Verklighetsflykt

Orkar inte tänka och göra just nu, så jag flyr verkligheten ett slag och kollar på ett avsnitt av once upon a time. (Serien börjar för övrigt ta sig. Kanske beror det på att man har kommit in i den mer, och för att jag inser att förväntningarna jag hade inte infriades och att jag därmer har accepterat hur den är gjord?! Strunt samma, jag tycker i alla fall att den är bättre nu.) Jag har precis fått disken gjord, men jag borde.. borde borde. 
 
Kan fly ännu lite mer och tänka tillbaka på en härlig midsommar lite. 
Jag tog en massa fina kort, men visar dem inte här på grund av att jag inte är säker på att personerna på bilderna vill vara med i min blogg, eller på nätet över huvud taget.
 

Lyckades igen...

Lyckades publicera ett inlägg fastän det inte alls var meningen att jag skulle göra det, och kan inte få bort det helt den här gången heller ... Så det får väl vara kvar som ännu ett bevis på ännu en tabbe ; )

Vi tar det senare

Vill skriva mycket, om till exempel den äventyrliga, prövande och mysiga midsommarhelgen, om tillbakagången till praktiken och att jag träffade världens bästa Mikaela idag på kvällen. Men jag får ta allt detta och lite till någon annan gång, för nu är det verkligen sovdags. 
Vill bara avsluta med att säga att säga att Robert Carlyle gör en enastående rollprestation som Mr. Gold i "Once upon a time" enligt mig. Resten står sig ganska slätstruket hittills, tyvärr. Hade höga förhoppningar och förväntingar om serien eftersom jag gillar sagor och fick för mig att det skulle vara riktigt snyggt gjort, vilket jag inte tycker att det är riktigt. Ska dock fortsätta kolla, måste ge det en ärlig chans!

Tantalura?

Ja,jag känner mig som en tant ibland. Inte bara för att jag vilar så mycket jag bara kan i perioder för att jag hehöver det, inte bara för värken eller minnessvårigheterna som slår till med jämna mellanrum... utan också för att jag tycker om att sticka, tycker om 50-tals klänningar och säger ofta att "det var vättre förr" och skakar på huvudet när jag ser "dagens ungdomar". Då känner en annan dela av mig att det är dags att påminna mig själv om att jag faktiskt är någon slags ungdom jag också.
Vid de tillfällerna brukar jag ta fram punkaren och den lilla ungdomsrevoltören i mig ett litet slag. Eller revolt förresten? Tror itne det, det fanns redan i själen när jag kom till käns det som på något vis. En annan bit av min själ tror jag nog är budhist också (på grund av delar av människo/djursynen) och en annan en medeltida dam... en kock och en allkonstnär. Om man blandar lite av allt det där och lite till så blir det Isabell, men mest är jag nog en liten tant ; )
 
 
Efter en dusch och lite iordninggörande känner jag mig som en ny människa, eller rättare sagt lite mer som mig själv : ) 
Glad midsommar, igen! 

Ojdå

Jag vet inte hur jag tar bort det här inägget som jag råkade publicera, så det får vara kvar.

God morgon, och glad midsommar!

Jo, detta blir nog bra, men började inte överdrivet bra kan jag säga. Förkylningssymtomen har blivit värre igen. Men det tänker jag ignorera och ta mig ut till båten och troligtvis blir brännö vårt stopp. Mamma, Reine, brorsan och hans tjej (Sofie) och Soffies föräldrar blir det, + jag. Om det går enligt planerna ska vi till Brännö där syrran och Robin har fest. Låter underbart! Jag är extremt glad bara över att få träffa min fina familj. 
 
Igår var jag faktiskt till praktiken, halva dagen. Himla roligt!! Sen skulle jag bara till willys och handla lite innan hemfärden då jag kunde vila upp mig lite. Men när jag stod och skulle betala så var pengarna slut... sådär tråkigt. Det enda jag kunde komma på ftersom jag glömt min telefon hemma, var att gå till banken. Ca 2 timmar senare var jag hemma. Det blev ett större projekt än jag tänkt mig med att handla en matkasse på Willys kan jag lugnt säga. Vanligtvis tar det uppskattningsvis 10 minuter i affären och 10 minuter för hemgång. 
 
Ja men då ska jag kicka igång dagen, och gübben bredvid mig (som börjar sin färd mot London om ca 45 minuter). 
 
