En del av livet (en av livets vägar)

Jag stannade till och slöt ögonen. Försökte tänka konstruktivt och logiskt, men det var bara en tanke som malde i mitt huvud . ”välj rätt, välj rätt, välj rätt…” Hjärtat slog snabbare och snabbare. Tillslut kändes det som att hjärtat hittat sin rytm, så snabb att den knappt kändes.  Med ens handlade jag bara, utan klara tankar i huvudet. Jag tog ett ostadigt kliv ut på en av de darriga trådarna som utgick från min tidigare livsväg.

 

Om jag tvekade nu skulle jag falla. Så jag gick med allt raskare steg framåt utan att titta bakåt eller åt sidan. Ingen tid för ånger eller tvekan, inte nu. Snart blev tråden bredare och genast blev jag stadigare på foten. Saktade ner tempot till knappt styrfart.  Behövde tid till att smälta vad som just hänt.

 

Av: Isabell J

 


En av mitt livs största musikupplevelser

Jag har varit med om en av mitt livs största musikuppolevelser! Lars Demian med Det Norske Blåseensemble på Göteborgs konserthus. Mäktigt, känslosamt, gjädjefullt, tänkvärt. Underbart bra. Rakt in i hjärtat och ut i hela kroppen.

Tyvärr är min lilla kamera riktigt kass, men här är han Mr Demian själv.

Efteråt gick Linnea och tjejerna till Stars n Bars, Rock Attack, för lite hårdare musik.
Fina Linnea och Mattias

Tre liveband och en massa härliga Människor. Jag var hemma vid 4 tiden, sov till 8:30 för att piggna i och titta på reprisen av Idol till jag skulle möta L-M och Heidi kl 11. Tygmässa! Mycket inspirerande. L-M följde med hem efteråt och vi har pysslat, sytt, gjort smycken och stickat fram till nyligen (ca 19) då Gabe och jag har börjat med maten. Det blir lasange och lördagsmys framför tv:n.

Jag längtar upp till min familj och vänner, så mycket att det gör ont. Samtidigt känns det som att jag inte nog tyligt med ord kan uttrycka hur glad jag är att jag har så fina människor runtomkring mig!


Lila? Ja just det!

I morse, när jag tagit på mig mina svarta jeans, svarta strumpor, mössgröna tröja, svarta skor och svarta skinnjacka kom jag på det. Något lila idag- för att säga till alla HBT-ungdomar och vuxna som inte vågat komma ut att, "it gets better!" och det är okej! som det står på en facebooksida. Tydligen ganska stort.

Ja, så vad gjorde jag? Skyndade mig att grabba tag i min blå-lila scarf som låg på hatthyllan, och satte den runt  halsen. Så ja!

Jag såg tyvärr inte överdrivet många på universitet med lila på sig. Kanske blir fler nästa år?

Nu de senaste dagarna har jag lyssnat på en massa musik. Just nu är det The real Mekenzies som hörs i högtalarna. Tidigare idag har det bl a varit horror pops, Lars Demian, Johan Johansson, Stefan Sundström... och Monster. (Moneybrothers tidigare band (Monster), kan man säga att det är ska-punk...influerat i alla fall! Grymt mycket bättre än moneybrother enligt mig.)

På fredag ska jag med Linnea och ett par kompisar till henne på konsert. Lars Demian! Ser fram emot detta. Efteråt blir det Rock attack.

Nu
ska jag skölja ur färgen ur mitt hår, sedan mysa ner mig i soffan för att titta på bonde söker fru.


Äventyr i Ullared

Idag har min basgrupp och jag kört igång vårat gestaltningsarbete. Känns bra att ha kommit igång med det. Vi ska ta en lärandesituation och gestalta den med t ex foto, bild, drama, musik..... vad vi vill, och blanda hur vi vill. Spännande. Framförallt att se alla redovisningar nästa tisdag!

Igår var tjejerna och jag till Ullared. Riktigt trevligt, roligt och mysigt! Hittade endel fina kläder och en och anna julkapp. Jag hade gärna åkt dit snart igen, då jag vet vad som var bra och inte... Det var en upplevelse att åka dit med några som faktiskt vill vara där, utan någon som står och trapar utanför och väntar på att man ska åka hem så snart som möjligt.
Måste göras om! : )


Jag har målat pingisbollar till halloween.

Lights in Isabells life

Idag har jag hunnit arbeta och storhandla, samt göra mig en kaffe-latte. När jag bloggat klart ska jag sortera mina kläder, så får vi se vad jag hittar på sedan.
Jag var lite nervös inför dagens arbete eftersom jag aldrig varit med på en vigsel förut, och det är en så pass stor dag i brudparets liv att jag inte vill göra något fel.. men det gick bra! : )


Igår kväll var G och jag till Alingsås för att se Lights in Alingsås. Det är flera kända ljusdesigners från hela världen som gör en varsin ljus-konstallation, visas hela oktober.

