God Jul!


Det tog en liten evighet att få till det här inlägget på syrrans mac, och
ändå kan jag inte rätta till bilden :P. God jul på Er i alla fall!
:D

Uttryck

Jag har svårt för att uttrycka mig verbalt, riktigt svårt. Bara vid tanken på att jag ens ska försöka så virrar orden, känslorna och tankarna ihop sig till någonting kletigt som inte vill ut. Möjligtvis pressas fragment av något som en gång var helt inuti mig ut genom munnen, i en inte allt för förståelig och/eller rättvisande mening.

Att prata är faktiskt inte helt min grej. Det sorgliga är att även om det finns så många andra fina sätt att uttrycka sig på (t ex ljud, olika former av bild, icke formell text och handlingar), så är de det sagda ordet som verkar betyda mest, och som man oturligt nog (för min del) behöver mest vid viktiga kontakter och i andra mer eller mindre nära relationer.

Ungefär så som bilden visar skulle jag vilja säga att jag har känt ett bra tag för mångt och mycket. Dock är jag oerhört tacksam över en hel del. Inte minst över mina underbara vänner och min älskade familj! <3


Energi

Jag har fått lite livs-energi igen. Jäklar vad efterlängtat och behövligt! Att det kom nu är nog en kombination av att jag inte har något skolarbete hängande över mig percis NU, att jag har träffat några av mina fina vänner de senaste dagarna, och att jag har haft tid till att skapa.
I måndags träffade jag LM och Ellen för lite julkäk, snack och myssel. (Det var meningen att jag skulle skriva pyssel där, men myssel fungerar ju också... liksom som mys-pyssel?!) I tisdags träffade jag Linnea för gott snack, god mat och ännu mer skapande. Idag kom Magnus och syster min på middag, spel och film. Robin tittade förbi en sväng också. I löööv att ha tid till att träffa mina fina vänner. Att bara vara eller kanske laga mat, skapa, titta film, snacka skit, eller hitta på någont knasigt spontankul. Tack för att ni finns!
I morse vaknade jag med en känsla av att "NU ska jag ta tag i lägenheten och fixa ordning lite", och det gjorde jag. För andra kanske det inte märks så stor skillad eftersom jag mest ordnade om i kartonger, flyttade om sladdar och sådant, men för mig gjorde det mycket! I morgon ska jag fortsätta lite hade jag tänkt.
Nu börjar jag bli trött. Ska läsa lite (om jag hinner) innan jag somnar. God natt!

Dagens göra?

Vakna av mig själv. Kolla julkalendern. Duscha. Äta frukostBlogga. Handla. Städa. Träffa Petra. Middag med Linnea. Hitta mig själv.

Sista tentamen för i år

Ögonen går i kors, viket brukar betyda att jag är trött. Väldigt trött. Så jag tar en liten paus innan jag sätter igång och läser på anatomin lite till. Anatomi- och terminoligitentamen i morgon. Det handlar om respirationsorganen och cirkulationsorganen. Efter tentan i morgon startar min jul-ledighet! :D
Hade ingen bild på mina lungor, så jag lånade en (bild) och fick med
hela respirationssystemet kan man säga. :PSnögubben Ragnar


Han heter Ragnar, han tillverkar vagnar, han bor i Flen men han har ett problem...


En kall bärs vore fint? Nä, tillbaka till pluggandet nu.


Mycket som hänt under året

Verkligen! Många stora beslut som tagit väldigt mycket kraft. Bland annat så hoppade jag av lärarlinjen, och påbörjade utbildningen som gör att jag förhoppningsvis ska kunna kalla mig vårdadministratör inom två år.

Jag har jobbat några månader och varit ledig en härlig sommar. Rätt mycket sjukhus har det blivit ... . Två flyttar har jag hunnit med och jag bor nu ensam för första gången i mitt liv. Jag har lämnat någon, jag har träffat någon.

Några saker jag hade velat haft mer av är tid med vänner (nästintill inget vän-träffande under hösten), pengar, eget tryggt boende där jag kan känna hig hemma, på riktigt. Vill ha alla mina saker samlade på ett ställe, just nu är de på fyra olika ställen. Självdiciplin och acceptans hade inte heller skadat om jag hade några portioner extra av.

Några saker jag hade velat haft mindre av är sjukdomskänslor, sjukdagar, sjukhusvistelser och läkarbesök. Pengaproblem (sammanlagt fyra månader utan inkomst skulle nog kunna krossa vilken ekonomi som helst), avbokningar, stress, stress och stress.

Det är några veckor kvar på detta året, och de ska jag försöka ta tillvara på så gott jag bara kan. Nu i helgen blir det tenta-plugg inför den sista tentan för den här terminen (som vi ska ha nu på måndag). Sen har jag lov och då ska jag försöka att bara ha det bra tillsammans med mina vänner och min familj <3.

