En hundmänniskas berättelse

Inte ont andande sitter jag i soffan på altanen och pluggar med en kaffekopp i handen. Njuter av det härliga höstvädret. Men det tar inte mer än kanske 3-4 minuter så hör jag ett par höga "mjaaaaoooooooo" och vad får jag se när jag kikar ut genom glasrutan? Harriet står stolt framför yttedörren och vill visa upp sin fångst i form av en livrädd liten mus.
 
När Harriet får syn på mig så går hon så klart fram mot mig och altanen. Som tur är har jag inte öppnat dörren, men det är en 5 cm springa mellan dörren och marken och där kommer lätt en liten mus in. Vilket den försöker med. Men den hinner inte mer än ett par centimeter in på altanen innan Harriets tass kommer efter och liksom lobbar ut mus-stackarn igen.
 
Vad gör jag? Jo, jag grabbar halvt i panik tag i mina skolgrejer, går in och stänger dörren efter mig. Känner mig helt instängd här nu, för jag tänker då varken höra eller se på den där "katt och råtta"-leken.
 
Alltså, det känns lite fånigt att jag som vuxen människa ska känna mig instängd i ett hus på grund av en katt, och att det faktiskt gör att jag inte vill flytta hit permanent.
Kikade ut genom badrummsfönstret för att kolla läget.
Väntar nog med att gå ut ett bra tag till ...
 
Tacka vet jag hundar.

Pyssla mera!

Ikväll kom Mikaela förbi ett par timmar. Vi stickade/virkade och Mickis hade med sig ingredienser till chai latte vilket jag fick smaka på för första gången. Inte så pjåkigt alls faktiskt! Men det bästa var sällskapet, och att jag fick lite till gjort på mössan som borde ha varit klar för alldeles för länge sedan.
 
Jag vill börja pyssla mer igen! Om jag gör det har jag något lite mer trevligt att blogga om än mina annars rätt plugg- och värkfyllda dagar. Jag vill egentligen inte skriva om negativa och tråkiga vardagssaker hela tiden, men det är ju så livet är. Och jag har faktiskt fibromyalgi, vilket präglar mitt liv rätt rejält. Dock kan jag välja att fokusera på annat, och jag ska försöka med det lite mer så får vi se hur det går : ) 
 
Jag hittade bilder på en del pyssel jag gjort ... vill pyssla NU!


Orka?

I går trodde jag att jag skulle ha halvdag i skolan idag, sedan hela eftermiddagen på mig att plugga på egen hand. Skönt! ... Men så var icke fallet.
 
Det började med att jag hade heldag i skolan. Sedan hem och städa badrummet efter en sjuk katt. STACKARS Harriet, och lite stackars mig faktiskt. Det tar på en, verkligen. Sedan är det så att jag inte  har något varmvatten i lägenheten, och så har det varit sedan i lördags. Jag hittade inte min diskpropp så jag fick vackert gå och köpa en. (Tur att spisen fungerar i alla fall så att jag kan koka upp vatten, peppar peppar!!!) Det behövdes verkligen kan jag säga. Inte ett bestick, inte en tallrik, inte en stekpanna fanns att tillgå längre.
 
Efter det blev det en sväng till bästa Linnea och Eric för lån av deras dusch. Det är himmelskt med fina vänner! Det är också himmelskt att duscha när man inte gjort det på några dagar, och när jag får varmvattnet tillbaka kommer jag antagilgen att uppskatta duscharna (om möjligt, eftersom det är enbart då min värk nästan helt och hållet släpper) ännu mer än innan.
 
Ja sedan har jag inte hunnit göra så mycket mer än att städa åt Harriet igen och koka upp en stor mugg med varmt vatten, samt värma värmekudden och hoppa ner i sängen. Det är nämligen svinigt kallt i lägenheten just nu, men alldeles behagligt mysigt under täcket med värmekunnden vid fötterna : )
 
I morgon blir det veterinären på morgonkvisten, sedan hoppas jag att jag ska få ro till att plugga inför näst kommande tentamen!!!
 