Möjligtvis hade jag för höga förväntningar efetrsom jag inte alls blev imponerad av de första tre ljusskapelserna jag såg. Snarare tänkte jag "är det det här?! Verkligen? De hade tamej f*n jag kunna gjort bättre...."

Detta var en designers verk. Imponerande?

Men sedan började det ordna upp sig, och den sista konstallationen som vi såg var grym. Imponerade på mig i alla fall. Mer i stilen vad jag hade tänkt mig. Ljuset över vattnet fejdade ut i olika färger och träden upplystes om vartannat i en grymt skön takt. Inte för snabbt, inte för förutseende, inte för rörigt, utan... perfekt enligt mig!


På vägen hem lekte jag med kameran, och ljuset från bilarna framför. Lättroad? : )

"Neon-café"

Innan hemfärd körde vi förbi Magnus och Josephine för att G skulle fixa någor med datorn. Mikael och Noah var där så jag passade på att roa mig med Noah ett tag. Härlig grabb!

Avocado


Hör och häpna...

...Det snöade i Göteborg idag på förmiddagen!Jag älskar detta mörker, den friska luften och tankar som flödar.
Efter den något sena fruksoten idag gick jag till Therese för en fika. Loke fyller ett år idag!

Efter fikat tog Therese och jag en promenad till huset för se G:s och mitt blivande hem. 
Där träffade vi Tussie, en annan fining till katt. Undebara varelser.


Jag gjorde en födelsedags-leksak åt Loke-toke <3 Skönare katt får man leta efter.


Igår kväll tog jag mig till Vasastan för en Hejdå-öl med Makkhan och CJ. Grabbarna flänger runt som bara den, hoppas de båda finner arbete i Gbg snart! Riktigt trevligt folk i alla fall, och kvällen gick alldeles för snabbt som vanligt med dessa människor.

Snart är jag klar med min tentamen också. Det är i stort sätt bara layouten som ska fixas till innan granskningen, vilken känns grymt bra.Tussie och kalas, bugg och grymt bra musik...

En helt otroligt rolig kväll med Linnea från min seminariegrupp och en kompis till henne. Avslutades på club Rock Attack med grymt bra musik och sköna människor. God öl och hör och häpna: dans! Inte vilken dans som helst, utan bugg (i små mängder, men RIKTIGT roligt) Var hemma vid 4 tiden.

Så idag har det varit lugnt. På eftermiddagen cyklade G och jag till Huset för att fira Josephine som fyller 50. Också en riktigt trevlig kväll trots trötthet. Och katten Tussie är gudomlig!


Tussie fick mycket uppmärksamhet av alla, vare sig hon ville eller ej ; )

Jag vill ha en egen kisse! Helst hund, men det får vänta. Men idag tänkte jag på att det blir svårt med pysslandet och stickande med katt... det minns jag från min älskade Jacki som jag hade för snart 5 år sedan. <3 Hon älskade allt som jag pysslade med, riktigt roliga leksaker verkade hon anse att de var. Speciellt ullen som jag tovade, och garnet som jag stickade med.Trassel trassel trassel....

Jag har även hunnit pyssla lite. Bl a gjorde jag kylskåpsmagneter. Den på bilden är till mor min som jag ska träffa i morgon. Hon gillar får (åt minstonne på bild) så detta kommer hon troigtvis att tycka om. : )


Inte för att skryta men....

Igår eftermiddag gick min seminariegrupp på stan föra att käka sushi. Sen drog vi vidare till andralånggatan för en öl som blev till två, och slutligen fyra. Lagom och bra för en riktigt trevlig kväll! : )

Efter frukosten idag så tog jag en tur på stan för att inhandla en urtunningssax. Det var länge sedan jag klippte mig själv, men jag tror att det är det som krävs för att jag ska bli nöjd! Får se när jag får mod nog att ta saxen i egna händer.

Hittade även annat smått och gott, men det är hemlisar... ; )


Sedan har jag skrivit på min eximenationsuppgift några timmar samtidigt som jag tagit pauser för att sköta tvätten.

Pyssel har det också blivit. Bla ett halsband.
För: inte för att skryta, men jag är från DALARNA! <3

Det syns inte att det står Rock n Roll överst, men det är mer känslan som räknas för mig i detta fall. Och längst ner är det en bil, i min värld en amerikanare, dessa underbara skapelser....