Ja men då ska jag fortsätta plugga då!
Kommer det aldrig mer bli som förr?

Inte i år i alla fall. Denna lucia har varit så o-luciig som en lucia-dag skulle kunna vara, känns det som. Kanske beror det på att jag är ensam hemma, kanske på att jag inte har någon tv och/eller kanske för att det regnar? Kanske för att jag har en massa tentor och plugg i huvudet? Annars brukar jag fixa luciafrukost och titta på luciamorgon. Sen, förutom de senaste fem åren, har jag faktiskt lussat själv också. Tycker så mycket om dessa traditioner kring och innan jul! Bättre lycka nästa år.

Sssswisch

Tiden går fort. Riktigt fort. Jag tyckte precis att det var i början på sommaren 2011, då jag flyttade till eget rum, och nu är det mitten på december. Snart julafton, mellandagar, nyår och innan man vet ordet av så är det  sommar 2012. Ssswisch.
Tänka sig! Snart fem år i Göteborg. Mycket har hänt. Bland annat har jag fyllt 21, 22, 23, 24, 25 och snart 26 år. Jag är rätt nyfiken på vad livet kommer ge här framöver må jag säga. Ska jag fylla 27 i denna stad?
För snart fem år sedan bodde jag i det vänstra gula huset,
idag bor jag i det högra gula huset.

I fredags skulle Jag, John Ida och Crille (och några till ...) på Motörhead. Lite förfest, och sedan iväg till Lisebergshallen! 3,5 låtar. Ja, tre och en halv låt hann vi med, sen var det slut. Och vi kan inte ens skylla på vinden som annars ställde till det i göteborgs-traffiken. Som Ida sa: "faaaaan att man alltid ska vara så sugen på akohooool!" för det var faktiskt förfesten som drog ut liiite på tiden.
Ida och Jag på g

Bästa bilden jag fick, bra va? Grymmaste kameran och bästaste platsen ...


Nu idag har jag pluggat och pluggat, och tentat. Tror det gick okej, återstår att se när jag får tillbaka tentan rättad. Jag försökte även tvätta lite men hann inte med mer än en maskin som hann bli halvtorr (har tvätt i hela lägenheten nu) eftersom någon tydligen kollade fel på tiden och lade i en maskin percis när jag skulle börja min tid. Sjukt intressant, va? Nu ska jag i alla fall stänga av musiken som jag har på i lägenheten för att plugga ännu lite mer. Har nämligen engelskatentamen i morogn förmiddag.


Ett kreativt gäng

Idag är det journalskrivningstest på g i skolan, och sedan tre timmar anatomi.
Jag hållar tummarna för mig själv : ) Efteråt kommer i alla fall mamma och
syster med mig hem, och sen ska Ellen och LM dyka upp på lite mat och pyssel
här hemma. Min fösta middag här! Dock får jag inprovisera lite för vi bllir fem
styckna och jag har endast fyra stolar, tallrikar och skedar (det bjuds på soppa).
en vi är ett kreativt gäng så det ordnar sig nog :P Kanske lite julkalendertittande
innan det bär av till skolan? Ja så får det bli.

Snölyktebygg

Efter en dag i mestadels horisontalläge (jäkla mage alltså...) så var det skönt med en lite promenad och snölyktebyggande mot kvällen. John, Harriett (katten) och jag hade faktisk himla skoj och mys tillsammans. Kan inte nog säga att jag verkligen, verkligen tycker om vintern! Den friska luften och knarret under skorna. Glittret och ljuset som det faktiskt ger...

När byggde jag senast en snölykta innan denna?
Minns inte ens...
Tanken var ju...

...att jag skulle befinna mig i Göteborg nu. Fixa tvättid (helst tvbätta), plugga (med rätt böcker framför mig), möjligtvis fixa fram lite vantar och sådant bra att ha till vintern. Panta burkar som står i vägen hemma i hallen... dammsuga... Ja göra sånadära "måsten", nu när jag endå hade en ledig dag.

Men, nu är det magen som krånglar, igen. Blir jag förvånad? Nej. Hade inte kunna åkt tåg när det är såhär, så blev kvar. Känns som allt bara skiter sig och till råga på allt, eller på grund av, att jag inte har någon självdiciplin direkt när det gäller vissa saker så har jag ap-mycket att göra med skolan nu också. Det känns näst intill övermäktigt men jag ska göra mitt bästa.

En trevlig sak är i alla fall att solen skiner in genom fönstren här i Falköping, och på andra sidan rutan är det snö! I love it!! Det fina var att jag tänkte att det måste ha snöat i natt, bara sådär, innan jag gick upp vid 6 tiden för att göra ordning mig... men eftersom jag hade ont gick jag och lade mig utan att titta ut. Så det var inte förrän John öppnade dörren och sade "det har snöat i natt!" som jag fick det bekräftat. Vinter, vinter.

