Stort och smått

Jag kan inte stänga av radion. Eller, jag vet hur man gör och skulle väl kunna, men vill liskom inte eftersom det kommer så bra låtar hela tiden. Mest från 60-talet. Jag tänkte "nästa gång det kommer en sämre låt stänger jag av", men det hände inte förrän precis nyss nu när jag satte mig här för att skriva, och nu orkar jag inte springa in i köket för att stänga av. Vilket problem jag har idag!! ; )
 
Jo, för det ovannämnda är nog fanimej det största problemet jag haft idag faktiskt. Underbara dag med en kropp som fungerar! En rolig och lärorik praktik, bra musik och julklappsinslagning nu på kvällen. Det är väl en bra dag om något?!

Nagelpillerill

Mitt första nagellacksminne är från fyra-årsåldern. Varje gång jag (med mamma och pappa) åkte till "moster" Ingela och Ove bad jag om att få naglarna målade av Ingela. Det var något jag gick och längtade efter och såg fram emot varje gång vi skulle dit. Det luktade ju så gott, och det var så fint!
 
När jag var 11 år började jag spara ut mina naglar och efter det hade jag i stort sätt alltid långa, välvårdade naglar som jag ägnade mycket tid åt. Var eller varannan kväll tog jag bort det tidigare, skavda nagellacket och målade dit nytt. Samtidigt skötte jag så klart nagelbanden och händerna också.
 
Det där dagliga nagelproceduren upphörde vid 20-års ålder när några tjejer frågade om jag ville spela gitarr i ett punkband, och det ville jag så klart. Då rök naglarna, på vänsterhanden i alla fall, vilket kändes himla konstigt till en början.Men det är väl inte så konstigt när man haft långa naglar i cirka 9 år. Man kan ju använda händerna på ett helt nytt sätt, exempelvis försöka sig på att spela gitarr.
 
När jag  fyllde 21 flyttade jag till Göteborg, och några månder efter flytten började jag arbeta som lokalvårdare. Jag kan säga att städning och snygga naglar absolut inte går ihop så där gick de "fina naglarna" helt åt skogen. Nagellack skavdes av, naglarna gick av, nagelbanden spricker ... händer, naglar och kropp tar helt enkelt stryk av städning, så snygga naglar var faktiskt inte alls att tänka på under de åren.
Några av mina lack

Efter städandet, när jag började studera, började händerna och naglarna läka och jag började måla naglarna igen. Så roligt! Men efter det har det där med "nagelmålande" gått i perioder.
 
Nu har jag åter igen korta naglar på vänster hand, men man kan ju måla naglarna i alla fall om man känner för det. Även om det inte blir lika snyggt. Men faktiskt har jag inte målat naglarna nu på flera månader, förutom något genomskinligt skyddslack. Kanske tar jag upp mitt intresse för "nagelpill" snart igen. Får se. : )
 

Vart ska elden vara?

Är det inte meningen att man ska ha elden utanför kroppen (till exempel i ljusstakar och lyktor, en brasa att värma sig vid eller möjligtvis i en ljuskrona på huvudet), och inte inuti kroppen? Min undran kommer från att jag vaknade med känslan av att det brann i min leder.
Mysigt? nej. Ont? ja.
Syster värmer fötterna efter en härlig men kall skoter-tur
på min födelsedag för något år sedan
 
 

Göteborgs Lucia 2007?

Lucia har alltid varit något speciellt för mig. Kanske mest när jag var yngre, innan jag flyttade till Göteborg, för då var jag alltid med i ett Lucia-tåg. Ibland var jag Lucia, ibland inte. Ibland var jag tydligen en liten stjärngosse.
Liten Isabell som stjärngosse i Svärdsjö, utanför Falun
 
Till den första Luciadagen jag skulle fira i Göteborg vintern 2007 anmälde jag mig till Göteborgs Lucia, i tron om att det var som ett "vanligt" Lucia-tåg utan så mycket ståhej. Efter ett tag fick jag ett brev på posten om att jag blivit en av 60 uttagna av några hundra (minns inte hur många, men många var det) ansökningar och var "välkommen på  uttagning med provsjungning".
 
Där och då började jag väl inse att det var lite mer seriöst än vad jag väntat mig, men jag pratade med några vänner och tillslut bestämde jag mig för att prova. Jag hade ju ändå blivit uttagen.
 
