Norrmän och skor!

Här målar jag ett par skor till min lillebrors flickvän.


Igår träffade jag Norrmän, i Floda. Gabes kusiner och deras mamma. Jag var lite nervös innan för att jag inte skulle förstå någonting, men det gick långt över förväntan, Bra! Och trevligt var det! 

Idag bär det av mot Åsa för en stor släktträff med folk från Gabes mors sida. Regnet kan hålla sig i molnen till åtminstonne 22 ikväll tycker jag.

Jag har bakat sockerkaka och gjort grillspätt med kryddkorv och marinerade champinjoner nu på morgonen. Dricka och andra tillbehör tillkommer, de blir nog mums.  

Kameran är laddad så nu är det bara att välja ut nå kläder och piggna till så är jag klar för start! : )


Män i höga klackar

Sällan har en dokumenär berört mig så.

Att en människa inte vågar vara den den är av rädsla över att andra människor ska ta avstånd. Familj, vänner. Att gå miste om kärlek och egna barn för att man inte blir accepterad. eller rädsla för att inte bli accepterad för den man är.

Och det sorgligaste kanske är att om de hade vågat berätta om det, och vara öppna med det, kanske de hade hittat någon att dela livet med. Någon som respekterar dem för den de är. Eller åtminstonne inte behövt dölja en så enormt stor del av dem själva i större delen av livet.

Detta gäller inte bara transvestiter. Det gäller många och mycket.

Jag tänker att hela dagens samhälle är lite sådant. Jag vet inte om det är andra eller vi själva som tillåter oss att begränsas i mycket. Det kan gälla olika saker.

I mitt fall handlar det väl mest om maten, vikten och kroppen. Men även att inte vara värd saker och ting eftersom jag inte har karaktär och diciplin nog att vara så snygg och smart som "jag ska vara". Andra är "alltid värd mer, kan mer, vet mer, och har alltid rätt". Nåja, jag har arbetat hårt med detta och kommit en bra bit påväg, kan man säga! : )

Jag hör det själv. Det är helt vrickat, att jag tänker så om mig själv när jag absolut inte tänker så om andra.

Det gör mig så illa att tänka att andra begränsar sig själva, och begränsas av andra beroende på sådans om egentligen borde vara så naturligt och accepterat. Att få vara den man är och vara stolt över sig själv.

Man kan väl se ut hur som helst, äta vad som helst, tänka vad som helst, bara man inte skadar någon annan. Inte medvetet i alla fall.

Jag vet, man kan inte förstå allting. Man kan tycka att saker och ting kanske är konstigt. Men hur ofta pratar vi om och med människor vi möter om sådant? Hur kan vi få förståelse om vi inte får kunskap?

Det är ofta jag vill fråga personer hur det tänker om saker och ting. Prata om svårigheter som syns, eller kanske bara finns inuti.

Men de flesta vågar/vill inte. Jag hör till dem som inte vågar.

Jag går alltid ifrån med tankar om att jag hade velat finnas där litegrann. Velat veta mer, förstå mer. Både för att stilla min nyfikenhet, få förståelse, och för att kanske ha hjälpt någon på något vis. 

*  Rädsla. Vad ska man svara när man fått svar på sina frågor? Kan man verkligen säga någonting vettigt tillbaka? "Jaha, ojdå, det var tråkigt. Hejdå!"
*  Rädsla för att verka dum. "Jag vet intget om det här, kan du förklara?" Vill inte ställa "dumma frågor".
*  Man kanske trampar någon på tårna. "vem är du som kommer här och lägger dig i sådant som inte angår dig??!"

Nä, det kanske är bäst att hålla allt för sig själv. Att inte bry sig, att gå förbi och blunda. Eller? Fegt.


Tankegångar om val av arbete och inriktning i livet

Nu på morgonen har jag kikat igenom några gamla blogginlägg. Jag kan knstatera att det var en hel del mer pyssel i april, sen har det tunnats ut med pyssel-inlägg.

Jag vill göra min blogg snyggare, men har inte kunskaperna till det. Jag vet flera vänner som är duktiga på sådant, så jag kanske får flirta lite med dem?
Eller anmäler sig någon frivilligt? ; )

På dagis när de frågade mig vad "jag ville bli när jag blir stor?" svarade jag cirkusprinsessa, eftersom jag var så vig! Det var i samma veva som jag sa att jag ville ha tio barn och tio hundar. Det är tur att man får ändra sig.
(men... det hade ju iofs varit rätt underbart på sitt vis..?) =P

Sen har drömmen alltid varit att bli konstnär. Eller arkiolog. I 7:an någon gång drömde jag om att filma dokumentärer, eller bli journalist. Eller fotograf, så media var ett nästintill självklart val. Jag kom in på Film/tv i Sandviken, och media i Falun. Samt  bild/form i Sandviken. Det blev media, men inriktning Rörligbild och Ljud. Vi fick även lära oss om text, grafisk design, multimedia och fotografisk bild. 

Jag kom mer och mer in på teater och musik och drömde om att få jobba bakom scenen. (började med Dalateatern)

Gick över till Arenan, ett ungdonscentrum med café, replokaler, datorer, skapanderum, trater/danslokal... fotostudio mm... UNDERBAR tid!!!

