Min andra promarker-bild

Detär roligt! Men detta med tekniken?
 
 

Promarkers

Mitt första försök att rita med promarkers, ett slags pennor. Jag är inte nöjd med resultatet, har absolut inte fått in tekniken, men övning ger färdighet har jag hört. Jag vill rita så här bra. Klicka på länken (som jag lagt i orden "så här" i förra meningen) så får ni se någonting vackert! Fjärilarna några inlägg ner i den bloggen är ju helt fantastiska.
Första försöket
 

Knappt styrfart

Det är inte så jäkla lätt att komma fram till ett mål om man trillar av cykeln hela tiden. När man väl trillat har man oändligt många alternativ som jag ser det. (Lite beroende på hur hårt man slagit sig, eller kanske vilken tur i ordningen det är man har trillat av, samt hur envis man är som person.) Jag nämner här en handfull alternativ:

  • Man kan snabbt resa sig upp igen, sätta sig på cykeln och fortsätta trampa på som bara den för att komma fram till målet, utan att ens fundera på om det gör ont eller inte.
  • Ett annat alternativ är att ta sig upp (alternativt sitta kvar), fundera över hur jäkla smart det är att fortsätta när man ändå bara ramlar hela tiden. Kanske är det en annan väg jag ska ta, en tryggare men tråkigare cykelväg?
  • Man kan resa sig upp,sätta sig på cykeln igen men cykla lite mer försiktigt framåt mot målet, men då är vi där igen med den där förbannade styrfarten. Om man cyklar för sakta är det svårt att hålla sig på vägen utan allt för mycket vingel och risk för att varken komma fram eller någon annan stans heller.
  • Att sätta sig på cykeln och svänga lite hit och dit utan mål fungerar säkert också. Lite fram, lite till höger och en liten usväng där för att köra höger och lite vänster igen ...
  • Det alternativ jag känner för nu är att ligga kvar på asfalten med cykeln över mig och bara blunda, i evighet. Amen.

Men jag är innerst inne inte övertygad om att jag kommer att vara överdrivet nöjd med det beslutet senare i livet. Ärligt talat så orkar jag inte detta med att inte må bra hela tiden. Alla sjukdomstillstånd med värken och mitt beroende (Mat, socker, kolhydrater ...) som inte direkt gör saker och ting bättre.

 

Lätt depression skulle jag diagnostisera mig själv med. Får se till att försöka göra någonting åt det innan det blir värre. För en riktig depression vill jag fanimej inte igenom en gång till.


Ryck och annan skit

Hemma från LIA:n igen. Vaknade av väckarklockan, kunde inte röra nacken på några sekunder, jäkligt skrämmande. Nu har jag ont, och ryckningar i olika muskler. De för tillfället mest irriterande ryckningarna är de i bröstmuskulaturen. Det kändes lite roligt i början då det sitter på höger sida, och om man känner käns det som att hjärtat sitter mer till höger än vänster och dunkar jäkligt hårt. Men så är det förstås inte.
 
Jag vill ut i det fina vädret! Jag vill klara LIA:n! Jag vill må bra!
 

Yes!

Jag stog ut hela LIA-dagen trots att jag tänkte åka hem hela eftermiddagen. Så otroligt trött förutom den vanliga värken. Antar att det hade åt minstone lite att göra med inflammationen jag har i kroppen. Kändes bra att jag stannade faktiskt, för jag vill verkligen inte vara borta från LIA:n mer.
 
Vi diskuterade värk lite på LIA:n/praktiken, och jag kom på att jag ska investera i en värmedyna så fort jag har råd här framöver. Tror nämligen att det kan lätta min nattliga värk en hel del! Värt att prova i alla fall.
 
Efter LIAn/praktiken idag mådde jag lite bättre, och fullföljde planerna på att träffa Therese. Käka och "snacka skit". Underbart roligt! Jag är väldigt glad att jag inte åkte hem, utan stod ut, trots att jag har väldigt ont nu. Ibland är den enrgi man får av att träffa sina vänner ovärderlig!

