Hej och hå...

Vilket jäkla väder vi har då. Sommar!!!

Golf i dagarna 3. Ja, idag blev det bangolf med mor och bror min. Igår förmiddag slog Reine, mamma michael och jag några bollar i Öjared igen. Riktigt roligt. Tänk, man blir bättre ju mer man övar. : )


Ja, det har ju hänt en massa mer, vart en riktigt trevlig helg hittills! God mat, prommenad, spel, öl, nubbe, sill, snappsvisor, boul, läsning, fotboll, tv, tidningstittande, gott gott gott, mysigt och roligt.


Vi åt mycket gott under helgen, men en höjdare var smörgåstårtatn som mamma brukar göra. I år gjorde jag den. Mums!

Så, idag vaknade jag i Hulan. Mor och jag åt frukost ute och snackade "skit". Det hela avslutades med jordgubbar och mjölk i solen. Helt underbart! När brorsan vaknade till liv gjorde vi ordning oss, sen stack vi till mig. Åt lite, sen vidare för golfen. ca 25 minuters prommenad dit. Jag tyckte jag gjorde en dålig runda, men de gick faktiskt bättre än sist. jag fick 51 poäng. inte bäst, inte sämst =P


Ooooh, jag tycker om mina armband, och skor. 
Jag har inte gjort dem själv, men de kan ju vara snyggt för det =P


Så har jag börjat sticka mig en halsduk. Roligt! Får se när den blir klar. Hallsduk och sommar kanske inte klingar bra ihop, men förhoppningsvis kan jag använda den till vintern.

Nu? VILA! och packa. och vila, och äta. I morgon bär det av på semester. Först til Gästrikland/Dalarna. Sen till Östersund för att sedan komma tillbala till Gästrikland/dalarna i några dagar.

Så, jag vet inte hur det blir med bloggandet de 3 kommande veckorna...

Alla borde skicka vykort!

Nu är NOG skorna färdigmålade. Kanske. Såhär ser de ut nu i alla fall. Ungefär, för de ser rätt mycket bättre ut IRL än på kort. Färgena kommer inte till sin rätt. De glittrar nämligen lite =P

Men nästa gång blir nog bättre, nu vet jag hur färgen fungerar. Och att jag ska måla upp motivet innan jag kör med den riktiga textilfärgen...






Har köpt 4 st plastringar som jag tänkte måla på här i dagarna. Eller efter semestern, det beror på hur mycket tid jag får över. I morgon kommer ju bror min på besök!! :D
---------------
Vykort. Det kan man aldrig få för många av! Kag köpte 50 st idag i en butik som hade utförsäljning. Grymt! Nu ska jag bombardera mor och farföräldrarna med hälsningar per post en tid framöver. : )
---------------
Jao jao. Just de, fick brev idag. Alltid lika välkommet. Jag uppmanar ALLA att skriva minst ett brev eller vykort och skicka till en vän eller familjemedlem! Det är så roligt att få något annat än räkningar och reklam i brevlådan.

Ett tips, gå in på http://brevrevolutionen.bloggagratis.se/ och skaffa dig en brevvän!



Måla, måla liten sko...

Jao, idag har jag lagat GOD champinjponsoppa. MUms, mums mums!

Var även in på en garnaffär och köpte garn och stora stickor för att sticka en halsduk.
Jag tänkte att om jag börjar nu så finns det i alla fall en liten chans till att den hinner bli klar till snön faller ; )

Som det är nu kan jag sticka räta maskor, men de aviga ta så j*kla lång tid. Tänkte att jag skulle öva på det nu. : )

Köpte också färg till att måla mina svarta skor. När de nu inte är snygga converse (eftersom de svarta har slutat tillverkas) tänkte jag att jag kan designa egna. Eller iaf motiven på. Får se hur resultatet blir, men såhär ser det ut för tillfället iaf. (som bilden visar nedan) Jag började med att rita upp med en tygpenna, vilket jag inte skulle ha hommit på själv i första taget. Det var tackvare Fredrik som jag kom på det. Tack!






