Snurr, knak, surr och sprak

I natt hade jag svårt att somna, och så vaknade jag vid 05:20, piggare än vad jag borde vara. Jag antar att min hjärna är uppe i varv för tillfället. Själv märker jag att det snurrar, knakar, surrar och sprakar i hjärnan. Jag drömmer mycket, tänker mycket, och meditationerna är fulla av bilder och känslor. Det är en period då jag bearbetar och lär om mig själv och mina medmänniskor på något vis vilket tydligen kräver en massa medveten och omedveten hjärnaktivitet. Lite spännande faktiskt.
Ha en fin dag nu!

Är det en vanlig dag?

Är det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig dag, för det är Michaels födelsedag, hurra hurra hurra hurra! Ja, idag fyller min stora lillebror 24 år. Tyvärr kunde jag inte åka upp och fira med honom, så är det nu för tiden. Man får höras av via telefon på den speciella dagen och sedan ta allt och ingenting lite mer ordentligt när man väl ses, "grattis! Glad midsommar! Happy halloween! God jul och gott nytt år!!!" Också "glad påsk!" och en kram till det förstås.

Idag har det inte varit så helvetiskt varmt i alla fall, skönt. Och kvällen var så otroligt vacker och härlig så jag önskar att tiden kunde stannat där lite. Sommarkvällar är faktiskt ofta grymt sköna, men de där bra bitarna med sommar glömmer jag lätt när solen gassar förfullt ; )

Sommarkvällsprommenad, underbart faktiskt.


Som att svära i kyrkan?

När jag säger till folk att jag redan längtar efter hösten och att sommarvärmen mest är en plåga, så får jag oftast reaktioner som jag kan tänka mig att man hade fått om man svor i kyrkan (eller bar mössa under gudstjänsten?) för x antal år sedan. Kan ni tänka er? Det kanske inte hade varit så populärt att svära i kyrkan i dagens samhälle heller, men jag har fått för mig att reaktionerna var beydligt starkare förr i tiden...

Men jag har kommit på att det andra kallar för "fint väder" kallar jag för "jobbigt väder". Fint väder för mig är då hellre en solig septemberdag med frilsk luft och vackra färger på träden.

Nej, jag är inte alls någt fan av den här hettan. Getingarna och da endra småkrypen hade jag också kunnat klara mig (bra mycket bättre) utan. Fy fan säger jag. Jag är inte heller för tillfället så bekväm med min kropp att jag tycker det är skitkul att visa upp mig i  sommarkläder heller faktiskt och jag är inget vidare förtjust i stort okänt vatten, utan är snarare rädd för det.

När jag ändå håller på så vill jag ta upp den där känslan av att "jag borde vara ute nu när det är fint väder, men jag vill hellre vara inne av någon anledning", så får jag dåligt samvete för att jag håller mig inne. Jaja, det är väl hos mig dessa tankar ligger, men man har ju fått med sig det hela livet att "när det är fint väder ska man vara ute!" och fint väder brukar för de flesta vara synomymt med sommar, sol och värme, har jag märkt.

Visst är det härligt med sol och grönska, men någon måtta får det vara. Några månader kvar att uthärda, sedan kommer finfina hösten då tankar kan tänkas, friskk luft kan inandas och mer ordentliga kläder åker på. Jag ser fram emot mörka mysiga kvällar med tända ljus.

För att väga upp mitt kvelurerande lite känner jag att jag vill skrva några bra saker med sommaren också. Så det gör jag nu då: man behöver inte ha 1000 lager kläder på sig för att bara gå ut och ex. hämta posten.Parkhäng med kall öl och trevligt sällskap, grillat, fågelkvitter (så länge det inte är någon slags skränande fågel som försöker överrösta alla andra smågåglar). Vissa dofter från växtriket är ju underbara! Ligga i en hammok och läsa i skuggan är inte fy skam. Gå barfota är så härligt! Picknicka är en passion, cykla på mindre vägar näst intill fri/helt fri från trafik, frihet! Att ro, helst i hammardammen med vår lilla gula eka. Ja, det finns bra saker med sommaren också!

Nu ska jag återgå till att vara förkyld och svettas bort i hettan. Hejsvejs!