Materiellt

En villa (i en mindre ort)
En "uppvuxen" trädgård (räffsa, så, plantera, sköta om, safta, sylta ...)
En cykel (på mindre gator)
En eka (vid en sjö)
En bil och körkort (För "äntligen" och lite mer frihet)
Ett piano (som terapi)
En skrivare/scanner (För att förenkla vardagen)
En kompakt digitalkamera närmare en systemkamera i funktionerna (För att kunna utöva ett
stort intresse med mer smidighet)
...
...
...
 
Listan kan helt klart göras lång. Men just nu försöker jag fokusera på att må så bra som möjligt så att jag kan arbeta och därmed få in pengar för att ens kunna tänka lite mer realistiskt på det mer materiella.
 
LIA-dags! (Lärande I Arbete)
 
 
 
 
 
 

Helgens händelser i stort

Lördagsfrikost med bland annat två av mina många favoriter: Grape och persilja. Jag har inte för vana att äta dessa två födoämnen tillsammans, men jag tänkte att persiljan skulle pigga upp kortet lite, och det tyckte jag nog att det gjorde också!
Persilja och blodgrape
 
På lördagseftermidagen startades firandet av Crille (Johns systers kille) som fyller 30 idag. Katten har John och jag gjort som en födelsedagskortshållare bara för att Crille tycker om djur, och vi tänkte att en katt skulle passa. Om den blev snygg, det är en helt annan fråga. Den fyllde sin funktion i alla fall : )
Grattis Crille!
 
 Firandet började med att vi som närvarade bjöds på kaffe, tårta, LCHF-kladdkaka och bubbel. Jäklar vad gott alltså!
Idas bakverk, supergott!
 
Senare på kvällen blev det spel, väldigt god plockmat, vin öl och en sväng till Rockbaren. Alltsammans trevligt som bara den, men utgången hade jag faktiskt kunnat skippa bara för att få känna mig lite piggare idag, men det var ju inte helt otrevligt. Dock inte alls samma sak som förr när jag sprang på just Rockbaren var och varannan helg. Jag tror att man/jag måste vara på rätt humör för att få ut det mesta av det nu för tiden ...
 
Denna söndag har bestått i städning, filmtittande, matlagning och en liten promenad. Samt en jäkla värk i högra foten som spred sig ut i benet, ländryggen, ryggen och upp i nacken. Ungefär "som vanliget", fastän lite annorlunda. Foten är svullen, röd och varm. Inflammation helt enkelt. Mmmmmm mysgit.
 
Nu ska jag varva ner genom att läsa lite.
 
Sköt om Dig!
 
 
 

Tänk ...

... vad värktabletter, en varm dusch, luggklippning och 60-talsmusik kan göra för humöret?! : )

 
 

Bästa mamma

Praktik idag. Fungerade ganska bra i alla fall, trots värk och en hjärna som går på kanske 40 % av den vanliga förmågan tillfället. Även om jag inte mår bra, mår jag mycket bättre än igår!
 
Så skönt att ha mamma i närheten och inte 40 mil bort. Hon kom hem till mig igår kväll och gjorde så att allt känns lite lättare. <3
Min världs bästa mamma och jag, 2010 tror jag att det var
 
Vad händer nu då? Jag ska ta ännu ett par värktabletter, eller skippa dem och hälla upp ett glas vin istället? Riktigt lockande, men nääää ... Värktabletter och vila blir det, som den duktiga flickan jag är...? Vila. Vila vila och vila fram till att John kommer hit om två till tre timmar. Eller, jag ska laga mat innan också men det blir ett lite senare projekt : )
 

 

Idag igen

Hemma från praktiken, igen. Värk, men det är den där enorma tröttheten som är värst. Utmattning av hela kroppen och huvudet känns det som, men jag vet att det hör till fibron. Måste jag förklara att jag tycker detta är oerhört jobbigt? Inte bara för hur jag känner fysiskt, utan lika mycket för att jag inte kan planera och leva en varadag/fritid som jag vill.
 