Nu är jag trött. Tiktigt trött. Funderar på att göra ordning någon slags kvällsmat och sedan bara lägga mig och läsa. Eller lyssna på ljudbok och sticka. Eller bara... bara... sova?

Näää... måzzzzte hålla... zzz... mig... vaken.... Zzzzzzz..... ..... ....

Födelsedag, golf och pier pressure

Igår fyllde syster Maria 19 år. Det blev en föedelsedags-frukost med paketöppnande. Riktigt trevligt, roligt och mysigt.

Det roligaste var apan som Maria fick av en kompis. När man tar bananen från den blir den galen och slutar inte skrika och röra sig förrän den får tillbaka bananen. Haha, jag kunde direkt identifiera mig med honom =P "Don't touch my food!!!" står det på haklappen.



Sen följde jag och Gabe med mamma och Reine och slog några bollar på öijereds golfbana. Roligt! Men det krävs en hel del öving... 

Pier pressure var ingenting planerat, men riktigt roligt hade jag! Fick ett band av snällaste Lisa, Elin och Anders. Underbara männsikor! Olle var också med, och Martin kom på slutet fastän det inte var tänkt så.


Solen tittade fram och joinade oss, helt underbart. Jag hade räknat med att regnmolnen som hängt över gbg under dagen skulle hålla sig kvar. Men ibland lyssnar de högre makterna på en =P
--------------------
Jag kunde konstatera att takida blivit rätt mycket bättre live än 2005 och basisten i HIM gjorde hela kvällen värd musikvis! Så jälka grym på scenen, lite Jack Black över honom.
Och jag fick säga hej till Johan och höra vad han haft för sig på sistonne och har för planer. Det var ett par år sedan sist. Träffade även på Madde där på slutet.

Där har vi, "Jack Black" och Ville Valo på en av sverigens två största portabla scener.

Kvällen avslutades brevid älskling, men det bästa var endå att vakna brevid honom och inse att jag förhoppningsvis kommer att få göra det många, många nätter till. <3

nu sitter jag och lyssnar på 30 seconds to mars, som jag inte tidigare hade hört. Men jag gillar det faktiskt, mycket! Framträdandet igår var också bra. Kul att se något bra sådär när man inte väntat sig det.

Det var inte mycket folk. Inte alls. Men de bästa banden var ju fredag/lördag. Grym skillnad.
Men med rätt sällskap blir allt bra! :D



Liseberg

Eftersom det inte blivit något metaltown för min del så får man roa sig på annat vis. Och jag har då lyckats!

Efter tvätten hängde jag med grabbarna till tippen, sen delade vi på goda pizzor och efter det fick jag se hur långt de kommit i huset. Grymt fint! Jag ser fram emot att se resultatet sen,
och att få flytta in! : )

Till middag gjorde vi hemmagjorda hamburgare. Ooooooh, varför gör jag inte det oftare? Gott jue.

Sen blev det en omgång settlers-spelande med Gabriel och Fredrik. Jag kom inte riktigt igång, så hade bara 3 poäng när Fidde vann. Jaja, någon lär ju förlora också =P

Ja, och nu är jag nyss hemkommen från en cykeltur till Liseberg. Gabreil föreslog en cykeltur, och jag föreslog att vi skulle utnyttja lisebergskorten som vi har. Vi var hemma efter en timma igen eftersom det började regna. Men vi slapp undan det värsta, och fick se en fin regnbåge! Den är med på 2 bilder här nedan, men då hade den inte hunnit bli så stark än.


Jag tycker att Hofors borde ha ett sånt SKF-hjul, faktiskt!

Nu? Film tror jag. Kanske. Eller läsning. Vi ska upp tidigt i morgon för att fira
lillasysters födelsedag! : )


Bubbelfest och kärlek!