Bitter som fan

Käner mig så jäkla bitter. På krigsstigen, samtidigt som jag bara vill ge upp. Pallar inte den här värmen, vill inte ha den. Om den nu ska vara här hade jag väl åt mistonne kunna varit 10 kilo lättare och haft en egen trädgård att vistas i, eller varför inte varit i Falköping hos John? Nu sitter jag och surar i lägenheten istället, med en inflammation i kroppen som inte verkar vilja försvinna. BLÄ usch och fy säger jag. I morgon kanske det blir bättre.

Guten morgen meine damen und herren!

Jag har börjat meditera varje dag nu, utan ledning från någon cd eller liknande. Det ger fantastiska upplevelser och jag känner att de här stunderna hjälper mig att hela mig själv. Så länge det känns bra kommer jag att fortsätta med detta. Som det är nu tar det bara ca 5 sekunder så är jag inne i ett meditativt tillstånd. Sedan börjar bilder, färger och känslor komma till mig, ofta som på film. Men ibland känner jag även dofter.

Nu till något helt annat. Snart ska jag försöka få liv i John, äta frukost och sedan ska vi ta oss mot Mora. Ser mycket fram emot allt detta! : )


Bilder från en prommenad vid Johns hus.

Hoppas ni får en skön ledighet nu alla som läser min blogg. Om ni inte är lediga, hoppas jag att ni har det bra i alla fall så klart! :P

Spontan meditation

Jag tänkte simma nu på morgonen innan LIA:n, men vaknade med igentäppt näsa och halsont. Inte perfet läge för simmning. Så jag kollade på nätet och hittade en blogg där en tjej skrev om meditation och jag blev inspirerad. Så jag mediterade nu i 20 minuter.
Än så länge känner jag att jag behöver ledda meditationer och för tillfället har jag bara en cd, hade gärna haft några att altinera mellan. Någon som har något bra förslag kanske? : )
Den andliga sidan av mig själv är ingenting jag har skrivit om här på bloggen innan. Inte mycket i alla fall. Vet inte om jag kommer att göra det heller, vi får se. Det kanske beror på hur stor plats det tar i mitt liv, vilket är olika för olika perioder känner jag. Men den är ALLTID med mig, och har varit så länge jag kan minnas.
Ibland önskar jag att jag utvecklade den sidan och mina gåvor mer. Vet faktiskt inte exakt varför jag inte tar tag i det. Möjligen är det så att det är enklare om man har människor omkring sig som är inne lite på samma spår, vilket jag inte haft på mycket länge nu. Vi får se här framöver. Nu har dock återigen lite mer inspiration än vanligt börjat flöda i mig, spännande som bara den!

Om man vill få någonting gjort ...

... är det lika bra att göra det.
I perioder är jag verkligen en liten list-Maja. Känsan av att bocka av sak efter sak på en att-göra-lista, när jag är på sådant humör, är rätt skön faktiskt. Jag tycker helt enkelt om att få saker gjorda och vill helst inte skjuta upp saker till senare, om det går att undvika. Det blir bara mer ångestfyllt att tänka på de mindre roliga sakerna som man måsta ta tu med framöver istället för att göra dem på en gång utan att tänka så mycket på det.
Just idag har jag haft orken för att göra massor. Till exempel har jag varit iväg och fått håret klippt. Av någon annan än mig själv för en gångs skull! Tänkte att det var dags nu eftersom de senaste gångerna jag stått och hållit i saxen har slutat med att jag just bara stått och hållit i saxen istället för att klippa mig. Inspirationen har inte direkt flödat, så jag beslöt mig för att lägga detta på ett proffs. Och otroligt nog blev jag rätt nöjd. Nu kan jag hålla efter bättre själv igen : )
LIA:n idag var spännande, rolig! Jag var med på Lab och provtagning. Det kanske är sjuksköterska man skulle blitt?? Näää... men jag tycker det är enormt roligt att få följa med andra yrkesgrupper och se vad de sysslar med. Jag är upprigtigt och genuint intresserad, himla kul att få lära sig nya saker och ting!!

Blåser storm?!

Det låter som att det blåser storm utanför fönstret, men jag har inte kikat ut än. Får hoppas att det ser bättre ut än vad det låter som att det gör!
För övrigt undrar jag om det är en segdragen förkylning jag åkt på, eller om det är pollen som spökar för mig... får se. Kanske ska prova någon receptfri allergimedicin för att utesluta pollenallergi? Men, kanske bäst att höra med "någon som vet" först?!
Nu är det dags att starta dagen ordentligt. Kaffe och påklädning först på schemat! (Kanske inte nödvändigtvis i den ordningen även om det känns som kaffe hade varit behövligt inför själva påklädningen;))
Ha en fin dag!