Gräslök är sommarlycka för mig och får symbolisera en bit midsommar idag 
Glad midsommar, och sköt om er! : ) 

Sometimes I just love Goteborg

Tågresan från Falköping till Göteborg i morse var ingen pleasent trip må jag säga. Detta på grund av den tidiga morgontimmen, snörvlandet, hostandet och den dunkande huvudvärken. Hemma blev det inte mycket bättre, sova, vilken bra idé! Sen var det dags att ta spårvagnen till läkaren.
Äckligt varmt och stickande sol i ögonen... najs. Väl där på vårdcentralen fick jag vänta över två timmar på att få komma in,  läkarbesöket tog 15 minuter. Efteråt satte jag mig på spårvagnen hemåt. Helt fuckning orkeslös.. Men när jag passerade Hagakyrkan fick jag en ingivelse av att jag bara måste hoppa av vagnen och lägga mig i parken! Tänkt och gjort. Jag lade mig i paren och läste Lemmys biografi "white line fever" tills jag halvsomnade där i solen.
Efter ett tag kom min vän LM förbi. Vi gick till ett ställe på avenyn och käkade middag tillsammans, energiboost!! Nu kändes plötsligt allting mycket lättare. Man behöver sina vänner! Och Göteborg är en otroligt härlig stad! Den lever. Åtminstonne på sommaren. Det är riktigt intressant och lugnande på något vis att se alla människor omkring sig. Liv och rörelse, på ett bekvämt avstånd (oftast).
På vägen hem efter middagen fick vi höra grymt härliga rytmer från några trumslagare som stod och satt vid kopparmärra. Ljuden gick rakt in i min själ och fick mig att känna mig ännu lite mer vid liv. Ibland är det bara så att jag älskar Göteborg! 
Övre bilden: Sett från brunnsparken.Nedre bilden: Del av Kungsparken. 
 
Nu är Isabell en trött, ryckig (musklerna rycker både här och där) men lyckligare Isabell, gladare än på länge. Förresten fyller min älskade syster år idag, så grattis!! Hade mer än gärna varit med och firat, men orkade verkligen inte. Vi får ta igen det på fredag! : ) 
Sköt om er nu, ni som läser min blogg! 
 
 
 
 

Ohållbart, så jag klagar

Ja, nu har jag varit hemma från LIAn, praktiken, i snart tre veckor. Förutom förra onsdagen. Den onsdagen kände jag mig någorlunda okej, en brytpunkt mellan de värsta fibro-symtomen (onormal trötthet och förbannad värk) och den hemska förkylningen som fortfarande sitter i. Men det är ohållbart. Jag kan faktiskt inte leva så här, måste göra någonting åt det, men vet inte vad. Får luska ut det. För jag måste ju, och vill, göra min praktik!! Jag vill klara min utbildning och sedan komma ut i arbetslivet och klara det som "alla andra".

Men jag börjar inse att det inte går. Inte som det är nu. Och det gör mig ledsen, rådvill och aningen arg eftersom jag inte vill drass med detta. Jag ser ingen direkt lösning, och det är faktiskt inte roligt över huvud taget.

Jaaa... jag börjar bli ordentligt rastlös men kan inte ta mig för något när jag hostar som jag gör, och alla sinnen är nedsatta med typ 70% eller något. Mot kvällarna brukar det bli något bättre. Igår var jag upp ur sängen och lagade kvällsmat faktiskt, och målade klart Lemmy-ringen. Vilka bedrifter, ellerhur.

Sen är det så att jag ger allt jag har när jag träffar människor, all energi går åt, sen däckar jag hemma för mig själv. Så jag inser att mot helgerna och på kvällarna borde jag göra NADA för att orka med åtmistonne delar av en hel arbetsdag. Ohållbart.

Det känns som att alla drömmar redan krossats, som att jag inte kan planera någonting och hålla det eftersom jag aldrig vet hur jag ska må nästa dag. Just idag är jag berädd att ge upp. Men jag ska komma igen. Så är det bara.Akrobatik och himmelskt goda gubbar!

I lördags kom Crille och Ida till oss för att hjälpa John att måla huset. Det regnade så det blev inget med det. Men grillning blev det! Bästa grillningen hittills i år! Så förbannat gott alltså.


Delar av lördagens grillmiddag


Jordgubbar med mjölk och en aning socker, sommarlyx! <3

På söndag tog Ida, Crille och John tag i penlsarna och målade hela baksidan av huset. Undetiden stod jag i köket och lagade pannbiffar. Det var en bra fördelning tycker jag! Även om jag gärna hade målat om jag hade mått bättre.