Ett exempel var igår när jag skulle gå på bussen till min praktikplats, och ca 20-30 förskolebarn strömmade ur bussen innan jag kom på. Jag blev så lycklig när jag fick se barnen, och hur förskolelärarna tog hand om dem. Men jag kunde inte hålla tillbaka tårarna när jag väl satt mig ner. Jag vill så gärna arbeta med barn. Jag tycker det är orättvist och hemskt att jag inte ska kunna göra det, på grund av min sjukdom. Att hoppa av lärarlinjen är det svåraste beslut jag tagit, men det fick bli så.
 
Men det har gått ett tag sedan jag hoppade av, och snart är jag färdig vårdadministratör istället. Sedan får vi se vad livet bär med sig helt enkelt.

Ego gånger flera


Nya tag från och med idag

De senaste veckorna har bestått i alldeles för lite rörelse och alldeles för mycket
mat och onyttigheter.

Ner i soppåsen, knyt ihop, ut i sopbingen. Check!

Drömmar

Vad vore vi utan drömmar? Någonting att längta efter, någonting att sträva mot ...?

Andra intervjun av tre

Man kan väl inte säga att jag är på topp direkt. Illamående, stickningar i ben och armar, halvt igenklistrade ögon, tät i näsan samt huvudvärk. Nära på mitt habitualtillstånd den senaste tiden ... give or take some symtomes.
 
Men idag ska jag till Sahlgrenska med Sofie som jag skriver examensarbetet med för den andra av tre intervjuer vi ska göra med enhetschefer. Skönt att komma igång "på riktigt" med att samla in materialet till själva skrivandet sedan. Utöver dessa intervjuer blir det enkätutlämningar samt korta telefonintervjuer, så det är en del kvar att göra. Men som sagt, skönt att ha kommit igång och jag är spänd på att få se resultatet sedan! : )
 
Dags för en kopp kaffe!
 
Morfars underbara kopp
 
Morfar har förresten namnsdag idag. Har sänt iväg ett vykort med en liten gratulation igår, så det borde vara framme idag. Grattis morfar Josef! <3
 
 
 

Hjärtan på snören

Hjärtan på snören har varit en av mina favoritväxter sedan jag var liten. Nu ikväll har jag rensat den stora, från början fina, växten som jag fick av mamma för ca ett år sedan. Jag tror inte att den trivdes så bra ovanför kökselementet med tanke på att större delen av växten var torkad. Men jag räddade de finaste stänglarna och snart har de fått egna rötter som jag ska sätta ner i fin jord så småning om : )
 

Isabell tycker om <3
 

Upp som en sol och så vidare

Dagen har bestått av äggmålning med Joh på morgonkvisten, örhängesmakeri samt en god och trevlig tripp till Falköpings ost för ostbuffé med John, Yvonne (Johns mor) och Perra. Startade lovande!
 
Våra äggmålningar
 
Några örhängen jag gjort
 
Väl hemma igen kan man säga att luften gick ur mig och jag var tvungen att lägga mig. Både kroppen och huvudet kändes helt usugna på energi så jag sov till 18:55. Hade nog kunnat sova hela natten fram till söndag morgon om det var så, men tyckte lite synd om John som var uttråkad så jag gick upp för att lägga mig i soffan i stället. Myyyycket bättre?!
 
Jo, men efter ett tag tvingade jag mig till en 5 minuter lång promenad och en halv energidryck (som jag annars absolut inte dricker  annars, så du vet mamma ;)). Lite bättre mår jag även om jag känner mig rätt så energilös fortfarande.
 
Bara att göra det bästa av situationen ... vilket är att gå och hjälpa John i köket. Hacka sallad till nötfärsbiffarna som vi ska äta framför en film. Mys.
 
