Tänk om man var en avatar ...

Solen skiner och det är härligt vinterväder utanför fönstret, ser jag.
 
Men det enda jag gjort idag är att ligga i sängen och må dåligt. Med undantag för de gånger jag gått upp för att ta mig någonting att äta.
 
Det lilla jag åstadkommit idag är någon avatar av mig själv. Här är en länk till hemsidan där jag gjorde min avatar. Kanske du vill göra en egen?  (högst upp till höger på sidan klickar du på "create!", sen är det bara att börja skapa.) Ganska roligt faktiskt!
 
Men gentligen vill jag vara på LIA:n (praktiken) så klart. Vad jag absolut inte vill är att må så som jag gör i alla fall. Verkar dock inte vara mycket att göra åt saken just för tillfället så jag får väl återgå till att dra täcket över huvudet och önska bort värken, tröttheten och övermättnads-känslan. Hoppas på en bättre dag i morgon.

God morgon


Hinder

Hade huggande värk i ben, höfter, rygg och händer idag. Brännande värk under fötterna på morgonen som avtog till lunchen som tur var.

 

Men det där brukar för mig inte vara det värsta, utan det är tröttheten och när jag blir sådär disträ att jag inte kan tänka, eller när jag av någon anledning bara kan ligga ner och blunda under varierande lång tid (ibland någon timme, ibland ett dygn) och det går inte att vila bort.

 

Det är snart ett år sedan jag fick diagnosen fibromyalgi även om jag troligtvis haft det i många, många år innan dess, men jag har fortfarande ibland svårt att acceptera detta hinder i mitt liv.

 

För det är ett hinder. Ett stort, fett, hemskt hinder som gör att jag ofta inte kan välja vad jag själv vill lägga min fritid på. Och faktiskt kan jag inte välja vad helst jag vill arbeta med heller vilket jag ibland sörjer.

 

Men jag tänker inte alltid på allt det här hemska, då skulle man ju gå under. Man får acceptera att det som är, göra det bästa av det, och se till allt det bra i livet och det som gör en glad.

 

Och jag var faktiskt på LIA:n hela dagen.

 

Som en av mina lärare hade sagt: "Man ska vara snabb med att plocka hem vinsterna!" Så är det.

 


Sköt om dig!

 


Mina tankar just nu:

Efter en dag fylld av nya intryck på LIA:n, matlagning, plockande och träning ...
... ska det bli skönt att lägga sig!
 
 

första dagen ... på resten av livet och så vidare

Idag var första dagen på min tredje och sista LIA(lärande i arbete)-period. Det känns bra än så länge, lovande! ; )
 
Jag hade även den sista tentan på vårdadministratörsutbildningen nu på kvällen. Arbetspsykologi. Tror det gick okej i alla fall, men fick skrivkramp i handen för jag kan säga att det inte var igår som jag skrev för hand i nästan två timmar ...
 
Nu slö-kollar jag på "familjen annorlunda" medan jag bloggar. Sedan ska jag bara vila, slappna av, sortera intryck och sova i väntan på en ny dag med nya lärdomar.
 
Vill bara tillägga att: nu är våren varmt välkommen! Längtar!
Gillar känslan i bilden, våren 2012

Dags för nagelfix

Jag är lite sugen på att göra något med rosa, svart och silver ... vi får se vad det blir

Morgonkreativitet

Söndag morgon, och jag vaknar strax innan klockan sex. Jag hade mer än gärna sovit ett par timmar till, men eftertsom jag inte kunde somna om stängde jag försiktigt dörren om John och smög in i "mitt pysselrum" och började pyssla. Det blev armband och örhängen.
Örhängen gjorda av gamla armband och tre pärlarmband i min stil

3,5 kg

Den 16 Januari 2013 började jag äta regelbundet och i mer lagom mängd än på länge (med några undantag), samt träna styrka 20 minuter tre gånger i veckan och promenera lite varje dag. Allt detta med reservation för de dagar då min fibromyalgi inte tillåter mig till någonting av detta, men då får jag ta nya tag när jag kan helt enkelt. 
 
... det har i alla fall gett resultat!
 
Idag, en månad sedan jag började med detta sätt att träna och äta, vägde jag mig och glädjande nog har jag gått ner 3,5 kg! Det går snabbast i början, det är jag medveten om. Men nu är jag taggad på att se att jag sakta men säkert kommer att nå min målvikt.
 

Längtan, mys och kreativitet

Det är faktiskt himla skönt att vakna utan sån där förbannad överjäklig värk när natten varit fylld av just sådan. Jag känner mig liksom fri, om än trött och förkyld. Trött som bara den. Men nu ska jag ta mig en prommenad på min lediga dag, sedan gå och små-mysa här hemma till John kommer hem ikväll.
 
Nu har jag gått en redaktörsutbildning också. Fint låter det va? Himla roligt faktiskt, skulle vilja lära mig mer!!! Denna handlade om EPiServer vilket bland annat Sahlgrenska använder till sina hemsidor. Men som sagt blev jag rejält sugen på att fortsätta med hemsidor på ett kanske mer spännande och kreativt vis ...
 
Den här ca 1,5 år gamla bilden får symbolisera min längtan efter att få snickra hemsidor,
samt renoveranågon gammal möbel till någonting förhoppningsvis fint och eget

Food, heaven and hell

 Ca 6 år av mer eller mindre uttalade ätstörningar. 4 år sedan jag fick behandling för det på Östra sjukhuset, men ännu är jag inte så bra som jag vill vara. Återkommande perioder, men absolut inte så dåligt som det var förr. Som tur är! Idag har jag bara inte kunnat sluta små-äta och har fått i mig ca 5000 kcal, vilet är ca 3000 kcal mer än vad jag försöker få i mig om dagen.
 