Lite bilder från gårdagens minigolfrunda.

Jag tycker glassclownen (har han något namn?) och hans fru är så söta! Har alltid tyckt om gübben och jag måste säga att det faktiskt känns bra att han fått sig en fruga.
Kärlek, trygghet och värme är det för mig. Och precis så känner jag för Gabriel nu. <3




Igår kväll blev det bubbelfest i Vasa med CJ, Makkan, Claes, Anders, Heida och hennes granne. Och förstås Gabe och jag. Vi firade mycket, men framförallt Cj:s examen. Vilka härliga människor, och vilken fest! Gabe var tyvärr tvungen att gå lite tidigare än oss andra. Så när vi drog till Gretas för dans åkte han hemåt. Jag kom ett par timmar senare och somnade på stört : )

I morse slog jag på tv:n för att se ett avsnitt av underbara "Sally" men fastnade famför TV4:as bröllopstv.... inför det kungliga bröllopet. Har la inte brytt mig ett skit om det, men det känns som att det är rätt stort faktiskt. Hade gärna sett vigseln, känner jag nu.
Vi får se hur det blir med det!

Nu ska jag ner och hämta upp tvätt.


Bangolf!

Japp. Idag åkte Gabe och jag iväg för årets första minigofrunda. Gabe vann, men det var en jämn match måste jag få tillägga! :P

Sen sushi ute i solen. (jag tog den vegitariskta förstås) med en bärs till. MMmmm... sen tittade vi på grodyngel i vår lilla damm utanför huset. Söta små liv dedär.

Jag brukade fånga in ettpar-tre styckna på sommrarna från hammardammen. Skötte om dem så bra jag bara kunde, men på något konstigt vis så dog de alltid =/ Tror inte att jag någonsin förstått vad de lever av. Inte kranvatten i alla fall =P Haha! Nä, när jag upptäckte det så hämtade jag sjövatten och stenar och växter.. men ingenting höll dem i liv mer än högst en vecka. Får se, blev lite sugen på att ta upp mitt exprimenterande igen =P Vad såger du, Gabe?

Vi har tvättat och taget en till bärs. Tagit det lugnt... lyssnat på bra musik, och tagit en till bärs. Jag har pratat med bror min och snart så ska vi iväg på bubbelfest. Men det enda bubblet vi har är öl. Men, det är inte dåligt det! : )

Ta hand om dig, annars gör någon annan det! (eller var det..."stå på dig, annars gör någon annan det"?)


Solskensdag!

Man kan inte vara för ambitiös... detta med att ha med en bild i varje blogginlägg gör att jag drar mig lite för att skriva. Så, nu tänker jag ändra mig lite, och ha med en eller flera bilder när jag känner för det och ingen alls när jag känner för det.

Idag träffade jag Jens på stan. Vi åkte till skansen kronan och käkade glass och snackade. På vägen hem på spårvagnen mötte jag Therese. Jag åkte med henne hem på en kopp kaffe och lite gos med Loke. Sen en snabbis in på Ica innan hemgång och tillagning av en god gazpacho... men en aning för mycket löksmak. Ska Ändra det till nästa gång och ha i lite mindre av den råvaran.

Jag gjorde även en kikärtsröra som jag tycker om att ha på smörgåsen under någon grönsak. Nu var det längesedan jag gjorde den senast men har tänkt lääänge på att ta upp detta goda pålägg igen : )

Kikärtsmos

1 burk kikärtor
1/2 citron, skal och saft
2 msk olivolja
3/4 tsk flingsalt
1 krm chilipulver
1 tsk spiskummin
2-3 msk vatten

Skölj ärtorna och lägg dem i en mixer. Tillsätt rivet ska och saften av en citron, olja, salt och kryddor.
Mixa allt och späd försiktigt med vattnet till det blir ett tjockt mos.