Sju levande och en död

En fredag i beslutsångestens tecken. Det har f*n i mej aldrig varit så svårt att hitta en present, bestämt vilken öl jag ska köpa, Falköping/Göteborg i helgen? Men till slut måste man ju bestämma sig, och det gjorde jag. Blir nog bra det här.
 
Nu har jag fixat lite hemma, så kommer John om ett tag. Hoppas jag hinner duscha och hoppa in i nå goa myskläder innan. Får blogga fort helt enkelt!
 
Vill bara skriva lite om att jag fick goda trattisar av Ida och Crille för några dagar sedan. Tack!! Men det var inte bara svamp. När jag skulle rensa dem kom först en spindel. Sedan två ... tre, fyra fem ... Totalt 7 levande skogsspindlar och en död. Tack för dem också (?!!!). Tur som fasen att jag botat min spindelfobi till mild skräck, och att Mikaela som skulle äta svampen med mig kom förbi när jag hade rensa halva svampskörden och var snäll nog att fortsätta med det hela. Ibalnd har man tur!

Märkliga, härliga måndag!

För två dagar sedan var det måndag, en händelserik månag må jag säga. Förmidagen var rätt lugn i och för sig med mest plugg på schemat, men sen bar det av till stan för en grymt trevlig och god lunch med bästa Ida.
 
Efter det var mina planer att handla och sedan plugga fram till kvällen då jag skulle iväg igen, men riktigt så blev det inte. Jag handlade, men på vägen hem knackade en man mig på axeln, och det förändrade hela dagens planer. Mannen var nämligen konstnär, och för att göra en lång historia kort stod jag med två bilder av mig själv i handen strax inann jag skulle gå hemifrån igen senare på eftermiddagen. Helt fantastiskt!
 
Alltså, när vi hade pratat på gatan ett tag sade vi "hejdå" och han åkte hem för att rita ett par timmar innan vi skulle mötas upp på wieselgrensplatsen igen, där jag skulle få två bilder. Helskumt, men så är det och nu sitter jag x 2 på min köksvägg. Jag har försökt ta bilder på dem, men de gör inte originalen rättvisa, så om ni vill se dem får ni bjuda in er själva till mig (om jag inte gör ett extra försök till att få bra fotograferingar av tavlorna lite senare, kanske) : ).
 
Jag har inte berättat det här på bloggen innan, men jag har börjat en "träningscirkel i intuition och mediumskap". Helt underbart är det! Hela mitt liv har jag liksom varit och nosat på sådant, och jag vet att jag har vissa förmågor. Men att nu få utforska dem lite mer grundligt gör att jag både känner mig mer hel och att jag utvecklas. Så det var det jag var iväg på nu i måndags kväll. Ser fram emot kommande träffar, riktigt mycket faktiskt.
 
 
 

Håret

Nytvättat/nyklippt hår är jag inget fan av faktiskt. Men nu har jag liksom grejat till det lite mer som jag vill ha det, håret alltså. Och det känns mer okej. : ) Idag ska jag ut och hitta ett bra vax.

Lite färg i det här så blir det nog bra

Vad gör man med en halvbra persika?

Sylt.
 
Tanken var att jag skulle stiga upp senast 0700 för att simma. Men när väckarklockan ringde beslöt jag mig snabbt och lätt för att sova någon timme till, "jag behöver sömnen och jag har tid att simma i morgon bitti". Tänkt och gjort. Efter ytterligare lite sömn tog jag mit upp för att göra en bra frukost. Igår gjorde jag någon slags väldigt lättsockrad persiko-sylt som jag nu hade till dinkelflinge-gröten. Nya tag till att äta bra igen!
Persikosylt, eller något lilknande
 
Nu är tanken att jag ska plugga lite innan avfärd mot stan och en lunch med bästa Ida. Sen har jag en lista på små saker som jag ska försöka få gjort innan ytterligare en avfärd hemifrån.
 