Längtar efter mitt hemma

Guuu vad jag längtar efter att få inreda mitt riktiga hem någon gång här framöver.

Små peaces till mitt hem har jag, men jag ser fram emot att få åka på loppisar i år framöver och samla på mig sådant som får mitt hemma att bli mer och mer komplett. Jag ångrar som bara den att jag gjort mig av med en massa fina 50-60-talsprylar som jag införsakaffat bl. a från loppisar, mormor, morfar... Så är det när man inte har plats. Men snart. Jag ska. Så är det bara.

(Trädgårds)mästerkatten och jag

Efter regnet i veckan har växtligheten i trädgården tagit fart. Detta gick Harriet och jag ut för att inspektera tidigare idag. Snart kan vi mumsa på rabarberpaj! :DIn for a treat(ment)

I skrivande stund befinner jag mig i Falköping. Efter praktiken igår tog jag tåget till John eftersom de är i full gång med en utvecklingsdag på min LIA-plats idag, och därmed hade de ingen handledare tillgänglig för mig denna fredag. Jag klagar inte, kan verkligen behöva vilan.

Även om vilan är behövlig så vill jag understryka att jag trivs kanonbra på min LIA-plats! Roligt att lära sig en massa nytt och få skjuta skarpt liksom. Det är inte samma sak att t. ex skriva journal i skolan och att göra det "på riktigt" för en riktig läkare, även om man gör det på samma vis. Svårt att förklara. Men jag skriver inte bara, det finns mycket att göra som vårdadministratör och jag har en bra handledare som handleder mig på ett ypperligt vis! : )

Jag har rejäl värk i kroppen idag, dock bara små ryckningar i små muskler som tur är. Ryckningarna är inte smärtsamma, knapt obehagliga, bara lite irriterande. Speciellt när det är frekventa ryckningar och kanske i flera muskler samtidigt under en längre tid. Inte roligt, kanske mest för att det käns som att det inte ska vara så. Att det är något som inte står rätt till.

Igår var jag på Gottfrieskliniken för mitt första möte med en läkare där. Förhoppningsvis kommer de fram till vad det kan röra sig om här framöver nu, de är ju specialicerade på sådana här symtom och problem. Det krävs dock några fler möten. Det är inte bara värk och ryckningar som är symtomen på de här sjukdomarna som det kan röra sig om, som synd är, därför kan det ta tid. Tänker dock inte ta upp alla symtom här, det skulle ta alldeles för lång tid...  Skönt att utredningen äntligen börjat i alla fall!

Nu ska jag titta på andra avsnittet av Dexter, säsong 1. Jag har bara sett säsong 6 innan, men tänkte att jag nu vill se allt från början. Am I in for a treat? I think so ...Ny dag ...

... nya tag! : )

Kropp och knopp

Det var en bra LIA-dag idag!  Jag fick börja lära mig kassan. Roligt, men extremt trött av att ta in allt nytt. Ser dock fram emot i morgon : ). Tyvärr så har jag ryckningar i diverse muskler nu (för tillfället under vänster öga, i nedre delen av magen, höger vad och en muskel i höger arm och nedre delen av vänster sida av ryggen...), och värken kryper fram mer och mer i fingrarna, händerna, armbågarna, knäna, höfterna......and so on. Jag känner mig inte stressad, men min kropp verkar vara det. Jag tycker att min kropp ska lyssna lite mer på vad jag vill!!!
Nu hoppas jag på att snart kunna sova, och vakna i morgon med en kropp som är lika fit for fight som jag känner att jag är i knoppen. Hejja hejja kroppen, kom igen då!