Gott med Afalfagroddar på, eller/och valfri grönsak. Mums!

Nu sitter jag med röd färg i håret... lite som falurött faktiskt. : )  "Falun i mitt hjärta......"
Klockan börjar bli nedvarvningsdags och sovdags, men känner inte alls för det.

I morsse gjorde jag en tabbe förrästen. Jag gick en timma tidigare till jobbet än vanligt. Märkte det när jag tyckte att det var ovanligt lite folk på spårvagnarna och tittade på klockan då... hm. Jaja, sådant händer!

Jag fick ett brev idag från min brevvän. Roligt! Han hade skickat med en cd med 15 favoritlåtar. Grymt kul att bli inspirerad/påminnd om musik sådär.

Nu = Ursköljningsdags.

"kan du mä denhä?" "hu mycke ä en klocka?"

Helgen i Hofors var, Bra!

Åkte bil med mamma och syrran. trevlig bilfärd. Hem till Opa. Spelade kort till läggdags.

Lördagen bestog av god opa-frukost, Besök hos Eva och Mijaraj, shoppning på "bruket" och studentfest för Sofie. Lovely! Himla rolig fest. Det blev omkring 40 personer och definitivt den bästa studentfesten jag har varit på. Kul att träffa gamla bekanta också, som jag inte sett sedan jag var liten. Men med goa Sofie, hennes goa familj och goa vänner, kan de inte bli annat. : )
  
  
Vi diskuterade Hoforsmålet. Det är verkligen eget, liksom en liten avart. Hofors ligger ju nära dalarna, men ändå i gästrikland så det här la en blandning mellan något slags dalmål och gästirikemål. Uttrycken är rätt egna också. Som de jag skrev i rubben (rubriken) t ex. : ) 

Tyvärr har mitt Hoforsmål försvunnit och jag talar inte någon tydlig dialekt. Det hörs ju såklart att jag kommer uppeifrån, men jag har varken helt Falumål, Hoforsmål eller något annat "mål" längre... lite tråkigt... Men det blir väl så när man flyttar runt mycket. 

Idag åkte älskling med mig till onoff och köpte en fator till mig. Den verkar grym! Tror jag kommer att gilla den. Fredrik var med också. Efter matchen (fotboll) så hoppas jag på lite settlers-spelande. Grymt bra att vara tre här hemma ett tag nu, det betyder ju fler chanser till spel :D




Firar 10 år med min cykel genom en ordentlig genomgång...

Nyss hemkommen från ett möte och lite annat roligt. : ) Möte, roligt? Jaja, trevligt. Ett lättsamt möte, kan man säga!

Idag fick jag tummen ur, och gick med min fina men misshandlade cykel till en cykelreparatör. Borde gjort det för längesedan. Det blev inte så farligt dyrt som jag misstänkte så jag gick där ifrån rätt glad och nöjd. Nästa gång jag ser min fina gamla cykel så kan jag faktiskt cykla på den!  (förhoppningsvis)

Har börjat på ett par nya pulsvärmare i ljusrosa med pärlemorsskimrande pärlor på... hm, sockersött, javisst! Kanske gör dem i en mindre storlek och ger dem till en liten tös?! Vi får se.

Lite hemmayoga framför tv:n blev det också. Skönt som bara den att sträcka ut kroppen. Det borde alla göra! Faktiskt. Ofta. kanske hela tiden? Nää... lagom är bäst! (?)

En tur till stan då jag köpte att substitut för mina älskade svarta converseskor...som de har slutat tillverka! Är de dumma?! Ja... de verkar så.

Nu? Jag ska kolla så det finns batterier så de räcker i min kamera. För den vill jag ha med mig på min resa till Hofors och Stjärnsund som jag ska göra i helgen.

Sen läsa. Tills jag somnar. Just nu känns det som att det kommer att ta en evighet att somna. Men när jag borstat tänderna, dämpat ljuset i sovrummet och krypit ner under täcket... då vet man aldrig... kanske jag somnar fortare än jag nu anar?