Tydligen snöade det i natt när (troligt) majoriteten av sveriges befolkbning sov.
(I detta huset sov vi i alla fall!)

Sen beror det helt klart på vart och hur man bor, hur mycket nöje man får ut av vintern. Den kan rent utav vara ett helvete, som de första två åren då jag bodde i Göteborg. Jag förstår att Göteborgare inte alltid har något vidare gott öga till vintern, men om man bor så att man kan göra det bästa av den, och gör det, så är det underbart härligt! Nackdelar också såklart, som med allt men, Isa like!

Lite som Hänzel und Gretel

Idag har John och jag roat oss genom att bland annat göra ett pepparkakshus.

Mitt första pepparkakshus!

Julkalenderns...

...rekvesita är ju underbar!

Hade velat bo lite så. Känns det som. För jag förstår att det inte var så väldans varmt och mysigt på den tiden. Bekvämlighet och värme kanske inte är det första man tänker på... utan kanske mer ord som genuint, robust, jordnära, inget överflöd... i alla fall när man sitter såhär som jag gör i en mysig fåtölj med en kopp kaffe i handen och mysbelysning runtom. :P

När jag var yngre, kanske 13-14, var några av mina närmsta vänner med och satte upp en föreställning som hade liknande känsla som den årets julkalender har. Då var det "spelemann på taket" och förutom att vara med bakom och emellan föreställningarna så såg jag föreställningen minst 5 gånger. I loved it!

Men det var när jag var 11 år, och min klass åkte till Gävle för att se en teaterföreställning med helt otrolig rekvisita (för min 11-åriga hjärna och blick), som jag fastnade för teaterns värld. Jag hade aldrig upplevt någonting liknande och jag visste att det hände något med mig då. Jag älskade teater!

Arbetet bakom föreställningen faschinerade mig mer än själva skådespeleriet, även om det förstås också var otroligt intressant. Det som gjorde så stort intryck på mig var hur man kunde uttrycka en känsla och bilda en helt annan värld/situation än den vi befinner oss i just när vi ser föresällningn. Med olika knep, fantasi och kreativitet... Ofattbart, förundrande, spännande. fantastiskt!

Långt senare gjorde jag praktik på Dalateatern där jag fick gå runt och prova på lite allt möjligt, helt jäkla underbart. På riktigt. Just när jag var där höll de på med en föreställning om Falu koppargruva och en man som kallas "Fet-Mats". Föreställningen var helt.. helt fantastisk, liksom berättelsen i sig. För den är faktiskt sann. Läs om den! : )

Guuu vad jag känner att jag hade velat jobba med rekvisita eller scenografi på något vis, speciellt när man ser sånt här. Men ska jag ta steget? Vi får se. Nu ska jag i alla fall lägga mitt fokus på Engelska för vårdpersonal samt latinska ord. Så det så. 

Kaos och mys, som det ska vara?

Ja men hej mega-förkylning. Igen. Vi verkar ses rätt ofta du och jag. Ibland är du mer närgående och påflugen än annars, som nu. Kanske ett besök till farbror doktor så jag kan få vara frisk någon gång? Det är faktiskt inte många dagar på ett par-tre år som jag har känt mig frisk, kan jag säga. Trött på det nu.

Nu befinner jag mig i Falköping. Denna dag ska bestå i pluggande, har faktiskt en hel massa skolarbete att göra innan jul, så som tentor, test och inlämningsuppgifter. Just nu känns det lite jobbigt, mest med tanke på mitt mosiga huvud, men också med allt runt omkring. Men bara jag har fått allt gjort kan jag ta jullov ett tag sedan, med åtminstonne några dagars icke-pluggande :P

I år har det, som jag i det tidigare inlägget skrivet, inte blivit särskillt mycket jul-pysslande. Inte heller några julklappar inhandlade. Vilket känns som en sorg faktiskt, efetrsom jag älskar att gå långt innan jul och firnula på vad jag ska ge tilll mina nära och kära. Men nej, i år tillåter inte ekonomin detta. Jag förstår inte hur jag ska orka med att gå och oroa mig över pengar i minst 1,5 år till. Det ogillas. Det suger, det är.. fanimej inte bra.

Lite mysigt med julbelysning i fönstret och snart julkalender på datorsskärmen. Har inte sett första avsnittet än, ser fram emot det faktiskt : ) Har följt julkalendern två år i rad nu och hoppas på att detta blir tredje. Då kan jag åter igen kalla det för en tradition. Sist jag såg en hel julkalender var "mysteriet på greveholm", 1996,  som jag då tyckte va så grymt bra och spännande! Sen gick kallendrarna utför... eller så blev jag äldre, vem vet?

Det känns som kaffe och cigg... höll jag på att skriva. (Och kag skrev det?)
Kaffe och smörgås förstås! ...låter som en bra idé just nu.

Så får jag dricka ur min mugg som jag målade här för ett tag sedan.
Gillar den faktiskt!RSS 2.0