Lite kreativitet

Idag har jag målat lite kylskåps-magneter. Rätt kul med små motiv, även om jag kanske inte tycker att resultaten är världsbäst så är det kul att se någoting växa fram sådär. Det tar inte så lång tid, utan alldeles lagom så att jag inte tröttnar utan rätt så snabbt kan börja med en ny. Perekt. : )

Färgerna (som på fotot är mer röd/gul-aktiga än i verkligheten) och skärpan gör inte motiven rättvisa, men ungefär såhär ser de ut IRL.

Första dagen på min andra arbetsvecka idag. Ingenting mer att säga om det.

Ansvar, måsten, musik och lite roligt : )

Igår kväll hade Gabe och jag någon slags ölprovning här hemma för oss själva, härligt! Jag frågade säkert... 5 gånger, minst, om han var 100 på att vi inte skulle gå ut och ta nån öl med syrran och gänget på flygarns haga...?!! svaret var nej, nej, nej... nej.... okej då. Jag gjorde ordning mig på 10 minuter så satte vi oss på vagnen mot stan. Riktigt trevligt!! Den sista halvtimman drog G och jag till Svea för att säga "hej" till Linnea och Jannica. Allt som allt, en toppenkväll.

Idag har jag kollat på filmen mulin rouge från 50-talet någon gång, bra faktiskt. Sen bjöds det på middag på nedervåningen av huset. Gott och mysigt. Sen nu på kvällen har G och jag käkat kex och ost, kollat på tv och ja... haft det riktigt "Svensson".

Jag ska la erkänna att jag sett ett par av melodifestivalens uttagningar nu, och jag fastnade totalt för The Monikers låt "Oh my God!" Finns så jäkla många goa låtar här i världen.. de följande har ingenting med melodifestivalen att göra, men har lite gemensamt med den tidigare nämnda låten tycker ja...
Elin ruth seigvardsson feat. Lars Eriksson - Love
Brandon Flowers - Crossfire                                                                 
Melody club- Eighteen                                                                            
Status Quo- safety dance 

Mando diao
-
Hail sunny days   
- Bkeecker street                           
- If I don´t live today, Then I might be here tomorrow  
- High heels
- Song for Aberdeen      
- Ochrasy   
(iofs, hela albumet MTV unplugged - Above and Beyond, är kanonbra.)

Just nu letar jag efter mig själv endel, känner jag. Jag inser att nu när jag inte har en speciell musikstil/stil i övrigt är det svårare att veta "vem jag är". Jag kommer alltid ha grunden i irländska/skotska toner, punk, folkmusik och rock av olika slag. Så är det bara. Men nu kan det även variera rejält annars! Känslan akn också bero på att jag har rötter lite här och var i och med familj och tidigare städer som varit mitt hemma. Vart hör jag hemma??!! Jag känner också att jag måste vänja mig vid att vara vuxen, det går väl sådär. Kan inte riktigt acceptera alla "måsten" och att jag ska ägna så mycket tid i mitt liv till sådant jag inte vill göra. Samtidigt behöver det inte vara så, det är också ett val. Det är mycket att fundera över, stora beslut, och störst av allt är kanske att samla mod till att våga ta ett beslut trots att jag inte är säker och prova, hoppa, flyga?! Jag är faktiskt inte så gammal, någon slags mellan-ålder kanske, och vem har förresten sagt att bara för att man är gammal så kan man inte ha piercingar, hoppa mellan utbildningar, flytta runt, träffa sköna människor, festa, prova olika arbeten, städer, dater... och bara för att man är ung ska man inte sticka, ha syjuntor, ha lugna hemmakvällar ensam och drömma orealistiska(?) drömmar om framtiden utan att göra någonting åt dem... Nä, jag flummar nu, jag känner det är svårt att få fram mina tankar ordentligt. Men när jag endå håller på; Vem har sagt att man ska ge sig fan på att förhållanden ska  hålla hela livet? Ansvar för att inte såra, att bestämma sig för en känsla man känner och hålla fast i den no mather what. Och.... och... och... och. Stora tankar. Om jag skulle utveckla dessa skulle det ta alldeles för lång tid, och jag tror varken ni eller jag skulle bli klokare av det egentligen. ; )

