Ännu ett inlägg

Snart vankas det hjortronsylt och glass. Och lite kaffe. Gott. De andra sitter nu och tittar på hockey, jag har ännu inte brytt mig om att lära mig reglerna riktigt och jag inbillar mig att det är därför som jag inte tycker att det är så jäkla kul ta titta på.

Gu va jag bloggar! Tankar har kommit och gott och jag funderar och funderar. Hade det inte varit alldeles alldeles underbart att köpa en gård här uppe och näst intill varit självförsörjande? Ja, jo, jo, jo! Här uppå vägen ligger en fin-fin gård som är helt underbart fin... kanske man skulle försöka muta guben som bor där och flytta in? ; )

Den obligatoriska varg-diskussionen kom upp vid middagen idag. Om inte något annat, så intressant! Far min och G verkar trivas bra ihop. Bra de. Vi diskuterade även miljö och hållbar utveckling, någontiong som far min verkar ha starka åsikter i. Endel kloka tankar värda att tänkas på.

Nu, hjortron och poker? Texas hold em är inte helt tråkigt. Få se hur mycket styk jag åker på nu då..... ; )


Måste upplevas.

En tur till affären och tillbaka är en naturupplevelse, skulle man kunna säga. Även om man sitter i bilen så är det unberbart vackert! Jag hade så gärna viljat kunna visa er hur vackert det är här uppe, men det går tyvärr inte med bilder. Det måste upplevas. Bilderna gör allting platt. Absolut inte en rättvis bild av det vackra, underbara, härliga både landskapet och luften.

Att jag har med mig en lite skit-kamera som gör bilderna grusiga och tar 1000 år på sig att ta ett kort, gör inte saken bättre. Men ett par bilder ska jag nog lägga upp i alla fall. Bara ni lovar att ha det i åtanke, som jag precis skrivit.


Några andra påtagliga skillnader här just nu, jämfört med Göteborg, är kläderna folket bär lite utanför Östersund. Mer rejält, mycket mörkgrönt, varmt och bekvämt. Det är mörkare och mer snö, samt var och varannan som tankar tankar förutom i bilen, en eller ett par dunkar också. (troligtvis till scootern). Annars får man också se upp för djur när man kör, mycket älg och rådjursspår nu. (som ur är?) har vi inte sett något djur på våra färder hittills.
Fy vad dagarna går fort!!!

Sov som en klubbad säl inatt igen. Med skillnaden att jag vaknade ett par timmar innan gårdagens uppstigning. Jag började dagen med en dusch och sedan gjorde jag en juice på apelsin, blod-grape, färsk ingefära, cayenne och linfröolja. Gott!

Sedan satte jag mig för att plugga. För att få något annat att tänka på en sväng tog jag tag i att ringa mitt föräkringsbolag innan jag skulle hjälpa far min med veden. Efter ca en timmes telefontid så var pappa och Gabriel redan klar med veden. Typiskt. Jag satte mig med en av böckerna till hemtentan igen och käkade på praliner medan pappa och Gabe gick för att hämta hem scotern som stått i förvar i en lada en bit ifrån. Underbara ljud och doft när scootern närmade sig huset. Kärlek!

Det verkar bli en inne-dag för mig idag. Om jag inte följer med pappa in till Krokom för att handla lite nu då. Får se. Böckerna som ska läsas till tentan läses sig inte av sig själv.
Tyvärr....


Skogens guld, eller vad är det de kallas?

Guuu vad jag sov idag. Gabe frågade om jag skulle upp, halv 9, "nej" sa jag och fortsatte snarka. Ja, för snarkade gjorde jag tydligen. Halv elva klev jag upp och åt frukost. Hjälp! Sover verkligen som en stock här. En skön sömn.

Efter frukosten åkte G och jag till Östersund för att inhandla tenn, mat och öl. Kollade även efter en 25-års present till mig från Gabriel, men vi får leta lite till så de blir rätt. Goa Gabe! : )

Sen har vi ätet världens godaste kål-soppa som pappa gör. Med frikadeller som Carola gjort. Sen slockande jag på sängen igen ett par timmar när jag egentligen skulle plugga. Jag har ju en hemtentamen att tänka på också. Suck! 

Efter lite tv åt vi vofflor och hjortronsylt. MmmmMMMMMmmmmm... så gott!!!! Älskar hjortron.

Pappas fina kreation. Han berättade att de fick hjortronsylt och mjöplk till mellanmål när han var liten så att han tröttnade på det. Jäklar, vilken lyx! Men där kanske det där svenska "lagom är bäst" passar in...Vad har jag haft för mig?