Medan jag funderade mer gjorde jag praktik på dagis ca ett halvår och inan dess arbetade jag skift på ett boklager. Trivdes bra, men jag ville något annat, såklart! Så jag slutade.

samtidigt som jag hade ett rockband med bara tjejer. Mitt instrument blev gitarr och eftersom ingen av oss någonsin hade hållit i våra instrument tidigare började vi med covers från Ramones och Misfits. Grymt kul! Men innan vi han börja med eget material så splittrades vi pg a flyttande. Jag drog till Göteborg.

Ännu hade jag inte riktigt kommit underfund med vad jag ville "bli" och jag var inte kräsen på arbeten. Sökte ALLT. Efter några dagar hade jag en deltidsanställning på en färg och tapetbutik i kungsbacka. Började så smått städa och efter ett par månader hade jag heltidsanställning på en städfirma. Detta var våren 07 och jag har städat sedan dess.

Gått kvällskurser, så som skriva kreativt och fotografering.

Nu?

Ja, jag vill så jäkla mycket. Ska man välja det man är bäst på och som ger oregelbundna arbetstider och en lön som dimper ner lite närsomhelst, hur somhelst eller kanske inte alls? Eller någonting okej där lönen är mer regelbunden, liksom arbetstiderna?

Det är mycket att tänka på och vad är egentligen "rätt"? För mig.


Hade kunna skrivit mycket mycket mycket... om detta.
Men nu är det hög tid att dra sig till arbetet!


The Devils Mistress

En serie i två delar. Riktigt bra. Gillar sättet de filmat på, och känslan i den. Lite liknande The Tudors, lite lite i alla fall.

Det fick mig att tänka på serien Carnivale. Första säsongen är grymt bra! 2:a håller inte måttet om man jämför men första, men helt klart sevärd i alla fall!

Om vi nu ska snacka serier så är det några styckna som har satt spår hos mig på ett eller annat vis. Bl a Carlifonications, weeds, L word, Friends, samt en som jag mest av allt ville nämna men tyvärr har jag lyckats förtränga namnet på den. Daisy någonting, kanske?

Handlar om en kille som, var gång han nuddar en annan människa, dödar den. Om han nuddar den människan en gång till så får den livet tillbaka. Men om han då nuddar samma person en tredje gång så dör den oåterkallerligt. Killen i fråga äger ett paj-ställe. Bakar pajer, och blir förälskad i en tjej vilket som ni förstår kan ställa till med problem. Hm, Den är i alla fall riktigt mysig! Kanske inte låter så, men jag gillade den skarpt. Känner du igen den?

Svenska serier? Vet inte. Sally är ju underbar.

Det finns säkert fler serier som jag borde nämna, men man kan inte komma ihåg allt på en gång?!

Tyvärr är jag sådan i perioder att jag även fastnar för serier som jag verkligen inte borde ödsla min tid på. t ex days of our lives. Sunset beach.... hur orkade jag? Ja, det är klart. När man är yngre har man oftast rätt mycket fritid att slå ihjäl ; )

Annars gillar jag mycket vetenskapliga serier/program. Samt konst/språk/kulturinriktade serier/program. Blev mer förut av den varan, eftersom jag numer nästintill aldrig kollar på tv.

Det finns så mycket att se och uppleva så, vad ska man välja?!

Vädret är alldeles perfekt idag. Mulet. Inte för varmt, inte för kallt. Frisk luft. Inget regn. (just nu i alla fall) 


Är det bara jag som längtar...

...efter detta?!Kollade genom min mobil och hittade några bilder.


Everyday is halloween!!

Katten är min Gudson Loke, lovely little creature. Men han är nog inte så liten längre. Har inte sett honom på rätt länge nu, tyvärr. Får se till att gå de 10 minutrarna det tar för att hälsa på honom och hans fina matte. Snart!

Jao, åsså syster Maria och jag på ramberget. Härliga dagar. Fina minnen. : )

Lite pyssel orkade jag med igår.

Har inte ännu klippt av trådarna, men ska knyta någon extra knut så det inte går upp först.

Det var som lilla julafton när jag hittade "tärnings-pärlorna", eftersom jag verkligen gillar tärningar : )Megaförkylning

Eftersom Jag är för lat för att fixa mig ett läkarintyg tog jag mig till arbetet idag. Jo, det gick la över förväntan. Det jag kom på som gör att jag känner mig lite skylldig, är att jag kanske smittar mina arbetkamrater?

Det är riktigt svårt att skriva nu eftersom att titta ner på skärmen eller tangenterna är nästan uteslutet. (vill inte ha en nedsnorad dator!!!) *atjoooo* Shit, sommarvärme och förkylning rimmar illa i mina öron.

Jag har fått en ny favorit, vit choklad. Donno why, men mumigt värre! Även ägg har jag blivit storkonsument av. Kansken ska tillreda ett par-tre st nu?

En kasse och en toarulle är bra att ha med sig vart man än går. På så sätt slipper jag bo på toaletten hela dagen. Det gäller att vara upfinningsrik ; ) Ha!