Nä, nu är det läggdags. Upp och jobba i morgon. inte så tidigt som tur är, men tidigt nog för att det nu är en bra tid för att varva ner med lite läsning! Eller så kör vi lite mer bra musik innan dess.





klungan

När Malin var uppe och nattade sixten en kväll i förra veckan såg jag en snutt av "det är vi som är hemgiften", veckans föreställning på svt. (utan ljud). Fastnade! ...och tänkte att "detta måste jag se". Nu ikväll har jag sett den på svtplay, helt underbart bra! Vissa delar är hekt j*vla klockrena. Rekomenderas varmt om ni inte har nåt bättre för er, eller som mig, vill ha någonting att sticka till :D Det är humorgruppen "klungan" som är så grymt geniala, och när de åker ut på turne i höst tänker jag vara där någonstans och se dem!

Det är sådana föreställningar som påminner mig varför jag älskar teater, humor och allvar. Känslor! Insikter! Undringar..."tankeväckningar". När jag var 11 år var jag på en föreställning i Gävle/Sandviken som slukade mig och mina tankar. Sedan dess har jag alltid älskat teater och det mesta som har med det att göra. Sen finns det mer eller mindre magiska föreställningar, men när det är bra, då är det BRA! Om jag någongång kan få vara med om att få människor att känna som jag känner i och efter en väl genomförd föreställning/konsert, så hade jag varit lyckligare än lyckligast.

Förresten gick första arbetsdagen bra.

Någon slags kris

Solen skiner idag, här i Göteborg. Det ser sådär underbart "vårigt" ut utanför fönstret och då känns det som att man måste gå ut en sväng, en liten sväng i alla fall. Men.. nej. Inte nu. Jag har precis gjort ordning mig för dagen trots att jag vaknade för ca 3 timmar sedan. Det känns som att jag aldrig vill sova, eller alltid vill sova, kan inte prioritera vad jag ska göra om dagarna även om jag vill göra så mycket som möjligt nu innan jag börjar jobba igen på måndag. Men.. .det är bara dumt, jag blir istället som handlingsförlamad.

Att börja jobba... ja jag kommer åt minstonne se fram emot helgerna och kanske ta vara på min lediga tid lite bättre? Vem vet.

Jag byttte till mina andra glasögon idag, men jag är inte helt nöjd med dem. De är liksom... stora med tjocka kanter, och glider längre och längre ner på näsan.. sakta men säkert. Nog ingen bra idé att yoga i dem. När jag nu kommer igång med det igen.

Allmäntillståndet då? Kan det vara 25-års krisen som är här? Identitets-kris känns det åtminstonne verkligen som.

Nu har jag kverulerat färdigt för denna gången. Tack och hej! 

Mer rött

Dagarna hos Malin i förra veckan var mysiga. Härliga vinterdagar, kaffe, snack, skratt, mys, Sixten!!! ..och Isabell och Malin-tid på kvällarna. <3

I love!

Lapptäcke. Har börjat skära ur rutor, men när jag sedan skulle lägga upp dem i ett mönster så såg jag att jag vill byta ut en eller ett par tyger. Alltså blir det ännu en tripp till panduro i dagarna.

Eftersom jag tydligen färgat mitt hår så mycket (iaf 10 år) så får jag inte till den riktigt röda tonen längre... om jag kanske itne gör en avfärgning. vilket är jäkligt dyrt, om man inte gör det själv vilket jag inte vågar med tanke på risken att förstöra håret... Så jag köpte en färginpakning som jag provade igår. Håret blev faktiskt mer rött, skönt : )


Blge

Idag har jag gjort näst intill allt jag planerade på morgonen. Förutom dammsugning och hårfärgning... men det är inte hela världen. Jag har till och med svarat i telefonen fastän jag inte kände igen numret, kanonbra för att vara mig! :D En bonus var också att Therese kom förbi på en kopp kaffe, mycket uppskattat!

Nä, nu har jag försökt hitta en gammal bild som jag kan ha bara för att ha en bild i inlägget. Det har inte lyckats så bra och jag är trött så jag skiter i det och berättar om vad som händer i morgon istället.

I morgon bär det av mot Malin, Sixten och Mats i Borlänge!!! <3 Har packat ner både badkläder och täckbyxor, finkläder och mysbyxor, så nu kan allt hända :P

F ffff.... f..f..f......f..f.....

