Inga huggtänder i år?

I natt vaknade jag av att jag hade sjukt ont i vänster axel, arm och nacke. Det gör fortfarande ont, alltid ska det vara något. Ont i magen har jag också, så beslutade mig för att vara hemma från skolan idag, ett tag i alla fall, och pluggar på tentan tills värken släpper lite. Om den nu gör det. Mmmm.. det är så roligt det här (ironi).
Så är det halloween till helgen. Och det har varit lite som en tradition, eller skulle snarare ha blivit en i år, att jag fixar en halloweenfest. Men i år är mitt boende en aning för litet för någotning sådant vilket känns lite ledsamt. Men vem vet hur det ser ut nästa år?

Min drog

Nej, nu börjar det bli alldeles för jobbigt det här med maten, igen. Det drar ner hela mitt liv flera procent. Beroende är inte lätta att bli av med. Inte sjukdomar heller. Men som jag tidigare skrivet så blir det inte bättre av att man slutar kämpa.

Jag har inte längre någon regelrätt bulimi eftersom jag inte kompenserar, och inte har gjort på snart två år heller. Men mycket annat finns kvar från mitt bulimi-beteende. Trots all hjälp jag har fått under årens lopp så verkar jag inte få ihop det. Jag har fått så många verktyg för att få ett så normalt förhållande till mat som det bara är möjligt, men det är jag själv som måste göra jobbet. Jag vet.
Då och då blir jag förbannad på mig själv och säger att det är fanimej bara att ta tag i det och äta när du ska, det du ska, och inte äta det du inte ska när du inte ska... och att inte tänka på matens vara eller icke vara där emellan. Men för mig känns det faktiskt övermäktigt. Som att sluta med ett drogmissbruk... som att sluta snusa... som att sluta med någonting som känns helt jäkla omöjligt. Men med den skillnaden att äta måste man. Man kan inte bara tvärt sluta med mat som i andra missbruks/beroendefall då man åtminstone har en chans att bli inlåst och/eller ifråntagen allt som har med själva drogen, eller "drogen", att göra tills man förhoppningsvis kan stå på egna ben och klara sig utan skiten i vardagen. Men, jag ska försöka, och försöka och försöka och forsätta försöka så kanske det blir någon ordning på detta tillslut också.
Vad har du för drog i ditt liv?

Idag verkar jag ha vaknat på rätt sida

Är på ett ovanligt bra (sen en tid tillbaka) humör idag faktiskt och jag tror att det beror på att jag börjar reda ut saker och ting för mig själv, vilket jag måste göra med jämna mellanrum. Plus att jag har mer koll på den kommande tentan, vilket är resultatet av gårdagskvällens pluggande.  Men det blir mycket tragglande här i en ceckas tid innan jag har all latin vi ska kunna nu under styr.
En annan sak är att jag ska till mamma på fredag, och sedan även umgås lite med syster på kvällen. På lördagmorgonen ska jag ta bussen till Karlstad för att träffa Världens Bästa Lisa! Vi ska plugga, och sedan belöna oss med några öl hade vi tänkt. Lääängtar!
Vill även passa på att gratulera min lillesyster som tog sitt korkort igår, på pappas och hennes killes födelsedag! Tiden går så grymt fort och även om det var kanske i alla fall... fyra år sedan jag förstog att hon inte var så liten längre så får man sig en tankeställare. Hon är faktiskt vuxen! Älskade syster. Nu är det bara jag kvar som ska ta körgort. Lillebror har la haft sitt i kanske fem år, och jag lade ner mitt i takt med att pengarna och tiden tog slut. Körkort är i alla fall något som står högt på min lista. Mycket eftersom jag inte vill bo i smeten senare, och då är det nödvändigt med körkort. Sen gillar jag att köra bil också, än så länge. =P
Nu är bara frågan: vad ska jag äta till frukost? Inte sugen på ett skit men om jag inte äter kommer den onda cirkeln igång igen. Jaja, jag har väl inte riktigt lyckats bryta den onda cirkeln än men tänkte göra ännu ett tappert försök idag, igen. Om det finte fungerar ska jag försöka igen, och igen och igen... det är så mitt liv har sett ut de senaste åren. Lite tragiskt egentligen, men ingenting jag vill tänka på en dag som denna. Nu blir det frulle, sen skola. : )

Blaj blaj blaj

Andra tentan avklarad, och jag tror det gick rätt bra. Vet att jag missade två poäng, sen blir det säkert något mer. Skönt att ha den avklarad! Nästa vecka har jag terminologi/anatomi-tentamen, bara att plugga på! Det är inte nådigt många latinska ord och böjningar vi ska kunna. Kul när man märker att det sätter sig på minnet faktiskt, men man kan slita sitt hår innan dess...