Men målat har jag gjort, tidigare. Jag känner mig riktigt stolt faktiskt eftersom jag försöker övervinna en rädla jag har, att stå på stegar. Jag målade halva framsidan faktistk. Näst intill akrobatiska övningar krävdes för att nå allt högst upp vid taket, jag är duktig jag!

Det kanske inte ser så högt ut för en som inte är rädd, men för mig krävdes det mod.
"Modet gror där största rädslan bor" ... eller något i den stilen.Målade även en ring med ett motiv som ska föreställa Lemmy Kilmister. <3. Dock tycker jag att han lite mer liknar Mario än Lemmy än så länge ... så några små ändringar med förhoppning om förbättring, sedan ska den lackas och därmed vara klar för användning.

Så, detta blogginlägg var min stora bedrift för dagen. Nu ska jag återgå till att vara megaförkyld. Tack och hej så länge.


Morgonsysslan

Förutom att tömma vattenhinken eftersom det har börjat regna igen (valfritt kraftuttryck) så har jag målat en liten burk. Jag tycker riktigt mycket om burkar, har gjort det så länge jag kan minnas. Tänk vad mycket roligt man kan ha i dem!

Originalet är ju fint ...

... men jag tycker om att måla!

Eftersom det regnar så blir det troligtvis inget målande på huset idag. Även om det är skönt att få det gjort så känner jag att min förkylning kräver lugn av mig. Ska dock försöka övertala John till en tripp till loppisen senare idag för att leta burkar jag kan måla. Får se hur det går med det.

Nu ska jag tömma vattenhinken, sedan ta en varm dusch. Kall och blöt, ingen rolig kombination. En varm dusch löser förhoppningsvis det problemet.

Ooooooh vad det skvalar

Vaknade för över en och en halv timme sedan av ett ordentligt skvalande (och mitt eget hostande). Ooooooh vad det måste regna, tänkte jag (Fast, inte ooooooh, utan snarare en svordom). Min andra tanke var att det skvalade alldeles för mycket, intensivt och för länge för att det bara skulle varar regn. Sant.

Jag gick upp och ut till altanen där jag såg ett vattenfyllt golv och ett hål från taket där skvalandet kom ifrån. Vi hade inte satt tillbaka stuprännan efter målningen.

Så jag gjorde det bästa jag kunde komma på, och väckte John (!!!?????) vilket nog inte var det bästa jag kunde gjort ... Jag hämtade en hink och satte under hålet. Hinken fylldes på under 5 minuter och det fanns inte plats för en större hink på just det stället, så har jag fått gå och tömma hinken några gånger nu i. Senaste gången jag tittade var den halvfull och det droppade bara i den, härligt!

Vatten, vatten, bara vanligt vatten?!

Då kan jag gå och sova igen då! Eller inte.

Det ooooooh (läs valfri svordom) hostandet och kliandet i öronen håller mig väl vaken. Jag låter mer negativ, bitter och tjatig än vad jag egentligen är. Men det hjälper faktiskt att få skriva kverulationer till allas beskådan, tro det eller ej!

Varför hålla inne på sina sorger och eländigheter när man kan dela med sig av endel?! ; )


Vila i frid


Vila i frid Lille Ruffs. (Var ju tvungen att döpa den lille!)

Ett liv är ett liv

Jag tycker om katter, även om jag alltid sett mig mer som en hundmänniska. Men shit, jag tycker inte om vissa saker med att ha en utekatt. Det första är när de kommer in med fästingar. Jag får panik. Det andra är när de inte kommer hem när man ska bort och vill att de ska vara inne. Det tredje är när de lägger en fin present i form av en död mus, eller som i det här fallet; en fågel.

Jag gick inte ont anande in i sovrummet för att bädda, men kom inte riktigt så långt för Harriet hade varit en duktig jägare och lagt sitt fina byte för oss att se mitt på sovrumsmattan.

Min första reaktion var att stela till och bara vilja fly, men jag kunde inte röra mig. Sen börjaed jag tänka logiskt, jag måste ju få ut den. Men hur? Alla möjliga allternativ dök upp i mitt huvud innan jag hämtade sopbortsten och skyffeln för att försiktigt försöka få upp den fina lilla fågeln på skyffeln.