Pysslandet fortsatte med spindlar till halloween, men tyvärr hann jag bara göra en innan jag brännde mig rejält på limmet från limpistolen. Det dunkar och bultar i fingret.. AJ! Men en bra sak är att jag märker att jag inte behöver pekfingret för att skriva på datorn. Tur för mig och mitt arbete!!Överraskning till mig!

Vilken underbar dag!! Igår alltså, denna har precis börjat så vi får se vart den leder. Till förskolan i alla fall : )

Efter VFU:n igår, kl 19, fick jag skjuts till huset där Gabe monterade IKEAmöbler för full rulle. Så mysigt! Och en fin byrå till hallen har han hämtat. Det börjar arta sig och det känns så rolitg! Jag vill knapt ta in våra resterande saker eftersom jag vill ha kvar denna lugna, fina känsla. Får göra så gott det går sedan.

Jag och Josephine satt och pratade och myste med katten någon timme och sedan var det dags för hemfärd.
Väl hemma fick jag en överraskning. Gissa vad? En... vad de nu heter... freestyle! Gabe visste hur mycket jag saknat min som gick sönder för ca 1.5 år sedan. Och jag har inte fått tag på någon sedan dess, men han fixade en! <3Snilleblixt?!

Jag funderade på hur jag kan få Gabriel att få ett hum om hur min värld ser ut utan glasögon. Vilket inte alls är en enkel sak när han annars ser perfekt. Plötsligt fick jag en snilleblixt! Jag tog min systemkamera och ställde in fokus så som jag ser det framför mig utan glsaögonen på. Detta blev resultaten.

ca 2,5 m ifrån

ca 1,5 m ifrån

ca 50 cm ifrån datorskärmen

Det är inte exakt så jag ser, eftersom jag har brytningsfel också. Det är ännu lite suddigare kanter bl a. Men jag ser! Jag är inte blind. Även om jag inte kan läsa text eller se ditaljer, så ser jag att det faktiskt står en människa framför mig, eller en möbel, eller någonting annat. : )


Igår sorterade jag en massa, och ska slänga endel igen. Denna koffert hade jag som favorit när jag avr liten, men den är trasig... behålla eller inte? Jag tror den ryker. Jag har ju faktiskt kort på den åtminstonne.

Har även kollat igenom gamla VHS-filmer från när jag var liten. Ska försöka få tummen ur och gå iväg till något ställe där de för över materialet till DVD. Smidigare. Så behöver jag inte vara rädd för att banden ska gå av hela tiden!

Nu hinner jag inte skriva mer. Ska dra mig till arbetet. Puh! Det blir nog bra, men helst hade jag legat kvar i sängen idag och kurerat min onda hals, Blä!


Barnen är underbara!

Nu har jag precis intagit en frukost bestående av kaffe, mörkt bröd med svartvinbärmarmelad (Tack Josephine, himmelskt!) och ost. Gott.

Jag försökte mig på lite fil med ingefära och kanel på också. Blev inspirerad av syster min som sovit här inatt.  Problemet var bara att hon hade socker på, och jag tog det av bara farten, vilket inte alls blev välsmakande för mina små smaklökar. Gör om gör rätt ; )

Barnen är underbara! På förskolan alltså. och jag gillar min LLUare. (Lokala lärarutbildare) Allt bra än så länge., Men det är mycket att ta in, och det käns som en lång väg att gå innan jag kan känna mig som den bra pedagogen jag vill vara! Men, det är ju därför jag går denna utbildningen.

Jag får känna efter nu, är det så här små barn jag ska arbeta med?


Sjöfart och äpplen, sen får vi se!

Idag tog jag och Gabe oss till Sjöfartsmuseet, har faktiskt inte varit där förut. Meningen var att vi skulle gå En guidad vandring längs kanjen. De skulle berätta om smuggel och annat spännande, men den sista biljetten blev såld alldeles precis innan vi kom fram.

Men vi sörjde inte för det utan gick in på museet istället vilket var rätt så trevligt. Vid akvarierna rös jag från topp till tå, hela tiden vi var där inne. Ovanlig känsla! Jag gillar inte hav och dess djur övermycket kan jag säga, men det är fachinderande! Otroligt!Eftersom jag tovar endel, så tyckte jag att det var rätt fräckt att de använt ull till elden på skeppet här ovan. Såg ju riktigt bra ut!
Vi åt chinabuffe' innan vi tog vagnen till Josephine och Magnus. De har precis flyttat in i huset och det är så fint!

Jag fick med mig äpplen från trädgården hem.


Nu har jag bakat en förhoppningsvis god äppelpaj, och snart kommer Pillo förbi
så får vi se vad kvällen bjuder på.
RSS 2.0