Efter en lyckad kväll...

...med far min, syster, Robin och Gabe, då vi åt gott och snackade mest, så känns det rätt bra.
Ännu lite bättre känns det att det bara är 21 dagar kvar till jag och Gabriel ska upp till Östersund och får se pappa igen!

Så, nu har vi städat undan, plockat ner disk (till och med kört klart diskmaskinen och plockat undan det rena. Det såg G till) och så knippsade jag av några pelargonblommor och satte i min favoritvas. Blir gött att titta på i morgon till frukosten ; )
 
Nu blire sova. Hoppas jag!

Trötthet till tröts (trots?!)

Trots trötthet (som f*an, och från ingenstans) så har Gabe och jag varit rätt aktiva idag.

Hittills har vi/jag: 
 
*Handlat till middagen ikväll (far min kommer, och syster med hennes boyfriend)
*Jag har klippt Gabe för första gången! 
*Dekorerat visitkort.
*Burit upp en fåtölj, som jag inte vet riktigt vart jag ska placera...
*Tillagat och druckit en varsin latte.
*Stickat klart ett par pulsvärmare, som ska sys ihop så fort jag hittat min bästaste bästa nål. 
   
Visitkort och en oihopsydd pulsvärmare a la Isabell =P


Nattfåk och brev

Jag har börjat läsa en bok, "Nattfåk". Verkar bra. Inte läskig hittills, men kanske blir? Spännande att se vad för äventyr jag hamnar i... : )

Har även skickat in fler anmälningar till studier till hösten. Jag börjar bli lite otålig och vill veta vart jag kommit in till hösten NU så jag kan planera min framtid bättre. Men, det är ju så att jag inte kan påverka varken beskedet eller hur snabt jag får beskedet. Jag, som många andra, får helt enkelt lugnt vänta.

Åh, nu damp det ner ett brev från min brevvän genom brevikastet. Trevligt!


värktablett och... sängläge?

Duggregn. Känns skönt. Bra. Uppfriskande. Härligt. Ja, bra helt enkelt.

Själv har jag nu tagit en värktablett så förhoppningvis ska min värk i kroppen åtminstonne mildras snart. Isabell har ont i hela kroppen, och vet inte varför. Aja, det blir vila idag då.
Får se vad jag ska hitta på medan jag vilar ; )

 
Med inte för mycket energi nedlagd så blev ommöbleringen av sovrummet rätt bra. 
(även om bäddningen är lite slaffsig....)
Den nya lilla datahörnan blev även den trivsam. Najs!


Danmark


Båten till Danmark, och öventyret börjar. Skagen och Fredrikshamn.
  
Utan GPS är karta bra att ha!              Hey ho let's go!!!
  
Minnen för livet                                   Underbara dag  
  
Bara åka runt och ha det bra              En bärs och mys i gräset  

En god brunchbuffe på båten gjorde inte saken värre. Fint väder och varandras sällskap. vad mer behövs? :D


Idag har vi fixat i hemmet. Möblerat om en massa och städat. Slängt och sorterat. Handlat och lagat grymt god mat. Nu? Film tror jag. Eller en bok. Lugnt ska det bli i alla fall! : ) Skööönt!


Grattis, Sverige, på riktigt! =P

Jaja, jag hade fel. Nationaldagen är ju idag! Men fick reda på att Danmarks nationaldag var igår, haha!

Nu ska det handlas mat på willys! :D

Grattis, Sverige!

Ja, klockan är en minut i midnatt nu när jag började skriva, så det är...var... fortfarande Sveriges Nationaldag när jag skrev rubben (rubriken). Hm, hade faktiskt glömt bort det totalt och belv förvånad över de fyverkerier jag och gabe såg när vi åkte av båten i Gbg...