Vi började med en uppsjungning, och redan då knöt det sig i min hals. Sedan var det en olidligt lång väntan till att vi en och en skulle in och sjunga en låt tillsammans med två personer som skulle lyssna och bedöma var och ens röst. Innan det var min tur var jag berädd på att ge upp, för visst tycker jag mycket om att sjunga, men jag är fullt medveten om att jag gör det hellre än bra!
 
Detta var inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Jag tänkte att det skulle vara en kör, och inte så individfokuserat som det faktiskt var.
 
Som ni förstår blev jag inte uttagen, för jag gick till jurin och sade att jag ville gå därifrån. De övertalade mig om att åt minstone prova, när jag nu kommit så långt. De var till och med så snälla att de flyttade upp mig i kön så jag fick kprovsjunga då efter cirka en timme, för de sa att jag annars skulle kallas att provsjunga nästan sist av alla. Men med tanke på att jag har lite självinsikt vad gäller mitt sjungande fick jag inte ut en ton, tackade för mig och gick.
 
Inte mitt stoltaste ögonblick i livet, men verkligen en upplevelse. Någon ansökning till Göteborgs Lucia för min del lär det dock aldrig bli igen. Men gärna ett "vanligt" Lucia-tåg som jag är van vid. Det saknar jag. Stämningen, gemenskapen, sjungandet, nerverna innan ... kanske jag hittar ett tåg jag kan vara med i nästa år? Får se.
 
Här är en länk till årets Luciakandidater för er som är nyfikna.
 
Glad Lucia på er!

En glad dag!

Vid 06 vaknade jag. Hade lite svårt att stiga upp, men därifrån blev allt bara bättre! En glad dag helt enkelt. Första dagen på länge som jag inte haft så ont att jag inte kunnat vara glad mer än korta stunder, om ens alls, men nu har jag varit glad hela dagen! : ) Jag äääälskar de här dagarna när jag kan känna mig som vanliga Isabell, inte sjuka Isabell.
 
Idag på LIAn fick jag vara med på några lung-undersökningar. Jag sitter ju och skriver om de där testerna och resultaten, men visste inte förrän idag hur de gick till, och vilket arbete som ligger bakom dedär siffrorna som jag snabbt petar in i journalerna. Det är så roligt att se vad det är man egentligen skriver om. Ju mer förståelse man har bakom det man skriver, desto roligare blir det. Nu kanske det låter som att vårdadministratörer bara sitter och skriver, men det vill jag understryka att fallet verkligen inte är!
 
Hittills har jag till exempel läst:
Anatomi, fysiologi och sjukdomslära
IT- administrativt verktyg
Ekonomi och diagnosklassificering
Medicinsk Engelska
Hälso- och sjukvårdsadministration
Medicinsk terminologi (latin mm)
Kommunikation
Arbetspsykologi
Medicinsk dokumentation
 
Det kanske inte säger så förbannat mycket vad det innehåller egentligen, men det är i alla fall mycket mer man kan göra med den grunden än att "bara" skriva. Om man vill. Arbetsuppgifterna varierar ordentligt beroende på både arbetsplats och vad man är villig att lära/ta till sig för uppgifter på plats.
Det ska bli spännande att se vart just jag hamnar någon stans efter examen i maj 2013 ... : ) 
 
 
 
 
 
 
 

Snökaos och annat kaos

Hela min vänstra sida av min kropp om vart annat bultar av värk, om vart annat liksom domnar bort. Riktigt irriterande. Har försökt med värktabletter, självmassage, röra på mig, ligga still ... men inget verkar fungera. Kroppskaos. Så nu ligger jag ner och skriver, sedan ska jag ta lite fler värktabletter och lägga mig för att lyssna på ljudbok. Så får det bli. Hurrar inte av glädje, men jag får helt enkelt se fram mot en bättre dag och hoppas att den är i morgon.
 
Detta med julkklappar är ett kapitel för sig ocskå. Egentligen hade jag så klart velat haft obegränsat med pengar för då hade jag kunna hitta världens bästa julklappar till dem jag tycker om, men när ekonomin är begränsad och man inte vill köpa något skit bara för köpandets skull - egentligen, så är detta med julklappar svårt. Svårare att komma på något till vissa personer än till andra såklart. Så är det varje år. Julklappskaos. Jag är rätt övertygad om att jag inte är ensam om dessa tankar?!
 
Vinter. Vi fick snö här i Göteborg! Men jag förvånade faktiskt mig själv rejält den första dagen jag såg snön här i Göteborg i år. För första gången kanske någonsin var jag förbannad på snön och önskade att den skulle försvinna.
 
