasse andra nödvändiga saker till köket, bl a skärbräda, kanna, ljus.... spännande, spännande. Funderade på att svänga någon bägare med Linnea och Jannica men film med Gabriel lite senare är inte dåligt det heller, så kanske jag får lite av den vila som jag behöver.

Igår skrev jag min första låt-text. (iaf mer seriösa...) Mer ska jag inte avslöja, men riktigt kul var det. Men så ska det jäklas, och min dator dog idag!! Jag hoppas verkligen att det går att göra någonting åt det så jag får fram texten, och alla bilder som annars går förlorade!

Allt som är vackert är ömtåligt...?

Jag slog på tv:n och såg en man på en äng som sade "allt som är vakert är ömtåligt". Jag började tänka att, ja, så är det nog. Människor som är hårda är oftast inte vackra, (eller?) de är de människor utan ett hårt skal som är vackra. Blommor, glas, vår jord... är ömtåligt och vackert.  Betongblock till hus är inte särskillt vackra enligt mig, medan trähus som stått 100 år är det. En platt-tv kanske inte är vacker, men ömtålig. Eller.. är den vacker? Ett ordentligt snickrat, robust träbord är ju grymt mycket vackrare än något rangligt mer ömtåligt från IKEA... så det stämmer inte alltid. Men det lät bra! Ja, detta kan man, åtminstonne jag,
fundera ett tag på. : )

Början på min målning.


Underbart gott!

Efter mammas besök här på eftermiddagen mår jag bättre! Åt gott och har målat. Smidit planer inför i morgon med vänner. Det känns bra. Även om jag inte orkar allt för mycket så ger förhoppningsvis mina träffar mig mer energi än vad de tar!Musikal och knappar

Sjukling, har inte alls mått bra idag. Huvudverken har åt minstonne laggt sig en del nu på kvällen, skönt de. Har inte gjort mycket idag på eftermiddagen, förutom att måla ännu två små "knappar". : )

Igår var jag med LM och Heidi på göteborgsoperan för första gången, vilken upplevelse! Vi såg musikalen "sunset boulevard". Nu ser jag fram emot flera besök på operan här framöver!


RSS 2.0