Lätt besatt av en härlig låt av Alele Diane just nu, fjärde lyssningen för dagen. Tröttnar väl snart ; ) Men klicka här om du vill lyssna!
 

Helgens göranden

I går skulle Ida, Chrille, John och jag plocka svamp, men det slutaden med en promenad upp på ramberget med medhavt kaffeistället. Inte dåligt det heller! (Och idag fick vi svamp av Ida och Crille som varit ut och plockat idag, så jag kan njuta av svampmacka eller något annat svampigt i morgon i alla fall :)))

Efter lite frisk luft tog John och jag oss en tur in till stan för klippning av mitt hår. Nöjd? Njae, jo, det är väl inte helt för jäkligt och hon gjorde verkligen det bästa som kunde göras med mitt hår nu med tanke på att det var väldigt ojämna längder överallt. Till exempel 4 centimeter på höger sida, 5 centimeter på vänster sida och så mer rakat på ena sidan än andra... plus att håret behövde klippas rejält på längden
Nu ska jag försöka spara ut håret igen ...
 
Lördagskvällen spenderade vi hos Linnea och Eric, inflyttningsfest. Trevligt! Knökat med folk i hela lägenheten. Men allt eftersom droppade folk av och vi var med i det gänget som gick sist. Skönt att bara ha cirka 150 meter hem, ja riktigt gött faktiskt :)
Några av de gästerna som stannade längst, mysigt
 
Som vanligt skulle jag vakna tidigt efter att jag festat. vid 8 30 vaknade jag och kunde inte somna om. Jag räkabde snabbt ut att det blev cirka 4,5 timmars sömn. Men det har varit en lugn dag med filmtittande och matlagning. Så en liten tripp för att köpa en baklucka till Johns Cheva -55 på kvällskvisten innan hans hemfärd.
 
Nu underar jag om jag orkar plugga lite innan jag somnar, eller om jag ska lämna allt till morgondagen?

Bakfyllelyx

Tänk vad lyxigt att ha precis vad man är sugen på, en bakfyllemorgon som denna, hemma i kylskåp och skaferi. Bara att gå in i köket, fixa ordning och sedan inta födan för att stilla sitt begär. Underbart! : )
"What a lovely way to spend a sunday morning" Doris - What a lovely way

Septum and haircut?

Jag är så fruktansvärt sugen på att göra någonting åt mitt hår, som jag inte varit nöjd med på ett par månader nu. Så bli inte förvånad om jag gjort något åt det inom en snar framtid. När jag tänkt tanken "på riktigt" en gång blir det nästan som en tvångstanke att jag bara MÅSTE fixa håret. När jag såg att Ida skrivit på sin blogg att hon hade beställt klipptid bestämde jag mig, jag måste! 
 
Dessutom är jag förbannat sugen på att pierca septum igen. Men det är nog ingen bra idé dels för att jag är lite förkyld (och har varit det i ett halvår nu....), det går nämligen inte att snyta sig ordenligt med en ring i nosen, och dels eftersom jag antar att det inte är så bra inför praktik och abrete sen. I alla fall innan jag kan sätta in min retrainer vilket tar minst ett halvår. Senast tog det nästan ett år för mig.
 
Det där med snytandet med piercing är egentligen ett (inte så passande) kapitel för sig, men kan inte låta bli att tillägga att man blir väldans kreativ när man är förkyld med en öm nypiercad näsa. Råder dock ALLA som tänkt pierca septum att INTE bli förkyld direkt efteråt ; )
 
Annars kan jag berätta att det låg ett brev med en cd-skiva i i hallen när jag kom hem igår. Min brevvän Mikael hade knåpat ihop en skiva med en massa "braig och gladig" musik åt mig. Helt underbart, precis vad jag har behövt dessa dagar! Tänk på att försöka göra era vänner glada, det behövs oftast inte så överdrivet mycket! : )
 
 
 
 
 