Igår mötte jag upp Therese på centralen, så tog vi oss till liseberg. KNÖKAT med folk. Men vi hade trevligt i alla fall i solen. Spelade bort en mindre förmögenhet. Jag som inte trode att jag hade någon tävlingsinstingt... tji fick jag! =P


Vi delade även på sockervadd och åkte "höjd skräcken".
Den är alltid liiiite värre än vad jag minns ; )


Har, som tidigare sagt, slängt massvis med saker. (slängt och/eller skänkt bort)

Nu fick min söta (?!) prinsessa åka i papperskorgen efter 19 år. Ja, det var väl på tiden kanske.
Tur att det finns kameror, annars hade jag nog inte kuhnna slängt den, för minnet av hur jag gjorde den är så starkt. Hur jag tänkte när jag gjorde den, och varför jag valde det utseendet jag gjorde på henne.

Hon är ingen skönhet precis, men vad väntar man sig av en 5-åring? :D

Nu? Snörvla vidare och bygga på såren under näsan. Kan inte göra mycket annat.... ; )Mickis pickis päron....**** o jag på stan

Cafébesök och strosande på stan med Mikaela. Looovley!


Det kommer att bli ett besök i sthlm hos damen inom en inte allt för lång framtid, om inte hon flyttar hit igen först ; )

Jag hittade ett grymt smycke på tribe som jag ska försöka få i...  lite lagom stort, men undrar hur lång tid det kommer ta?

Nu på eftermiddagen har Gabe och jag rensat förrådet. Ok, Gabe var med, men det var väl mina saker kan man säga. 5 kartonger och minst ett par ikeakassar som ska bort. Skönt inför flytten!!! Shit, jag har blivit en hejare på att slänga! :D

Vi belönade oss själva med en varsin pizza. Gott, men inte så gott i verkligheten som i tanken. Att jag aldrig lär mig?

Inget intressant. På riktigt.

Vet inte vad jag ska skriva. Så varför försöka mig på att skriva ett inlägg? Jo, jag känner för det.

Snart ska jag iväg och möta upp Mickis. Det blev ingen träning. Höll på att svimma 2 ggr på arbetet idag. Då kom jag fram till att det nog är bäst att ta det lite lugnt, kanske?

Jag hittade en bild från förra hösten. Det första jag tänkte på var.. "jag har faktiskt fått rätt långt hår nu, men än räcker det inte"

Hm, detta med håret. Ibland vill jag ha sidecut, ibland kort, spretigt.. ibland långt... ibland svart, ibland blondt, ibland rosa, ibland.... men för det mesta längtar jag efter rött, långt, självlockigt, svallande hår som jag kan låta hänga fritt över ryggen, eller burra till och sätta upp i nån grym, troll-liknande frissa. Så, det är väl det jag väntar på.

Nä, nu ska jag la klä på mig och ta mig till bussen som ska ta mig till Mikaela.

Hoppas inspirationen kommer tillbaka snart! Isnpirationen till... att skapa, tänka, träna... vara, och skriva läsliga blogginlägg ; )


*SpiderStar*

40 minuter kondition och en massa ben.
Jag tycker att jag har varit duktig med träningen idag! : )

Har tagit det lugnt hemma idag. Känner mig lite småförkyld.

Jag har lagat små matmuffins som jag ska ha som mellanmål i veckan. Himla lätt att göra och smidigt att ta fram och/eller ta med som mellanmål!

Jag lagade även köttfärssås och spagetti så jag har några matlådor i veckan. Det drygaste är ju att ställa sig och laga mat direkt efter tränkingen. Speciellt synd blir det om Gabe om jag kommer hem och är hungrig... Monster-Isabell! (njae, kanske inte sååå farligt, men snäsa kan jag nog göra ) : )


Ritat en snabb grej i paint. Tänker så det knakar på tattoomotiv. Denna gillar jag. Har ett halsband som är liknande. Om jag ber någon som VERKLIGEN kan rita så kan jag ta med denna som grund, så får hon/han rita den lite mer verklighetstrogen. Så får jag känna lite på det innan jag slår till. Detta får ta tid!

När Gabe kom hem från arbetet innan 21:30 någon gång, så åkte han på inlines till Konsum för att inhandla souercreme and onion chips och cola. Mmmmm... gott till film. Men det blev ingen film, utan ett avsnitt av "how I met your mother" istället. Det enda som är dumt med den serien, är att vi snart sett alla avsnitt som finns...

Jag har hittat grym musik!

Bl a The Real McKenzies och black 47. Underbart bra!!! Lyssna


Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Far min, Carola, Gabe, Fredrik o jag hade en grym kväll i torsdags.

Eftersom jag lagade maten så var den förstås kanongod ; ) Och efter poker, som jag åkte ut som andra man i, så tog vi en promenad på bakgården.

Maria och Robin kom förbi en sväng också.

Läggdags.

Jag trivs på arbetet!

Efteråt, när jag kommit hem och gjort ordning mig, åkte pappa, C och jag till stan. Strosade runt och fikade på ett grymt mysigt café.

