Söndagen som var

Söndag kom mamma på besök i Falköping. Grillning, trädgårdsarbete och vindskiveuppsättning blev det innan vi skjutsade mamma till stationen och väl hemma igen avslutade dagen med ett avsnitt av "walking dead". Bra dag! : )
Mor och jag planterade
 

John satte vindskivor på plats
 
Lite nyttigare chokladbollar till kaffet , mums!
 

Målning och grillning, skål!

Eftermiddagen har bestått av plockande i huset och målning av det som ska bli vindskivor. Nu bloggar jag sippandes på en gin och tonic medan John tänder grillen, grilldags!
Denna gången var det inte Cheva 55:an som det grejades med i garaget ...
 
Skönt att ha ett ställe för sånt här hemma
 
På gång
 
I morgon hoppas vi på fint väder så att jag kan rensa bort ogräs. Kanske även så lite frön och måla förråd utvändigt om vädret tillåter. Nu, in med blomkålsgratängen i ugnen!
 
 

Frulle och fix i mina båda "hemma"

Efter frukostmys och fixande med mamma i mitt nya boende är jag nu på väg till Falköping och John. Syrran och jag fick mycket fixat i lägenheten med hjälp av mammas organisationsförmåga och energi, vilket känns toppen!
Tänk, nu har jag mitt eget rum som jag ska börja "bo in" från och med måndag :-)
Nu ska jag som sagt till "mitt andra hem" hos John. Film, god mat, fixa och mysa ... ser ut att bli en fortsatt fin helg!

Lyckodag

Jag känner att jag vill nämna att det varit lite som en lyckodag idag. Varför? Jo, för att jag för det första har mått ganska bra i kroppen och knoppen. För det andra att att arbetet med examensarbetet flöt på bra.
 
Sedan för att jag träffade Mikaela både på väg till skolan och från skolan, av en slump skulle vi vist med samma spårvagn! Också för att ett par-tre saker som jag gått och grämt mig lite för verkar ha löst sig på bra sätt, och för att jag har en så fin familj och fina vänner! Sist, men inte minst så fungerade tvättmaskinen för båda tvättarna som jag hade planerat att tvätta nu ikväll, och jag har fått lite mer saker inför den definitiva flytten nedpackat. Lovely!
Varför denna bilden? För att jag kände lite av den här känslan jag har nu när jag tog den för ca 3 år sedan, och för att jag tycker om den.
 

Doro, Turbonegro, Danzig och lite ex-arbete

Sofie och jag fick en massa nyttigt gjort till vårt examensarbete idag. Känns bra! I morgon är det bara att fortsätta köra på i den takt som vi körde på i idag, och förhoppningsvis komma ännu längre fram i arbetet. Vi har även vårt första av två (innan arbetet ska vara klart) handledningstillfällen i morgon. Det dyker ju upp frågor och funderingar under arbetets gång, kan jag lugnt påstå. Så kan det vara skönt att få bekräftelse på att man (förhoppningsvis) inte är helt ute och cyklar.
 
Men nu till något viktigt ; )  Doro spelar på söndag! Sticky fingers. Får se om jag känner att jag kan avvara den slanten det kostar för att gå och se henne, vilket har varit en dröm i många, många år för mig. Fantastisk röst! Für immer!
 
Något annat som kommit till min vetskap är att Turbonegro spelar på Metaltown i år. Dock på torsdagen, vilket inte är optimalt för mig eftersom jag arbetar då. Men något riktigt bra är att Danzig spelar på lördagen, och då tänker jag då inte jobba!! Nu gäller det bara att se om jag kan ta mig råd till att köpa endagarsbiljetten till lördagen. Hoppas jag får ihop det!
 
 

Fokusering och lösningar

Det är mycket nu. En dryg förkylning som inte vill släppa, flytt, examensarbete, ekonomioro, sjukdomsoro, längtan, saknad ... men man kan inte gå runt och tänka på allt det, då blir man ju galen. En sak i taget. "Vad ska jag göra precis NU?" "Vad behöver jag lösa/tänka på precis NU?". Att inte oroa sig i onödan är också en bra sak att tänka på. Det brukar lösa sig, det mesta. Det måste ju lösa sig! Man får jobba lite på det bara, man kan ju inte bara strunta i sina problem men oftast behöver man inte oroa sig sådär sjukt mycket även om det känns som orosmålnen hopar sig. De brukar som sagt skingras och lösa sig. På något vis.
 
Nu är det dags för skola och examensarbete. Fokusering på detta nu, Isabell!
 

Bland lösa skruvar och hemma-fix

Detta med att skruva ihop nedskruvade möbler, och hitta alla skruvar till ... är ibland lika svårt som man tänkt sig från början. Trots att jag i de flesta fallen duktigt nog brukar lägga de tillhörda skruvarna till respektive möbel i en påse och tejpa fast på någon del av möbeln. Denna gången fattades skruv till en garderob. Men nu ska inte jag ta åt mig äran för själva ihopskruvandet, för det fixade John medan jag fixade med annat. : ) <3
 
Tyvärr är det inte bara garderoben som saknar skruvar, utan jag ockå, verkar det som. Jag blandar ihop, virrar bort och glömmer bort. Kan jag beställa skruvar till mig själv från IKEA också, tro?
Lösa skruvar
 
Att flytta i lördags gick helt ok. I går, söndag, plockade John och jag både inne i huset och i trädgården på framsidan. Medan jag räffsade och rensade bland växtligheten kollade John till vindskivorna på taket och rensade förrådet.
 