...för vi har varit till Damnark på äventyr idag. Underbar dag! Skriver mer i morgon. Tänkte bara skriva ett kortare inlägg nu så kommer lite bilder och mer text i morgon.

Igår, 4/6 blev jag faster för andra gången, till en liten Luis. Lycka! Lite roligt att min vän Therese blev faster samma dag, haha!

Igår hade jag även då en underbar kväll i goda vänners lag. Grill/picknick på vår bakgård och sen lite tjöt och dricka på balkongen. Men rätt tidigt fick vi be gästerna att gå efetersom vi skulle upp så tidigt idag. (igår...) Annars hade jag inte haft någonting emot att fortsätta hela natten kände jag : )  

Ja, som sagt skriver jag mer i morgon. Puss, hej!

Potatissallad

Nu har jag gjort två stora potatissallader till ikväll. Ska på körfest med knytkalas. Jag gjorde en potatissallad som jag faktiskt brukar göra, som jag tycker om. Sen exprimenterade jag lite med den andra... fann ett recept på nätet. Men den blev faktiskt inte så god. Hm, men kanske någon tycker det. Annars var det ju tur att jag gjorde två i alla fall!
  


Fullspäckad dag med härligheter

Städning            Matlagning               Lerum               Latte               Två fåtöljer 

             Besöka mamma           Glass              Liseberg             Salem Al Fakir    

Laga mat                Skaka/byta sängkläder              Arbetat                      Sjukhuset      

      Top spin        Magpirr          Jongleringsbollar             Skor         Hålla handen 

Liseberg         Mindfulness-övningar         Bilåkning        Taube         Huuungrig         
 


Det belv en tur till Lerum med Gabriel efter arbetet. En fika, köp av öl samt två tegelfärgade fåtöljer...
Ett besök på mammas arbete för att lämna ett par skor och säga "hej", MYCKET trevligt <3

På vägen hem åkte vi förbi Östra sjukhuset för att hälsa på Guran ett tag. Sen en snabbis hemma för att byta om och få i sig något ätbart. Lite energi.

Spårvagn till Liseberg. Nu har jag köpt säsångskort så jag kan gå på Liseberg så mycket jag bara vill... utan att känna att det blir dyrt och är onödigt för den sakens skull i alla fall.
Väl på Liseberg strosade vi urnt. Spelade lite och åkte topspin, min favorit "karusell". Love the pirr i magen som jag kännder där uppe i luften! :D

Sen gick vi en tur i "Taubs värld" innan Salem Al Fakir intog stora scenen. Vi såg 4 låtar innan vi tog oss hemåt emd ömmande fötter. Men, Salem var faktiskt rätt bra. Eller.. ett par låtar gjorde han riktigt bra och han är go med sin egna stil.

Jag vet inte vad jag gör för min, men väntade på pirret i magen i alla fall :D

 
Paus

 
"Gabe Glassar"


Det blev en heldag med Gabriel.
En Bra Dag!!

Puss, hej!

klippning och byte av skor...

...blev gårdagens sysslor. Rätt nöjd med håret faktiskt, så nöjd jag kan vara efter en klippning. Tycker alltid att håret känns alldeles för frächt direkt efter klippning, och några veckor frammåt.

Kvällen spenderade G och jag i Floda hos Magnus och Josephine. Underbart härligt i deras trädgård. Grymt god mat också. Och som alltid tycker jag om att träffa dem. : ) 

Idag har G och jag redan hunnit storstäda hemmet och solat ca 30 minuter. 
Sen blev det för varmt.

Senare ska vi till Lerum för att kolla in Riahuset (tydligen ett bra second hand ställe med möbler) och kanske fika något.... får se vad som faller oss in. Planer på Liseberg har vi också! 

Nu funerar jag på att skapa något kanske, om jag hittar något som kanske kan få min inspiration att flöda??! 
 
En bild jag gjorde 07, inte så sommrig, men den får duga!

  


 

RSS 2.0