Träning. 20 min kondition. Rygg, biceps, triceps, mage... blev det. Sen var det tänkt 20 min kondition till men det blev 10. Hade bråttom hem för att packa om och åka till Lerum.

Reines födelsedag! Grillning. Lill-Erik hade precis fått en båt som hette "Isabelle" som han sprang fram och visade mig nästan precis när jag klivit innanför dörrarna. Vad nöjd han var! :D
Både Erik och jag skrattade så vi höll på att kikna när jag kom fram med Kameran, och han försökte gömma sig. Vi kanske för en gångs skull hade lika roligt... en unge och jag. Annars tror jag att jag har lite roligare än barnen när jag leker med dem =P haha!

Gabe hämtade mig vid 22, hade faktiskt en fantastiskt rolig kväll!

Idag hade jag velat åka till kunälv på kungahälla medeltidsdagar.... men det blir inte så. Nu har jag softat med Gabe på morgonen. Snart ska jag iväg och träna med Therese.
Sen får vi se!

Baka baka liten kaka!

Bye bye gamla converseskor, hej hej nya!


I will miss you guys!

Idag har jag bakat cheeskake och chokladmuffins. Och lagat fiskgratäng med sallad.

Gabe tyckte att jag hade spillt så mycket så han dukade lite fint åt mig där på golvet....

Snart kommer far min och Carola på besök. Första gången som pappa sover över i mitt hem, vuxenpoäng? =P

Dagens träning? En lite promenad och lite hemmaträning. Funkar bra! :D

Nu är det jul igen....?!

Nu har jag inhandlat mina första par träningshandskar som jag ska prova idag. Hoppas de hjälper så jag kan fortsätta träna styrka/bodypump/yoga utan att operera.
Håll tummarna med mig!


Tonerna från kents "En plats i solen" träffar mig rakt i själen. Himla himla bra. Måste försöka tjata med mig Gabe på konserten som de har i Gbg i höst... ; )

Jag vet att det är långt kvar, men jag tänker redan på julen. Jag drömmer om att samla alla i vårt nya hem, i huset, på julafton. En fin gran och en massa julstämning. Ååååh, drömma kan man ju. Men jag ska i alla fall fråga familjen! : )

Kanske jag ska börja göra julkort? Nääääää.... det är faktiskt alldeles för tidigt!!! Men om jag råkar hitta någonting som skulle kunna bli en julklapp till någon, så kanske det kommer att inhandlas. Kanske.

Men annars tycker jag att första advent är en bra start att sakta men säkert göra det juligt hemma. Och granen ska inte upp förrän den 23:e december. (och gran har jag bestämt att vi ska ha i år. Min första egna gran. oooh! :D)

Åter till årstiden det faktiskt är... sommar. Värme. Det är behagligt ute. Inte alldeles för varmt idag.

Nu: packa gymväskan, möta Therese och sedan testa mina nya handskar!

Imse vimse....

Riktigt skönt att träna idag. Nu vill jag bara bli starkare och få bättre kondition. Kör!!!

Hm, ja så brukar jag tänka när jag börjar, men iaf ska jag ta en runda i morgon också, med Therese. Så hoppas jag att jag fortsätter vara klok och investara tid i min kropp!Jag har läääänge velat tattuera mig. Och har tänkt på flera allternativ som återkommit. Ett av de jag tänkt på längst är en spindel.  Det bestämde jag redan när jag näst intill var fobiskt rädd för de åttabenta... äckel... ehem... krypen. 

Nu har det snart gått tio år, så ingen kan påstå att det är ett förhastat beslut.

En spindel sympolicerar någonting viktigt om, och för mig. Så det kanske blir en spindel tillslut. Till att börja med.

(Inte som den jag kladdade ihop i paint här ovanför. Var inte oroliga! ; )   )


Hunnit lyssna på mer musik nu med jag lagat mat och städat lite. bl a
-Hardcore superstars album från 2005. Klockrent.
-Sator
-Foofighers album: Echoes, silence, patience and drace. "Som musik för öronen..."


Lycko mig!

Jag åkte in på stan för att försöka hitta ett par svarta converse-skor för sista gången, innan jag gav upp. Gissa- de hade fått in några i fredags, så det fanns ett par kvar i min storlek! Faaaen va grymt glad jag blev. Oväntat, det gjorde det hela ännu lite bättre.

Jag trode inte att jag skulle hinna hem mellan stan och gymmet, men det gjorde jag. Så jag tänkte att jag kunde blogga lite innan jag drar mig mot gymmet för att möta upp Therese och förhoppningsvis Dahlgren och Ogge.
Orkar jag? Hm, ska inte ställa mig den frågan, för då tror jag att jag lägger mig i soffan eller sätter mig framför symaskinen med bra musik istället ; )

Lyssnat lite på cher, Just like Jesse James och save up all your tears funkar, i stort sätt alltid.
30 seconds to mars, 13th floor elevators, DLK, och The replacements är annat som jag hunnit lyssna på under dagen... 

The replacements med låten "unsatesfied" ligger högt på listan idag.

Och kom ihåg mina vänner..."dagen blir som mungiporna pekar"!!!

Jag tog Mikaela till paradiset...

