Mosad banan, mosad Isabell

Har mosat en banan för att få i mig nåt att äta. Är inte på bästa humör och kroppen värker. Liksom utanpå. Och inuti. Bättre har jag mått. Men ska försöka få i mig bananen så jag kan ta vagnen till jobbet sedan. Förhoppningsvis behöver jag inte arbeta så länge.

Jag funderar starkt på att hoppa min utbildning, men varje gång jag bestämt mig "på riktigt" så tänker jag på allt krångel som kommer med det beslutet och fortsätter i alla fall. Tills att jag tänker på det som käns omöjligt med utbildningen, så "bestämmer" jag mig för att sluta igen. Dessa berg och dalbanor är inte bra. Jag fungerar inte bra för tillfället.


Isa, Isa Isa... vart tog du vägen?

Om jag ska tänka på pyssel och kreativitet en sväng så har jag stickat ännu en mössa, snart klar med en puslvärmare, och senare idag ska jag träffa Therese för att pyssla lite. Vad jag ska ta med för pyssel till henne har jag inte bestämt än. Får se helt enkelt.Har man ingenting snällt att säga...

...ska man inte säga någonting alls. Har jag hört.

Det är inte direkt så...

...att jag känner att jag har någonting direkt att skriva. Det är mer så att jag känner mig manad till att prestera att litet inlägg för mina trogna läsare ; ) Skämt å sido.

Efter noggrannt övervägande bestämde jag mig för en tallrik gröt till frukost. Bra de, för egentligen kände jag inte för att äta någonting. Nu ska jag bä(e?)dda, läsa och spela lite gitarr innan jag drar mig mot stan med Linnea. Lite shopping har aldrig skadat ?!??! Eller jo. Det kan allvarligt skada både ekonomi, förhållanden och ryggar, men de skiter jag i nu ; ) Syrran ska möta upp oss en sväng och det ser jag verkligen fram emot! Mer än lovligt länge sedan jag såg henne nu.


Ibland, som nu, längtar jag till ett av mina favoritställen i Falun.

Senare idag har jag och Linnea Musiklektion och efter det ska jag ta mig vidare till kören. Fullt schema idag. Bra de, då hinner man liksom inte tänka så mycket, vilket jag nog gjort alldeles för mycket den senaste tiden. Dessa perioder blir elefonen och alla måsten mina största fiender, som oöverkomliga hinder. Men egentligen vet jag att det är mig själv och mina tankar som gör det. Jaja, detta skulle bli ett alldeles för långt inlägg och jag ska förtsätta på detta. Nu: mot dagens göranden! :D

Musik är livet!

Klassfest. Med min seminariegrupp. Nyss hemkommen. Ja, det var riktigt trevligt! Jäkligt trött bara. Det bästa var nog Linneas och Mattias skivsamling. Oohi! Så mycket bra musik. Många skivor jag saknat,letat efter, glömt av, vill lyssna till... hade kunnat seta där i evigheter.

Dagens rytmik-lektion var härlig. och svår. Gitarrlektionen var bra! Vill lära mig NU! Tänk att en del av en kurs på universitetet består av att lära sig spela gitarr... Lärarna jag träffat hittills i kursten är helt fantastiska. Förebilder kan man lungt säga.

Nu har jag varvat ner efter festen och promenaden hemåt, lika bra att gå och lägga sig. Imorrn ska Gabe och jag ut på små äventyr! ; )


När ska jag hitta rätt?

Dagens musiklektion var heaven and hell. Jag slets mellan total lycka och.. ja... typ långt ner på andra sidan skalan. Läraren är helt underbar! Gruppen verkar också kanon. Men detta kanske inte är min grej i alla fall?

Sjunga, leka, dansa, göra ljud, beats, klappa händerna, röra sig till musik... låter som rena drömmen? Ja. Så varför ska jag göra det så svårt för mig själv att bara kasta mig in i och kunna? Klart jag gjorde, och mestadels gick de la bra, men självklart är det lättare att fokusra på det som gick lite snett, som egentligen inte har någon större betydelse i den stora. Ja, ja. Nya tag i morgon. Då ska vi bl. a köra namnlekar. Ha! : ) Ja, detta är inriktat mot förskolebarn.