Trädgårdsfix
 
Inne hängde vi upp hattar, plockade ur flyttkartonger och grejade ...
Hattarna på plats
 
En fönsterbräda
 
Mina fina böcker <3
 
Min pysselhörna börjar ta form! : )
 
Efter allt fixande tyckte vi att vi var värda ett glas vin och tacos på altanen, i solen, precis innan den försvann från framsidan för dagen. Gott. Härligt. Mysigt.
Goda tacosen!
 
Eftersom jag hela tiden trott att jag börjar kl 13:00 idag (egentligen 9:00), och fick reda på att så icke var fallet för sent, kommer jag (mycket) försent till lektionen trots att klockan inte ens är 8:30 än. Falköping-Göteborg, ingen sträcka man tar sig på en pissekvart.
 
Ibland önskar jag att jag kunde teleportera mig. Eller hitta de där skruvarna som verkar saknas.

Flyttdax

Typiskt att jag ska vakna med ännu mer huvudvärk, värk i kroppen och halsont idag när jag och John ska flytta kartonger till mitt nya boende. Fyra trappor upp, utan hiss. Mmmm .... Men, det är fint väder i alla fall! Och det kan alltid vara värre ; )
Idag flyttas de flesta ägodelarna, jag kommer efter om en vecka

Din och min energi

Energi. Som vi alla består av, ger ut och tar in. Som vi behöver. Som vi behöver göra av med för att inte känna oss rastlösa, understimulerade ( och mer lättirriterade?!), som vi behöver fylla på med för att inte bli orkeslösa, lättare få sjukdomar (och bli mer lättirriterade?!).
 
Kom att tänka på detta nu genom att Johns mor postade en länk till en riktigt tänkvärd text som jag läste, här är den för de som är intresserade.
 
Vad är energi, för mig? Vilken svår fråga! Energi finns överallt. Osynligt och synligt. Inne och ute. Maten vi äter ger energi till exempel. värme är energi, är tankar energi? Jo, jag tror faktiskt att i stort sätt allt är och sänder ut energier på något vis och att vi människor är mottagliga för dessa och påverkar oss antingen negativt eller positivt. Men den energi vi kanske mest talar om är den vi känner som ork, som vi får genom vila och matintag ( ...som man faktiskt kan få för mycket av för att det ska bli destruktivt och slå över till att göra en orkeslös istället för att ge en energi. Lagom är bäst tror jag gäller här!).
 
Några andra viktiga energikällor tänker jag är inspiration, kärlek och värme. Vänlighet. Tro, på andra och oss själva. Bra tankar, känslor och gärningar ger helt enkelt bra energier. Mer sådant! : )
 
Min fibromyalgi tar tyvärr väldigt mycket energi från mig mest hela tiden. Genom att bara vara verkar jag göra av med supermycket energi. När jag aktiverar mig på något sätt försvinner energin i en rasande fart och återhämtningen är inte så enkel. Ibland känns de enklaste vardagssysslorna som ett oöverstigligt berg. Ibland går det faktiskt inte att vila fram energin, vilket borde vara lösningen. Men det är klart, att leva med kronisk smärta/värk i olika grader gör en trött. Det förstår väl vem som helst?
 
Bara tråkigt att det ska vara så. Och att det i vissa fall sätter sig på minnet och ordförrådet är inte det minsta roligt. Jag har ännu inte helt accepterat detta, och inte riktigt lärt mig leva med mitt energislukande tillstånd. Hushålla med energi? När jag väl har energi vill jag ju utnyttja den till 100 %! ... vilket inte verkar vara optimalt, för återhämtningen är ingen rolig process. Måste helt enkelt lära mig att hålla nere energiförbrukningen även när jag känner att jag har energi. Antar att återhemtlingen går snabbare då, vilket gör att jag i längden kan orka med mer.
 
Vad är energi för dig?
 
 
 
 
 

Examensarbete

Finväder ute. Ser det ut som. Och snart ska jag ut i det för att ta mig till skolan (faktiskt själva skolbyggnaden) för att fortsätta med examensarbetet tillsammans med Sofie.
 
Vi har arbetat regelbundet och träffats vid några tillfällen under hela LIA-perioden men nu känns det att allvaret börjar. Dags att få in det sista underlaget i form av skrivbordsundersökning och vår egen undersökning så att vi kan samanställa allting med början nästa vecka.
 
Peppar peppar, det känns som att vi ligger rätt bra till, men det kommer att vara en hel del arbete med detta nu fram till redovisning och opposition. Bara att köra på!