Med tårfyllda ögon och så försiktigt handlag som möjligt, tog det ett tag att få upp den lilla kroppen på skyffeln. Men jag lyckades och jag fick ut den. Nu vet jag dock inte riktigt vad jag ska göra med den. Det lutar väl åt en liten begravning. Får leta efter en bra plats att gräva lite på, och lägga en blomma över.

Jag vet, jag är blödig och känner mig lite fånig, men ett liv är ett liv!

De som känner mig vet att jag inte ens kan smälla en mygga, det är sant (även om jag ibland hade önskat att jag inte hade problem med det, för det är förbannat störande små liv faktiskt).

Nu: ut å gräva!

Här ligger jag...

...och hostar lungorna ur mig. Nästan. Förkylningssymtomen har tagit över igen och blandat sig med värken. Jippi. Men jag har varit och pratat med min praktikplats idag och i morgon tänker jag gå dit. Får se hur länge jag kan stanna, men jag siktar på hela dagen i alla fall.
Hade velat träffa mina vänner LM och Ellen en sväng idag, men det gick inte. Det GICK helt enkelt INTE. Somnade fort som fan, skoningslöst. Det var nästan tur att jag hann ta mig till sängen i alla fall. Nu vill jag så gärna göra någonting, men vet inte vad det lilla ska vara förnågonting för det kan inte vara ansträngnade och inte långt från huset, även om jag gärna hade tagit mig ut en sväng.
Ibland tycker jag faktiskt lite synd om mig fastän jag blir aningen arg när jag gör det. Men, det kanske ÄR lite synd om mig när jag har det så här? Jag hoppas i alla fall på en bättre period snart, och att jag får ihop min praktik här innan sommaren är slut. Jag hade mer än gärna orkat jobba också i sommar också. Pengarna hade verkligen behövts, men kan man inte så kan man inte. Hälsan i första hand. Tur att jag hade lite sparat.
Så fort jag kan nu ska jag ta mig till Inex, en konstnärsbutik, för att köpa mig lite rejält papper att skapa konst på. Jag känner att det är saker som vill ut, och jag vill ha mer konst på väggarna både i lägenheten och i huset! : ) 

Ge plats åt det nya

När jag satt på trappen nu på morgonen och rensade i blomkrukorna tänkte jag att det här är precis som med allt liv, att man måste rensa ut det gamla för att ge plats åt  det mer livskraftiga. Annars tar bördan (i det här fallet de halvt vissnade/vissnade blommorna) kraften från det som kan och ska växa och utvecklas vidare (i det här fallet knopparna och de blommande blommorna).

Så tänker jag att det är det med våra tankar, ägodelar, och människor vi har runt om kring oss också. Det som stjäl kraft och energi på ett dåligt vis från oss ska vi försöka rensa bort, för att vi ska kunna utvecklas och må så bra som möjligt.


Ge plats åt det nya


Uppväxtmiljön betyder riktigt mycket har jag märkt, inte minst i växtriket. I våras när vi rensade ett land på baksidan tog vi upp några jordgubbsplantor och planterade dem på två olika ställen. Det ena stället var en stor kruka med ny jord, det andra stället var ett land på framsidan med gammal jord, som jag blandade upp med lite ny jord. Planoorna i krukan stortrivs och växer så att det knakar, medan plantorna i landet inte vuxit sig mycket större än när vi planterade dem för ca ett par månader sedan. Där ser man.


Syskonplantor med olika näring och uppväxtsställen ...

That is how it feels

Jag misstänker att den senaste undersökningen av läkaren, där hon tröck på alla 18 punkter som kan göra ont när man har fibromyalgi, satte igång en massa smärta och trötthet hos mig. Jag har inte kunnat gå till praktiken på hela veckan, vilket gör mig väldigt ledsen. Det är klart att jag vill göra praktiken på ett bra sätt, som jag vet att jag kan när jag inte har ont och har behov av att sova större delen av dagarna. Det är hemskt faktiskt.

Här är en youtubvideo som beskriver hur det är att ha fibromyalgi. Jag ber er som umgås med mig att titta på den för min skull, för att jag inte vill känna mig så förbannat dum som jag faktiskt gör när jag ställer in träffar av olika slag. <3. Det som inte stämmer i videon är att jag inte varit med om en trafikolycka, jag har ingen onomral stelhetskänsla, och det är väldigt sällan som jag är om i huden så att säga. Sen har jag bara problem med ljus, lukter och ljud är jag nog inte mer känsliga för än vad andra människor är i allmänhet. Resten är sanningen för mig, även om det är bättre och sämre perioder, tack och lov (för de bättre perioderna!!!).