Det var meningen att jag skulle på yoga nu i eftermiddag. Det blev inte så. Jag kom iväg liiite för sent och jag visste inte exakt vart lokalen låg... när jag inte hade hittat lokalen när klassen börjat så vände jag och gick för att handla  hem lite mat istället. Vilket var välbehövligt eftersom jag inte har varit hemma så mycket på sistone.
Veckodagarna känns som transportsträckor till helgerna, och sen går helgerna alldeles för fort. Är det såhär snabbt livet ska gå? Ja, och troligtvis kommer det kännas som att tiden går snabbare och snabbare med åren, det är vad jag har hört i alla fall.
Nu? Ja nu har klockan hunnit rinna iväg igen, och jag bör plugga lite. Så det är la dags att sätta igång med det. Fastän det inte känns som jag skrivit någonting relevant eller riktigt spännande i detta inlägg, som så många nu innan detta. Ibland har man ideé torka fastän det händer så mycket hela tiden. Eller helt enkelt inte tid till att sitta och skriva dedär kluriga, klockrena, intressanta och kanske roliga inläggen. Detta får duga : )
Sköt om dig!!

I sus och dus...

Gårdagskvällen (viket ord?!) gick i kreativitetens tecken. Det började i och för sig med tevespel, vilket jag inte spelat på säkert 10 år, och då inte så mycket av det. John utklassade mig totalt. Undrar om jag ska våga mig på det lite idag igen?

Efter spelandet så målade vi en varsin mugg, som nu står för torkning i 24 timmar innan vi kan bränna dem. (alltså, på låg värme i ugnen för att de ska hålla för maskindisk m.m.) Finfina grejer blev de! Men tyvärr ser det mest plottrigt ut när jag tar bilder på dem, de får helt enkelt ses in real life så att säga. Men en liten liten smygkik kan jag allt bju på.

" You gotta keep on rocking, give it what you got In the City, City of Satan"
-Turbonegro

Sen gick vi ner till garaget för att gegga lite med tidningspapper och tapetklister till tonerna från Flogging Molly. Det inspirerade mig till att göra en gris (?!) och John en bomb. Det blir spännande när vi sätter färg på det hela när det nu har torkat! : )

I veckan fick jag lära mig att Sus betyder gris på Latin

Nu ska jag sätta mig och plugga lite så John får dra sig lite innan frukost. Sen blir det la full rulle om jag känner mig själv rätt, för jag är på bra humör!Konstnärssjälen talar ut

Ifrågasättande är inte bra. Inte för mig i alla fall. Jag har märkt att jag mår bättre de perioder när jag bara gör det jag ska, det som förväntas av mig, det som måste göras för att vardagen saka fungera. Det där grundläggande för att kunna betala hyran, få mat i sig etc. Men sen kommer jag alltid på mig själv, "vad fan är det jag håller på med??! Detta är inte alls vad jag vill och ska göra." Så är karusellen igång igen.
Jag vet att jag är ganska ombytlig. Framför allt min sinnesstämning, och det är någonting som påverkar mig enormt. Tyvärr vet jag inte vad jag kan göra åt det. När jag mår bra och tänker bra tankar så fixar jag det mesta, tar tag i saker och ting, ringer dedär samtalen som jag dragit på... Skickar dedär papperen som skulle iväg för ett tag sedan och bokar in träffar med vänner och tränar och äter ganska bra. Sen, helt plötsligt, dimper det ner och jag fokuserar mer innåt och på vad meningen är. Vad är det jag egentligen vill? Jag blir jag frustrerad, arg och lätt uppgiven. Inte minst eftersom det är 1000 saker som ska göras hela tiden, och kanske 85 procent av dem är sådant man inte alls har lust till. Dessa perioder vill jag ha så lite kontakt med andra som möjligt och detta med maten går oftast sämre än annars.
Det är det dumma med mig, i alla fall för mig själv, att jag genomgår de här perioderna med mer eller mindre täta mellanrum. Jag funderar och försöker komma underfund med hur jag ska kunna släta ut dessa berg och dalbanor så att jag blir aningens mer jämn i mitt sätt att vara.
Det tar emot hela mitt sätt att tänka och vara, och mitt kreativa flöde stannas av att ha en massa saker att måsta göra. Att vara "jag" bara på de små stunder av ledighet, då jag inte har en masa måsten att ta itu med, lite då och då. Jag vet att vi alla har det mer eller mindre såhär, men det gör det inte till ett mindre problem för mig. Min kreativitet bara måste ur mig på olika vis, ex genom att skriva, forografera, sy, måla... genom musik, upplevelser, diskusioner, teater... Allt detta är grundläggande behov jag har för att jag som individ ska kunna fungera. Ett aldrig sinande flöde som liksom däms upp av annat "skit".
Om någon klok människa har en lösning på mina problem kan du väl komma med den till mig, om det inte är att hålla käft och acceptera att livet ser ut såhär för oss alla, jag vore dig evigt tacksam!