Försöker mig på att ta ett bareé ackord på gitarren. Ett F. Ja, jag kan säga att det låter bättre och bättre, och faktiskt så blir det en riktigt bra klang om jag får tid på mig att sätta fingrarna och koncentrera mig på det. Men sen... om jag ska göra det snabbt och byta mellan ackord så låter de som... skit. Så det ska jag öva på här framöver. Jag kan i alla fall säga att jag blivit några 100 procent bättre nu än för någon vecka sedan!!! :D

Det har varit en bra dag idag. Fått en hel del gjort under dagen, och sedan träffade jag L-M, Heidi och Ellen på panduro <3. Hemma blev det pizza, californication, solsidan, kaffe och nu: Familjen annorlunda. Mycket tv tittande märker jag, men det får det vara ibland.


Creepy bild, men...
Jag kan avsluta med att skriva, att om man blir så här glad av att ha en ring i nosen så ska jag ta en på en gång jag känner att min lilla snuva gett med sig. Så det så!!


Sova bör man annars dör man.. känns det som.

Gårdagen tillbringade jag med min världs bästa mamma! På kvällen tog jag och Linnea oss till Jannica för lite trevligheter, förfest. Jannicas syster joinade oss lite senare, och jag fick träffa en riktigt fin kissekatt. Jag vill också ha! I alla fall så drog vi ut på stan och hamnade på excet, grymma lokaler, riktigt snyggt faktiskt,  men annars var det inte mycket att hänga i julgranen.

Linnea och jag drog rätt snabbt, men innan jag åkte hemåt svängde jag förbi Dubliners för att träffa Ida, Crille, och Idas familj. Det visade sig bli riktigt trevligt och jag var inte hemma förrän vid 6 på morgonen. Vaknade så klart vid 9 tiden för att sedan inte kunna somna om. Alldeles för lite sömn.

En av mina favoritblommor, och morfars gamla kaffekvarn som jag fått av honom. Gillar!

Så idag har jag sytt, städat, tittat på "på spåret" och "det okända". Lagat lite mat. Tyvärr så har jag inte känt mig så fit for fight som jag skulle önska. Alltså blev det inget pysslande med Therese som annars var planerat för dagen. Och nyligen åt jag nog för fort för nu har jag grymt ont i magen. Men, de går la över det med, som (nästan) allting annat.

Sydde ett I-pod fodral så att hörlurarna inte ska trassla ihop sig i väskan. Bra. Har tängt göra det i ett år nu, sedan mitt förra försvann. Som tur var var det bara fodralet som jag slarvade bort, inte själva i-poden. : )


Nu börjar jag känna mig lite lugnare, och... sömnig? Kan göra ett försök att slapna av lite så får vi se vad som händer.


Kluttar och hål.

Ja, idag har bara varit hemma och fördrivit tid. I väntan på vadå? För att komma fram till vad? Fördrivandet av tiden kanske mest bara blev för att jag inte hittade någon vettig anledning/motivation till att göra någonting konstruktivt. ”Fördriva tid” har länge varit ett av mina mest avskydda uttryck. Man ska ju använda sin tid till sådant man tycker om, och sådant som man måste göra för att sedan kunna göra sådant som man tycker om! Men för tillfället känns allt som jag ”tycker om” att göra helt avlägset. Borta. *poff*

Nä, jag är inte inne i någon bra period just nu. Detta är delar av den så kallade sanningsbilden/livsbilden som jag ser som en harmonisk, lugn, kärleksfull och lite äventyrlig bild, med kluttar och hål i, bara för att livet ska kännas jävligt ibland och för att livet verkar vara en rejäl retsticka som skaver i själen. Det jag skrivit om kanske är den största, fetaste och fulaste klutten (i någon gräsligt, grymt ful färg) på den annars rätt så harmoniska och glada livsbilden för Isabell. kluttarna kan ju också vara det som gör livet lite mer värt att leva, peakarna liksom. Det beror på vilken färg, form och volym de har, så att säga ; )

Jag har fortfarande en liten glimt i ögat och ser ljuset blinkandes där...där...? ...någonstans ..i denna mörka tunnel... bla bla bla.... jada jada... Jaja, de är la bara att jobba på, och ni ska veta att jag är glad för allt stöd, fina ord och kramar jag får av vänner och familj. Skönt att veta att ni finns där!



RSS 2.0