Ja, så sa hon när vi gick in i sveriges största sko-outlet ;-P

Såg en massa fina skor, tyvärr fanns de inte i våra storlekar. Såklart.

Men vi gick vidare, och fem timmar av shopping och en kinabuffé senare värkte fötterna för mycket för att fortsätta. Trevligt värre, och jag hoppas att fikan som vi bestämt hinner bli av innan hon dlyttar till Stockholm.


blubb blubb blubb! jag blev helt kär i dessa små liv. tanken är att de ska hänga i badrumsfönstret i vårt nya badrum sen. : )

Mikaela. Värlens Bästa Mikaela, faktiskt!


Glädjebubblor har vart min grej sedan 99 någon gång. År 1999 alltså. Jag älskar glädje och bubblor, och att sprida glädje. Vad är då bättre än glädjebubblor?!
I morgon börjar det....

Sista lediga dagen idag. Vad har jag gjort? Vaknat. Ätit frukost. tittat på "how I met your mother" och planterat om blommor.

Har även sorterat bland mina recept och Tagit en prommenad. Och grillat Hos Guran med Grabbarna och Susanne (stavar?). Tog tid innan vi fick fyr på engångsgrillarna, men sen blev det jädrigt gott. Jag grillade champinjoner, grymt gott!

Trevligt. Så fick jag se en grymt fin hund också. Påminde riktigt mycket om vår älskade hund Back som min familj hade i Hofors. <3


Dom är för söta, fiskmåseungarna... men guuuu va elaka morsorna kan bli, bara de små liven piper....

Jag vill verkligen ner i förrådet och slänga saker. Men det är rätt mycket som ska bort, och jag har kommit fram till att det är bäst att ta allting samtidigt. Och kanske till och med få tummen ur och åka med sakerna till loppis? Får se när det blir lite sämre väder. Innan flytten i alla fall!Jag har kommit på att skuggor är roliga saker. : )

Gabe och jag promenerade till vårt blivande boende. Ser fram emot flytten faktiskt. Även om det är rätt långt kvar har jag det i tankarna rätt mycket.


Griiiis!

Jag har brännt mig. Främst på övre baksidan av benen, eftersom jag inte solat dem på hela året innan....
Griiiis rosa!


Smitska udden.

På hemvägen åkte vi förbi burger king där vi åt. (Jag, Gabe och Fredrik) Jag tog en veg. burgare. Sen till Jula i partille och triumfglass i Sävedalen. Nu är vi hemma.

Man blir ju helt slut av denna värmen och solen. Skönt att det är några till dagar ledighet nu.....

grytlappar och.. ollon?

Idag har jag lyckats göra ett par grytlappar med cupcakes på... och två styckna nackkuddar som faktiskt blev riktigt sköna!

Trots att symaskinen slutade fungera ett tag och jag skruvade, dammade och trädde trådar... vet inte vad felet var, men tillslut löste det sig i alla fall!

Gabriel stelkte pannkakor, som han åt med sirap, jag med pesto och tomater. Mmmmm!!!

Jag gjorde även klart en mössa, som faktiskt inte alls blev som jag tänkt mig......


Ollonmössan!

Guuuu... vaitrt halvt borta idag. Inte varit nåbar. Men sorterat har jag också gjort. Men ååååh, kom precis på att jag skulle träffa T idag. Måste höra av mig, nu!

Ordning och reda... (löning på fredag?)

Härlig dag. Idag är jag hemma... nyss ätit frukost och kikat på ett avsnitt av "how I met your mother" med Gabe innan han stack till huset för att måla. Klockrent.

Regnet smattrar mot rutorna, och överallt annars med för den delen. I love it!

Nu kan man andas ordentligt
, det är inte för varmt. PLUS att jag inte behöver känna mig tvungen till att gå ut på grund av "det fina vädret"... jag ska vara inne och bara ha det bra. Pyssla och lyssna på musik.

Så är planerna för tillfället i alla fall.

Så fort Fredrik vaknar ska jag plocka ut min symaskin som finns i hans sovrum. Sen ska det sys, hade jag tänkt. Vad vet jag inte riktigt än. Spännande =P

Kanske fortsätta sortera lite, slänga "skit" jag inte använder allt för ofta, och kläder som "jag kommer att komma i, snart, bara jag skärper mig" Bah, näääe, det händer inte. De tar bara onödig plats. Speciellt vid flytten. Lika bra att sortera ut ordentligt.

Lite i taget. Jag klarar inte av att slänga mängder. Gillar tyvärr saker, prylar, stuff.... och tycker att de kan vara bra att ha. Är man påhittig som jag är kan allt komma till användning, någon nång! oj oj oj....

Satidigt som jag vill ha ordning och reda. Enkelt att ta fram och lägga bort saker, och det får inte se rörigt ut. Detta kan vara svårt att kombinera har jag märkt.

Men när jag får ett boende där jag kan göra som jag vill kommer det inte vara något problem. Det finns smarta lösningar, och bra förvaring... lite fixotrix så är de fixat ; )Nu är det bara att vänta...