Sol ute
Sol inne
Sol i hjärtat
Sol i sinne


Solen lyser med sin närvaro. Jag känner att jag borde gå ut och ta en promenad nu när dagens föreläsning på eftermiddagen blev inställd, men näää... städar lite här hemma och smådeppar istället. Det känns lite mer rätt just nu.


Kasta sig in i, öva, träna, slita....

...är precis hemkommen får första körtillfället (sjunga) sedan i början på juni förra året! Tiden rann iväg alldeles sanslöst snabbt. Men nästa onsdag blire junga igen!

Idag var första dagen på Artisten. Högskolan för scen och musik. En dröm??!!! I morgon börjar vi med en musiklektion på 3 timmar, sen en föreläsning. Fredag består av 4 timmar gitarr-lektion och sedan 3 timmar rytmik. Detta känns verkligen som en dröm. Det är ju sådant jag vill hålla på med! Nu får jag skärpa mig, gå emot mina vårigheter och öva. Öva öva och komfrontera mina rädslor. Släppa loss. Inte tänka. Bara göra. Jag ska klara detta. Om jag nu inte skulle göra det... så har jag åt minstonne försökt.

Igår kl 6 möttes 10 st från min seminariegrupp upp för att ta någon öl på Svea. Så trevligt och roligt! Nu har vi alla splittrats, alla börjar sin inriktning idag, eller i morgon. Kvällen slutade i alla fall runt 00:30 för min del, då hade Linnea, Lisa och jag setat ett bra tag själva och haft det mysigt med ett par varsina öl. På fredag blir det klassfest med samma seminariegrupp, hoppas på en bra uppslutning! : )

Linnea vill få med mig och dansa west coast swing, en dans som har sina rötter i Lindy hop. Ooh, vad roligt det ser ut att vara. Och jag önksar så hårt att jag hade kunnat röra mig så, men inte. Jag vet inte om jag bör utsätta mig för någonting sådant, även om det är en nybörjarkurs. Jag sade ja, idag. Men kanske, kanske får ta tillbaka det... Kanske ska börja på en mer lagom nivå. Snigeldans? En dröm jag har är att mästra stången i pole dance. Stripp-dans?! Ja. Fast, mer rumsrent hade jag tänkt mig. :) Burlesk är jag också fachinerad av, men kanske inte så att jag själv skulle vilja agera i det. Detta är ju inga pardanser direkt. Dans. Det är så fantasktiskt när en människa kan styra sin kropp så pass medvetet. Att ha kontroll över mer eller mindre varenda muskel.

Jag tycker det är dumt gjort av den som konstruerade mig att göra mig lite sävlig och klumpig i rörelserna med en amöbas kordinationsförmåga när jag brinner för just rörliga saker. Jaja, det kanske är en övningssak? Mer eller mindre.


Svårt att komma på en bra "rubbe"

Började dagen med yoga. Fantastiskt! ...vad dålig kondis jag fått.

Det jag ser utanför fönstret spelgar inte riktigt mitt humör idag. Det borde vara lite lagom med solsken, ett par små nätta moln och en ljum lätt vind som friskar upp. Inte regn, kall blåst, grått och... halt. Det blir nog en hålla sig inne dag-idag. Med undantag för en sväng till Emmaus när det öppnar. Matchande stolar till vårt nya bord hade inte varit helt fel. Jag skulle inte ha någonting emot att klä om dem heller, kan bli så snyggt!


Fina blommor från fina vänner. En glad överraskning här om dagen!

Hej bord!

Idag blev vi med matsalsbord. F*n va gött! Nu fattas bara stolarna.

Du stack ett hål i min Kevlarsjäl

Och så blev jag sjuk och blev den skugga du ser nu

är jag svartvit inuti?

Det är en helt ny värld

Ett hårt oigenomträngligt skalbaggeskal

När Jag faller
Orkar Du för 2?