Men det är väl så, jag kan liknas vid en nykter alkoholist som får leva med det resten av mitt liv. Med den skillnaden att jag inte kan säga "NEJ!" till mat helt resolut och tvärt. "Snälla, ät inte i min närhet", "snälla, ge mig ingen mat", "jag behöver inte äta" ... fungerar inte riktigt. Alla behöver mat. I lagom mängd. Det är det som är det svåra.
 
Sen antar jag att min fibromyalgi inte direkt blir bättre av att jag belastar kroppen med en massa extra mat som dessutom ofta inte är av den nyttigare sorten när jag får mina ryck.
 
Just nu känner jag mig inte så förbannat bra alltså, men det ska jag vända på. Och det ovannämnda ska inte få mig att sluta kämpa! Kanske du vill ge mig en styrkekram?
 
En "kramängel" som paint så snällt hjälpte mig att skapa
 
Resten av dagen ska jag i alla fall försöka göra medvetna val gällande maten igen. Stå emot frästelserna och känslan av att det inte går att låta bli att äta. Det går, ibland, och om det går ibland så borde det alltid fungera. Så det så.

Skit alltså

Det blidde ingen tenta för mig idag. Varför? Jo, för att min kropp strejkade. Ont, ont, ont, trött, trött, trött, och tankeförmågan vet jag fanimej inte vart den tagit vägen alltså. Ska krypa ner under täcket igen och hoppas på en bättre dag i morgon.
När det känns skit får man helt enkelt drömma sig bort till bättre dagar ...

Arbetspsykologi och "träknappar"

Jag är sugen på att måla knoppar/magneter/knappar igen, men denna helgen lär det inte bli av i alla fall. Det är plugg som gäller. Arbetspsykologi-tentamen på måndag. Men senare idag blir det film, det har vi i alla fall bestämt. Och lite små pauser i form av t ex bloggande, mat och promenad.
"Träknappar" jag gjorde för ett par år sedan
 

17:35

"Fan vad gott det skulle vara med ett glas vin nu." "Ja det skulle det." "Hur mycket är klockan??!"
 
När vi såg att klockan var precis så att vi skulle hinna en sväng till systemet for vi snabbt som ögat ut i bilen och iväg till centrum. Lite senare kom vi hem med en flaska Motörhead-vin.
 
Vi hade egentligen bestämt oss för vinet Café men det var slut för tillfället. Då bestämde vi om oss och tog denna flaskan fastän vi visste att den är liiite dyrare, och en del mindre god ... men helt klart drickbar. Och lite Motörhead är fakriskt sällan fel. ; )
 
Ha en fin kväll!

Den känslan

Känslan när man vet att man gjort någonting man inte borde/får/ska och blir upptäckt ...
... har ingenting med just nu att göra, men jag gillar bilden på mig och min bror. Undrar vem som var hjärnan bakom det hela? Det var säkert jag.
 
Jag ägnar alla mina syskon varma tankrar, och hoppas vi alla fyra kan ses snart. Lite krångligt när vi är utspridda över Dalarna, Göteborg och Tyskland, men nog går det att få ihop någon gång varannat, vart tredje år sådär. Men lillasyster träffar jag på torsdag, och lillebror förhoppningsvis till påsk eller i sommar. Längtar! Storebror får jag nog längta lite extra efter känner jag på mig. Brukar bli så.
 
Nu är det mindre än två veckor kvar till min 3:e och sista LIA-period startar. Jag vet ännu inte vart jag ska vara, mer än att det blir på något sjukhus i Göteborg. Hoppas på lite mer visshet snarast så att jag kan vänja mig vid tanken och planera resvägar mm. Ska bli spännande att se vart jag hamnar.
 
Förresten fick jag VG på tentan som jag pluggade till i helgen, och därmed VG som betyg i ämnet företagsekonomi/marknadsföring. Härligt!
 

Spårletning och marknadsföring

Guuu vad jag tycker om det här vädret! Underbart glittrande snö, 7- med frisk luft.
 
På min morgonpromenad gick jag och kikade efter djurspår, roligt att se hur djuren gått tycker jag. Denna gången såg jag katt-, hund- och harspår. Och fågelspår så klart. Rätt roligt att se hur de gått, hoppat och vänt om för att kanske sniffa på någonting. Lättroad, jag? ; )
 
 
 
Nu har jag tagit en paus i pluggandet för att blogga, men när jag publicerat inlägget ska jag sätta mig i mitt pyssel-/mysrum (<3) för att fortsätta pluggandet till marknadsföringstentan som jag har i morgon. Intressant!
 
"Att inte göra reklam för sig för att spara pengar
är som att stanna klockan för att spara tid."
 
 

Kakfat eller sakfat?

Efter frukost åkte John och jag in till Skövde för att inhandla mat och lite annat som vi tyckte att vi behövde. Med inspiration från värdens bästa fröken Brodin (Mikaela) inhandlade jag några fat i olika storlekar samt snappsglas som jag noggrannt diskade innan jag och John monterade ihop det hela till två stycken kakfat, eller i detta fallet -- sakfat, med hjälp av en limpistol.
 
 
 
 

RSS 2.0