Bryta och byta tankar

Idag har jag min första tentamen som blivande vårdadministratör. Det känns i ärlighetens namn rätt så svajigt, men det går som det går. Vi får se helt enkelt. Jag kan i alla fall inte läsa mer inför den nu, det är alldeles för nära inpå för att det ska fasta någonting. Jag ska sticka så snart jag skrivit klart detta inlägg.
Jag sätter den där spindelstjärnan emellan mina stycken, för annars sitter all text ihop som en massa när jag publicerar inlägget. Vet inte vad som är fel och jag kan inte fixa det själv, så jag löser det på det här viset för tillfället. Det dumma är att jag inte kan förminska bilder heller. Något är skumt.
Just nu jobbar jag mycket på hur jag ser på saker och ting, hur jag tänker och hur det påverkar mig. Ibland behöver jag se helheten när jag snöar in mig på små detaljer, och ibland är det tvärt om. Och ibland behöver jag helt byta fokus. Vem behöver inte det? Det tänkte jag i alla fall att bilderna här nedan skulle få illustrera.
För övrigt var det en förbannat god frukost! : )

Nästa inlägg kanske blir gladare än detta

Nu orkar jag inte mer sjukdom. På riktigt. Känner mig förf*n som en mosad, möglig och helt jä*la borttappad...sopsäck? Eller något liknande i alla fall.

Jag är för en gångs skull lite mer än smått irriterad, och långsur har jag faktiskt aldrig varit men mitt tålamod har tagit slut. Orkar inte den här skiten!!!  Magsjuka på allt nu också??!!!

Fuck this. Dags att sätta sig med skolarbete igen då. Som rubben säger, nästa inlägg kanske går i en gladare ton. Den som lever får se...

Som den kverulant jag kan vara...

När f*n ska denna sjukdomskänsla släppa? Och febern som kommer och går, när försvinner den? Aldrig verkar det som. Bättre lycka nästa dag?! Nu har jag kverulerat färdigt, för nu.
Hejdå och god natt!

Befinner mig i ett litet paradis, med feberyra

Ja, nu sitter jag i Falköping med lätt feber. Kul. Nä, men rätt mysigt. Nu tjatar jag, jag vet, men datta ställe känns lite som ett paradis. Rymligt, mysigt, och jag kan göra allt möjligt och nästintill omöjligt här när helst jag känner för det. Nästan. Så är det ett grymt plus att John bor här och umgås med mig, såklart : )

Först var det planerat att jag skulle åka ut med ett gäng grymma tjejer till en stuga över hela helgen och bara ha det bra, och innan dess käka lunch och bowla innan dess med min fina klass. Istället får jag ta det lugnt här hemma istället. Detta kan inte sägas för ofta: det blir aldrig som man tänkt sig.

Jag såg bilder från Falun idag på facebook, och herre vad jag saknar och känner värme för den staden! Det är liksom, ett hemma. Mitt hemma. Vi får se vart någonstans jag hamnar efter jag pluggat klart om 1,5 år ungefär. Kanske borde jobba i Gbg ett tag innan jag drar? Det är långt kvar, vi sår helt enkelt se hur det blir! 

Back in the Gbg

Trots att jag somnade någon timme nu på kvällen känns det som att jag skulle kunna somna nu igen vilken sekund som helst. Råkade skita sig lite med maten idag också, så då känns allt lite hopplöst, tyvärr. Men något bra:
*
Jag fick jättefin feedback på min första egenskrivna uppgift för höstterminen, himla roligt!
*
Nu ska jag försöka samla ihop tankarna och göra en lista på allt viktigt som behövs göras här framöver. Struktur!

Kvällspyssel


Efter middagen tog jag och John oss ner till Garaget för att måla om en möbel,
blir nog fint de när vi väl blir klara!

Tänk att få köra den här skönheten!!


Vill passa på att...