(Jag sitter med en liten dator som tyvärr inte kan justera bilderna, så de slängs in precis som de är)
Hej, hej, hej!! Jag hoppas att ni alla haft en God Jul! Just nu sitter jag i en bil på väg upp till Pappa på rödön, utanför östersund, från morfar och Hofors. Jag har haft bra dagar! Tänkte berätta lite om vad jag haft för mig. Direkt efter en redovisning av vårt grupp-arbete den 22/12 började jag min färd mot Hofors. Resan tog ca 1,5 timme längre än vanligt på grund av det ostabila väglaget. Men fram kom vi, och skönt var la det! Den 23:e fyllde Min lillebror Michaels tjej 20 år, så det var kalas i Stigsbo, som ligger i Stjärnsund, Dalarna. Himla mysigt och roligt. Och gott!!
Utanför huset i Stigsbo hade de markerat vägen med marchaller, så fint!

Efter frukost på julaftons morgon tog mamma och jag en romenad runt dammen, Hammardammen, dä jag växte upp. lika vackert som alltid, om inte vackrare. Jag tppar andan varje gång jag kommer dit, vilken årstid det än är. Just denna dag var det KALLT. minns inte riktigt, men runt 20 i alla fall. kanske 25. Men jag gillar det. Bättre än när det är för varmt! : )  Rådjuren har inte så mycket att välja på, de måste vara ute. Och de såg vi. Det nästan kryllade av dem på dammen och i skogen. De är fina.
Det gula huset längst till vänster var vårt. <3

När jag precis hade lärt mig cykla, så cyklade jag förstås så mycket jag bara kunde. Ett minne jag har är när mamma, pappa och jag går här och jag vågar inte cykla ner för denna backen. Då säger mamma. "du får 10 öre av mig om du cyklar ner" Jag tvekar. Då säger pappa: "du får 10 öre av mig också, om du cyklar ner." Jag cyklar! Hemma får jag mina 20 öre, och jag är glad både för pengarna och för att jag vågade cykla. Haha!

Nedanför vårt gamla hus.

Opas hus. 

På juldagen var jag ut, fastän det inte var planerat. Först gick jag och syrran till Min barndomskompis Maria, därifrån mätte jag och maria upp Emma, också en barndomskompis, och vi drog till en trevlig förfest. Sen blev det folka, folkets hus. I kön kom jag på att det var 10 år sedan jag var där sist. Och sedan märkte jag att det inte var så mycket som hade ändrats. Men jag hade trevligt! Och kvällen gick alldeles för fort. De stängde ju kl 2. Vi tjejer ställde oss i kön där målet var grillade hamburgare, riktigt mys. Det känns att man inte är i en storstad, om man säger så. Sen följde tjejerna mig en bit på vägen till Opa innan jag sa åt dem att vända å de inte skulle få för långt hem själva. 03:30 kolalde jag på klockan sista gången. Rätt lagom tycker jag ändå. :D

Igår eftermiddag kom Michael och Sofi förbi Opa för att hämta mig och mamma. Vi åkte till Sandviken för att hälsa på mammas vän Cina. Det var också riktigt roligt, trecligt och gott. En av hennes söner som brorsan har gjort sattyg med i sina dar, kom också dit. Efter några timmar skjutsade Brorsan hem mig till Opa där Gabriel väntade. : )

I sandviken var det snö. På vissa ställen var det plogvallar upp till lyckstolparnas toppar, helt otroligt!

Sen började jag scanna in bilder. Biler fråm norfar och hans släkt från Tjeckien. De tidigaste bilderna var någonstans ifrån mitten 40-talet eftersom de andra troligtvis försvann i kriget. Jag fick även nedskrivet lita av Opas otroliga historia. Det var nästan bättre än julafton, oim jag ska vara ärlig! Inte för att julafton inte var bra, utan för att deta är så stort för mig. Frågetäcken som rätas ut, och himla skoj att se likheter mellan oss, familjen och gammal släkt. Nu ska jag börja ta itu med andra delar av mina relatives, så jag får en klarare bild från mormors sida, och farmors sida. Där kan man komma tillbaka betydligt längre i tiden. Har för mig att de forskats lite fram till 1600-talet där. Otroligt!

Men nu ska jag fokusera på min lite mer närvarande familj. Nästa station: Far min, Far min. =P


Lite över tusen saker...?

Jag har lite över 1000 saker att göra idag, men bestämmer mig i alla fall för att göra ett blogg-inlägg innan resan upp till Norrland, ja fakitkst. Gästrikland ligger i Norrland, men inte Dalarna som många tror. Men förhoppningsvis blir det en tripp till Dalarna också innan Gabe babe kommer och hämtar mig med bil för vidare färd mot Östersund i mellandagarna.