"Du har tackat Ja till följande utbildningar:

1. GU-19808 - Lärarprogrammet, Kulturellt meningsskapande genom musik, rytmik och drama 210.0hp, 
   Utbildningsprogram, Göteborgs universitet, Poängbidrag 30.0, Reserv

8. HB-02121 - Lärare för förskoleklass och grundskolans fritidsverksamhet 210.0hp, 
   Utbildningsprogram, Högskolan i Borås, Poängbidrag 30.0, Reserv

13. SLU-10236 - Arbetsvetenskap - Arbete, hälsa och ledarskap 7.5hp, 
   Fristående kurs, Sveriges Lantbruksuniversitet, Poängbidrag 7.5, Antagen"


Ja, så nu är det bara att vänta och se hur hösten kommer att se ut....

Nu är snart allt tvättat, inklusive kuddar och täcken.

Lite energi har vi fått i oss också : )
En plats i solen

kents nya album landade i brevlådan för ca 3 veckor sedan.... Guuu va bra de är! Bästa.... på länge.
Låtarna har liksom smält in under semestern då jag inte lyssnat på skivan någonting. 5 av 5, 10 av 10, 100 av 100!

Hemresan från Falun igår var dryg. Trots att vi i stort sätt bara satt ner hela dagen så är jag rätt slut idag.

Jag erkänner, hade för mycket packning, men jag kunde inte veta att det skulle vara finväder hela tiden =P

Sen plockade vårat tåg från gävle till sthlm upp pasagerare från ett havererat tåg så vi blev försenade. Satt 1,5 timmar i 30 graders värme med 250 extra passagerare.

Vi kom hem runt 22 istället för runt 19 som våra besdtällda biljetter visade. Men, hem kom vi, och vi hade i alla fall varandra!


Efter vi varit i Östersund hamnade vi i Hofors. Där vilade vi i en park tills vi träffade Maria och Matilda. En dag fylld av snack, fik och lek! :D
Isa ville också hoppa i mitten, som Matilda! Man har de inte roligare än man gör sig =P

Vid 20:30 kom lillebror Michael och hämtade mig och Gabe. Övernattning i Stigsbo, Stjärnsund. Mitt ute i skogen bor de. Lovely! Snack och ett par bärs senare deckade vi gott.

Tack Marianne och Roger!

Det blev en tidig uppgång och frukost och sedan bilfärd till Leksand sommarland. Underbart!

Vi var nog de äldsta där, som inte hade barn med oss. Men kul hade vi!
(det enda som hade kunnat vara lite bättre, var om Sofie kunde vart med, som planerat. Men jag hoppas hon har det bra i Tyskland istället!)

Jag vaskade, och hittade "guld". Tänk så lycklig man kan bli, haha!

Micke och Gabe ser sådär jättekära ut när de trampar omkring mig i demmen... ha! :D

"Se snygga ut nudå" sa jag. Detta blev resultaten. Fina pöjkar jag umgås med. Bror min och Gabe babe.


Efter en dag av bad och stoj åkte vi till campingen och vår stuga. Kortspel, fotbollsVM, käk och en sväng in till Leksand senare... så blev det settlers och en prommenad innan läggdags. Helt enkelt perfekt.


Efter städning och utcheckning av stugan åkte vi till Insjön. Clas Olson... STORT! Och lager 70. Jag hittade myskläder och en tshirt, nöjd!

Sen Falun. Michael släppte av oss på vadrarhemmet, gamla Falu fängelse. Jag har bott granne med det, och alltid tänkt att jag ska gå in och se hur det ser ut med det blev aldrig av. Nu fick jag bo där! :D 
Ja, vi hade det bra. Riktigt bra. Och jag älskar Falun. Längtar faktiskt tillbaka.

Jag såg min första fotbollsmatch på tv nu på semestern, och också första gången som jag tyckte det var spännande. Haha, skulle faktiskt vara rätt skönt om gabe och jag kunde kolla tillsammans i fortsättningen, då även jag kan tycka att det är lite spännande med fotboll. (förutom när bröderna spelar, det har jag alltid gillat)

Vandrarhemmet var kanonmysigt. Ingenting att klaga på. (förutom möjligtvis att pappershanddukarna på toaletterna var slut två eftermiddagar i rad..)Nä, en kanonsemester har vi haft! Helt ofattbart underbart!

Nu håller jag på med tvätten. Gabe handlar, och nu när jag avslutat detta blogginlägg ska jag göra ordning mig själv och en god frukost. Sen får vi se vad som hittas på när tvätttiden är slut vid 13 tiden.

Sköt om dig!Storsjöodjuret, finns det? (Tomten, finns han?)

Mör.... efter en härlig tvåtimmarspromenad med Lillasyster Maria.Vi hittade endel fina stenar som jag tänkte försöka göra någonting av sen när jag kommit hem.

Vattnet var iskallt. Men alldeles bredvid rann det källvatten, och när man hade doppat fötterna i det så var inte storsjön så kall längre =P

Tänk, där ute någonstanns ska storsjöodjuret finnas. Tror du? Jag tycker i alla fall att jag kollar lite extra noga vid storsjön än vid andra sjöar, som maria också sa när vi gick längs stranden.


Hur ska detta sluta?