...meddela, berätta, ursäkta, för att jag inte varit så nåbar på min telefon här en period. Och för att jag inte ringt upp heller. Isabell meddelar att hon ska försöka bli bättre på att svara/ringa upp igen. Detta går i perioder som några av er vet. Jag är ingen telefonmänniska som många kanske vet. Och jag ber er, ta det inte personligt för jag bryr mig om er, ni som har försökt få tag på mig här sedan en tid tillbaka.

Underbara lördag. Men...

Till sist blev det för varmt för John och han gick in i skuggan och lade sig ; )

In motion

Jag kan ärligt säga att dessa perioder av tänkande, när alla möjliga känslor sitter precis där de ska och saker och ting rör sig frammåt i livet, är på väg framåt,  är det bästa jag vet.

Vad som helst kan hända. (Det kan det annars också, jag vet, men jag menar just känslan.) Det är mycket som rörs ig i min kropp och i mitt huvud just nu. And I love it! För då har jag energi till att förändra saker och ting som jag inte är riktigt nöjd med.

(Det som finns kvar när sommar går mot höst)

Jag vill inte säga annat än att jag trivs kanonbra med min utbildning. Verkligen! Och jag tror att jag skulle komma att trivas som färdigutbildad på en erbetsplats också! Men jag kan inte komma ifrån att jag tänker på att jag vill göra någonting mer kreativt som kan ha med musik/teater att göra. Ungdomar/barn. Eget caféliknande ställe med upptåg... BnB kanske... Funderar mycket på boende som ni förstår av mitt förra inlägg. Vart? hur? När?
----------------
Nu är John på jobbet och jag tänkte plugga efter ett par ostmackor och en kopp kaffe.


Detta med boende alltså

För samma hyra som jag betalar nu för mitt lilla rum i Göteborg, kan jag få denna lägenheten i ett grymt mycket härligare område nära till stan, i Falun. Jag längtar så att det värker efter ett  mer eget och härligt boende. Också efter min bror och annan släkt uppöver i landet. Nu har det gått alldeles för jäkla lång tid sedan jag träffade dem.

Men helst av allt skulle jag vilja ha någonting liknande den bilden här nedan.

(Målade sådana "knappar" i våras, som jag sedan satte på en grillpinne. Det var tänkt att jag skulle använda dem i blommorna för dekoration, samt att visa vad som fanns i de då jordfyllda krukorma innan själva plantorna kom upp i ljuset. Tror ni det blev någon hus-planta?!)

Jag hade nästan glömt bort vilken hemtrivsel obryggt samt bryggt kaffe och dess doft sprider i hemmet. Enda sedan jag var liten har jag tyckt om det, och en period när jag var yngre och bodde hemma med mina föräldrar gick jag upp tidigare på helgerna och gjorde ordning kaffet bara för att få känna doften, och för att göra mamma och pappa glada förstås!! :D

Nu doftar det härligt av nyperkulerat kaffe här, så jag ska ta mig en kopp, göra ordning ett par ostmackor och kanske.. plugga lite? Jag önksar er alla en underbar söndag!

Allt och lite till, gärna på en gång

Om jag ska beskriva gårdagskvällen med några få ord får det bli... Härliga fest-pöjkar, mys med John, Impala-åkning, Mimikry-spelning, stoj och skratt. En härlig kväll helt enkelt. Jag funderade på det och det måste vara ca 8 år sedan som jag åkte runt i en amerikanare och festade sist. Heelt underbart. Men jag höll alkoholintaget på en låg nivå och hade lika roligt som vanligt för det. Ett annat plus är att jag var pigg idag! ...det kan jag däremot inte säga om John. Han höll också alkoholnivån låg i blodomloppet men var detsto segare idag.

Nu har jag förstått att jag inte är den roligaste att ha att göra med när de jag umgås med är sega och bakfulla och helst av allt bara vill ta det l u g n t, medan jag vill göra allt på en gång och gärna lite till, med hög musik och mycket studs till. Ibland är man inte riktigt synkad med sin omgivning ; ).

Trots det har vi, eller jag ska tala för mig själv så, jag haft en härlig dag! Nu är John på firmafest så jag sitter här i Falköping och myser för mig själv. Nyduschad och med några tärnade nektariner samt en stor kanna citronvatten, ska jag snart sätta mig för att titta på pirates of the caribean 4.

Jag vill nämna att I löööve the space in this house! Och känslan. trivs som fisken i vattnet och jag ska verkligen lägga manken till för att hitta ett bättre boende i Göteborg nu. Helst lite billigare också, men om inte det går så åt minstonne lite mer eget, eller större.

Näe, nu blir det pirates!RSS 2.0