Vad är det man säger, upp som en sol, ner som en pannkaka? Stämmer rätt bra idag. Men lite sol glimtar nog igen innan det är läggdags verkar det som : )
 
 

 
 
 

Upppiffad gröt och IKEA

Råggrynsgröten nu på morgonen var godare än vanligt. 
 
Jag hade i kanel, kardemumma och ingefära vid kokning, samt ca 10 g drottningssylt på toppen. Med 1 dl havremjölk till blev det riktigt krämigt och gott! :)
 
Igår tog jag och mor bussen till IKEA Bäckebol. Väl framme kunde vi rätt snabbt konstatera att soffan som skulle inhandlas gått ur sortimentet, men att det fanns 2 x kvar på IKEA Kållered. Vi for dit och inhandlade den. Men mor skulle även ha en säng och en dagbädd.
 
Ett par-tre timmar senare har vi lastat ut allt från tagsjälv-lagret och ut till "hemkörningsvadelningen" för att fylla i papper för att få hemkörningen fixad. Guld att Reine skjutsade oss från Bäckebol till Kållered, och sedan hem också : ) Nu har mamma snart fina möbler hemma. Fast ... man ska ju skruva ihop dem också. Det lilla kruxet ...
 
Tyvärr mår jag skit i fötterna, benen och svanken idag. kan knapt gå. Hoppas det blir bättre under dagen, helst NU!
 
Ösnkar Dig en bra dag!
 
 

Hålla sig över ytan

Jag önskar allt var lite enklare. Men jag ska jobba mot att få lite stabilitet i livet. Boende, ekonomi, arbete, maten ... så länge får jag väl kämpa på för att hålla mig över ytan med fobron och allt det andra, som vi alla måste göra på våra egna vis.
 
 

Mmmmm ....

Vad gott en kopp svart kaffe och en skiva surdegsbröd med färskost och ägg kan vara.

Blocket

Idag har jag sålt min första grej på blocket. Känns bra!  Även om jag "bara" fick in 200 kr så är det en bit på vägen.
 
Jag behöver få in pengar till hyra och det viktigaste i juni och juli eftersom jag varken har CSN eller lön då. Samla burkar eller tigga är inga alternativ så klart, inte heller ställa sig på Rosenlund eller likvärdigt ställe, men annars kanske Du har något tips på lättsamt hemmaarbete eller något annat som man kan få in lite pengar på?
 
Tyvärr är jag hemma från praktiken idag. Vaknade och märkte att jag inte kunde ställa mig upp. Nu har jag varit upp och käkat i alla fall. Annars har jag kollat på två filmer, men börjar känna mig rejält rastlös.
 
I morgon ska jag fanimej må bättre!!!

Underbara helg!!

Helgen som var var helt underbar faktiskt! Förutom en aning bakfull söndag så var allt perfekt! Det började med en grymt god middag här hemma när John kom på fredagen, innan vi åkte en sväng till Ida och Crille för snack och ett par öl.
 
Lördag bstod i en tur till slottsskogen och botansika trädgården med Min syster, Johan, Mikko, Kristian, mig och John innan John och jag tog oss till Ida och Crille för en jäkligt god middag bestående av plockmat och vin. Efter någta trevliga timmar med spel och snack blev det en tur till Sticky fingers med Ida och Crille. Faktiskt satans roligt, troligtvis mest för att det så otroligt sällan händer att jag är sugen på utgång, att jag mådde bra i kroppen samt att sällskapet ju var ypperligt : )
 
Söndagen blev lite seg med tanke på att jag inte somnade förrän vid 06, men vi hann med en promenad i solen, film och sedan bil till Falköping där John och jag slog ihop en middag innan vi lade oss för att sova. Ska man upp 05:15 bör man lägga sig i tid för att orka med arbetsdagen, tänker jag.
Lite knasiga bilder på Kristian, Syster och mig efter käk i slotsskogen. De andra grabbarna fick jag tyvärr inga bilder på den dagen.
Lite av syrrans ben, Botaniska trädgården och en glad Isabell
 

RSS 2.0