En liten olyckshändelse. Skulle ta lite, lite på håret med saxen igår kväll, men de blev något fel och allt sluta med... en lugg. Ja, inte mycket att göra åt. Fast de lär nog bli lite putsande på den framöver. Här är den, tadaaa!


Tog tyo 10 kort som blev as-tråkiga. Så jag bestämde mig för om jag nu ska ta ego-bilder så kan jag gå fjortis all the way, nästan! ; ) Så, varför 4 bilder? För jag är ego(n).

Lördagen som var, var helt FANTASTISK! Först umgicks ja med L-M, sen tog vi vagnen (läs vagnar!!!) till Vår fina vän Heidi för en överraskningsfest som hennes pojkvän ordnat. Himla roligt med härliga människor. Jag drog rätt tidigt för en julfest för ca 250 pers som jag hade anmält mig till. Jag mötte upp Linnea och två goa tjejer. På med raggsockor och en öl i näven så var det bara att mysa! Bandet Räfven spelade, och Glesbygden som är från Norrland. På riktigt. Grymt bra musik, grymt bra stämning. En helnojd Isabell gick runt med ett smile på läpparna, och det hela toppades av små peakar av ren gjäldje när banden kom igång. De som inte vet vilka Räfven är kan söka på dem (för jag vet tyvärr itne hur man länkar... ska kolla upp det.) Nästan ett måste!

Nu håller vi på med hållbar utveckling i skolan. Igår var jag på en bra föreläsning, idag på ekocentrum. Vilket också var riktigt intressant. Det lite kniviga är att det som sägs ibland är motsägelsefullt, förstås, eftersom många har olika åsikter och sätt att se på saker och ting, så får man samla så mycket faktsa som möjligt och göra sig en egen uppfattning.Mycket intressant i vilket fall som helst! Det är detta min andra, nuvarande, tenta ska handla om. Så delar av mitt jullov ska gå till denna. Hos pappa kommer jag nog få tid till detta. 

Men innan jag åker i morgon blir det redovisning av min basgrupps projektarbete, samt att titta på de basgruppernas arbeten. Spännande som attan!

Ett måste: Pain of salvation. Deras nya album är.... bra. Riktigt bra. (finns på spotify) Jag har mina favoriter men de är nog bäst att lyssna sig till dem själv. Texterna är klockrena. Daniel Gildenlöw är ett geni, som vanligt. Jag vill mer än gärna se dem nu igen, men tyvärr seplar de inte i Sverige. En spelning i Tyskland. Kanske värt att åka på? Ska kolla upp det närmare i alla fall.


Nu ska jag fortsätta att springa runt som en galning här hemma innan jag tar vagenen till L-M.
Jaha, nu passar det!

VFU idag. Bästa dagen hittills. Precis när jag slutar så ska man känna sig lite varmare i kläderna, självklart. "Ja ä inte bitter". =P Får se hur det känns nästa termin! Nu verkar det gå åt rätt håll i alla fall.

Hela eftermiddagen har jag setat med olika program som vi ska använda till vårat projektarbete. Nä, inte hela efermiddagen, men nästan. Lite pizza har jag hunnit käka, och en dysch har jag tagit. Och snart blir det till att baka pepparkakor!

Kanske blir det en film lite senare, men vi får se. Har planerat att gå upp tidigt, tidigt för att simma i morgon innan handledningen med min basgrupp på förmiddagen... men vi får se hur det går med det. Bra, tror jag ; ) Om jag lägger mig i tid, och somnar.

Förresten var kvällen med Lisa i fredags alldeles härlig med mat, vin och en massa snack. Så som det ska vara. Sen var det mest skrivande. Eller inte. Jag var på stan några timmar med Lisa på lördagen, sen skrev jag lite. Och sov, efetersom det bara blev några timmars sömn natten innan eftersom jag ska envisas med att vakna alldeles för tidigt på helgerna (kvart i sju). Såg "så mycket bättre" och skrev lite till. Söndag, ja, då blev det mer skrivande. Och ännu en tur till stan för att inhandla lite smått och gott. Bl a julklappspapper så att klapparna slipper ligga synliga här hemma ; )

Jaja, jag blev i alla fall klar med min första hemtenta, och nu har jag fått min andra. Som skönt är ska den inte vara inlämnad förrän 17 januari. Men det gäller att inte lura sig själv med att det är Låååång tid kvar så att man har svinbråttom den 15 januari eller så. Jag tänkte börja lite lagom redan nu på jullovet. Det blir mycket bilåkande antar jag. Minst 24 timmar samanlagt, troligtvis mer. (Gbg-Hofors Hofors-Östersund och samma resa hem igen. Och så förhoppningsvis åkande i trakterna runtomkring de nämnda destinationerna) Woohoooo!