LIA

I morgon = första LIA-dagen. LIA=Lärande I Arbete. Jag ska vara på en vårdcentral vilket käns både roligt, spännade, nervöst och lite... jobbigt. Men mest roligt antar jag. Två månader lär man lära sig en hel del på. Och som tur är har vi alla VA11:are (Vi som går vårdadministratörsutbildningen som startade 2011) fått lära oss en del på de snart två terminerna som gått, så vi har en del med oss i bagaget redan. Himla skönt att det är praktik, att vi inte förväntads vara superduktiga på en gång på det vi ska göra. Om jag tänker så, så blir jag nog lite mindre nervös.
Jag har ju en tendes att vilja veta att jag är bra på det jag ska göra innan jag gör det... vilket kan vara svårt ibland. Eller i stort sätt alltid om jag ska vara ärlig. Man kan ju inte bli bra förns man övat liksom. Åt minstone inte i de flesta fall ; )
Jag brukar dock gilla praktik, för jag älskar att lära mig saker och ting. Nu får jag se vad arbetet går ut på på riktigt också. Även om jag är medveten om att det ser olika ut från arbetsplats till arbetsplats så får jag en grund nu i alla fall. Gott det.
Syrrans gerbiler var förresten skitsöta! Jag brukar inte riktigt gilla burdjur något vidare. Men Dexter och Theo var himla roliga att se på. Längtar lite tills att de blir handtama så man kan ta upp dem, inte bara ha dem nosandes/springandes över handen i själva akvariumet som de bor i.
Alltså, jag gillar verkligen djur. Djur och barn <3. Jag blir lika förvånad varje gång den där kjärlekskänslan dyker upp när jag är i närheten av en hund, katt eller... kanske gerbil nu då. Sen får man ju mer eller mindre bra kontakt med olika djur och barn så klart. Man kan inte gilla alla lika mycket, så är det bara.  Man är inte mer än människa.. hund.. katt... fågel... häst... eller vad man nu är ; )

Åt h-vete med jantelagen, jag är f*n bra!

Jag var ju så jäkla smart och drog fram i stort sätt hela lägenheten mitt på golvet i torsdagskväll. Energin flödade och lusten till att rensa och lägga saker på rätt plats... men direkt när jag dragit fram alla saker så var det som att någon slog mig med en klubba i huvudet och det var bara att gå och lägga sig för att sova. Haha! Sån tajming.
Här har sorteringen börjat i ett hörn ...
Så igår kväll fortsatte jag sortera lite, och idag på morgonen, men jag är inte klar än. Jag har en tendens att kolla igenom saker som jag tillverkat på olika vis när jag ska städa. Kanske mest texter och bilder. Någon som känner igen sig i det? : )
Vet ni, jag är så jäääkla duktig! Igår hade jag min sista skoldag för denna terminen, och jag har bra betyg i alla ämnen . Jag är fan stolt över mig själv! Mest eftersom jag oräkneliga gånger tänkt att jag ska hoppa av utbildningen på grund av mina sjukdomar som gör att jag inte alltid är i form till.. i stort sätt någonting. Men jag har klarat det, näst intill med bravur dessutom, wooohooo!! Nu på måndag börjar min praktik som pågår till sista juni. Det käns både spännande och nervöst.
På torsdag nästa vecka ska jag även börja min utredning om värken som jag har i kroppen. Också spännande, som bara den. Det rullar på helt enkelt.
Denna helgen jobbar John så jag klarar mig på egen hand. Saknar honom. Men snart ska jag ta mig till Mölndal för att spendera dagen med Syrran, Robin och deras små gerbiler i deras nya lägenhet. Gott det.
Ha en fortsatt fin helg mina vänner!

Kom inte hit och snacka punk med mig

Om jag fick en önskan uppfylld just nu så skulle jag önska att jag aldrig mer behövde bekymra mig om mat. Jag hatar mat. Jag älskar mat. Jag orkar inte detta mer!!!
Så, nu kändes det redan bättre! ; )
Åh, helgen var så bra! Jag och John åkte på 30-årsfest. Ja, vi alla åkte faktiskt impala, å bakom låg nån mer go bil, hela dagen från kl 11 med stopp på diverse roliga ställen. (Några??!) öl senare parkerades bilarna vid ett garage där vi hade grillfest.
Det var första gången jag träffade de flesta, himla kul! ...trots att de ryggade tillbaka lite när jag sade att jag gillade punk. "kom inte hit och snacka punk med mig, punkjävlar" - Eddie Meduza. Själv gillar jag DLK:s version bättre ; ) Jäkla skönt när man kan driva tillsammans lite, när allt inte tas på blodigt allvar, då trivs jag! Givetvis måste det finnas något mått av allvar också. Lagom är bäst?
Den enda bilden jag bjur på från dagen/kvällen... Jag gillarn!

RSS 2.0