Det spelar ingen roll
om Du håller mig hårt

Den gör mig tveksam när du behöver
Snabba avslut, snabba svar


På vägen tvättas spåren bort
en olycka blir minnen blott

jag gör det snart igen

Håll ut Stå ut med mig

och hjälp mig jag behöver dig igen igen igen

(Tänk dig för, tänk dig alltid för)
I en tunnel ser jag ljus

det går över, det går över, det går aldrig över…

 

(Måste tänka framåt, måste tänka stort)
Och jag hänger envist kvar

men arvet väger tungt
Gener & anlag

långsamt, långsamt, åh så långsamt

Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut (?)

Ord bevingade som fjärilen

Nu är jag vaken jag är fri

Lögner skär lätt av mig fingrarna

Jag är ljusår ifrån.


Texten ovanför har jag knåpat ihop av olika kent-låtar. Betraktaren får själv tolka. : )

 

 


Lyckad tjejmiddag!

7 goa glada tjejer var vi här hemma igår. De första ramlade in vid 18, den sista gick 02:30. En helt fantastisk kväll med mat, vin, vatten och lite öl. Spel, en massa tjatter och skratt. Helt fantastiskt vilka vänner jag har!

Idag har jag plockat lite här hemma, men jag fick hjälp igår också av tjejerna och Gabriel. <3 Så de var inte så mycket kvar. Jag lunchade med Therese, Oskar och Loke hemma hos dem, sen blev det biblioteket en sväng innan jag tog tjuren vid horna och började skriva på min hemtenta. Har kommit rätt långt nu, känns bra.

Något som känns mindre bra är this fukking väder! BLÄ! Men men, de går ju över det med. Jag kan bara säga att regn, slask och ishalka inte hör till nå favoriter.

I morgon ska jag på mn första föreläsning för detta året. Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa.
Guten nacht!

Wow vilket flow!

Jag är inne i ett kreativt flow. Helt underbart! Det börjar med att jag rensar och städar, gör mig av med saker jag känner att jag inte vill ha längre och sätter resterande på så bra platser som jag kan komma på. Avslutar liggande projekt och kommer på nya ideer. Äter bra, ringer folk jag haft dåligt samvete över att inte hört av mig till på ett tag... Fyller i papper, slänger papper, sätter papper i pärmar.... Tränar. (om jag inte råkar vara förkyld.) Under dessa perioder är listor mina bästa vänner. Och musiken så klart. Love it!

Det tråkiga är att jag vet att det tar slut.

Men... då har jag åt minstonne fått en massa viktiga saker gjorda och har mått riktigt bra ett slag :DLugnet efter eller före stormen?

Första lugna hemma-dagen på länge. Efter att jag fick kverulera ur mig i morsse så kändes det bättre. Jag har pluggat, lyssnat på bra musik, målat och städat lite. Samt tittat på film. The perfect getaway. En thriller, rätt bra faktiskt.. humorn och de fina bilderna lyfte bort vissa andra brister, kan man säga. Igår såg jag och G en bedårande film, (bedårande? Vart kom det ordet ifrån?) Ja, men den var i min smak i alla fall. Mary and Max. Rekomenderas.

En del av min målning.

Kverulanternas drottning...

Jag sitter och försöker få lite pluggning gjort, men det går inget vidare. Det snurrar i huvudet, ögonen hänger inte med, och mellan var och varannan mening varvar jag en snytning med nysningar. Ja- jag är förkyld. Som så många andra i vårt avlånga land. (Har jag läst på facebook, helt fantastisk grej dedär...)

Egentligen hade jag velat ta mig in till stan för att leta lite grejs på loppisar/second hand och lite nyare saker i andra butiker, och träffat mor, syster och Therese, och andra vänner jag inte sett på ett tag. Vad är det för mening med att ha lov när man ska vara sjuk? Ja, det kanske är bra för då missar man ingenting i kursen, alt. på arbetet. men fy, nä, dumt dumt dumt tycker jag.