Har inte en plan än på hur resten av semestern ska se ut. Just nu är jag jävligt sugen på getaway rock weekend i Gävle i morgon. Får se hur det blir med det.

Inget undantag idag, sjusovare Isabell vaknade vid 11. Nu börjar det urarta. Måste vända tillbaka dygnet snart, ha! : )

Jag och syrran har fixat lite med altanen nu på dagen. Jag skruvade, Maria sågade.


Frösön o Rödön. Det var mer sol än vad det ser ut att vara, även om det var kväll!Mössa!

Vaknade sent. Det har jag gjort i stort sätt hela semestern nu. Idag åt jag inte frukost förrän strax innan 11. Men på semestern får de la va så!

Sen har jag stickat klart två mössor nu. En liten, som jag tänkte att Noah kunde få sen om han vill och kan ha den. och en till mig. Den blev likosm en "hatt-mössa" : )


'
Och tiden bara far iväg. Snart är det kväll och vi ska skjutsa iväg Carola på stan. Tänkte käka ett mål på Max då, har faktiskt varit sugen på det i fleda dagar nu. Sen får vi se.

Hittills har det i alla fall varit en soft dag ute i solen, och stickande.
Kanske lite cubb innan vi far in till Östersund?

Haiku om get, bara föratt!

Isa gillar get
kan det vara det bästa?
kanske nära på

Nä, men i stunden
det känns så fint, liten get
Jag ska ha ett djurDet blir mycket bil när man är här uppe. Man det gör ingenting för jag gillar att sitta och titta på de helt otroliga landskapen som susar fram utanför bilrutorna. Så är det ju bara att stanna om man vill se något lite längre än ett ögonblick!


Jag skrev i ett tidigare blogginlägg om att det finns en massa loppis överallt här.
Här är ett av dem, tyvärr var de stängt.

Man tar inte de bästa bilderna genom en bilruta. Men jag gillar det.
Liksom konst i kosnten. Konstigt. Så som jag gillar det. : )
Får en speciell känsla, och vinklarna...begräbsningarna. Jag tror jag ska fota mer i bilar!!

Jag vill bli med get!

Guuu så söta. Efter ca en timmas bilfärd var vi framme på det lilla mejeriet.  Visningen var både spännande och intressant. Han som höll i visningen kunde verkligen prata, och konsten att inte trötta ut sina åhörare.Efter visningen av mejeriet så åt vi ost. Ost ost ost och sallad. Grymt gott!
favoriten är nog en som heter "gullrun" Himla god. Mejeriets ostar har inga tillsatser, och inte alls långa vägar mellan gätterna/korna och det lilla mejeriet.För övrigt så finns det återförsäljare i hela landet, något mer sparsamt längre nedåt i Sverige. Men göteborg ska ha en återförsäljare, och den ska jag ta reda på!

Efter att vi hade ätit så for vi till Sörgårdarna, där de håller gätter. Underbart! 


Sedan hittade vi två st, 2 dagar gamla, getter.
Jag, maria och Carola fick ta upp dem. Helt otroligt söta! 
De hade lagt dem åt sidan medan de mjölkade så de inte skulle
bli trampade på, se skulle de till mamman igen.Såhär mjölkade de. Den ena geten ville alltid stå på samma ställe,
och om hon inte fick en kaka först åt hon inte den andra maten heller. Ha! :D

kalldusch eller tupering?

Nu blir de inga fler bilder från denna semestern. Troligtvis tappade jag min kamera i Östersund igår. Klantigt. Men sådant är livet.

Igår blev det stan, som sagt. Sen poker, laga mat, tittade på när de andra badade på det lilla mysiga stället vid en kärn.... stickade en mössa och har börjat med en till. : )

Idag ska vi till ett mejeri, ett litet lokalt som gör grymt goda ostar. Tydligen ska det vara en visning, sedan ska vi käka. Bara pappa kommer hem från arbetet om ett par timmar så drar vi.

(faan att jag inte har kameran)

Här uppe finns det loppisar på var och varannan gata (de ligger ju inte så tätt ; ) ) and I love it! Igår fick jag tag på två små burkar som jag ska klä med antingne tyg eller decoupage när jag kommer hem.

Idag är värmen inte så påtaglig. Det hänger moln mellan solen och oss, riktigt skönt! Bara det inte regnar. Men iaf så känns det som en perfekt dag för en utlykt.

Hoppas det är varmvatten kvar nu när Gabe och Carola duschat, jag behöver verkligen tvätta håret. Annars får jag väl tupera det, bra nödlösning! :D


Hittade en gammal bild på denna datorn.
carola hade sytt mysbyxor till mig och mina syskon.. grymt härliga!


Ännu en dag i paradiset...

...man vaknar med blodsockret nere i fotknölarna..... underbara Sally! :D

Nu har jag setat och scannat in en massa kreativa ideer från Carolas tidingar. Så när jag kommer hem har jag fullt upp med fina pysselprojekt att ta itu med. Men ett i taget, det har jag sagt till mig själv, och ska försöka hålla det också ; )

Igår kväll började jag sticka på en mössa. Utan mnönster, så vi får se vad det blir. Det kan gå åt h*lvete lika som att den kan bli grymt snygg. Ja, jag tror nog på det förstänämnda i detta fallet. men jag fortsätter att sticka på med spänning inför det kommande resultatet!