Kommunikation sker på mottagarens villkår

Det detta inläggets rubrik säger är det budskapet som mest fastnade hos mig efter förmiddagens föreläsning om att arbeta tillsammans.
 
En mening kan sägas på så otroligt många sätt med olika nyanser i rösten, men olika kroppsspråk och blickar, för att på ett så bra sätt som möjligt (medvetet eller omedvetet) få fram vad man menar. Men hur det mottages kan man som sändare inte alls veta egentligen, utan det beror helt på hur mottagaren tar emot det som sägs. Och det antar jag beror på inställning till både sändaren och situationen, hur fokuserad mottagaren är, tidigare erfarenheter ... listan kan nog göras hur lång som helst kan jag tänka.
 
Det är alltså inte så lätt att få fram det man vill säga på ett bra och rättvisande sätt och man kan inte bara  förvänta sig att när man sagt sin mening så har alla förstått vad man menar lika bra som en själv gör. Detta är lätt att glömma bort ibland, men jag ska göra mitt bästa, både som sändare och mottagare.
 
Det är även viktigt att kommunicera med sig själv, och det gör jag bäst när jag går ut och går. Bilden är tagen på en "självkommunikationsprommenad" på Ramberget.

Jag vaknade ...

... efter att veckarklockan hade ringt. På grund av att John ringde och väckte mig. Helt omvända roller!
 
Jag tror att min kropp och knopp verkligen behöver vila just nu. Vet dock inte riktigt varför, mer än att värken tar krafter från mig så klart. Och praktiken, och vädret ... flytten. Bland annat. En hel del faktorer om jag tänker efter.
 
Nu är det i alla fall dags att åkta till Östra sjukhuset för en spännande föreläsning om att arbeta tillsammans, innan återgång till Sahlgrenska och de "ordinarie" arbetssysslorna som min nuvarande handledare ansvarar för. :)

Öl- och whiskymässa

I går var jag, John, Ida och Chrille på Öl- och Whiskymässan här i Göteborg. Vilken dag! Otroligt trevligt, roligt, lärorikt och gott.
 
Förutom att gå runt och smaka inne på mässområdet gick vi en grundkurs om öl och ölprovning, vilket var ett välkommet avbrott i trängseln med allt folk annars. Det var helt knökat med folk vilket gjorde att det inte gick allt för snabbt att ta sig mellan de olika montrarna, men det gjorde egentligen ingenting eftersom en go och trevlig stämning plus ett gott öl i näven i jakt på nya smaker inte kan få mig (med många andra) på annat än ett gott humör : )
 
Vad har jag med mig från gårdagen då? Förutom en härlig upplevelse, att det verkligen är en djungel detta med öl alltså. Samt att mitt ölintresse har stigit ytterligare några grader nu och jag ser fram emot att få lära mer om och smaka mer av denna dryck!
 
Min första (mer seriösa) ölprovning

Äntligen hemma

Hemma efter ännu en lärorik LIA-dag (Lärande I Arbete). Det är riktigt roligt att få prova på nya arbetsuppgifter och program. : ) Men nu är det riktigt skönt med fredag så jag kan låta kroppen vila med gott samvete. Det lär dock inte bli allt för mycket av den varan i morgon, för då ska vi på Öl- och whiskey-mässan på Svenska mässan här i Göteborg. Det blir, om inget annat, spännande i alla fall!
 
Trevlig helg!

Längtan efter uppladdning och far min

Att komma ut i naturen är för mig frihet, uppladdning av kraft och tankeförmåga, motion, och helt jävla fucking underbart. Jag längtar så innerligt mycket upp till min far just nu och till dessa ögonblick av natur, vila, god mat, lugn och ro. "Bara vara" på ett ibland inte allt för lugnt vis (till exempel när vi går i skogen/fjällen, staplar ved eller ror en eka ...). Det är ju inte helt fel att träffa pappa och Carola heller. Längtar. <3
 
Nu är jag helt slut efter en rolig och lärorik dag på praktiken. Tänkte att jag skulle kolla på ett avsnitt av Dexter innan jag somnar, men får se hur långt jag hinner ...
 
 

Kanske lite snabbare än vanligt?

Helgen gick förbannat fort alltså. Kanske lite snabbare än vanligt?
 
Det som i alla fall utmärkt sig mest under helgen är helt klart den underbart härliga bröllopsmiddagen som jag och John var på i lördags. Johns mamma gifte sig nämligen! Det är verkligen någonting speciellt med bröllop. Känslorna liksom flödar, inget udantag denna gången. Jag är glad att jag fick vara en del av den fina kvällen! : ) <3
 
I fredags var det sista dagen på den praktikpatse där jag varit i sju veckor. Har trivts väldigt bra där, men det ska bli spännande att se hur de sista två veckorna av praktiken på ett helt annat ställe kommer att te sig.
 
Nu är jag ta mej fan helt slut i kropp och knopp, så det känns underbart härligt att höra John koka varm choklad i köket, och veta att sängen är nybäddad redo att krypa ner i med den varma chokladen, en film, och bara ta det lugnt till sovdags.
 

RSS 2.0