Svärandet över snön berodde på att jag kom försent till praktiken eftersom både tåget från Falköping blev försenat, och spårvagnarna krånglare. Snökaos. Sen hade jag förståss med mig en stor rullväska som jag behövde släpa i ett par decimeter snö i uppförsbacke med iskalla vindar och snöyra i ansiktet. Nä, då var jag inte glad. Men efter den dagen har mina "normala", vanliga, vinter- och snökänslor kommit tillbaka. I just LOVE snö!
Isabell i Kiruna som liten

Jag är Izzy

En rätt mysig, men som alltid: för snabbt övergående, helg.
 
John har precis åkt hemåt och efter att jag skrivit klart detta inlägg ska jag diska efter middagen och göra ordning lägenheten inför veckan, samt mig själv inför kvällen. Sen blir det "solsidan" kl 8 och efter det antingen ett avsnitt av "medium" eller möjligtvis lite läsning i form av Ozzy Osbournes bok "Jag är Ozzy".
Bilden får tala för sig själv
 
Jag köpte boken i juli 2011, och har inte kommit längre än till s.166 än. Varför tar det så förbannat lång tid??! ... kan man undra.  Inte för att den är dålig (långt ifrån!), men kanske för att jag bara inte läst så mycket annat än skolrelaterade saker de senaste 1,5 åren. Sen har det blivit mer serietittande än läsande för mig den senaste tiden. Det går liksom i perioder det där med läsning. Men nu tycker jag verkligen att det är hög tid att plöja igenom denna bok till sista sidan.
 
Om jag ska tala lite mer om helgen så har den varilt lugn. Jag har mått sådär halvbra, varit väldigt trött och haft värk. Men det har ändå blivit ett besök i syrrans nya, fina, mysiga lägenhet med god mat och spel tillsammans med syster, mamma, Reine och John. Och idag blev det fika hos Johns mamma tillsammans med Perra och Ida. Mysigt det med.
 
Ja, sen var helgen över. Men jag ser fram emot att återgå till praktiken på Sahlgrenska i morogn. Men först ser jag fram emot en förhoppningsvis god natts sömn (och kanske någon härlig/rolig/klurig dröm att fundera över när jag vaknar i morgon bitti).
 
/Izzy 
 
 

27 timmar, än så länge

I går när jag kommit hem från LIAn (praktiken) så svidade jag snabbt om till precis samma kläder jag har just nu. Det vill säga ett par tjockare mysbyxor, 2 par sockar och en stor t-shirt. Detta har jag alltså haft på mig sedan dess, i cirka 27 timmar. Jag känner att det ska bli skönt att skriva klart det här, lägga sig (i ovannämnda kläder) med en värmekudde på fötterna och kolla på "historieätarna" kl 21 innan jag innerligt önskar att jag somnar som en stock för att sova gott till klockan 06:00 i morgon bitti.
 
Varför jag sover med kläderna är för att det är kallt i min lägenhet, men även det faktum att jag känner mig förkyld och allmänt frussen bidrar väl också, för jag tycker nog att det brukar räcka med bara ett täcke när jag ska sova. Varför jag har haft kläderna hela denna dagen också är för att jag inte har mått något vidare, som jag skrev tidigare idag. Men nu på kvällen har jag faktiskt lagat matlådor medan jag lyssnade på skön 60-tals musik. Det gjorde mig lite gladare, både musiken och att jag faktiskt kände mig så pass pigg att jag kunde ta mig för en sådan sak.
 
Nu är min önskan att få vakna utan hemsk värk och dunkande trötthet i morgon så jag kan byta kläder och ta mig till min LIA-placering som det är tänkt. Sista dagen på Högsbo sjukhus, sen är jag tillbaka på Sahlgrenska igen de två sista veckorna! :)
 
Sköt om er!

Vad som får mig att fungera ...

... någorlunda, ibland, men tydligen inte idag.
 
Idag är jag så förbannat skittrött på min kropp som inte vill lyda mig. Idag fungerar inte ens pillren nedanför som jag varje dag försöker trycka i mig med jämna mellanrum för att jag ska må bättre.
Lifesavers in a way
 
Så nu ligger jag, en aningen bitter, kvar i min säng med datorn i knäet. Och jag som har varit motståndare mot alla sorts piller och tabletter större delen av mitt liv. Men någon gång kommer man till en vändpunkt när man inte kan vara så envis längre ...
 
Men jag tycker nog att det hade varit trevligare med dedär dagliga "livräddarna" om de sett ut på det här viset istället:
Hårda fruktsmakande karameller från Amerika
 

RSS 2.0