Halsduken blev världens gosigaste och faktiskt också perfekt lång. 2 varv runt halsen, så sticker den ner sådär lagom långt... så att den ändarna inte hamnar utanför jackan. Perfa!


MYGGBETT! Jag har minst... 1000 st! Nej, men 1, 2, 3... 4.... 7... ca 15 st. De gillar verkligen mig. Vi är så bortskämda i Göteborg med myggen, där syns knapt någon. Så de blir en chockartad påminnelse om att de små liven finns när man kommer utanför gbg, och speciellt hit då.

Hällre mygg än mördarsniglar! (fast, lagom är la alltid bäst....)

Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid syster min och kolla på film. Myyys!

kanske blir det lite mer scrabble spelande sen också?

Expo Norr

Gött. Det fanns en massa roligt att titta på. Bl a en husvagn som jag vill ha.
Ge mig 400 000, tack!
Förutom diverse fordon fanns det hantverk av alla möjliga slag, ätbart, musikgrejs... sågar... hm, verktyg, kläder... Ja, för Norr är Norr!

Det blev God ost och köttig korv inhandlat.

Men som sagt, jag hade inte tackat nej till en husvagn, eller kanske något annat på 4 eller
2 hjul. Jag är inte kräsen ; )

Nu har jag snart stickat färdigt min halsduk. högst 10 varv kvar, säkert mindre. Det blir spännande att se hur många varv den räcker runt halsen. " tycker jag är lagom... får se!


Här uppe och far min och Carola får jag alltid en massa kreativa Ideer. Det har nog mycket med att göra att jag har tid att tänka på sådant, och inte så mycket annat att tänka på än bara sådant jag tycker om att tänka på... samt att Carola är riktigt kreativ av sig. Det smittar! :D

Carola har en massa goa böcker och tidningar där man kan supa in ideer....


poker, bad och grillning

Simmtur i  en tjärn inärheten av huset i Trusta.
(Jaja, jag får erkänna... jag doppade bara benen. Men de andra badade förfullt!)


Gabe, the man! <3

Far min, syster Maria, Gabe och jag for in till östersund en sväg på förmiddagen. För min del blev det hudvårdsprodukterer och en "mina vänner"-bok  som jag ska plåga mina änner på denna resan med =P

Igår kväll blev det en MoraNisse-shot var, några galliano-kaffe, och ett par bärs till fotboll och Texas hold em spel. Roligt!

Riktigt god mat också. Sallad, mmmm..... och gott kött. Pappa kan.

Det har blivit som en liten tradition nu att Gabriel fyller pappas stövel med bärs, och dricker. Festligt värre. Det går ju i endel. Igår blev det som tur var bara en stövel, inte 3-4 som sist, ha! Ohhh... bra de.Jag hoppas på lite mer poker ikväll efter matchen (innan det får vi tjejer inte med oss karlarna på någonting, faktiskt!) Jag behöver öva så jag slutar va så feg ; ) Jag kom trea igår, men tänkte satsa på andraplatsen idag. Minst!


Semesterhälsning!

Guuu vad underbart med semester.

Efter en nattlig bilfärd från Lerum till Hofors och lite smömn, vaknade Gabe och jag till en härlig Opa-frukost bestånde av ägg, kaffe, smörgås, korv, skinka, ost.... grösnaker.... och andra läckerheter.

Trött.  Men en promenad till bruket (centrum) blev det, sen fotboll, stickning, spelande och god mat. Sova. Efter frukost på tisdagen skjutsade morfar oss till stationen och ett tåg som tog oss till Borlänge.
  
Hofors. Här satt G och jag och tog igen oss efter lite shoppande.
Ubåt och dricka från Arnes, kan det bli bättre?!


I borlänge hämtade Mats upp och och ÄNTTLIGTEN fick jag träffa älskade Malin och Sixten.
Världens finaste lillkille. <3
  
  
Glad skit. =P Charmigare unge får man leta efter. Jag saknar dem redan.

Vi tog deet lunt. käke potattissalad och rostbiff på picknick vid  Aspan. Ett dopp i det blå blev det också, årts första.
Sen grillning och fotboll innan läggdags. Och jag fick ha Sixt en del. byttte faktisk blöja för förs gången.. några gånger. Underbart! (undrar om man tycker det när man måste bya varje dag och natt? =P) 


(pappas  tanggenbord är lite cp, så nu beror den dålligaa sttavningeniinte baraa på mig!)


Onsdag åkte vi ttill gävle.  Åt lunch med Emma, God veg.  sallad. sen shoppade vi lite  tills tåget tilll ÖÖstersunndd  aavvggick 17::27.. rullade in i östersund över en timma sent. Men fram kom vi, och det var ju skönt!! :D 

Skönt att träffa Emma igen, det blir inte alls så ofta som man skulle önska.
 
  
 

Hittills har det varit lugna dagar. Lite små utflykter, och denna morgonen började med en prommenad utanför huset. Gött!
 
  
  

Take care!

RSS 2.0