Helst av allt hade jag stannat uppe i Norr men Gabe var tvungen att åka gem tidigt, alldeles för tidigt enligt mig, för att skaffa litteratur till sin hemtenta eller vad det är. Först blev jag ledsen och lite förbannad, men jaja, ingenting att göra åt. Och med facit i hand kanske det var det bästa med tanke på min dryga förkylning och vädret som vi annars hade behövt ta oss hem i. nästan 100 mil bil i måndags blev det. Inte så jobbigt som man kan tro när man sitter bredvid chauffören och halvsover ; )Hej Tusse!

Tack alla som varit med på ett eller annat sätt att förgylla min dag. Jag är så tacksam för alla gratulationer via telefon, sms och facebook. Och IRL såklart. <3 <3 <3 Om inte annars så är det dagar som dessa som jag känner mig tacksam och lyckligt lottad över den familj och de vänner som jag har.

När jag vaknade var min bror och Sofie i full gång med att fixa en god frukost åt mig, och oss alla så klart. Och så fick jag paket. Tusse är min nya lilla katt nu när jag inte kan ha en egen mer levande i hemmet. : )

Vart kom namnet Tusse ifrån?
Kanske kom namnet flygande till mig därför att katten i huset där vi bor heter Tussie, som låter liknande, eller för att jag hört någon gång att Farmor haft en katt som hette så? Annars är jag inget "big fan" av liknande namn på mina egna levande djur som jag har haft glädjen att få ha hos mig. Det kanske är här jag ska säga att jag haft en 5-kilos kanin som hette Busan? Fyndigt, verkligen. ;) Namnen på mina andra djur drar vi inte upp vid detta tillfället tycker jag. Om jag börjar nysta i det tappar jag troligtvis tråden helt!

Dagen har betstått av många skratt. Spel och god mat. Film och vila. Promenad. Och lite plugg, men inte så mycket av den sistnämnda varan. Får ta tag i det nu igen de kommande dagarna.


Så fint här omkring. "klumpen" till höger i bild är en massa kor. Håller värmen tillsammans, eller käkar de? Eller möjligtvis både ock? : )


Nu ska jag lyssna på ljudbok tills jag somnar. Skönt. Sköt om er!Halvvägs till 50...

...så spännande! Med tanke på hur mycket som har hänt de senaste 25 åren så... men det ska jag inte tralla på om här, det skulle bli en allt för lång utläggning i ett blogginlägg ; ) 

Gårdagens nyårsfirande var klockrent. För att inte tala om den trerätters midag som vi alla satte ihop. 10 av 10, på riktigt. Till och med vinerna var handplockade till maträtterna av mycket kompetent personal på systemet. Guuuu så gott.

Jag fick tyvärr bara en bild på efterrätten, men mmmm så gott! Huvudrätten var porterprasserad rådjursstek med potatisgratäng, och efetrrätten panacotta på vit choklad med nå bär... detta har säkert finare namn, men kan inte komma på det nu ; ) Huvudsaken är väl att det smakar. : ) Och det gjorde det, med råge.

Vi var in till Östersund också ett par timmar, och sedan öppnade vi lite julklappar. Jag fick fin-fina saker som jag blev glad för. Och efter 00:00 fick jag en perkulator av pappa och Carola i födelsedagspresen. Äntligen kan jag dricka riktigt kaffe hemma! :D

Sofie och Michael öppnar julkalappar.

Jaja, kvällen bestod också av hockey, poker, och att spå i tenn. Det var så spännande att tolka de små klumparna. Jag vet inte hur man gör riktigt, så vi gjorde som vi tyckte. Jag gjorde tre små klumpar och jag tyckte de såg ut som en snigel, (alternativt en fågel som gapar) en hand som fångar någonting och ett nöjt spöke med hänerna bakom huvudet/ryggen. Ååååh, de kan man ju tolka som man vill :D


Vid 00:00 gick vi utanför huset och satte på bilradion för att höra tilvslaget. Tyvärr var det för snöigt för att se fyrverkerier mer än som ljuspunkter, men det gjorde ingenting. Vi skålade på och hade det allmänt gött! :D

God fortsättning mina vänner!
RSS 2.0