Bara för att jag tycker att den ser lite halvt creepy ut...

Jag vill bara dansa!!!

Nu har jag jobbat klart på tentan för idag. Kanske man kan tycka att jag borde skriva på den i stället för att kolla facebook, skriva ett blogg-inlägg eller lyssna på bra musik? Eller ännu värre att jag gör ordning mig, ska ut och käka med Värdens Bästa Lisa som kommer från Karlstad hit, och kanske till och med dricka ett par/några glas vin och HA ROLIGT? Jaja, allt är prioriteringar. Resten av helgen får jag ägna åt min första hem-temntamen.

Idag gjorde jag en VFU-dag, och hör och häpna; det var första dagen som jag hade svårt att dra mig från förskolan. jag ville faktiskt stanna längre än jag behövde! Nu var det ju så att jag inte hann vara kvar längre, men bara känslan var underbart bra :D

Dansa, dansa, dansa... jag e så grym i paint! =P Men grymt roligt är de iaf....eller någonting helt annat.Trollunge

Jag har kollat igenom gamla bilder från när jag var liten, och jag var no en liten trollunge ja!

Tänk att det är små barn i dessa åldrar som jag umgås med hela dagarna nu. Det är både som en dröm och en mardröm. Tvekar på om det verkligen är vad jag vill, kanske. Kanske inte. Kanske lite. Kanske inte alls. Men vad ska jag göra i stället då? Har så många funderingar och drömmar. Får tänka vidare ett tag helt enkelt.

Sören och jag har samma frissyr och "hårfärg". Det var mina föräldrars kompisars hund. De hade även en tik som hette Sara. Fabbro Sara och Tant Sören kallade jag dem, var det bara jag som gjorde det? Hmmm... Detta är i alla fall på vår gård i Svärdsjö utanför Falun.

Efter VFU:n idag har jag sorterat papper, färgat håret och läst kurslitteratur. Snart klar med Von Wright boken-en plåga! De borde ta bort den, seriöst, och lägga in något som man kan ha mer nytta av. Faktiskt.

Förra torsdagen var L-M och jag till mamma för att tova ett par vantar med henne. Jag gjorde även en brosch till mor som gillar får, och en tovad groda till L-M, för hon gillar de små gröna liven. Riktigt roligt faktiskt! Även om fåret ser lite smått knasig ut.... jaja, förhoppningsvis blir man glad av att se den. Det blev i alla fall mamma, och det var ju huvudsaken. : )

Nicolaus!

Idag är det 6 december, Nicolaus. Eftersom halva min familj är tjeck/tyskar så har vi alltid haft en tradition att fira Nicolaus. (Även kallad Santa Calus, bl a. Tror han var från Turkiet och blev givmildhetens helgon, eller något liknande.) När jag var liten hade Nicouaus, ehem, mamma, ställt en stövel med ett paket och kanske lite godis i nedanför sängen. Det var alltid pirrigt och roligt att vakna just den dagen. <3

Nu är det lite annorlunda, men vi barn får något av mamm... Nicolaus fortfarande. Nu till frukosten har jag öppnat ett paket som jag fick förra veckan med uppmaningen om att "inte öppna förrän på måndag!"... tre FINA desertskålar fick jag! Och choklad. Tack Nicolaus. Nej, Tack Mamma! :D


Slut på energi

Vet, har inte varit särskillt aktiv här. Men nu så! Idag ska jag skriva ett inlägg. Vad ska det handla om? Vet inte. Jag skriver på bara så får vi se : )

Nyss vunnit en settlers-omgång med Gabe, Fredrik och Magnus. Girlpower =P Innan dess har jag arbetat. Gårdagen bestod också av arbete ca 8-16, sedan var jag slutkörd. Blev inte mycket pluggande. Men idag har jag lyckats få ihop det sista till min obersvationsanalys och kan börja med diskussionsfrågorna till torsdag istället.

Trött var det ja. Nu har jag setat/suttit någon/några minuter och bara stirrat på skärmen. Tänker på saker jag borde göra. Som t ex plocka i hemmet, läsa kurslitteratur, sticka klart min mössa, laga middag, förebereda inför praktiken i morgon, färga håret..... och alla de saker jag VILL göra... men faen, orkar ingenting. Men NU har jag bestämt mig. Eter jag skrivit detta inlägg ska jag inte känna efter. Dricka ett par glas vatten och göra det jag ska så kan jag däcka sen. Bra va?

Nä, detta var inget intressant inlägg känner jag. Men det kanske speglar lite hur jag känt det mestadels sedan förra inlägget. (Kanske bättre att inte skriva alls då?) But I know, snart vänder det så får man lite energi igen! : )


RSS 2.0