Coffee

 Kaffe är "bra skit" när man ska plugga. Fast inte för magen, det har jag märkt. Får nog dra ner på det lite igen, magkatarr är inte direkt något jag strävar efter. Men en eller möjligtvis ett par små koppar om dagen ska jag nog klara av : )
 
 
 
 

Bow your head

Nu har jag läst och skrivit om abort hela dagen. Tiden har verkligen flugit iväg! En hel del kvar att göra, men idag blir det inget mer som har med abort att göra i alla fall. Möjligtvis lite pluggande av morfologi om något. Men först lite bloggande. Sen ska la John och jag hitta på något när han kommer hem från arbetet. Typ promenad, mat, film eller något. Alldeles lagom tycker jag just idag.
 
I lördags var John och jag iväg till Ålleberg för en tänkt picknick, men det blåste så mycket att vi efter en titt på utsikten gick till bilen och intog våra medhavda smörgåsar och kaffet där istället.

Blåsigt på berget
 
På lördagseftermiddagen efter besöket på berget började jag få ont, men försökte ignorera det så mcyket jag bara kunde, vilket gick ganska bra. Ida och Crille kom förbi för tacos och öl på altanen. Senare på kvällen bar det av till Skövde och en tänkt rockklubb med Jon och Johan som kom och hämtade oss. Men det var sån dryg kö med drygt folk och knökat med folk så vi drog till en mysigare pub lite längre bort. Härlig kväll!
 
Söndag blev en bakisdag kan man säga. Fast jag for runt och bakade äppelpaj och grejade. Jag har ju förbannat svårt för att "inte göra någonting" om inte kroppen absolut kräver det av mig.
 
Igår tog John och jag oss ut på en kvällspromenad. Jag klarade inte av att gå så långt på grund av värken i benen, men så otroligt härligt i alla fall! Att känna den tidiga hösten, den krispiga luften blandat med sensommarens värme ... alltså, det är bara underbart.
 
Kvällspromenad
 
Jag och John tog även in de sista rabarberna, och hängde upp oregano i små knippen för att torka. Jag har aldrig torkat kryddor förut, så får se om detta fungerar. Men det tycker jag att det bör göra. Eller? : )
Rabarber och oregano
 
Det finns så mycket att vara tacksam över. Att jag har fina vänner, att jag får ta del av en trädgård, att höstluften är helt underbar, att jag har chansen att lära mig saker och ting... ... .... Det gäller bara att komma ihåg det när saker och ting känns orättvisa, svåra eller rent ut sakt som ett helvete. För övrigt tycker jag verkligen att människor över lag borde tänka mer positivt, ha mer förståelse för varandra och se det fina i saker och ting. Mer ödmjukhet åt folket. Bow your head.

Life is music, music is my life

Lyssnar på musik för att hålla humöret uppe. Jag okar liksom inte med att tänka på att en dålig period kan vara på väg igen. Förra gången höll det i sig större delen av våren och sommaren 2012. Men att jag börjat haft små-ont och fler ryckningar cirka en vecka nu, och att jag vaknade med en värk from hell idag, behöver inte betyda att det ska hålla i sig överdrivet länge denna gången. Hopppas på en snabb övergång.
 
Så, idag har det blivit pluggande hemifrån varvat med musik. Och jäklar vad mycket bra musik det finns! Jag är -  som de flesta nu vet - lite av en allätare. Bara musiken får en att känna något. Sen sitter punken där i ryggraden på något vis. Om ni har tid tycker jag att ni ska lyssna på några av låtarna som jag lyssnat på idag:
 
"Bow your head" - Anna Ternheim (Vackraste på länge. Här kan ni lyssna.)
"I can´t seem to make you mine" - Ramones, här.
"Born to die" - Lana Del Ray Lyssna här.
"you got a problem without knowing it" -The baboon show, här.
"Pain" och "Rose of the devils garden"- Tiger Army, här.
"You´re gonna miss me" - 13th Floor Elevators, här.
"Jag är en lite gosse" - Pugh Rogerfeldt, Laleh. Här.
"Hold on" - Tom waits, här.
"håll höjd! - Lastkaj 14, här.
"To young" - The Adicts, här.
"Brotherhood" - Flatdoot 56 (Här är en låt man bara inte inte kan bli glad av!!)
"Pleas Mr Postman" -The Marvelettes, här.
 