Rubriksättartorka, är det ett ord?

Dagen blev absolut inte som jag hade tänkt mig, men det får man räkna med ibland.
Eller mer eller mindre alltid.

Det är i alla fall spännande att se vad det är för växter och blommor som vill dyka upp här i trädgården allt eftersom våren och sommaren går. Jag ser att det är fullt med krusbär på krusbärsbuskarna, vilket gör mig själaglad. Jag älskar nämligen krusbär och har inte ätit det riktigt sedan jag bodde i Hofors vad jag kan minnas. Jag flyttade från Hofors när jag var 15, så nu längtar jag tills att de här krusbären mognar på sig ordentligt! : )

Dagens äventyr

Även om det inte hände mycket annat idag så tog jag mig i alla fall ut på en prommenad med John nu på kvällskvisten. Underbart härligt väder som passar mig perfekt just nu. Naturen blir så framträdande, tydlig och levande med alla skiftningar i grönt och gråblått. Friskt, skönt. Inte för kallt. Inte för varmt. Perfa!

Bilderna gör inte rättvisa, som det så ofta är. Men fint ändå tycker jag!Tankar om livet som det är ...

Jag har precis fått diagnoserna fibromyalgi och kroniskt trötthetssyndrom. Det kommer inte som en chock för mig eftersom jag känt av detta i flera år. Dock har det förvärrats den senaste tiden. Nu vet jag i alla fall vad min trötthet och min värk kommer ifrån, och kan förhoppningsvis förhålla mig till det på ett bättre sätt. Det är inte lättare eller roligare för det, men jag kan vara snällare mot mig själv och kanske mer logiskt förklara hur det ligger till för de i min omgivning.

Om ni vill läsa mer om sjukdomarna kan ni bland annat kolla om fibromyalgi här, och kroniskt trötthetssyndom här. Fråga gärna mig om ni vill veta någonting specifikt. Jag kan inte allt, men jag vet vad jag själv upplever i alla fall.Allt är inte svart eller vitt, även om det kan kännas så ibland.
(Eller möjligtvis vara enklast för stunden att tänka så??!)


Det finns lika många sätt att se på en sak som det finns individer, eller faktiskt ändå fler sätt att vrida och vända på situationer, händelser och... allting egentligen.

Vi får försöka göra det bästa av vad vi har och vad vi får, det som händer både oss och andra i vår omgivning. Allt som påverkar oss. Vi måste göra det bästa vi kan för att må så bra vi bara kan, det är vårat eget ansvar. Där spelar tankens kraft en förbannat stor roll. Ibland behöver vi alla lite hjälp på traven med att få våra tankar i antingen mer rätta, lätta eller bara andra banor av olika anledningar. Det är inte alltid (om någonsin?)  bra att fastna i det svarta, vita (eller i någon annan färg för den delen) helt och hållet. Inte för någon. Variation förnöjer, främjar kreativitet, och jag tänker att det gör oss till lättare människor att umgås med om man inte sitter fast i gamla svart/vita tankar eller mönster och bittrar till sig.

Nä, nu ska jag försöka ta mig upp  och göra någonting litet vettigt för dagen i alla fall.

Skål, för tankens kraft! *höjer vattenglaset och dricker en klunk*
Någon fyller år idag

Ja, det är väl alltid någon som fyller år, eller när jag tänker efter så är det alltid många som fyller år varje dag. Men idag är det speciellt, för John  fyller år!! : ) Det firades med hemmagjord smörgåstårta och trevligt sällskap här i Falköping i lördags. Gott och mysigt!


Morotskaka är farbannat gott!

Nu har jag fått hit rätt mycket saker till Falköping, bland annat min symaskin. Jäkligt roligt att både ha plats och tid att sy då och då. Perfekt sysselsättning när John vill vara i garaget ; ). Nu började jag med ett par grytlappar som faktiskt blev rätt fina när de blev klara.

Mitt i skapandet av grytlapparna.

Varje gång jag syr tänker jag på min vän LM, och tackar för allt hon har lärt mig hittills. Det är synd och skam att jag inte orkat träffa henne på länge nu. Man ska ta hand om sina vänner! Tror jag ska höra av mig på en gång faktiskt.

RSS 2.0