Det får räcka för nu. Om ni tar er tid att lyssna hoppas jag att det är någonting som gillas i alla fall. Nu ska jag plugga och lyssna vidare!
 

Jamen man ska ju plugga också

De senaste dagarna har jag bokat upp mig på så mycket att pluggandet har halkat efter. Så idag efter skolan har jag planerat tvätt och rå-plugg. Får ta alla tillfällen jag har nu framöver och plugga. Tentorna ramlar på rätt tätt nu. Men något annat måste jag så klart också göra! I morgon har jag till exempel en fullspäckad dag och kväll ... och helgerna brukar det tyvärr inte bli så mycket plugg på. Men skärpning på den fronten alltså!
 
I helgen som var kan jag berätta lite kort att fredagen bestod i lätt beslutsångest när John kom hit strax innan 19, releasfest eller inte releasfest? Det skulle bli så jäkla stressigt att ta sig iväg så vi blev hemma. Ida och Crille kom över och vi spelade "Rock sience" och tog ett par öl. Jag kan inte skryta med att jag briljerade direkt, men det är inte riktigt min typ av rock det handlar om heller. Hur som helst är jag inte någon dålig förlorare och det är nog bäst för "husfriden" att Ida vinner ; ) <3
 
Lördag softade vi innan vi drog till Lisebergshallen och tatueringsmässa. Det var lite för dyrt för oss egentligen, men vi gick ändå. Det kändes väl okej att vara där, men när vi kom till ett av de sista båsen hittade jag en konstnär/tatuerare som var helt fantastisk, helt i min stil. Så det gjorde det hela helt klart värt! Kolla gärna in Jacob Pedersens galleri här!
 
Nu är det dags för snabb-frukost och sedan skola.

 
 

Ville bara ...

... lägga upp den här bilden för att den ger mig en sån otroligt härlig känsla. Troligtvis eftersom jag hade en riktigt härlig känsla då jag tog bilden, och att den speglar den tiden i mitt liv rätt bra för mig.
 
En bild tolkas antagligen på lika många vis som de är personer som betraktar bilden, men för mig är just det här framför allt frihet, tillhörighet och glädje. Bilden är tagen på "seaside festivalen" i Falun 05 om jag inte minns fel. Det är ninja dolls som står på scenen.
 
En av mina många absoluta favoritbilder i mitt galleri

Liten uppdatering

Jag är fortfarande helt förvånad och tagen över att jag (peppar, peppar!) inte har haft någon extrem värk sedan den dagen jag skrev om för några veckor sedan, då jag vaknade upp en morgon och kände att "idag kan jag leva ordentligt!". Vågar knapt tro det, underbara känsla! Börjar dock känna den där väldiga tröttheten smyga sig på mer och mer. Ska försöka mota bort den så gott jag bara kan, Bort med fibron, bort! Jag vill fortsätta vara mig själv, vilket fibron inte tillåter mig att vara när den gör sig påmind som mest. Men jag har en känsla av att jag kommer lära mig hantera detta på ett bra sätt framöver. Man får göra det bästa av det man har, helt enkelt.
 
En sak som jag märker hjälper är meditation. Så det är bara att köra på det. Ibland tycker jag att det är svårt att ta mig tid till det, men jag får helt enkelt göra det eftersom jag vet att det hjälper mig. Det är lite som träning, skönt när man väl tagit sig dit, och när det är gjort ; )
 
Nu är det verkligen sovdags. Det är ju en (skol)dag i morgon också.
 
Sköt om er!
 
 
 
 
 

RSS 2.0